قبلاً توی یکی از انجمن ها بحث این شده بود :
اختصاصی انجمن Apple-ios.ir
به نام خدا
ابتدا:
تعریف آیفون لاک فکتوری:این قضیه ماجرای طولانی و مفصلی دارد که در اینجا براتون به طور کامل توضیح میدم.
در ابتدا فرض می کنیم ما توی ایران زندگی نمی کنیم. فرض کنید به تازگی کشورتون رو عوض کردید و به تازگی ساکن آمریکا و ایالت کالیفرنیا هستید. ناگهان به ذهنتون میرسه باید برید گوشی بخرید. بسیار خوب!
گام اول: اول از همه باید یک اپراتور خوب پیدا کنید.نوع اپراتور بستگی به نیاز ها و خواسته های شما داره. مسلما اگر خوهان lte هستید اپراتور sprint توصیه میشه. و اگر خواهان قیمت های کمتر مسلما اپراتور at&t پیشنهاد میشود.
میتونید چند تا از اپراتور های معروف رو ببینید:
از این مرحله به بعد بنده اپراتور at&t را انتخاب می کنم.
گام دوم: تعین نوع گوشی : اپراتور های بسته های مختلفی دارند که با توجه به قیمت آن و سطح نیاز های خود میشه یک بسته رو انتخاب کرد.
مثلا شما خواهان گوشی های بسیار top بازار مثل iphone 5 یا galaxy siii باشید باید مبلغ بیشتری بپردازید و اگر گوشی های معمولی تر مثل iphone 4 میخواهید پول کمتر می پردازید.
گام سوم: آمادگی برای خرید: به نظر من بهترین کار استفاده از خود سایتat&t به آدرسکد HTML:
iPhone 5 at AT&T - Get the Apple iPhone 5 on the Nation's Largest 4G Network
است.
انتخاب گوشی:
حالت اول: شما خواهان گوشی های بسیار تاپ هستید. مثلا ما در این مرحله iphone 5 را انتخاب می کنیم. کاربر در این جا یک قرار داد با این شرکت می بندد. در این قرارداد کاربر تعهد می دهد که پول گوشی را تمام و کمال به شرکت بپردازد.
چگونگی پرداخت:
گام اول: تعین مدت زمان قرارداد و پرداخت یک پیش پرداخت اولیه
گام دوم: پرداخت باقی مبلغ گوشی به صورت خرید بسته: این مرحله سخت ترین قسمت کار است. در این مرحله کاربر پول گوشی رو در یک قسط بندی و در مدت زمان قرار داد به شرکت پرداخت می کند. و البته نه به صورت مستقیم!
قیمت iphone 5 16 g آنلاک اپل 600 دلار است. شرکت در ابتدا یک پیش پرداخت 200 دلاری از شما میگرید. در نتیجه شما در طول 2 سال باید مبلغ 400 دلار رو به شرکت بپردازید. و نحوه پرداخت این مبلغ به صورت خرید بسته های مخابراتی است.
تعریف بسته های مخابراتی: اگر بخواهم به صورت کتابی تعریف کنم شامل تعدادی سرویس مخابراتی به صورت ماهیانه است که کاربر با توجه به نیاز های خود آن را می خرد و از آن استفاده می کند. این سرویس های مخابراتی شامل sms , voice mail، اینترنت، و صحبت کردن با تلفن است.
گام سوم: خرید نهایی گوشی: در این مرحله کاربر تمام اطلاعات کافی و مورد نیاز شرکت را وارد می کند. برای مثال آدرس منزل. کد پستی، 2 شماره موبایل و غیره!
سپس
فرض می کنیم 2 سال از عمربا ارزش شما میگذره و بعد از 2 سال قرار داد به اتمام میرسه.
حال شما قصد دارید از این گوشی به صورت دیگه استفاده کنید. مثلا بعد از 2 سال گوشی ها بهتری به بازار آمده و شما مثلا قصد دارید برید iphone 6 بخرید. بنابر این تصمیم میگیرید گوشی رو برای خانواده تون توی ایران بفرستید.
گام اول: ریستور کردن گوشی به همان ورژن برای پاک شدن تمام اطلاعات گوشی
گام دوم: وارد کردن اپل آی دی خویش و نصب تمام برنامه هایی که با پول خریدید. هدف از این کار اینه که بر و بچه های توی ایران از برنامه هایی که شما خریدید هم استفاده کنند.
گام سوم:خرید یک قاب محافظ خوب برای گوشی
گام چهارم: باید برای آنلاک گوشی اقدام کنید.
تعریف آنلاک کردن آیفون: گوشی های آیفونی که انحصارا به یک شرکت داده می شود دارای یک قفل نرم افزاری است که مانع از این می شود کاربر سیم کارت دیگری رو روی گوشی این اپراتور بگذاردو در نتیجه آنلاک کردن به سری اعمالی گفته می شود که این قفل نرم افزاری را بشکند.
انواع آنلاک
قانونی: در این مرحله گوشی از طریق خود شرکت آنلاک می شود.
غیر قانونی: انواع و اقسام مختلف دارد:
• سخت افزاری: مانند r-sim ؛ geavy
• نرم افزاری: مانند sam
حال به آخرین بخش می رسیم:
آیا واقعا خرید گوشی لاک از خارج از کشور و پرداخت پول کامل آن و سپس فرستادن آن به ایران به صرفه است؟
جواب:
این کار احتمالات بسیار زیادی دارد. مثلا کشور ها با هم فرق می کند و اپراتور ها و نوع گوشی نیز موثر است
من کشور آمریکا ایالت کالیفرنیا و اپراتور at&t و آیفون 5 و شهر تهران رو انتخاب می کنم.
گام اول: خرید گوشی با پیش پرداخت 200 دلار
گام دوم: محاسبه و دادن کل پول گوشی به شخص خریدار( که دوست یا آشنای شما می باشد) که قرار است در طول 2 سال از او گرفته شود.
گام سوم: هرینه های انتقال گوشی به ایران: صورت های مختلف دارد. با توجه به اینکه آمریکا به ایران پرواز مستقیم وجود ندارد اغلب به شهر هایی مثل دوبی یا استامبول سفر و بعد از آنجا به تهران می آیند. با توجه به اینکه هزینه آمریکا به دوبی یا استامبول حدودا 2000 دلار است هزینه جابجایی گوشی بسیار گران در می آید که مسلما دوست یا آشنا شما این پول را از شما نمی گیرد و گوشی را در کیفش می گذارد و با خود می آورد.
یا مثلا با پست هم میشه فرستاد که با پست های معتبر فعلا میسر نیست به دلایلی که خودتان می دونید.
گام چهارم: گمرک که بستگی به فرد حامل دارد. اگر بار ایشان زیاد باشد و اساس و وسایل با خود زیاد آورده باشد مسلما توی فرودگاه ایشون رو اذیت می کنند و برای بیرون اومدن از فروگاه باید مقدار زیادی شیرینی(!) به مسئول اونجا بده تا بتونه از فرودگاه بیرون بیاد!
با جمع این قیمت ها مسلما پول گوشی حدود همان قیمت پول گوشی در ایران می شود. پس چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی! خوب از همین جا بخرید خوب بهتر است!
یه توضیح درباره دوست و آشنا: توی بعضی از شهر های آمریکا ایرانی های زیادی وجود دارد که بعضی هاشون با هم دوست یا
ارتباط دارند. مثلا همسایه هستند. بعضی وقتا حداقل تو آمریکا اگر با هم تقریبا آشنا باشند می دهند مثلا بار های سبک رو بیارند ایران و بدهند به فامیلشان در ایران. خود من بنده 4 بار این کار را کردم. مثلا رفتم فرودگاه با یه جعبه شیرینی؛ همسایه فامیلون اومد فرودگاه رفتیم گوشی رو از ایشون گرفتیم و شیرینی رو دادیم و ایشون رفت شهرشون و ما هم رفتیم پی کارمون!