• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سیستم عامل gOS ؛ لذت استفاده از یک سیستم لینوکسی برای همه

hexasystem

Registered User
تاریخ عضویت
13 اکتبر 2009
نوشته‌ها
146
لایک‌ها
6
gOS-3.1-Gadgets.jpg
از محبوب‌ترین و در عین ‌حال قدرتمندترین پروژه‌ها می‌توان به سیستم ‌عامل لینوکس اشاره کرد. باید اعتراف کرد که این سیستم عامل‌ بسیار موفق بوده، تا حدی که امروزه شاهد بیش از یکهزار توزیع (Distribution) متفاوت از آن هستیم! هر یک از این توزیع‌ها به منظوری خاص و برای تمرکز روی انجام یک سری فعالیت‌های ویژه طراحی و ارایه شده‌اند.
سیستم عامل اوبونتو بیشتر کاربران خانگی را مورد هدف قرار داده و سعی کرده تا بتواند نیازهای این دسته از کاربران را به خوبی برآورده کند. حال در این میان نرم‌افزارهای زیادی به منظور راحتی بیشتر کاربران و ایجاد جلوه‌های گرافیکی پا به عرصه گذاشته‌اند. gOS 3.0 Gadgets را می‌توان زیرمجموعه اوبونتو دانست. در واقع gOS 3.0 Gadgets یک سیستم ‌عامل مجزاست که کاملا بر پایه اوبونتو طراحی شده است!
اما شاید این سوال پیش آید که تفاوت آن با اوبونتو در چیست؟
خیلی ساده باید گفت gOS 3.0 Gadgets زیرشاخه‌ای از اوبونتو است که طراحان آن با قرار دادن نرم‌افزارهای بیشتر و البته کاربردی‌تر و همچنین افزودن جذابیت‌های گرافیکی، سعی بر این داشته‌اند تا سیستم عاملی کاراتر و با امکانات بیشتر برای کاربران خانگی فراهم کنند.
از نکات مثبت gOS 3.0 Gadgets می‌توان به مواردی همچون: سازگاری با سیستم‌های قدیمی و عدم نیاز به سخت‌افزار قدرتمند، برخورداری از افکت‌های زیبای تصویری و رابط کابری بر پایه Gnome اشاره کرد.
در شکل 1 می‌توانید نمایی از gOS 3.0 Gadgets را مشاهده کنید.


Ubuntu_01_s.jpg

نصب gOS 3.0 Gadgets
خوشبختانه مراحل نصب gOS بسیار ساده و همانند نصب اوبونتو طراحی شده و به این ترتیب امکان اشتباه کاربران هنگام نصب، تا حد بسیار زیادی کاهش یافته است و در هنگام نصب با مشکل یا پیچیدگی خاصی مواجه نخواهید شد.
برای نصب gOS ابتدا به دی‌وی‌دی ماهنامه مراجعه کرده و فایلgOS v3.1-Gadgets.iso را دریافت و سپس به کمک نرم‌افزار Nero روی سی‌دی رایت کنید.
در ادامه سیستم را ریست کرده و در قسمت Bios، تنظیمات مربوط به بوت سیستم را روی CD Rom قرار دهید.
حال سی‌دی را در دستگاه قرار داده و اجازه دهید تا مراحل بوت انجام شود. اگر مراحل را تا به اینجا درست انجام داده باشید، شکل 2 ظاهر می‌شود.

Ubuntu_02_s.jpg

متاسفانه در این منو امکان نصب مستقیم سیستم عامل‌ وجود ندارد و باید ابتدا به کمک گزینه Try gOS without Any Change To Your Computer سیستم عامل‌ را در حالت Live اجرا کنید. پس این گزینه را انتخاب کرده و اجازه دهید مراحل بارگذاری انجام شود.
نکته: البته باید گفت امکان استفاده از سیستم عامل‌ بدین نحو این حسن را دارد که کاربر قبل از نصب نهایی سیستم عامل‌، از نزدیک با محیط و امکانات آن آشنا شده و در صورت تمایل با اطمینان کامل اقدام به نصب می‌کند.
پس از اتمام مراحل کار می‌توانید نمایی از دسکتاپ را مشاهده کنید (شکل 3).
همانطور که در شکل 3 مشاهده می‌کنید، به طور پیش‌فرض تعدادی Gadget در دسکتاپ قرار داده شده است که می‌توانید به سلیقه خود آنها را حذف و یا مکان آنها را تغییر دهید.

Ubuntu_03_s.jpg

بررسی کلی gOS 3.0 Gadgets
از تغییراتی که به وضوح دیده می‌شود، تعدادی آیکون جدید است که در پایین دسکتاپ خودنمایی می‌کنند. اگر نشانگر موس را روی هر یک از آنها قرار دهید، آیکون مربوطه همانند سیستم عامل‌ Mac با حالت جالبی بزرگ شده و نام آیکون در زیر آن نمایش داده می‌شود.
تغییر دیگری که نظر شما را به خود جلب خواهد کرد، نحوه چیدمان آیکون‌ها است. برخلاف اوبونتو که منوهای Application، Places و System به صورت مجزا در یک پانل فوقانی جای گرفته بودند، در اینجا این‌گونه نبوده و تمامی منوها در یک منوی اصلی با نام gOS که قسمت بالا و در گوشه سمت چپ دسکتاپ قرار دارد، جای گرفته‌اند.
همچنین در سمت راست پانل بالایی، گزینه جدیدی به نامGoogle Gadgets قرار داده شده که به کمک آن می‌توانید تمامی Gadgetها را غیرفعال کنید. در کنار منوی اصلی (منوی gOS) گزینه دیگری وجود دارد که عملکردی مشابه گزینه Show Desktop ویندوز دارد و می‌تواند به سرعت تمامی پنجره‌ها و حتی‌Gadgetها را از روی محیط دسکتاپ پنهان کند. این گزینه زمانی که تعداد زیادی پنجره باز باشد و به همین دلیل سرعت و کارایی سیستم کند شده باشد، بسیار مفید خواهد بود

 
بالا