چندتا از دوستان سوال کرده بودن که چطوری ماهی رو بدون روغن طبخ کنیم. خواستم روشی که خودم استفاده میکنم رو توضیح بدم چون خودم هفته ای حداقل 10 وعده ماهی میخورم برای همین انواع و اقسام روش هارو امتحان کردم و بهترینش رو پیدا کردم.
در این روش:
روغن اضافه به ماهی جذب نمیشه
طعم واقعی ماهی حفظ میشه
روغن ماهی حفظ میشه
خیلی سریع آماده میشه
در این روش تنها در 3 دقیقه 100 گرم ماهی کاملا پخته میشه. این روش روی اکثر ماهی ها جواب میده. خودم شخصا ماهی سفید، کفال، کولی، زردپر، شیر، هامور، سرخو، قزل، آزاد سالمون، اوزون برون و چند ماهی دیگه تست کردم.
اول ماهی رو بعد از تکه کردن و شستشو داخل یک ظرف کوچک قرار بدین. حتی المقدور ظرف کوچیک باشه و فقط قطعه ماهی داخلش جا بشه. فضای اضافه نباشه بهتره چون در این روش از تبخیر آب و روغن ماهی، گوشت ماهی پخته میشه.

به میزان دلخواه نمک و فلفل اضافه کنید. میتونید از ادویه های دیگه هم به دلخواه استفاده کنید. مثل انواع فلفل یا کاری یا زعفران یا چیزایی مثل آبلیمو برای طعم دار کردن. من از فلفل سیاه و نمک و پودر سیر استفاده میکنم. ماهی های چرب مثل آزاد سالمون و کپور و شیر چون خودشون چربی زیادی دارن، نیازی به روغن ندارند، ولی اگه ماهی خشک و کم روغن باشه میتونید خیلی خیلی کم روغن زیتون بهش اضافه کنید. البته من تمام ماهی هایی که با این روش پختم رو بدون روغن انجام دادم ولی روغن زیتون بخاطر خواصش توصیه میشه ولی ضروری نیست:

بعد با یه پلاستیک فریزر روی ظرف رو بپوشونید و اضافه پلاستیک رو از زیر بهم بپیچونید. ظرف رو داخل ماکروفر بزارید. برای 100 الی 150 گرم ماهی حدود 3 دقیقه کافیه. من روی 2:50 تنظیم میکنم. اگه مایکروفرتون برنامه preset برای پخش ماهی داره از اون استفاده کنید. بعد از پخت پلاستیک رو جدا کنید. مراقب باشید دستتون نسوزه چون بخاطر داخل پلاستیک میتونه تا 200 درجه حرارت داشته باشه:

و ماهی آماده میل کردن هست. اگه ماهی رو خیلی بیسکویتی یا برشته دوست دارید، میتونید بعد از 3 دقیقه ماهی رو برگردونید و 1 الی 2 دقیقه دیگه بیشتر بپزید ولی با همون 3 دقیقه اول هم ماهی "کاملا پخته" میشه. کاملا پخته یعنی نه خام نه جزغاله! یعنی پخته و رطوبت گوشت در حد نرمال و تمام طعم و خاصیت ماهی هم حفظ میشه. توجه کنید که در این روش نتیجه نهایی ماهی آب پز نیست! گوشت ماهی بوسیله روغن و چربی داخل خودش و همچنین تبخیر آب داخلی، کاملا می پزه در حد سرخ شدن.

در این روش:
روغن اضافه به ماهی جذب نمیشه
طعم واقعی ماهی حفظ میشه
روغن ماهی حفظ میشه
خیلی سریع آماده میشه
در این روش تنها در 3 دقیقه 100 گرم ماهی کاملا پخته میشه. این روش روی اکثر ماهی ها جواب میده. خودم شخصا ماهی سفید، کفال، کولی، زردپر، شیر، هامور، سرخو، قزل، آزاد سالمون، اوزون برون و چند ماهی دیگه تست کردم.
اول ماهی رو بعد از تکه کردن و شستشو داخل یک ظرف کوچک قرار بدین. حتی المقدور ظرف کوچیک باشه و فقط قطعه ماهی داخلش جا بشه. فضای اضافه نباشه بهتره چون در این روش از تبخیر آب و روغن ماهی، گوشت ماهی پخته میشه.

به میزان دلخواه نمک و فلفل اضافه کنید. میتونید از ادویه های دیگه هم به دلخواه استفاده کنید. مثل انواع فلفل یا کاری یا زعفران یا چیزایی مثل آبلیمو برای طعم دار کردن. من از فلفل سیاه و نمک و پودر سیر استفاده میکنم. ماهی های چرب مثل آزاد سالمون و کپور و شیر چون خودشون چربی زیادی دارن، نیازی به روغن ندارند، ولی اگه ماهی خشک و کم روغن باشه میتونید خیلی خیلی کم روغن زیتون بهش اضافه کنید. البته من تمام ماهی هایی که با این روش پختم رو بدون روغن انجام دادم ولی روغن زیتون بخاطر خواصش توصیه میشه ولی ضروری نیست:

بعد با یه پلاستیک فریزر روی ظرف رو بپوشونید و اضافه پلاستیک رو از زیر بهم بپیچونید. ظرف رو داخل ماکروفر بزارید. برای 100 الی 150 گرم ماهی حدود 3 دقیقه کافیه. من روی 2:50 تنظیم میکنم. اگه مایکروفرتون برنامه preset برای پخش ماهی داره از اون استفاده کنید. بعد از پخت پلاستیک رو جدا کنید. مراقب باشید دستتون نسوزه چون بخاطر داخل پلاستیک میتونه تا 200 درجه حرارت داشته باشه:

و ماهی آماده میل کردن هست. اگه ماهی رو خیلی بیسکویتی یا برشته دوست دارید، میتونید بعد از 3 دقیقه ماهی رو برگردونید و 1 الی 2 دقیقه دیگه بیشتر بپزید ولی با همون 3 دقیقه اول هم ماهی "کاملا پخته" میشه. کاملا پخته یعنی نه خام نه جزغاله! یعنی پخته و رطوبت گوشت در حد نرمال و تمام طعم و خاصیت ماهی هم حفظ میشه. توجه کنید که در این روش نتیجه نهایی ماهی آب پز نیست! گوشت ماهی بوسیله روغن و چربی داخل خودش و همچنین تبخیر آب داخلی، کاملا می پزه در حد سرخ شدن.
