• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوال در مورد گیاهان گوشت خوار

emadegol

Registered User
لایک‌ها
171
سلام خدمت بچه های گل پی تی. راستش میخواستم یک گیاه گوشتخوار بصورت خانگی پرورش بدم. اما هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارم. میخواستم بدونم نیازهای این گیاهان چطوری هست؟ چه مدل هایی از این گیاهان کلا وجود داره و کدوم یکیشون رو میشه توی شمال(گیلان) با توجه به آب و هوای معتدل و مرطوبی که داره پرورش داد. ممنون میشم عزیزان مطلع و با تجربه اطلاعات خودشون رو در اختیارم بذارند. متشکرم.

عسل مجید

Registered User
لایک‌ها
105
سلام من یذر این نوعش رو دارم اگه خواستی بگو !
nepalata.jpg

عسل مجید

Registered User
لایک‌ها
105
این گونه از گیاهان گوشتخوار به نام نپنتس هستند.
خودم 3 روز پیش کاشتم هنوز جوانه نزدن.جوانه زدن عکس ازشون می گذارم. تو یه محیط با رطوبت بالا با نور غیر مستقیم قرار دهید.نوع بستر کشت هم کوکوپیت با پیت موس.سعی کنید بستر کشت همیشه مرطوب باشه اما نه غرق آب.
قیمت پ.خ شد

گیاهان جنس نپنتس برگ های غیرعادی دارند . به طوری که در ابتدا این برگ ها شبیه دیگر برگ ها هستند ، اما در ادامه نوک این برگ ها پیچ خورده و در نهایت به شکل یک فنجان شگفت انگیز درمی آیند . تله ها با استفاده از رایحه های مطلوب و رنگ قرمز ، طعمه ها را به سمت خود جلب می کنند . در زمان بالغ شدن ، فنجان ها توسط هوا پر شده و متورم می شوند . سپس مملو از مایعی شده و دهانه آنها باز می شود و زیبایی خیره کننده آنها آشکار می گردد .
بر روی تله ، دریچه ای وجود دارد که فنجان را تا زمان رسیدن به رشد کامل می پوشاند و زمانی که برگ به رشد کامل رسید ، دریچه باز می شود و در این هنگام تله برای شکار آماده است . این گیاهان با عطر خوش شهد گل حشرات را به سمت خود جذب می کنند .
نکته جالب این است که زمانی که یک حشره در دام این تله بیفتد ، هیچ راهی برای بالا رفتن و خروج از درون تله نخواهد یافت ، زیرا سطح داخلی تله که با ماده ای ورقه ای و مومی شکل پوشیده شده است ، در اثر تقلای حشره در درون تله ، ورقه ورقه شده و حشره نمی تواند از پایین رفتن خود درون تله جلوگیری کند . سرانجام حشره درون آب می افتد و به شدت برای فرار تقلا می کند . جنبش و تقلای حشره باعث تحریک غده های تولید کننده اسیدهای هضم کننده و آزاد کردن آنها می شود این اسیدها بسیار قوی هستند ، به طوری که یک حشره کوچک را در مدت زمان کوتاهی ناپدید می سازند . لاروهای حشرات از بقایای این طعمه ها استفاده می کنند . مابقی در برگ های بالایی زندگی می کنند و گهگاه برای ربودن و به تصرف درآوردن به محل لاروها پایین می آیند . برای مثال ، گیاه حفره ای را در ساقه خود به وجود می آورد که مورچه ها می توانند در آن نزدگی کنند . مورچه ها با فنجان ها به مشارکت و همکاری می پردازند ، از بقایای طعمه استفاده می کنند و در مقابل بر روی لبه فنجان ها نشسته و طعمه را به قطعات ریزتری تجزیه میکنند و این قطعات کوچکتر خیلی سریعتر از کل حشره ، در مخزن آب تله ها هضم می شوند .
این گیاهان گوشتخوار غیرعادی ، برای رشد به رطوبت همیشگی نیاز دارند و تنها در گلخانه های گرم و یا تراریوم ها قادر به رشد می باشند .
برخی از انواع گونه های گیاهان جنس نپنتس ، مانند N.Truncata و N.Vetchii در دهانه درب ورودی تله ، دارای یک ردیف دندانه های کوچک می باشند که به صورت یک برآمدگی بر روی دهانه قرار گرفته اند و حشرات را به سمت دهان گیاه هدایت می کنند .

عسل مجید

Registered User
لایک‌ها
105
بذر این گیاه که کاشته بودم جوونه زده و داره کم کم بزرگ میشه ، بزرگتر که شد یه عکس ازش می گذارم.این گیاه دارای بذرهای خیلی ریزی هست.

emadegol

Registered User
لایک‌ها
171
بذر این گیاه که کاشته بودم جوونه زده و داره کم کم بزرگ میشه ، بزرگتر که شد یه عکس ازش می گذارم.این گیاه دارای بذرهای خیلی ریزی هست.
سلام با تشکر از شما بابت توضیحات کاملی که گذاشتید منتظر دیدن عکسهای شما از این گیاه جالب هستیم :)

rezaovo

Registered User
لایک‌ها
120
اینا خطرناک نیستن ؟ بچه اینا نفهمه دس بزنه اسیدش اینقدری قوی هست دردسر درست کنه ؟

cinemaamooz

همکار بازنشسته
لایک‌ها
2,244
پس حشره می خورن ...
منو باش تحت تاثیر فیلم هایی مثل جومانجی و ... فکر می کردم میان خودتم می خورن :D

emadegol

Registered User
لایک‌ها
171
اینا خطرناک نیستن ؟ بچه اینا نفهمه دس بزنه اسیدش اینقدری قوی هست دردسر درست کنه ؟
فکر نکنم دیگه اسیدشون اونقدر قوی باشه که بتونه دست رو مورد عنایت قرار بده، اینا کارشون خوردن حشراته و اسیدشونم برای تجزیه این موجودات هست، چند روزی هم حشره داخل گیاه میمونه تا تجزیه بشه و گیاه از مواد تجزیه شده بدن حشره استفاده میکنه برا رشد.
پس حشره می خورن ...
منو باش تحت تاثیر فیلم هایی مثل جومانجی و ... فکر می کردم میان خودتم می خورن :D
هاهاها آره برادر گیاه آدمخوار هنوز نیومده شاید خودمون بتونیم با اصلاح ژنتیکی یروزی آدمخوارشم درست کنیم که البته هیچ فایده ای هم نداره. این حشره خواراش لااقل حشرات موذی رو میخورن یه فایده ای هم دارن :D
اینا بزرگترین و خفنترین نمونه هاشون میتونن یه موش رو بخورن، تازه اگر موش اونقدر احمق باشه که جذب بشه و بره توشون :)

deeas_eng

Registered User
لایک‌ها
11
چقدر باحال !!!
از کجا میشه گیر آورد ؟ با اجازه استارتر عزیز ، فروشی کسی داره ؟

emadegol

Registered User
لایک‌ها
171
چقدر باحال !!!
از کجا میشه گیر آورد ؟ با اجازه استارتر عزیز ، فروشی کسی داره ؟
یه مدل معروف به ونوس حشره خوار هست که توی سایتای مختلف برای فروش هستش قشنگ میشه توی محیط بسته مثل خونه یا گلخونه نگهداری کردش.
یه مدلم که این دوستمون توی تایپیک عکسش رو گذاشتند خیلی خشگلم هست این مدل داره تست خودش رو پس میده. دوستمون کاشتند منتظر جوانه زدن و به بار نشستنش هستیم ببینیم میشه پرورشش داد

عسل مجید

Registered User
لایک‌ها
105
بذرها جوانه زدن با ساقه های پر مو عکساشونو ببینید:
برای تأمین رطوبت از یه ظرف دربسته استفاده کردم .
منتظر میشم تا بزرگتر بشن برگ دربیارن حشره شکار کنن

فایل های ضمیمه

• IMG_1036.JPG
    IMG_1036.JPG
    158.5 KB · نمایش ها: 52
  • IMG_1038.JPG
    IMG_1038.JPG
    75.2 KB · نمایش ها: 45

_hemmati_

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
17
درود به این نوع گیاه علاقمند شدم
برام جالبه فکر نمیکردم در ایران این نوع گیاه ها وجود داشته باشه
از کجا میشه بذر خرید شرایط نگهداریش چیه

poq

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2,567
اینایی که حشره میخورن اسید ترشح نمیکنن . :D
یه آنزیم از دسته ی کربوهیدراز هاست که بدن کربوهیدراتی حشرات که از جنس کیتین هست رو محلول میکنه .

siavash_ATi

Registered User
لایک‌ها
239
بذرها جوانه زدن با ساقه های پر مو عکساشونو ببینید:
برای تأمین رطوبت از یه ظرف دربسته استفاده کردم .
منتظر میشم تا بزرگتر بشن برگ دربیارن حشره شکار کنن
بذرها فروشیه ؟؟؟
نیاز به ابو هوای خاصی داره؟

بالا