• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

شکایت جهت نقض کپی رایت محصولات دانلودی

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
سلام
بنده مشغول تولید چند مجموعه آموزشی به صورت پی دی اف هستم از اونجایی که براشون خیلی زحمت کشیدم نمی‌خوام از همون ابتدای کار سایت های رقیب بیان و از کتاب های الکترونیکی من کپی کنند

میخواستم بدونم اگر من یک سایت بدون نماد الکترونیکی و بدون ثبت شرکت بزنم و این کتاب های الکترونیکی رو که تولید کردم بدون ثبت حقوق معنوی در نهادی خاص (که اصلا نمی‌دونم همچین امکانی در ایران هست یا خیر ) در سایتم بفروشم اگر کسی این پی دی آف ها رو در سایت خودش گذاشت آیا من میتونم پیگیری قضایی بکنم و به صورت قانونی مجبورش کنم فایل های منو حذف کنه؟

اگر طرف شهر دیگه ای بود و یا آدرسی ازش نداشتم جز ادرس سایت من میتونم از شهر خودم اقدام قانونی کنم؟

khunires

مدیربخش کاروسرمایه *فروشنده معتبر
لایک‌ها
4,947
سلام
بنده مشغول تولید چند مجموعه آموزشی به صورت پی دی اف هستم از اونجایی که براشون خیلی زحمت کشیدم نمی‌خوام از همون ابتدای کار سایت های رقیب بیان و از کتاب های الکترونیکی من کپی کنند

میخواستم بدونم اگر من یک سایت بدون نماد الکترونیکی و بدون ثبت شرکت بزنم و این کتاب های الکترونیکی رو که تولید کردم بدون ثبت حقوق معنوی در نهادی خاص (که اصلا نمی‌دونم همچین امکانی در ایران هست یا خیر ) در سایتم بفروشم اگر کسی این پی دی آف ها رو در سایت خودش گذاشت آیا من میتونم پیگیری قضایی بکنم و به صورت قانونی مجبورش کنم فایل های منو حذف کنه؟

اگر طرف شهر دیگه ای بود و یا آدرسی ازش نداشتم جز ادرس سایت من میتونم از شهر خودم اقدام قانونی کنم؟

وقت بخیر

به طور کلی کپی رایت محتوای مجازی در ایران وجود خارجی نداره، و شما هم فرمودید بدون اخذ نماد و ثبت حقوق معنوی و نهادهای خاص قراره یک محصول رو بفروشید!
خیلی فرمول ساده ایه، اگر روند قانونی ثبت یک محصول رو طی کنید و هزینه های مربوطه رو به دولت بزرگوارمون تقدیم کنید، از اون طرف وقتی کسی از طرح شما کپی برداری کرد حداقل یک برگه ایی دستتون هست که بگید این محصول رو شما به نگارش در آوردید و کسی حق کپی برداری از اون رو نداره و اون برگه ثبت به عنوان مدرک در مراجع قضایی به حساب میاد
اگر شما اون نوشته رو ثبت نکنید و دیگری ثبت کنه میتونه علیه شما هم شکایت کنه و مدرک قانونی ندارید که ثابت کنید اون نوشته برای شماست!

در هر شکل ممکن اگر کسی با داشتن مدارک لازمه هم باز از شما کپی برداری کنه شکایت کردن از اون فرد جز جرایم کیفری به حساب نمیاد و فقط نهایتا میتونید از طرف مقابل هزینه دادرسی و هزینه وکیل و هزینه اتلاف وقت رو بگیرید! که باز به دردسرش نمی ارزه، ضمن اینکه تا اونجایی که اطلاع دارم برای شکایت از یک فرد دیگه در یک شهر دیگه شما یا وکیلتون باید تشریف ببره شهری که فرد کپی کننده ساکن هست و در دادگاه همون شهر ازشون شکایت کنید!

پروسه طولانی داره و کفش آهنی میخواد، برای همین کلاهبرداری هایی با قیمت و ارزش پایینتر از 1 میلیون تومان در صورتی که از 1 نفر باشه به دردسرش نمی ارزه! تقریبا میشه گفت هیچ راهی برای جلوگیری از نقض کپی رایت وجود نداره چون هنوز قوانین کشوری ما اونقدر در خصوص این موضوع قدرتمندانه شمای تولید کننده ی مجازی رو حمایت نمیکنن مگر به اینکه شما بتونید با همه ی کپی کننده ها مقابله کنید اون هم با خلاقیت خودتون

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
ممنون
اما تو یک تاپیک در وب هاستینگ تالک گفته بودن حتی در مورد مطالب کپی از سایت ها هم میشه شکایت کرد
البته ایده من اینه که با پیگیری اولیه فرد خاطی رو وادار به حذف فایلها بکنم و کار به شکایت نرسه برای همین می‌خوام بدونم که اصلا با شرایط من که عرض کردم چیزی قابل پیگیری هست یا خیر

از طرفی اگر از طرف شکایت کنم و طرف محکوم بشه و بازم کپی کنه فکر کنم حبس براش میزنن که این کیفری میشه

در مورد مدارک ثبتی فکر کنم همین که ثابت بشه پی دی آف ها تولید بنده بوده کافیه کشورهای خارجی که اینجوریه این مسأله هم با درج اسم خودم یا لینک به سایت و غیره قابل انجامه

Last edited:

behnam_2000

Registered User
لایک‌ها
2,016
اگر سایت طرف در هاست های خارجی باشه با ارسال نامه DMCA به هاستش میشه اون محتوا را حذف کرد.

برای اینکه شرکتهای خارجی بهتر ترتیب اثر بدن, بهتره که شما یک وبسایت برای محصولتون راه بیاندازید و نام محصول ( اینجا فایل PDF ) با مشخصاتش به زبان اینگلیسی قرار دهید. تو فایل PDF هم اسم سایت و لوگو رو می تونید تو بکگراند بگذارید. اینجوری شانس حذف مطلب کپی بالاتر میره. اگر هاست طرف ایرانی بود یا به DMCA اهمیت نمی داد آن وقت میشه از طریق گوگل اون صفحه را از تو نتایج حذف کرد. یعنی DMCA به گوگل بفرستید و ازش بخواین صفحه سایت کپی کار رو از نتایج حذف کنه, گوگل بررسی می کنه اگر درخواست واقعی باشه اون صفحه سایت رو از داخل جستجو پاک می کنه

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
اگر سایت طرف در هاست های خارجی باشه با ارسال نامه DMCA به هاستش میشه اون محتوا را حذف کرد.

برای اینکه شرکتهای خارجی بهتر ترتیب اثر بدن, بهتره که شما یک وبسایت برای محصولتون راه بیاندازید و نام محصول ( اینجا فایل PDF ) با مشخصاتش به زبان اینگلیسی قرار دهید. تو فایل PDF هم اسم سایت و لوگو رو می تونید تو بکگراند بگذارید. اینجوری شانس حذف مطلب کپی بالاتر میره. اگر هاست طرف ایرانی بود یا به DMCA اهمیت نمی داد آن وقت میشه از طریق گوگل اون صفحه را از تو نتایج حذف کرد. یعنی DMCA به گوگل بفرستید و ازش بخواین صفحه سایت کپی کار رو از نتایج حذف کنه, گوگل بررسی می کنه اگر درخواست واقعی باشه اون صفحه سایت رو از داخل جستجو پاک می کنه
ممنون
از طریق گوگل که نمیشه پیگیری کرد مگر این که فایل های من رو طرف رایگان بذاره برای دانلود
اما در مورد هاست دو تا سوال دارم
اگر شرکت هاستینگ ایرانی بود و پیگیری نکرد میشه از طریق دیتاسنتر هاستینگ که معمولا خارجی هستند پیگیری کرد ؟

طبق گفته شما بهتره من یک سایت انگلیسی فرمالیته برای محصولاتم بزنم اما وقتی فایل های پی دی اف فروشی هستند و اونا نمیتونن فایلی رو از سایت من دریافت و بررسی کنند این کار چه فایده ای داره
آیا همون واتر مارک و یک سری مشخصات توی پی دی اف به زبان انگلیسی و تماس از طریق ایمیل رسمی سایت کفایت نمیکنه ؟

behnam_2000

Registered User
لایک‌ها
2,016
اگر شرکت هاستینگ ایرانی بود و پیگیری نکرد میشه از طریق دیتاسنتر هاستینگ که معمولا خارجی هستند پیگیری کرد ؟
بله هاستینگ خارجی بهتر ترتیب اثر میده چون نامه به اینگلیسی هست. DMCA برای آمریکا هست ولی کشورهای دیگه هم چون قوانین مشابه دارن داوطلبانه انجامش میدن.

طبق گفته شما بهتره من یک سایت انگلیسی فرمالیته برای محصولاتم بزنم اما وقتی فایل های پی دی اف فروشی هستند و اونا نمیتونن فایلی رو از سایت من دریافت و بررسی کنند این کار چه فایده ای داره
لازم نیست سایت به اینگلیسی باشه, یک صفحه اش هم اینگلیسی و در رابطه با کالای شما باشه کافی هست. بررسی معمولا به عکس کاور و حجم فایل و نشانه های ظاهری محدود میشه

shirazboy

Registered User
لایک‌ها
310
ممنون
اما تو یک تاپیک در وب هاستینگ تالک گفته بودن حتی در مورد مطالب کپی از سایت ها هم میشه شکایت کرد
البته ایده من اینه که با پیگیری اولیه فرد خاطی رو وادار به حذف فایلها بکنم و کار به شکایت نرسه برای همین می‌خوام بدونم که اصلا با شرایط من که عرض کردم چیزی قابل پیگیری هست یا خیر

از طرفی اگر از طرف شکایت کنم و طرف محکوم بشه و بازم کپی کنه فکر کنم حبس براش میزنن که این کیفری میشه

در مورد مدارک ثبتی فکر کنم همین که ثابت بشه پی دی آف ها تولید بنده بوده کافیه کشورهای خارجی که اینجوریه این مسأله هم با درج اسم خودم یا لینک به سایت و غیره قابل انجامه

خیلی بعید می دونم بشه در این زمینه شکایتی کرد. نگرانی شما خیلی نباید سایت های مشابه باشد چون اگر این سایت ها حرفه ای باشن هیچ گاه محتوا تولیدی توسط شما رو منتشر نمی کنن نگرانی شما باید گروه های تلگرامی باشه که حتی پکیج های چند میلیونی رو هم پابلیک می کنن و متاسفانه پیگیری آن خیلی مشکل است.
در کل در این زمینه قانونی وجود ندارد. البته شما می توانید محتوا خود را در وزارت ارشاد ثبت کنید اما باز هم به معنی این نیست که بتوانید از انتشار آن جلوگیری کنید

hady1364

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
543
سلام

سلام
بله در صورتی که کتاب هاتون رو (حتی در تیتراژ پایین) چاپ کنین (دردسر و هزینه زیادی نداره و اگه خودتون پیگیرش باشین حداکثر دو هفته وقت میخواد) با داشتن نسخه چاپی کتاب هاتون (یا حداقل شابک و فیپا که فکر کنم خودتون رایگان یا با هزینه اندک می تونین بگیرین) میشه براساس قوانین حمایت از ناشر ایران شکایت کنین و طرف رو حداقل شش ماه بندازین زندان. دو سه سال پیش یکی از همکارامون همین کار رو با کسی که کتابش رو کپی کرده بود انجام داد.
اگه طرف شهر دیگه ای باشه هم می تونین از شهر خودتون اقدام قانونی کنین. باید به دادسرای جرایم رایانه ای شهرتون مراجعه کنین و ازش شکایت کنین. دادسرا خودش پرونده رو ارجاع میده به اون شهر. حتی اگه مجبور بشین خودتون برین اون شهر برای پیگیری، در صورت برنده شدن تو دادگاه طرف باید علاوه بر جریمه و خسارت شما، کلیه هزینه هاتون (حتی هزینه تاکسی یا هزینه نگهداری از موبایلتون که موقع ورود به دادسرا باید پرداخت کنین) رو جبران کنه!
اگه ازش آدرسی نداشتین (حالا چه طرف سایت داشت چه کانال تلگرامی) خیلی ساده با ادمین یا مالک سایت ارتباط برقرار کنین و بهشون درخواست تبلیغات بدین. طرف مسلما برای گرفتن پول شماره کارتش یا آدرس درگاهش رو براتون میفرسته که از این طریق راحت میشه پیداش کرد. کلا بحث مالی پاشنه آشیل همه این کپی کارها و سارقین اینترنتی هست! سر این قضیه بنیاد علوی تو تویتر و اینستاگرام بهم ثابت شد که بخاطر حرص و طمع ایرانیا، با ارائه پیشنهاد مالی می تونین حتی مخفی ترین آدم رو از تو مخفیگاهشون در بیارین یا مخالفترین مخالفهاتون رو مجبور کنین به اختیار خودشون تو تیم شما کار کنن!

حرفام طولانی شد ولی یه نکته کلی هم آخر بحث بگم. به حرف این آدم هایی که سعی می کنن از شکایت کردن منصرفتون کنن یا میگن نمیشه و قانونش نیست و محاله و خلاصه از این ایکس شعرها توجه نکنین. خیلی از این افراد یا خودشون اهل این کارا هستن یا تو خوش بینانه ترین حالت اطلاعی ندارن. درسته که سیستم قضایی کشور خیلی خیلی خیلی خیلی داغون و زمان بره ولی مطمئن باشین پیگیری پرونده اتون بلاخره به نتیجه میرسه و اون موقعی که طرف به دست و پاتون افتاد که رضایت بگیره، می بینین ارزشش رو داشت!

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
در کل در این زمینه قانونی وجود ندارد. البته شما می توانید محتوا خود را در وزارت ارشاد ثبت کنید اما باز هم به معنی این نیست که بتوانید از انتشار آن جلوگیری کنید
ممنون بیشتر در این مورد توضیح میدید ؟ پروسه اش چی جوری هست و ثبت کتاب های الکترونیکی به این روش چه مزایایی برام داره

له در صورتی که کتاب هاتون رو (حتی در تیتراژ پایین) چاپ کنین (دردسر و هزینه زیادی نداره و اگه خودتون پیگیرش باشین حداکثر دو هفته وقت میخواد) با داشتن نسخه چاپی کتاب هاتون (یا حداقل شابک و فیپا که فکر کنم خودتون رایگان یا با هزینه اندک می تونین بگیرین) میشه براساس قوانین حمایت از ناشر ایران شکایت کنین و طرف رو حداقل شش ماه بندازین زندان. دو سه سال پیش یکی از همکارامون همین کار رو با کسی که کتابش رو کپی کرده بود انجام داد.
یعنی اگر بخوام کتاب های الکترونیکیم رو ثبت کنم دو هفته ای میتونم ؟ شابک و فیپا بگیرم چی میشه ؟ میشه توضیح بیشتری بدین
آموزش های من ده تا بیشتر نیستن و هر کدوم هفت هشت صفحه ان اما میشه همه رو در قالب یک کتاب ثبتش کرد و اگر زیاد زمان نبره حاضرم ثبتش کنم
ممنون

Last edited:

hady1364

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
543
ممنون بیشتر در این مورد توضیح میدید ؟ پروسه اش چی جوری هست و ثبت کتاب های الکترونیکی به این روش چه مزایایی برام داره

یعنی اگر بخوام کتاب های الکترونیکیم رو ثبت کنم دو هفته ای میتونم ؟ شابک و فیپا بگیرم چی میشه ؟ میشه توضیح بیشتری بدین
ممنون
کتاب الکترونیکی تون رو چاپ می کنین و نسخه چاپی رو می تونین دو هفته ای ثبت کنین. بحث کتاب چاپی چون از قوانین قدیمی هست، هم ضمانت اجرایی محکمی داره و هم چون همه جور قاضی و وکیلی بهش تسلط دارن پیگیریش خیلی راحت تر از کتاب الکترونیکی هست. چون کتابتون حالت آموزشی داره برای مجوز چاپ (با همون شابک که از اداره ارشاد میگیرین) مشکلی ندارین. فیپا هم که همون ثبت تو کتابخونه ملی هست که از طریق سایتش مجانی انجام میشه
چون کتابتون آموزشی هست حتی می تونین همین نسخه های چاپی رو به فروش هم برسونین و یه درآمدی هم از این نسخه های چاپی داشته باشین. بعضی انتشاراتی ها هستن که با گرفتن یه مبلغی کتابتون رو چاپ می کنن و از طریق مغازه ها و غرفه های نمایشگاهی شون به فروش میرسونن.

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
کتاب الکترونیکی تون رو چاپ می کنین و نسخه چاپی رو می تونین دو هفته ای ثبت کنین. بحث کتاب چاپی چون از قوانین قدیمی هست، هم ضمانت اجرایی محکمی داره و هم چون همه جور قاضی و وکیلی بهش تسلط دارن پیگیریش خیلی راحت تر از کتاب الکترونیکی هست. چون کتابتون حالت آموزشی داره برای مجوز چاپ (با همون شابک که از اداره ارشاد میگیرین) مشکلی ندارین. فیپا هم که همون ثبت تو کتابخونه ملی هست که از طریق سایتش مجانی انجام میشه
چون کتابتون آموزشی هست حتی می تونین همین نسخه های چاپی رو به فروش هم برسونین و یه درآمدی هم از این نسخه های چاپی داشته باشین. بعضی انتشاراتی ها هستن که با گرفتن یه مبلغی کتابتون رو چاپ می کنن و از طریق مغازه ها و غرفه های نمایشگاهی شون به فروش میرسونن.
میشه ثبتش کنم اما چیزی رو چاپ نکنم؟

hady1364

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
543
میشه ثبتش کنم اما چیزی رو چاپ نکنم؟
چاپ کردن منظورم این نیست که مثلا هزار نسخه ازش چاپ کنین. برای مجوز گرفتن از وزارت ارشاد حداقل دو نسخه رو باید بهشون تحویل بدین. توصیه خودمم اینه که لااقل دو سه نسخه چاپ کنین داشته باشین که موقع شکایت بتونین رو پرونده ضمیمه کنین.

بالا