• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

طبخ ماهی بدون روغن در 3 دقیقه!

Xuevon

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,776
چندتا از دوستان سوال کرده بودن که چطوری ماهی رو بدون روغن طبخ کنیم. خواستم روشی که خودم استفاده میکنم رو توضیح بدم چون خودم هفته ای حداقل 10 وعده ماهی میخورم برای همین انواع و اقسام روش هارو امتحان کردم و بهترینش رو پیدا کردم.
در این روش:
روغن اضافه به ماهی جذب نمیشه
طعم واقعی ماهی حفظ میشه
روغن ماهی حفظ میشه
خیلی سریع آماده میشه

در این روش تنها در 3 دقیقه 100 گرم ماهی کاملا پخته میشه. این روش روی اکثر ماهی ها جواب میده. خودم شخصا ماهی سفید، کفال، کولی، زردپر، شیر، هامور، سرخو، قزل، آزاد سالمون، اوزون برون و چند ماهی دیگه تست کردم.

اول ماهی رو بعد از تکه کردن و شستشو داخل یک ظرف کوچک قرار بدین. حتی المقدور ظرف کوچیک باشه و فقط قطعه ماهی داخلش جا بشه. فضای اضافه نباشه بهتره چون در این روش از تبخیر آب و روغن ماهی، گوشت ماهی پخته میشه.

SAM_2984.JPG

به میزان دلخواه نمک و فلفل اضافه کنید. میتونید از ادویه های دیگه هم به دلخواه استفاده کنید. مثل انواع فلفل یا کاری یا زعفران یا چیزایی مثل آبلیمو برای طعم دار کردن. من از فلفل سیاه و نمک و پودر سیر استفاده میکنم. ماهی های چرب مثل آزاد سالمون و کپور و شیر چون خودشون چربی زیادی دارن، نیازی به روغن ندارند، ولی اگه ماهی خشک و کم روغن باشه میتونید خیلی خیلی کم روغن زیتون بهش اضافه کنید. البته من تمام ماهی هایی که با این روش پختم رو بدون روغن انجام دادم ولی روغن زیتون بخاطر خواصش توصیه میشه ولی ضروری نیست:

SAM_2985.JPG

بعد با یه پلاستیک فریزر روی ظرف رو بپوشونید و اضافه پلاستیک رو از زیر بهم بپیچونید. ظرف رو داخل ماکروفر بزارید. برای 100 الی 150 گرم ماهی حدود 3 دقیقه کافیه. من روی 2:50 تنظیم میکنم. اگه مایکروفرتون برنامه preset برای پخش ماهی داره از اون استفاده کنید. بعد از پخت پلاستیک رو جدا کنید. مراقب باشید دستتون نسوزه چون بخاطر داخل پلاستیک میتونه تا 200 درجه حرارت داشته باشه:

SAM_2986.JPG

و ماهی آماده میل کردن هست. اگه ماهی رو خیلی بیسکویتی یا برشته دوست دارید، میتونید بعد از 3 دقیقه ماهی رو برگردونید و 1 الی 2 دقیقه دیگه بیشتر بپزید ولی با همون 3 دقیقه اول هم ماهی "کاملا پخته" میشه. کاملا پخته یعنی نه خام نه جزغاله! یعنی پخته و رطوبت گوشت در حد نرمال و تمام طعم و خاصیت ماهی هم حفظ میشه. توجه کنید که در این روش نتیجه نهایی ماهی آب پز نیست! گوشت ماهی بوسیله روغن و چربی داخل خودش و همچنین تبخیر آب داخلی، کاملا می پزه در حد سرخ شدن.
SAM_2988.JPG

Prima

Registered User
لایک‌ها
345
ممنون سیناترا

Xuevon

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,776
خیلی ها به خصوص بچه ها، کنسرو ماهی تن رو خیلی دوست دارن ولی نتیجه پخت با این روش حتی از اون هم خوشمزه تره.

abdolrahim1

Registered User
لایک‌ها
326
اسم این ماهی که گذاشتی چیه ؟ به نظر میاد تیغ نداره درسته ؟

Xuevon

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,776
اسم این ماهی که گذاشتی چیه ؟ به نظر میاد تیغ نداره درسته ؟
این ماهی که می بینید گوشت صورتی مایل به قرمز داره، ماهی "سالمون صورتی" هست، اسم دیگه ش "ماهی آزاد". در اروپا بهش "ماهی لاکس" هم میگن. Salmon در واقع یعنی "قزل آلا". قرل آلاها خودشون یه گردان میشن! تنوعشون زیاده. همین ماهی که در ایران بهش میگن قزل در واقع یک نژاد از سالمون هست.
واقعا بدون اغراق، ماهی ازاد سالمون صورتی که در ایران پروش داده میشه که در واقع از یک نژاد سالمون صورتی بلژیکی هست، یکی از مغذی ترین، لذیذترین و سالم ترین و خوشمزه ترین ماهی هایی هست که میشه پیدا کرد! خیلی ها میرن قزل سفید یا خالدار میگیرن فکر میکنن ته ماهیه! یه بار به خودشون اجازه نمیدن سالمون رو تست کنن.

تیغ داره ولی خیلی کم. مثل ماهی سفید نیست که چشم آدم برای پیدا کردن تیغ هاش، ضعیف بشه!

Xuevon

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,776
اگه سس سویا هم به ماهی اضافه کنید، خیلی خیلی عالی میشه طعمش

Del Monte

Registered User
لایک‌ها
283
برای تهیه وعده غذایی بعد باشگاه که حوصله هم نداری خیلی مناسبه:android21:

Atlanta

Registered User
لایک‌ها
168
بسیار لذیذ است.

1-فقط از نظر علمی ؛ پلاستیک روی ان مشکلی ایجاد نمیکنه ؟ :rolleyes: خدای ناکرده یدفعه دیگه یه سال ماهی اینجوری خوردیم بعدا" گفتن این روش سرطانزاست :general208::general707:

2-بعد از طبخ ، برای دفعه بعد هم میشه از اون پلاستیک استفاده کرد ؟

Xuevon

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,776
بسیار لذیذ است.

1-فقط از نظر علمی ؛ پلاستیک روی ان مشکلی ایجاد نمیکنه ؟ :rolleyes: خدای ناکرده یدفعه دیگه یه سال ماهی اینجوری خوردیم بعدا" گفتن این روش سرطانزاست :general208::general707:

2-بعد از طبخ ، برای دفعه بعد هم میشه از اون پلاستیک استفاده کرد ؟

اتفاقا من خیلی حساس هستم رو این موارد HSE :D ببینید امواج ماکرو موادی که حاوی H2O (آب) رو خیلی خیلی بیشتر از مواد خشک گرم می کنند. مثلا شما یه تکه نان خشک بزار داخل مایکروفر و یه تکه نان تازه. هر رو با هم قرار بده. نونی که تازه که حاوی آب بیشتری هست، به مراتب بیشتر گرم میشه. من بارها تست کردم، پلاستیک و شیشه چیزهایی هستن که بسیار کمتر گرم میشن. البته دلیل گرم شدن ظروف شیشه ای و پلاستیکی بیشتر بخاطر بخاطر ایجاد شده بر اثر گرمایش ماده غذایی هست و امواج ماکرو تاثیر خیلی کمتر روی اونها دارن. در این روشی که توضیح دادم پلاستیک گرم میشه ولی این گرم شدن بیشتر بخاطر بخاری هست که داخل ظرف محبوس میشه و پلاستیک مستقیما با ماده غذایی در ارتباط نیست. فکر نمیکنم از طریق بخار هم چیزی منتقل بشه. هرچند خودم به فکر این هستم که ظرفش رو استفاده کنم که تمام شیشه ای باشه. یعنی هم بخش زیرین و هم درب ظرف شیشه ای باشه که کاملا خنثی هست و بی خطر

behnam_2000

Registered User
لایک‌ها
2,016
من تو یه مقاله خوندم که اکثر سالمون های که بیرون سرو می شن پرورشی هستن و طبق **** غذایی که به اینها می دن باید رنگ گوشتشون خاکستری باشه, ولی چون از لحاظ تجاری فروش کم می شه یک سری ماده شیمیایی اضافه می کنند بهش تا رنگ صورتی به خودش بگیره, حالا دعواشون سر این هست که این مواد افزودنی بیماری زاست یکسری هم می گن نیست, در هر صورت ار گوشت قرمز باید خیلی سالم تر باشه
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/05/10/farmed-salmon-part-one.aspx

demo13621362

Registered User
لایک‌ها
2,868

اه اه ماهی !
:general108::general108::general108:
ماهی رو باید سالی خورد !

بالا