• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوال در مورد برنامه اكسل

Arman_BTC

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
با سلام به دوستان عزيز

ميخوام با دادن يك فرمول به برنامه اكسل نمودار رو بر اساس دو متغيير ان رسم كند ؟ ممنون ميشم دوستاني كه اطلاع دارند بنده رو راهنمايي بفرمايند.

خيلي متشكرم

موفق و مويد باشيد.

®êBë©A

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اگه متغیر هاتونو دارید که فقط کافیه تو دو تا ستون اونا رو وارد کنید بعد هم از طریق گزینه ی chart تو insert نموداره مورده نظرتونو رسم کنید.اما اگه بخواید متغیر هاتونو از طریق یه فرمول بدست بیارید اول باید اون فرمولو براش تعریف کنید بعدا همون مراحله قبلیو طی کنید....
اگه در مورده تعریفه قرمولش هم مشکلی داشتید بگید می خواید چی کار کنید تا اگه می تونستم کمکتون کنم
frosty_heart.gif

Arman_BTC

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
سلام دوست عزيز

ممنونم از راهنماييتان. منظور من هم از طريق فرمول هست كه خيلي ممنون ميشم واسم تعريف كردن فرمول رو توضيح بفرماييد.

به عنوان مثال r=1-(1/1+B)^(1/B

لطفا ممكنه ترسيم سه تا منحني رو در يك نمودار توضيح بدهيد.

خيلي متشكرم.

موفق و مويد باشيد.

®êBë©A

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
برایه تعریف این فرمول به چند تا ستون نیاز دارید تا هر قسمت رو تو یکی از ستون ها تعریف کنید و در نهایت با کمکه اون ستون هایه تعریف شده عملیات ریاضی مورده نظرتون رو توسط اکسل انجام بدید.
تویه عبارتی که نوشتید : r=1-(1/1+B)^(1/B
نتیجه یه نهایی که می خواید بدست بیار r هست پس باید اول جزء هایه مخلف این فرمول رو تو ستون هایه مختلف تعریف کنید.وقتی می خواید یه فرمول برایه هر یک از خونه ها تعریف کنید باید ابتدا توئ اون خونه یه = بزنید بعد عملیاتی رو که مایلید برنامه براتون انجام بده دونه به دونه وارد کنید.
ایتدا تئیه یه ستون می نویسیم B. مثلا تویه خونه یه A1.بعد تویه خونه یه A2 این باید یه بازه برایه این متغیرتون در نظر بگیرید. مثلا این دستور رو تو خونه یه A2 وارد می کنیم : =-100+1
حالا تو خونه یه A3 این دستورو وارد می کنید : =A2+1
و اینو کپی پیست می کنید تا به اون بازه ی مورد نظرتون برایه متغیر برسید.
حالا یه ستون دیگه انتخاب می کنید و این دستورات رو توی دومین خونه اعمال می کنید :
تویه خونه یه B2 این رو وارد می کنیم : =1.1+A2
و حالا این دستور رو کپی می کنید و پیست می کنید تو تعداد خونه هایی که میخواید این عمل توش انجام بشه.
تویه ستونه بعدی باید بریم سراغه 1/B. خب این که دیگه خیلی راحته ! برایه دستوره خونه اول باید این رو بنویسیم : 1/A2. A2 همون متغیرمونه که قبلا تعریفش کردیم .البته با توجه به اینکه صفر هم جزئه بازه یه مورد نظر باشه یا نه امکانه وجود عبارت هایه تعریف نشده هم وجود داره که به خودکار این عبارتها با Error نمایش داده می شه.
حالا دیگه هیچ کاری نمونده فقط کافیه تو ستونه بعدی نتیجه ای رو که می خوایم بگیریم وارد کنیم پست ستون بعدی رو اسمش رو می ذاریم r و همه یه تیکه تیکه هایه فرمولمونو وصل می کنیم به هم : =1-B2*C2
و این دستور رو کپی پیست می کنیم تو خونه هایی که می خوایم جوابه r درشون بدست بیاریم.
حالا که میخوایم نمودار رو برحس B و r رسم کنیم به سادگی با داشتنه متغیر ها رسمش می کنیم.
اگه می خواید به نموداره جدا برایه متغیر r و یه دونه جدا برایه B رسم بشه باید گزینه یه Line رو از Chartانتخاب کنید. که با کمکه این گزینه می تونید ده ها متغیر رو روی یه نمودار رسم کنید.
اگه هم که میخواید نموداری بکشید که B و r حکم XY رو براش داشته باشن باید گزینه یه XY(Scatter) رو انتخاب کنید ....
خودم تو این فایل رو فرموله کردم با توجه به مثالی که زدید. هر جایه تو ضیحاتم که نا مفهوم بود می تونید از این کمک بگیرید بلکه واضح تر متوجه بشید .http://rebeca.persiangig.com/Book1.xls
چند تا نکته: این دستور هایی که نوشتم برایه هر خونه توجه کنید از راست به چپ هستش یعنی اول باید = رو وارد کنید.اگه همینا رو کپی پیست کنید مشکلی نداره.
دوم اینکه جاهایی که گفتم دستور رو کی پیست می کنید به تعدادی که میخواید لازم نیست تو تک تکه خونه ها دونه دونه کپی پیست کنید. خونه ای که می خواید کپی بشه رو انتخاب کنید بعد تمامی خونه هایی که می خواید اون دستور توشون پیست بشه هایلایت کنید بعد هم پیست رو انتخاب کنید.
------------
بازم اگه مشکلی بود در خدمتم
gif_33_04.gif

Arman_BTC

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
برایه تعریف این فرمول به چند تا ستون نیاز دارید تا هر قسمت رو تو یکی از ستون ها تعریف کنید و در نهایت با کمکه اون ستون هایه تعریف شده عملیات ریاضی مورده نظرتون رو توسط اکسل انجام بدید.
تویه عبارتی که نوشتید : r=1-(1/1+B)^(1/B
نتیجه یه نهایی که می خواید بدست بیار r هست پس باید اول جزء هایه مخلف این فرمول رو تو ستون هایه مختلف تعریف کنید.وقتی می خواید یه فرمول برایه هر یک از خونه ها تعریف کنید باید ابتدا توئ اون خونه یه = بزنید بعد عملیاتی رو که مایلید برنامه براتون انجام بده دونه به دونه وارد کنید.
ایتدا تئیه یه ستون می نویسیم B. مثلا تویه خونه یه A1.بعد تویه خونه یه A2 این باید یه بازه برایه این متغیرتون در نظر بگیرید. مثلا این دستور رو تو خونه یه A2 وارد می کنیم : =-100+1
حالا تو خونه یه A3 این دستورو وارد می کنید : =A2+1
و اینو کپی پیست می کنید تا به اون بازه ی مورد نظرتون برایه متغیر برسید.
حالا یه ستون دیگه انتخاب می کنید و این دستورات رو توی دومین خونه اعمال می کنید :
تویه خونه یه B2 این رو وارد می کنیم : =1.1+A2
و حالا این دستور رو کپی می کنید و پیست می کنید تو تعداد خونه هایی که میخواید این عمل توش انجام بشه.
تویه ستونه بعدی باید بریم سراغه 1/B. خب این که دیگه خیلی راحته ! برایه دستوره خونه اول باید این رو بنویسیم : 1/A2. A2 همون متغیرمونه که قبلا تعریفش کردیم .البته با توجه به اینکه صفر هم جزئه بازه یه مورد نظر باشه یا نه امکانه وجود عبارت هایه تعریف نشده هم وجود داره که به خودکار این عبارتها با Error نمایش داده می شه.
حالا دیگه هیچ کاری نمونده فقط کافیه تو ستونه بعدی نتیجه ای رو که می خوایم بگیریم وارد کنیم پست ستون بعدی رو اسمش رو می ذاریم r و همه یه تیکه تیکه هایه فرمولمونو وصل می کنیم به هم : =1-B2*C2
و این دستور رو کپی پیست می کنیم تو خونه هایی که می خوایم جوابه r درشون بدست بیاریم.
حالا که میخوایم نمودار رو برحس B و r رسم کنیم به سادگی با داشتنه متغیر ها رسمش می کنیم.
اگه می خواید به نموداره جدا برایه متغیر r و یه دونه جدا برایه B رسم بشه باید گزینه یه Line رو از Chartانتخاب کنید. که با کمکه این گزینه می تونید ده ها متغیر رو روی یه نمودار رسم کنید.
اگه هم که میخواید نموداری بکشید که B و r حکم XY رو براش داشته باشن باید گزینه یه XY(Scatter) رو انتخاب کنید ....
خودم تو این فایل رو فرموله کردم با توجه به مثالی که زدید. هر جایه تو ضیحاتم که نا مفهوم بود می تونید از این کمک بگیرید بلکه واضح تر متوجه بشید .http://rebeca.persiangig.com/Book1.xls
چند تا نکته: این دستور هایی که نوشتم برایه هر خونه توجه کنید از راست به چپ هستش یعنی اول باید = رو وارد کنید.اگه همینا رو کپی پیست کنید مشکلی نداره.
دوم اینکه جاهایی که گفتم دستور رو کی پیست می کنید به تعدادی که میخواید لازم نیست تو تک تکه خونه ها دونه دونه کپی پیست کنید. خونه ای که می خواید کپی بشه رو انتخاب کنید بعد تمامی خونه هایی که می خواید اون دستور توشون پیست بشه هایلایت کنید بعد هم پیست رو انتخاب کنید.
------------
بازم اگه مشکلی بود در خدمتم
gif_33_04.gif

سلام دوست عزیز

از اینکه پاسخ لطف شما رو دیر میدم شرمنده . امتحانات میان ترم وقتم رو حسابی گرفته بود.

به هر حال از لطفی که فرمودین و بنده رو راهنمایی کردید سپاسگزارم.با کمک شما و فایل کمکی که زحمتشو کشیده بودید تقریبا راه افتادم. فقط موردی که گیر کردم اینه که چظور بعد از انجام محاسبات اگه بخوام چهار تا گراف رو در یک نمودار نشون بدم.انشالله که مطلب رو رسونده باشم. اگه جایی واسه آپلود سراغ دارید لینکشو بفرمایید که منظورم رو بهتر عرض کنم.

با سپاس فراوان

موفق و موید باشید.

javad2000

Registered User
لایک‌ها
25
اگر مي خواهيد سه منحني را در يك نمودار رسم كنيد، مراحل، به شرح زير است:

1- اين سه منحني بايد منحني سه متغير وابسته باشند كه هر سه، متغير مستقل مشتركي دارند. مثلاً نمودار متغيرهاي y1,y2,y3 كه هر سه وابسته به x هستند. در يك محدوده خالي از اكسل، چهار ستون را انتخاب كرده، در ستون اول مقادير مربوط به x ، در ستون دوم، مقادير y1، ستون سوم y2 و در ستون چهارم مقادير y3 را بنويسيد.

2- محدوده مورد نظر را انتخاب كنيد. (با كشيدن موس روي آن، تمام خانه ها را خاكستري كنيد)

3- از منوي Insert گزينه Chart را برگزينيد.

4- نوع نمودار مورد نظر را انتخاب كنيد. مثلاً اگر مي خواهيد از نوع منحني باشد، از قسمت سمت چپ XYScatter و از قسمت سمت راست، Scatter With Data points Connected by Smoothed Lines را انتخاب كنيد.

5- دكمه next را زده و از قسمت Series In عبارت Columns‌را برگزينيد.

6- دكمه Next، دوباره هم Next و نهايتاً Finish را بزنيد.

نمودار مورد نظر كشيده مي شود. اگر نماي نمودار شما به جاي «چپ به راست» به صورت «راست به چپ» بود مي توانيد روي محور افقي راست كليك نموده و گزينه Format Axis را انتخاب كنيد. بعد هم در قسمت Scale گزينه Values In Reverse Order را غير فعال كرده و Ok‌كنيد.

Arman_BTC

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
اگر مي خواهيد سه منحني را در يك نمودار رسم كنيد، مراحل، به شرح زير است:

1- اين سه منحني بايد منحني سه متغير وابسته باشند كه هر سه، متغير مستقل مشتركي دارند. مثلاً نمودار متغيرهاي y1,y2,y3 كه هر سه وابسته به x هستند. در يك محدوده خالي از اكسل، چهار ستون را انتخاب كرده، در ستون اول مقادير مربوط به x ، در ستون دوم، مقادير y1، ستون سوم y2 و در ستون چهارم مقادير y3 را بنويسيد.

2- محدوده مورد نظر را انتخاب كنيد. (با كشيدن موس روي آن، تمام خانه ها را خاكستري كنيد)

3- از منوي Insert گزينه Chart را برگزينيد.

4- نوع نمودار مورد نظر را انتخاب كنيد. مثلاً اگر مي خواهيد از نوع منحني باشد، از قسمت سمت چپ XYScatter و از قسمت سمت راست، Scatter With Data points Connected by Smoothed Lines را انتخاب كنيد.

5- دكمه next را زده و از قسمت Series In عبارت Columns‌را برگزينيد.

6- دكمه Next، دوباره هم Next و نهايتاً Finish را بزنيد.

نمودار مورد نظر كشيده مي شود. اگر نماي نمودار شما به جاي «چپ به راست» به صورت «راست به چپ» بود مي توانيد روي محور افقي راست كليك نموده و گزينه Format Axis را انتخاب كنيد. بعد هم در قسمت Scale گزينه Values In Reverse Order را غير فعال كرده و Ok‌كنيد.

سلام جواد جان

خیلی ممنون و سپاسگزارم واسه راهنمایی که فرمودین. ولی منظور بنده اینه که بخواهیم گراف با داده های به عنوان مثال x1 و y1 و x2 و y2 رو در یک نمودار رسم کنم به چه صورت بایستی عمل کنم.

با تشکر.

موفق و موید باشید.

javad2000

Registered User
لایک‌ها
25
اگر x1,x2,x3 از يك جنس نباشند، نمي بايست آنها را در يك نمودار مشترك آورد. اما اگر واحد مشابهي داشته باشند مثلاً همگي برحسب «ثانيه» باشند، مي توان آنها را در يك گراف واحد ترسيم كرد، كه البته روش آن كمي طولاني است:

1- فرض كنيد مقادير داده ها به شرح زير است:
x1: 1, 2, 3
y1: 10, 20, 30

x2: 1.5, 2.5, 3.5
y2: 15, 25, 35

x3: 1.75, 2.75, 3.75
y3: 17.5, 27.5, 37.5

1- تمام مقادير x3,x2,x1 را در يك ستون زير هم نوشته و در ستون دوم، مقادير y1 را جلوي x1 هاي متناظر خود مي نويسيم. همچنين در ستون سوم، مقادير y2 را جلوي x2 ها و در ستون چهارم مقادير y3 را جلوي x3 ها مي نويسيم.

2- هر چهار ستون را انتخاب كرده و روي گزينه Sort از منوي Data كليك مي كنيم. در قسمت Sort By نام ستون اول (يعني ستون x ها) را انتخاب كرده و با انتخاب گزينه Ascending و OK داده ها را بر حسب x به ترتيب صعودي مرتب مي كنيم. (به هم خوردن ترتيب اوليه آنها عيبي ندارد)

4- حالا يك جدول با چهار ستون و 9 رديف داريم كه بعضي خانه هاي آن خالي هستند. براي پر كردن خانه هاي خالي، بايد از روش ميانيابي (رگرسيون) عمل كنيم.

5- فرمول ميانيابي اين است (آن را فقط براي اطلاع شما درج مي كنم، اما براي ادامه عمليات، نيازي به فهم آن نداريد):
عدد مناسب براي هر خانه خالي= x متناظر با آن خانه ضربدر y خانه قبلي از همان ستون، تقسيم بر x متناظر با y خانه قبلي از همان ستون.

روش وارد كردن فرمول ميانيابي در خانه هاي جدول، به شرح زير است:

6- از منوي Tools گزينه Options را انتخاب كرده و در برگه General كنار R1C1 Reference را تيك مي زنيم.

7- در بين خانه هاي خالي از ستون دوم (يعني ستون y1ها) در خانه هايي كه بين اولين y1 تا آخرين y1 قرار دارند، فرمول زير را paste مي كنيم (چون اين سايت، فرمول را درست نمايش نمي دهد، فقط آن را copy/paste كنيد):

= r[-1]c*rc[-1]/r[-1]c[-1]

8- در تمام خانه هاي خالي از ستون سوم،(يعني ستون y2ها) كه پايين تر از اولين مقدار y2 و بالاتر از آخرين مقدار آن قرار دارند، فرمول زير را درج مي نماييم (با خانه هايي كه خالي نيستند و خانه هايي كه قبل از اولين y يا بعد از آخرين y هستند كاري نداريم):
= r[-1]c*rc[-2]/r[-1]c[-2]

9- در خانه هاي خالي ستون چهارم هم به همان ترتيب فرمول زير را قرار مي دهيم:
= r[-1]c*rc[-3]/r[-1]c[-3]

سپس تمام خانه هاي هر 4 ستون را انتخاب كرده و مراحل 2 تا6 از پست قبلي را طي كنيد تا نمودار ترسيم شود.

راه ديگر هم ترسيم نمودار به صورت نقاط بدون خط اتصال، راست كليك روي نقطه ها و انتخاب گزينه Add TrendLine و سپس انتخاب Movable Average است، اما خطي كه ترسيم مي شود، دقيقاً از روي نقطه ها نمي گذرد، بلكه از كنار آنها مي گذرد.

Arman_BTC

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
با سلام به دوستان عزیز

از اینکه تاپیک قدیمی رو بالا اوردم خیلی شرمنده . نخواستم تاپیک جدیدی بزنم

بر اساس یه سری دیتا نموداری رسم کردم که الان میخوام بهترین منحنی که از این نمودار رد میشه رو با معادله اش رو واسم رسم کنه به نحوی که منحنی بهینه شده و فقط نقاط نمودار قبلی روی گراف نمایش داده بشه . منظور بنده اینه که نمیخوام دو تا منحنی روی گراف باشه . ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید

با سپاس

موفق و موید باشید

javad2000

Registered User
لایک‌ها
25
آرمان عزيز درود بر شما

براي اين منظور بايد ابتدا نمودار رو به صورت نقطه اي (بدون منحني) ترسيم كنيد و سپس روي يكي از نقطه هاي نمودار راست كليك كرده، گزينه Add Trendline رو (براي ترسيم منحني بهينه شده) انتخاب كنيد. نوع منحني دلخواه را انتخاب كرده، سپس در قسمت Options گزينه Display Equation on Chart رو فعال كنيد تا هم منحني ترسيم بشه و هم نمودار منحني نمايش داده بشه.

موفق باشيد.

Arman_BTC

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
آرمان عزيز درود بر شما

براي اين منظور بايد ابتدا نمودار رو به صورت نقطه اي (بدون منحني) ترسيم كنيد و سپس روي يكي از نقطه هاي نمودار راست كليك كرده، گزينه Add Trendline رو (براي ترسيم منحني بهينه شده) انتخاب كنيد. نوع منحني دلخواه را انتخاب كرده، سپس در قسمت Options گزينه Display Equation on Chart رو فعال كنيد تا هم منحني ترسيم بشه و هم نمودار منحني نمايش داده بشه.

موفق باشيد.

سلام به جواد عزیز

از اینکه مثل همیشه راهنمای بنده هستید خیلی متشکر و سپاسگزارم

شاد و سلامت باشید

fakhri

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
کسی میدونه جواب این سوال چیه؟
خیلی فوریه و تا فردا 5شنبه ساعت 2 ظهر فرصت دارم
ممنون

می دانیم تمام اطلاعات مربوط به پاداش کارکنان توسط یکی از کارمندان اداره در محیط EXCEL به روز رسانی می شود. این کارمند بنا به ضرورت عملیاتی به ماموریت خارج از کشور اعزام شده. رئیس اداره هم اکنون لازم است که به این فایلها و اطلاعات داخلش دسترسی پیدا کند اما پسورد کارمنش را ندارد. از طرفی می دانیم که کامپیوترهای آن سازمان توسط شبکه بهم وصل است. بنابراین هر کامپیوتری دارای یک نام است که به آن نام می گویند IP. که این آی پی ها از 4 عدد تشکیل می شوند که آن 4 تا عدد به یک نقطه از هم جدا می شوند. اگر بدانیم آی پی مربوط به آن کارمندش (10.100.5.12) باشد و آی پی کامپیوتر رئیس هم (10.15.20.22) باشد، می خواهیم با توجه به داشتن آی پی ها به فایل پاداش دسترسی پیدا کنیم.

arman2000

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
بزرگوار یک سری داده دارم که نمودار غير خطی ایجاد می کنه. چطور می تونم روشی یا فرمولی برای پیدا کردن مقدار معادل محور Y بر روی محور X پیدا کنم؟
یعنی بعد از اینکه این نمودار رسم شد، یک مقدار Y رو بدون اینکه رسم فرضی به نمودار کنم و از اون به محور X عمود کنیم تا یک مقدار بدست بیاد، اون رو در فرمول وارد کنم و مقدار معادل X بگیرم. یا یک روشی غیر از این روش معمول
نمودار هم خطی نیست که شیب اون رو بدست بیارم و فرمول بسازم
ممنون می شم راهنمائی بفرمائید.

Last edited:

همایونی

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام و عرض خسته نباشید من این تایپیک رو دیدم و احساس کردم شما می تونید با من کمک کنید

من می خواهم در اکسل فرمولی تعریف کنم که دارای یک متغیر باشد
=B1*COS((B2*PI())/180*B3)+(B4/C2)*SIN((B2*PI())/180*B3)

فرمول را در بالا برای شما ارسال کردم

من می خواهم مقدار b3 در این فرمول متغیر باشد و از 0 شروع شود زیرا مقدار زمان است و منفی ندارد و این که خود اکسل این مقدارها را جایگزین و جواب معادله را بدهد و برای آن نیز نموداری منحنی رسم کند.

با تشکر

habib1367

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من ميخوام تو اكسل يه رشته عددي با كاركتر خاص رو پيدا كنم

يه مثال بزنم :مثلا ميخوام تو 100 تا ستون اعداد 10 رقمي رو پيدا كنم بايد چيكار كنم

يا مثلا كليه كلماتي كه 5 تا حرف دارن رو پيدا كنم

البته در حال حاضر كارم گير همون اوليه يعني كليه اعداد 10 يا هر رقم ديگه مثلا 16 رقمي رو پيدا كنم

و

اينكه تو اين ستون ها شماره سريال هاي مختلف وجود داره كه با ir شروع ميشن مثال ir123456789 و...

ميخوام اينا رو هم پيدا كنم

راحت تر بگم من يه متن بالا بلند دارم كه توش اين شماره هاي 16 رقمي و شماره سريالاشون وجود داره ميخوام اينارو از متن بكشم بيرون و كاري به باقي متن ندارم چيكار كنم
اصلا تو خود اكسل اين امكان وجود داره؟

پيشاپيش از كمكاتون ممنون

بالا