• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

عکس های جنجالی جشنواره موسیقی کودک

m24shop

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
23
عکس های جنجالی جشنواره موسیقی کودک
thumbs_IMG20320192.jpg
thumbs_IMG20320331.jpg
thumbs_IMG20322003.jpg
نخستین جشنواره انتخاب آثار برتر موسیقی کودک روز گذشته (جمعه ۱۵ مهر) با معرفی برگزیدگان در تالار رودکی به کار خود پایان داد.
به گزارش 2dayax.com، در این مراسم که از ساعت ۱۴ و با حضور برخی از فعالان حوزه موسیقی و کتاب کودک آغاز شد ابتدا نگار پدرام دبیر این جشنواره ضمن خوشامد گویی به حاضران، گزارشی را درباره مراحل برگزاری نخستین جشنواره انتخاب آثار برتر موسیقی کودک ارائه کرد.
نگار پدرام در این باره گفت: ما ابتدا قرار بود به بررسی آثار تولید شده دو سال اخیر در حوزه موسیقی کودک با حمایت نشریه شهرزاد بپردازیم و اثر برتر را از میان آنها انتخاب کنیم؛ منتهی آنقدر تعداد این تولیدات کم بود که ما مجبور شدیم آثار ۵ سال اخیر را مد نظر قرار دهیم. البته ما کمی این دایره بازتر گرفتیم تا آلبوم هایی که در گذشته تولید شده اند و در این ۵ سال به تجدید چاپ رسیده اند نیز در این جشنواره شرکت داده شوند.
دبیر نخستین جشنواره انتخاب آثار موسیقی کودک همچنین افزود: بیش از ۶۵ اثر به دفتر دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که ما از سوی دبیرخانه هیچ سیاست و نکته خاصی را به هیات داوران دیکته نکردیم تا آنها با دست باز به قضاوت در مورد این آثار بپردازند. بنا به درخواست هیئت داوران و بنا به صلاحدید آنها ما اسامی اعضای این هیئت را اعلام نمی کنیم که البته از این بابت از خبرنگاران محترم عذرخواهی می کنم.
وی همچنین تصریح کرد: گمان می کنم حداقل دست آورد این جشنواره پی بردن به کمبودها و نواقصی است که در حوزه موسیقی کودک با آن مواجه هستیم و امیدواریم گوشزد کردن این کمبودها باعث نگاه جدی تر مسئولان شود. دبیرخانه این جشنواره به طور دائمی برقرار خواهد بود و ما هم‌چنان پذیرای انتقادات و پیشنهادات سازنده شما خواهیم بود.
در بخش دیگری از این مراسم مصطفی رحماندوست به عنوان سخنران بعدی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من امروز به این مراسم آمده ام تا به قول معروف اعلام همبستگی خودم را با دوستانی که این جشنواره را برگزار می کنند اعلام کنم و امیدوارم این اتفاق باعث شکل گرفتن حرکت هایی جدی تر در زمینه موسیقی کودک شود.
این فعال حوزه ادبیات کودک در ادامه افزود: من طی پژوهشی که حدود ۱۸ سال پیش در مورد آثار موسیقی کودک تولید شده در قبل از انقلاب انجام دادم به این نتیجه رسیدم که این آثار ۳ ویژگی اصلی داشت. اول اینکه هر ترانه ای که در دنیای بزرگسالان مورد توجه قرار می گرفت با تغییر شعر به دنیا کودکان نیز آورده می شد. دوم اینکه در اشهار این آثار نیز به دیده حقارت و دیدی سخیف به کودکان نگریسته شده بود و معمولا زبان پندگونه ای نیز به گرفته می شد. سومین نکته نیز اینکه تقریبا هیچ یک از این آثار در میان کودکان زمزمه نمی شد.
وی همچنین تصریح کرد: من پس از انقلاب ۱۱ سال عضو شورای شعر و موسیقی تلویزیون بودم و بسیار برای تغییر چنین نگرشی تلاش کردم منتهی با عرض شرمندگی باید بگویم کمترین تاثیر را توانستم بر این جریان بگذارم. متاسف هستم که بگویم امروز نیز آهنگسازی که به طور اختصاصی برای کودکان آهنگسازی کند یا نداریم و یا اگر هم باشد چنان به حاشیه رانده شده که مجالی برای فعالیت به او داده نمی شود.
رحماندوست در ادامه گفت: من سال ها پیش این پیشنهاد کردم که برای ساخت موسیقی کودک از موسیقی و سازهای ایرانی نیز در این زمینه استفاده شود تا کودک ایرانی شنیدارش بر اساس موسیقی کشورمان تربیت شود. من همچنان امیدوارم کمی نگاه جدی تری به این مسئله صورت گیرد.
بابک رضایی مدیر عامل انجمن موسیقی ایران نیز به عنوان سخنران دیگر این جشنواره پشت تریبون قرار گرفت و گفت: اگر چه که بعد از وقوع انقلاب و گذشت بیش از ۳۰ سال، بی توجهی های بسیاری در حوزه فرهنگ از جمله موسیقی کودکان پیش آمده و می آید اما انجمن موسیقی ایران سعی داشته تا به سهم خود به موسیقی کودک بپردازد.
رضایی در ادامه افزود: در حوزه موسیقی کودک طی این سال‌ها به شدت کم کار بوده ایم و همین مسئله باعث شده تا بسیاری از مخاطبان جوان و نوجوان خود را از دست بدهیم. کانون پرورش فکری کودکان زمانی متولی اصلی کارهای کودک بوده اما به علت عدم مدیریت صحیح، این مرکز نیز در این نقصان ها بی تقصیر نیست؛ هم‌چنان‌که صدا و سیما و دیگر مراکز فرهنگی نیز در این تقصیرها دخیل اند.
وی همچنین تصریح کرد: مدیریت فرهنگی کشور ما در خواب عمیق است و تلاش جدی در تربیت کودکان نمی‌کند. متاسفانه امسال به عنوان سومین سال متوالی طرح”هفته موسیقی کودک” مطرح شد که باز هم با کم لطفی مسئولین مواجه شد. ما امیدواریم این اتفاق مبارک یعنی برپایی نخستین جشنواره انتخاب آثار برتر موسیقی کودک گامی باشد تا توجه علاقه مندان به هنر به ویژه موسیقی کودکان بیش از پیش معطوف این گروه سنی شود.
در بخش های دیگر این مراسم افراد دیگری چون سید عباس سجادی، محمد تقی حق بین، سپیده خلیلی، امین رامین، اسدالله شعبانی و رضا سماعی نیز در مورد زوایای مختلف غفلت های صورت گرفته نسبت به موسیقی کودک به سخرانی پرداختند.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم از محمد امین پناهی، مدیا نورخمامی، مهرداد ایراندوست و صدرا شریف به عنوان نوازندگان برتر کودک با اهداء جوایزی تقدیر شد.
همچنین از بیژن پیرنیا به عنوان نخستین گوینده برنامه کودک رادیو و فریدون اسماعیلی به عنوان نخستین فعال حوزه تولیدات موزیکال کودکان تقدیر شد.
هیئت داوران در پایان این مراسم آثار برگزیده خود را به این شرح اعلام کرد: قصه های حرکتی، از فریبرز رستمی به دلیل توجه به حضور کودکان در اجرای قطعات آلبوم و نگاه ویژه به موسیقی ایرانی به عنوان اثر برتر انتخاب شد.
همچنین در بخش تقدیر ها اثر”این گوشه تا اون گوشه”از سرکار خانم لیلا حکیم الهی، به دلیل نگاه ویژه به گوشه های موسیقی ایرانی مورد تقدیر قرار گرفت. در بخش تقدیر از بهترین های آموزش کئدک نیز از آلبوم” لطف تمبک”از لیلا حکیم الهی”موسیقی ما(ناشر: مرکز موسیقی حوزه هنری) ” از ایمان وزیری با اهدائ جوایزی مورد تقدیر قرار گرفتند.
عکس های جشنواره موسیقی کودک
IMG20320147.jpg
IMG20320192.jpg
IMG20320218.jpg
IMG20320239.jpg
IMG20320270.jpg
IMG20320296.jpg