mahdi41872
Registered User
طرز تهیه غذای محلی زو
زو با کره
مواد لازم :
ـ زو
ـ کره حیوانی
– نمک
طرز تهیه :
زو و کره از خوراکی هایی که بعنوان مکمل غذا و بورانی است که در کرمانشاه علاقه مندان زیادی دارد . و معمولا زو را در فویل میپیچند و زیر خاکستر یا آتش گذاشته و کره اضافه کرده و با گوشت کوب له میکنند وبعد میل می کنند .
هر چه نسبت ساقه به برگ ، بیشتر وسفید تر داشته باشد بهتر است معمولاً برگهای زو مزه ئ تلخ تری دارند .این گیاه که در استان کرمانشاه و مخصوص منطقه دالاهو است از ارزش غذایی فراوانی بر خوردار است وبیشتر افراد معتقدند که برای درد های مفصلی و استخوانی بسیار موثر است .البته صحت آن را بایستی از دوستان گیاه شناس پرسید اسم علمی این گیاه را نمی دانم دوستانی که قبلاً در رابطه با ترشی زو برایم نظرگذاشته بودند .این گیاه را با نام کما و بیلهر به من معرفی کرده بودند .
برای تهیه این غذا ابتدا زو را پاک کرده و انتهای ساقه و سر برگها را گرفته و خوب شسته سپس نصف لیوان آب اضافه کرده و در ظرفی می چینیم و با فویل درب ظرف را میپوشانیم و در فر به مدت نیم ساعت میپزیم و یا در قابلمه و روی گاز اقدام به پختن این غذا میکنیم .بعضی به صورت ایستاده این گیاه را کنار هم می چینند و یا با مقدار آب بیشتری این گیاه را میپزند و آب اضافی را دور میریزند تا تلخیش کمتر شود و عقیده دارند که تلخی آن از انتهای ساقه در حین پختن خارج شود اما من با همان تلخی این گیاه را می پسندم و فکر میکنم شاید ارزش غذایی بیشتری داشته باشد و ممکن است که به همراه آب اضافی که دور ریخته میشود مقداری از ارزش غذایی آن نیز حذف شود . در این تصویر زو و کره نکوبیده است و به راحتی با چنگال قابل خوردن است .
منبع:http://tourist.azemroz.ir/2016/03/04/طرز-تهیه-غذای-محلی-زو/
طرز تهیه کردن قاووت
قاووت، که در لهجه کرمانی به آن قُووِتو میگویند، از سوغاتیهای شهرهای مختلف ایران از جمله کرمان است که قدمتی طولانی دارد. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید میشود و طعمهای متفاوتی دارد. یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده میشود. اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوهای رنگ است و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز،، روپاس، سیاهدانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد، تخم کاهو میباشد.برخی از این مواد را برشته کرده و سپس آنها را مخلوط و آسیاب میکنند.
برای تهیه قاووت مخلوطي از آرد نخودچی ، پودر قند ، هل ، تخم گشنیز ، رازیانه ، تخم خرفه ، سیاه دانه ،تخم کتان ، قهوه و تخم کاهو استفاده می شد و با اضافه کردن پودر پسته و بادام و مغزها به قاووت از مادر نوزاد هم پذیرایی میکردند.
امروزه نوع آماده قاووت در بازار یافت میشود و کمتر کسی خود آنرا تهیه میکند .
برای تهیه قاووت رنگی با طعم های متفاوت، میتوان ادویه ها و مواد افزودنی به آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه اضافه کرد .اگر به آرد نخودچی و پودر قند ، پودر پسته فراوان اضافه كنيد سبز رنگ ميشود . براي رنگ قهوه اي پودر كاكائو و یا قهوه اضافه كنيد . با اضافه كردن پودر رازيانه و يا دارچين و سياه دانه و هل و تخم گشنيز … رنگ ها و طعم هاي متفاوتي را در قاووت ايجاد كنيد.
منبع:http://tourist.azemroz.ir/2016/03/04/طرز-تهیه-کردن-قاووت/
طرز آماده کردن هلو کباب
اين غذا ازقديم الايام از غذاهاي معروف و خوشمزه كرمانشاه بوده است.
مواد لازم :
ـ گوشت بدون چربی ۴۰۰ گرم
ـ لپه ۱ پیمانه
ـ سیب زمینی نیم پز ۲ عدد
ـ تخم مرغ ۲ عدد
ـ نمک و فلفل و زرد چوبه و دارچین به میزان لازم
ـ روغن برای سرخ
ـ گردو و کشمش و پیاز سرخ شده برای داخل هلو کباب به میزان لازم
ـ آبلیمو ۱ لیوان
ـ شکر ۵ /۰ لیوان
ـ آب ۱ لیوان
طرز تهیه :
گوشت را خورد کنید تا کشدار شود . لپه را با نمک بپزید. سیب زمینی نیم پز را رنده کنید و با لپه چرخ شده و گوشت و نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه و تخم مرغ مخلوط کنید و خوب آن را مخلوط کنید تا کاملاً چسبندگی لازم را پیدا کند . از مایه مقداری بردارید و با کشمش و گردو و پیاز سرخ شده مغز گذاری کنیدو به شکل تخم مرغی در آورید و در روغن سرخ کنید . وقتی هلو کباب ها سرخ شدند آن ها را در دیگ بچینید و آبلیمو و شکر و آب را مخلوط و روی آن بریزید و حرارت را کم کرده تا دم بیفتد.
چنانچه کوفته در زمان سرخ شدن از هم باز شد ( ترک خورد ) میتواند مقداری آرد نخودچی اضافه کنید .
منبع:http://tourist.azemroz.ir/2016/03/04/طرز-آماده-کردن-هلو-کباب/
جهت دیدن مطالب بیشتر میتونید به لینک زیر مراجعه کنید
http://tourist.azemroz.ir/category/غذاهای-محلی/
زو با کره
مواد لازم :
ـ زو
ـ کره حیوانی
– نمک
طرز تهیه :
زو و کره از خوراکی هایی که بعنوان مکمل غذا و بورانی است که در کرمانشاه علاقه مندان زیادی دارد . و معمولا زو را در فویل میپیچند و زیر خاکستر یا آتش گذاشته و کره اضافه کرده و با گوشت کوب له میکنند وبعد میل می کنند .
هر چه نسبت ساقه به برگ ، بیشتر وسفید تر داشته باشد بهتر است معمولاً برگهای زو مزه ئ تلخ تری دارند .این گیاه که در استان کرمانشاه و مخصوص منطقه دالاهو است از ارزش غذایی فراوانی بر خوردار است وبیشتر افراد معتقدند که برای درد های مفصلی و استخوانی بسیار موثر است .البته صحت آن را بایستی از دوستان گیاه شناس پرسید اسم علمی این گیاه را نمی دانم دوستانی که قبلاً در رابطه با ترشی زو برایم نظرگذاشته بودند .این گیاه را با نام کما و بیلهر به من معرفی کرده بودند .
برای تهیه این غذا ابتدا زو را پاک کرده و انتهای ساقه و سر برگها را گرفته و خوب شسته سپس نصف لیوان آب اضافه کرده و در ظرفی می چینیم و با فویل درب ظرف را میپوشانیم و در فر به مدت نیم ساعت میپزیم و یا در قابلمه و روی گاز اقدام به پختن این غذا میکنیم .بعضی به صورت ایستاده این گیاه را کنار هم می چینند و یا با مقدار آب بیشتری این گیاه را میپزند و آب اضافی را دور میریزند تا تلخیش کمتر شود و عقیده دارند که تلخی آن از انتهای ساقه در حین پختن خارج شود اما من با همان تلخی این گیاه را می پسندم و فکر میکنم شاید ارزش غذایی بیشتری داشته باشد و ممکن است که به همراه آب اضافی که دور ریخته میشود مقداری از ارزش غذایی آن نیز حذف شود . در این تصویر زو و کره نکوبیده است و به راحتی با چنگال قابل خوردن است .



منبع:http://tourist.azemroz.ir/2016/03/04/طرز-تهیه-غذای-محلی-زو/
طرز تهیه کردن قاووت
قاووت، که در لهجه کرمانی به آن قُووِتو میگویند، از سوغاتیهای شهرهای مختلف ایران از جمله کرمان است که قدمتی طولانی دارد. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید میشود و طعمهای متفاوتی دارد. یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده میشود. اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوهای رنگ است و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز،، روپاس، سیاهدانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد، تخم کاهو میباشد.برخی از این مواد را برشته کرده و سپس آنها را مخلوط و آسیاب میکنند.
برای تهیه قاووت مخلوطي از آرد نخودچی ، پودر قند ، هل ، تخم گشنیز ، رازیانه ، تخم خرفه ، سیاه دانه ،تخم کتان ، قهوه و تخم کاهو استفاده می شد و با اضافه کردن پودر پسته و بادام و مغزها به قاووت از مادر نوزاد هم پذیرایی میکردند.
امروزه نوع آماده قاووت در بازار یافت میشود و کمتر کسی خود آنرا تهیه میکند .
برای تهیه قاووت رنگی با طعم های متفاوت، میتوان ادویه ها و مواد افزودنی به آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه اضافه کرد .اگر به آرد نخودچی و پودر قند ، پودر پسته فراوان اضافه كنيد سبز رنگ ميشود . براي رنگ قهوه اي پودر كاكائو و یا قهوه اضافه كنيد . با اضافه كردن پودر رازيانه و يا دارچين و سياه دانه و هل و تخم گشنيز … رنگ ها و طعم هاي متفاوتي را در قاووت ايجاد كنيد.


منبع:http://tourist.azemroz.ir/2016/03/04/طرز-تهیه-کردن-قاووت/
طرز آماده کردن هلو کباب
اين غذا ازقديم الايام از غذاهاي معروف و خوشمزه كرمانشاه بوده است.
مواد لازم :
ـ گوشت بدون چربی ۴۰۰ گرم
ـ لپه ۱ پیمانه
ـ سیب زمینی نیم پز ۲ عدد
ـ تخم مرغ ۲ عدد
ـ نمک و فلفل و زرد چوبه و دارچین به میزان لازم
ـ روغن برای سرخ
ـ گردو و کشمش و پیاز سرخ شده برای داخل هلو کباب به میزان لازم
ـ آبلیمو ۱ لیوان
ـ شکر ۵ /۰ لیوان
ـ آب ۱ لیوان
طرز تهیه :
گوشت را خورد کنید تا کشدار شود . لپه را با نمک بپزید. سیب زمینی نیم پز را رنده کنید و با لپه چرخ شده و گوشت و نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه و تخم مرغ مخلوط کنید و خوب آن را مخلوط کنید تا کاملاً چسبندگی لازم را پیدا کند . از مایه مقداری بردارید و با کشمش و گردو و پیاز سرخ شده مغز گذاری کنیدو به شکل تخم مرغی در آورید و در روغن سرخ کنید . وقتی هلو کباب ها سرخ شدند آن ها را در دیگ بچینید و آبلیمو و شکر و آب را مخلوط و روی آن بریزید و حرارت را کم کرده تا دم بیفتد.
چنانچه کوفته در زمان سرخ شدن از هم باز شد ( ترک خورد ) میتواند مقداری آرد نخودچی اضافه کنید .


منبع:http://tourist.azemroz.ir/2016/03/04/طرز-آماده-کردن-هلو-کباب/
جهت دیدن مطالب بیشتر میتونید به لینک زیر مراجعه کنید
http://tourist.azemroz.ir/category/غذاهای-محلی/