• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

طریقه سوکت زدن کابل شبکه وشبکه کردن چند کامپیوتر و وصل شدن به اینترنت

Mahiar0

کاربر افتخاری سئو و معرفی سایتها
لایک‌ها
1,210
طریقه سوکت زدن و شبکه کردن
راهنمایی هایی تو اینترنت خواندم مثل این
آموزش آموزش گام به گام و تصویری سوکت زدن کابل شبکه
حالا یک سوال این ترتیب رنگ بندر حتما باید رعایت بشه
مثلا هر دوسر سوکت رو به این ترتیب خودمان بگذاریم مثلا سبز - سبز سفید-ابی -ابی سفید-قهوه ای-قهوه ای سفید-نارنجی-نارنجی سفید
اینطوری بگذاریم مشکلی پیش میاد؟ واینکه به سوئیچ بزنیم چطور؟

و گذاشتن اینترنت در شبکه
سه تا سیستم هست که به سوئیچ وصل است وشبکه است هر سیستم هم یک ای پی گذاشتم براشون -حالا میخواهم همشون به اینترنت وصل بشوند با یک مودم adsl که جای کابل شبکه هم داره - چی باید کنم؟

3dwin

Registered User
لایک‌ها
438
رنگ بندی صد در صد باید رعایت بشه . یعنی به هیچوجه تلاش نکنید از استاندارد علی پرس ! استفاده بکنید . رنگ بندی رو همونطور که آموزش دیدید انجام بدید .

در مورد اینترنت و مودم:

اگه مودمتون DHCP داره می تونید فعالش کنید و البته قبل از اون باید آی پی سیستم ها رو به حالت اتوماتیک برگردونید تا هر سیستم از مودم یک آی پی بگیره .
اگه مودم DHCP نداره یا اینکه ترجیح میدید خودتون دستی آی پی وارد کنید ، باید رنج آی پی مودم با آی پی سیستم ها یکی باشه .
یعنی اگه آی پی مودم : 192.168.1.1 باید سیستم ها رو بر همین اساس آی پی بدید
مثلا سیستم یک : 192.168.1.2
سیستم دو : 192.168.1.3
و الی آخر

بعد مودم رو به سوئیچ متصل کنید تا اینترنت بین هر 3 سیستم به اشتراک گذاشته بشه .

adel28

Registered User
لایک‌ها
26
دقت داشته باشید که پیچ اش کابل ها و کلاسی که برای تعیین کردم، روی اصولی بنا شده و کابل، کارت شبکه، سوئیچ ها، روترها و .... از این الگو پیروی می کنند.

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
رنگ بندی صد در صد باید رعایت بشه . یعنی به هیچوجه تلاش نکنید از استاندارد علی پرس ! استفاده بکنید . رنگ بندی رو همونطور که آموزش دیدید انجام بدید .

در مورد اینترنت و مودم:

اگه مودمتون DHCP داره می تونید فعالش کنید و البته قبل از اون باید آی پی سیستم ها رو به حالت اتوماتیک برگردونید تا هر سیستم از مودم یک آی پی بگیره .
اگه مودم DHCP نداره یا اینکه ترجیح میدید خودتون دستی آی پی وارد کنید ، باید رنج آی پی مودم با آی پی سیستم ها یکی باشه .
یعنی اگه آی پی مودم : 192.168.1.1 باید سیستم ها رو بر همین اساس آی پی بدید
مثلا سیستم یک : 192.168.1.2
سیستم دو : 192.168.1.3
و الی آخر

بعد مودم رو به سوئیچ متصل کنید تا اینترنت بین هر 3 سیستم به اشتراک گذاشته بشه .

پس باید به همین صورت استاندارد یعنی
قهوه ای-قهوه ای سفید-سبز-ابی سفید-سبز سفید-نارنجی-نارنجی سفید

باشه والا همینطوری قسمت شبکه ضربدر قرمز میماند وصل نمیشه

در مورد اینترنت
ای پی که به سیستم ها باید بدهم چون دو تا از سیستم ها هم یکجوری به عنوان سرور استفاده میکنیم وبرنامه اصلی روشه و چند تا سیستم دیگر به انها وصل میشوند و تو تنظمیات نرم افزارشون باید ای پی داد
ای پی بیشتر مودم ها که 192.168.1.1 است
یعنی حتما تو دستی اگر بخواهیم بدیم برای مودم این بود
برای سیستم های دیگر به ترتیب 192.168.1.2 و
192.168.1.3
و..
باید بگذاریم وبه ترتیب زیاد بشه فاصله نیافته یعنی یک دفعه بپریم 192.168.1.8
gateway چند بگذاریم یا خالی باشه؟

راستی در مورد خاموش بودن فایروال چی باید کرد؟ یعنی همیشه فایروال باید خاموش باشه چی کنیم که فایروال روشن باشه وشبکه برقرار باشه واینترنت هم برقرار باشه

3dwin

Registered User
لایک‌ها
438
از چپ به راست باید در نظر بگیرید .
یعنی قهوه ای میره ته صف و الی آخر . زبونه سوکت هم به سمت زمینه موقع سوکت زدن . اگه دفعه اوله که میخواید سوکت بزنید ، بهتره ببرید بیرون واستون این کارو انجام بدن ، همونجا بالا سرش وایسید بهش بگید یادتون میده . بعد اومدی خونه 4 5 تا سوکت بزن دستت راه میافته . البته کابل سوکت زدن تر و تمیز کار هر کسی نیست .
اگه ترتیب رنگ ها رو رعایت نکنید ممکنه به اینترنت و شبکه متصل بشید ، اما مشکلاتی از قبیل کندی سرعت و قطع ارتباط به دفعات پیش میاد .

--
در مورد آی پی دهی هم بله ، 3 قسمت ابتدایی آی پی مودم و سیستم ها باید یکی باشه .
و میتونید قسمت چهارم رو هر عددی تا 255 ، که البته در شبکه استفاده نمیشه ، انتخاب کنید .
مثلا اگه آی پی مودمتون 192.168.1.1 بود می تونید آی پی سیستم رو 192.168.1.220 وارد کنید .
یا اگه آی پی مودم 172.16.17.1 بود ، فقط رقم آخر رو تغییر میدید و به عنوان آی پی سیستم در نظر میگیرید . مثلا 172.16.17.23

برای gateway هم به آی پی نیازی نیست ، البته بهتره آی پی مودم رو وارد کنید .

---

نیازی به خاموش کردن فایروال نیست .

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
ممنون
در مورد اینترنت درست شد
ولی نمیدونم چرا سوکت میزنم با اینکه رنگ بندی الان رعایت کردم ولی بازم وصل نمیشه
نکنه با اچار پرس میکنم نباید زیاد به اچار فشار بیارم شاید هرچی بیشتر فشار بیارم باعث قطع شدن کابل یا سوکت بشه؟
هی قطع و وصل میشه

3dwin

Registered User
لایک‌ها
438
ممنون
در مورد اینترنت درست شد
ولی نمیدونم چرا سوکت میزنم با اینکه رنگ بندی الان رعایت کردم ولی بازم وصل نمیشه
نکنه با اچار پرس میکنم نباید زیاد به اچار فشار بیارم شاید هرچی بیشتر فشار بیارم باعث قطع شدن کابل یا سوکت بشه؟
هی قطع و وصل میشه

خیر . شما تا یه حدی بیشتر نمیتونید فشار بیارید ، فشار بیش از حد هم اصولا باعث خراب شدن سوکت میشه نه قطع کابل .
ممکنه رشته های کابل به خوبی زیر پین ها نخوابیده باشن ، یا یک رشته روی رشته دیگه سوار شده باشه . اگه میشه یه عکس از نمای بالا و روبروی دو سر کابل سوکت خورده بذارید .
ضمنا به این دو تصویر توجه کنید ، ترتیب رنگ ها باید بر اساس استاندارد مورد نظر رعایت شده باشه :

استاندارد آ
RJ-45_TIA-568A_Left.png

استاندارد ب
RJ-45_TIA-568B_Right.png

برای اتصال کامپیوتر به سوئیچ باید از کابل استرایت ، دایرکت و یا همون مستقیم استفاده کنید . یعنی دو سر کابل بر اساس یک رنگ بندی و استاندارد مشابه سوکت خورده باشن .

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
خیر . شما تا یه حدی بیشتر نمیتونید فشار بیارید ، فشار بیش از حد هم اصولا باعث خراب شدن سوکت میشه نه قطع کابل .
ممکنه رشته های کابل به خوبی زیر پین ها نخوابیده باشن ، یا یک رشته روی رشته دیگه سوار شده باشه . اگه میشه یه عکس از نمای بالا و روبروی دو سر کابل سوکت خورده بذارید .
ضمنا به این دو تصویر توجه کنید ، ترتیب رنگ ها باید بر اساس استاندارد مورد نظر رعایت شده باشه :

استاندارد آ
مشاهده پیوست 214860

استاندارد ب
مشاهده پیوست 214861

برای اتصال کامپیوتر به سوئیچ باید از کابل استرایت ، دایرکت و یا همون مستقیم استفاده کنید . یعنی دو سر کابل بر اساس یک رنگ بندی و استاندارد مشابه سوکت خورده باشن .

اخه جالب بود برام
یک بار که 5و6 دقیقه ای وصل بود شبکه بود و اینترنت هم وصل شد ولی بعد دوباره دیگه قطع شد
دوباره سوکت بریدم یکی دیگه زدم این بار 1دقیقه وصل شد ولی سرعت به جای 100 میزد 10!!!! ودیگه قطع شد
جالبیش اینکه دور قبل همین کابل وهمین سوکت که الان خرابه وصل بود و کار میکردیم البته ان دفعه رنگ بندیش من دراوردی بود همینطوری گذاشته بودیم البته دو طرف سوکت طبق همان ترتیب رنگ بندی من دراوردی بود وکار کرد!! ولی الان دیگه کار نمیکنه!
رنگ بندی هم طبق ان استاندارد ب انجام دادم هر دو سر سوکت طبق همین استاندارد انجام دادم وصل کردم به سویچ

مشکل از خود کابل هم نباید باشه چون یک کابل دیگر هم تست کردم وسوکت زدم همینطوری شد ولی کابل شبکه اماده که خریدم درست کار کرد
یکم کلا با اچار فشار بدهم بسته دیگه پرس میکنه دیگه

خود کابل چی باید باشه
اسم کابل
رو سیم چی نوشته؟

3dwin

Registered User
لایک‌ها
438
همونطور که خدمت شما عرض کردم بهتره یکبار از کسی که کارش شبکه ست درخواست کنید به شما نحوه سوکت زدن صحیح رو نشون بده . البته اینطور نیست که خودتون نتونید انجامش بدید . اما باید مقدار بیشتری وقت تلف کنید !
بله ، فشار بدید ، حتی زیاد هم فشار بدید ، اما اگه زورتون خیلی زیاده یه خرده به کابل و سوکت رحم کنید !
خیلی لازم نیست روی مارک کابل حساسیت بخرج بدید . یه کابل Cat5e UTP معمولی کارتون رو راه میندازه .

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
جالبه الان همین کابل که خودم سوکت زدم اوردم اداره روی سیستم خودم زدم کار کرد
ولی انجا کار نمیکرد!!!

Profession@l

همکار بازنشسته
لایک‌ها
317
یک دستگاهی به نام tester هست که میاد رشته 1 تا 8 رو چک می کنه اگر اون رو داشتید راحت میشد فهمید سوکتتون مشکل داره یا نه.

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
یک دستگاهی به نام tester هست که میاد رشته 1 تا 8 رو چک می کنه اگر اون رو داشتید راحت میشد فهمید سوکتتون مشکل داره یا نه.

تستر داریم ولی فعلا دستم نیست
ولی جالب بود الان اینجا کار میکنه نفهمیدم انجا چرا کار نمیکرد درحالی که یک کابل دیگر وصل کردیم انجا کار کرد یعنی کارت شبکه اش هم مشکلی نداشت
یعنی مشکل چیه؟

3dwin

Registered User
لایک‌ها
438
تستر داریم ولی فعلا دستم نیست
ولی جالب بود الان اینجا کار میکنه نفهمیدم انجا چرا کار نمیکرد درحالی که یک کابل دیگر وصل کردیم انجا کار کرد یعنی کارت شبکه اش هم مشکلی نداشت
یعنی مشکل چیه؟

مشکلی وجود نداره ، جز اینکه کابل به خوبی پچ نشده (البته اگه از صحت کابل اطمینان دارید و همینطور استاندارد رنگ بندی رو رعایت کردید) . ضمنا دلیل اینکه کابل در منزل جواب داد اما در محل کارتون نه ، برمیگرده به تجهیزات شبکه ای که در محل وجود داره و کابل رو بهشون متصل می کنید . حالا یا برق رو بهتر انتقال میدن و یا چند دلیل دیگه که نیازی به ذکر کردنشون نیست .

light67

Registered User
لایک‌ها
282
من کامپیوتر و لب تاپم رو شبکه کردم و اینترنت رو با Adsl کانکشن شر میکنم ،
الآن قاطی کرده اینترنت و بدون اینکه adsl کانکشن رو بزنم خودش کانکت هستش و واسه همین نمیشه اینترنت رو لب تاپ شر بشه
چیکارکنم ؟

adel28

Registered User
لایک‌ها
26
من کامپیوتر و لب تاپم رو شبکه کردم و اینترنت رو با Adsl کانکشن شر میکنم ،
الآن قاطی کرده اینترنت و بدون اینکه adsl کانکشن رو بزنم خودش کانکت هستش و واسه همین نمیشه اینترنت رو لب تاپ شر بشه
چیکارکنم ؟

نیازی نیست کانکشن رو شیر کنید.
کانکشن رو روی خود مودم ست کنید و کارت شبکه PC را Share کنید.

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
سرور اصلیمون سویچش دیگه جا نداره حالا میخواهیم یک سوئیچ 8تایی دیگر معمولی بگیریم بگذاریم توی اتاق دیگر و یک کابلی که از سویچ اصلی امده بیرون وصل کنیم به این سویچ جدیده وبه 7سیستم دیگر وصل کنیم افت سرعت که نداریم به غیر ازاینکه اره همزمان اگر اینترنت استفاده بشه این 7تا هم تقسیم میشه روش
رو سرعت شبکه چی تاثیر داره؟تو رد وبدل فایل به یکدیگر

frzd66

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
سلام
استاندارد آ اصطلاحا میگن کابل کراس و برای دو سیستم همگن استفاده میشه مثلا برای دو کامپیوتر ولی استاندارد ب برای دو سیستم غیر همگن استفاده میشه مثل کامپیوتر و هاب سوییچ

adel28

Registered User
لایک‌ها
26
اگه هر دو سوئیچ با یک سرعت باشند، افت سرعت نخواهید داشت.

3dwin

Registered User
لایک‌ها
438
سلام
استاندارد آ اصطلاحا میگن کابل کراس و برای دو سیستم همگن استفاده میشه مثلا برای دو کامپیوتر ولی استاندارد ب برای دو سیستم غیر همگن استفاده میشه مثل کامپیوتر و هاب سوییچ

ممنوع بخاطر توضیحات غلطی که ارائه کردید .

کابلی که هر دو سرش مطابق با یک استاندارد سوکت خورده باشه کابل استرایت یا دایرکت میگن . یعنی هر دو سر یا استاندارد آ یا استاندارد ب .
کابلی که یک سرش طبق استاندارد آ و سر دیگه ش طبق استاندارد ب سوکت خورده باشه بهش کابل کراس میگن .

3dwin

Registered User
لایک‌ها
438
سرور اصلیمون سویچش دیگه جا نداره حالا میخواهیم یک سوئیچ 8تایی دیگر معمولی بگیریم بگذاریم توی اتاق دیگر و یک کابلی که از سویچ اصلی امده بیرون وصل کنیم به این سویچ جدیده وبه 7سیستم دیگر وصل کنیم افت سرعت که نداریم به غیر ازاینکه اره همزمان اگر اینترنت استفاده بشه این 7تا هم تقسیم میشه روش
رو سرعت شبکه چی تاثیر داره؟تو رد وبدل فایل به یکدیگر

اگه ترافیک شبکه بالا باشه چرا که نه .

دوست عزیز یه پیشنهاد

اگه شبکه اداره رو دادن به شما برای کنترل و نظارت خب چرا یه دوره تکنسین شبکه نمیرید ؟ دوره خیلی خوبیه . کلی چیز یاد میگیرید .

بالا