FAFA7575
Registered User
- تاریخ عضویت
- 17 آپریل 2019
- نوشتهها
- 219
- لایکها
- 5
- سن
- 34
بیماری نقرس
معمولا دردهای نقرس پس از استراحت شبانه به سراغ فرد میآید و با بروز علائم دیگر همچون تورم و التهاب تشدید میشود.
علت بیماری نقرس
هنگامی که میزان اسید اوریک در خون افزایش پیدا میکند، باعث شکل گرفتن و سپس رسوب کریستالهایی در قسمتهای مفصلی اندام یا بافتهای همبند میشود که درد، التهاب، تورم، و حتی قرمزی را در یک یا چند مفصل در پی میآورد. این مفاصل معمولا ناحیه پاشنه، قوزک و زانوی پا یا آرنج، مچ و انگشتان دست را شامل میشود هر چند که در طول مدت ابتلا، تقریبا تمام نواحی مفصلی، استخوانی و ماهیچهای علائم بیماری را نشان میدهند و در نتیجه، درد و التهاب مفصلی ایجاد شده نوعی آرتریت را در فرد به وجود میآورد که در واقع خودش نیز یکی از انواع رماتیسم به حساب میآید اما این بیماری رماتیسمی در میان مردم بیشتر با عنوان نقرس شناخته میشود.
علائم بیماری نقرس
احتمال ابتلا به بیماری نقرس را میتوان از علائم و نشانههای زیر متوجه شد و برای آزمایش و معاینه توسط پزشک اقدام کرد: * افزایش اسید اوریک بدن * درد ناگهانی در قسمت مفاصل بدن و به دنبال آن عضلات یا حتی بافتهای نزدیک مفصل * تورم در تاندون معروف به آشیل، بخصوص در متورم شدن مفاصل شست یا قوزک پا یا انگشتان دست * بروز التهاب و قرمزی * حساسیت به لمس در بافت ناحیه مذکور
تشخیص نقرس
برای تشخیص این بیماری معمولا پزشکان پس از بررسی علائم اولیه، فرد را به آزمایشگاه راهنمایی میکنند تا از طریق نتایج دو آزمایش تشخیص خود را قوت بخشند: ۱-تست مایع مفصلی که طی آن مقداری از مایع درون مفصل با سرنگ کشیده شده وجود یا عدم وجود رسوبات کریستال در آن از طریق میکروسکوپ بررسی میشود. ۲-تست خون که طی آن میزان اسید اوریک خون بررسی میشود؛ البته باید توجه کرد بالا بودن اسید اوریک همیشه و در همه افراد به بروز نقرس منتهی نمیشود و ممکن است اشخاصی هم به این بیماری مبتلا شوند که وضعیت اسید اوریک آنها در حد طبیعی باشد یا برعکس، کسانی با مقادیر زیاد اسید اوریک در خون خود هم باشند که در طول عمر خود هیچ گاه به این بیماری مبتلا نشوند.
نقرس و **** غذایی
این افراد باید از مصرف گوشت قرمز، دل، قلوه، جگر، مغز، کلهپاچه، خاویار، دوغ ترش، ماست بدون مصلح، چای پررنگ، قهوه، باقلا، لوبیاچیتی، غذاهای ترش و پرادویه، آبگوشت به ویژه آبگوشت با گوشت گاو، کنسرو ماهی با تخم مرغ، خیارشور، گوشتهای زیاد سرخ شده، سوسیس، کالباس و پیتزا خودداری کنند. وی بیان کرد: مبتلایان به نقرس باید از عصبانیت، استرس و اضطراب، پرخوری، کمتحرکی و نوشیدن کم مایعات پرهیز کنند؛ این افراد همچنین نباید اضافه وزن داشته باشند.
معمولا دردهای نقرس پس از استراحت شبانه به سراغ فرد میآید و با بروز علائم دیگر همچون تورم و التهاب تشدید میشود.
علت بیماری نقرس
هنگامی که میزان اسید اوریک در خون افزایش پیدا میکند، باعث شکل گرفتن و سپس رسوب کریستالهایی در قسمتهای مفصلی اندام یا بافتهای همبند میشود که درد، التهاب، تورم، و حتی قرمزی را در یک یا چند مفصل در پی میآورد. این مفاصل معمولا ناحیه پاشنه، قوزک و زانوی پا یا آرنج، مچ و انگشتان دست را شامل میشود هر چند که در طول مدت ابتلا، تقریبا تمام نواحی مفصلی، استخوانی و ماهیچهای علائم بیماری را نشان میدهند و در نتیجه، درد و التهاب مفصلی ایجاد شده نوعی آرتریت را در فرد به وجود میآورد که در واقع خودش نیز یکی از انواع رماتیسم به حساب میآید اما این بیماری رماتیسمی در میان مردم بیشتر با عنوان نقرس شناخته میشود.
علائم بیماری نقرس
احتمال ابتلا به بیماری نقرس را میتوان از علائم و نشانههای زیر متوجه شد و برای آزمایش و معاینه توسط پزشک اقدام کرد: * افزایش اسید اوریک بدن * درد ناگهانی در قسمت مفاصل بدن و به دنبال آن عضلات یا حتی بافتهای نزدیک مفصل * تورم در تاندون معروف به آشیل، بخصوص در متورم شدن مفاصل شست یا قوزک پا یا انگشتان دست * بروز التهاب و قرمزی * حساسیت به لمس در بافت ناحیه مذکور
تشخیص نقرس
برای تشخیص این بیماری معمولا پزشکان پس از بررسی علائم اولیه، فرد را به آزمایشگاه راهنمایی میکنند تا از طریق نتایج دو آزمایش تشخیص خود را قوت بخشند: ۱-تست مایع مفصلی که طی آن مقداری از مایع درون مفصل با سرنگ کشیده شده وجود یا عدم وجود رسوبات کریستال در آن از طریق میکروسکوپ بررسی میشود. ۲-تست خون که طی آن میزان اسید اوریک خون بررسی میشود؛ البته باید توجه کرد بالا بودن اسید اوریک همیشه و در همه افراد به بروز نقرس منتهی نمیشود و ممکن است اشخاصی هم به این بیماری مبتلا شوند که وضعیت اسید اوریک آنها در حد طبیعی باشد یا برعکس، کسانی با مقادیر زیاد اسید اوریک در خون خود هم باشند که در طول عمر خود هیچ گاه به این بیماری مبتلا نشوند.
نقرس و **** غذایی
این افراد باید از مصرف گوشت قرمز، دل، قلوه، جگر، مغز، کلهپاچه، خاویار، دوغ ترش، ماست بدون مصلح، چای پررنگ، قهوه، باقلا، لوبیاچیتی، غذاهای ترش و پرادویه، آبگوشت به ویژه آبگوشت با گوشت گاو، کنسرو ماهی با تخم مرغ، خیارشور، گوشتهای زیاد سرخ شده، سوسیس، کالباس و پیتزا خودداری کنند. وی بیان کرد: مبتلایان به نقرس باید از عصبانیت، استرس و اضطراب، پرخوری، کمتحرکی و نوشیدن کم مایعات پرهیز کنند؛ این افراد همچنین نباید اضافه وزن داشته باشند.