• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

فروش زمین و خرید یک زیرپله

MehdiTedi

Registered User
لایک‌ها
889
سلام ما یک زمین در شهرستان داریم که حدودا ۴۰۰ تومن‌می ارزه و خودم هم یک زیرپله ۸ متری اجاره کردم توی تهران و یکسالی هست اونجا مشغولم و کارم هم بد نیست و راه افتاده مغازه و راضیم
صاحب مغازه قبلیم زیرپله رو چند ماه پیش فروخت به رفیقش و الان رفیقش که صاحب مغازه جدید من میشه میخاد اینجارو بفروشه دوباره و اینجا هم سند نداره و قولنامه ای هست و بالای زیرپله یک واحد مسکونی کلنگی هست که برای صاحب مغازه اولی هست
قیمتی که مدنظر فروشنده هست حدود ۶۰۰ میلیون هست و صاحب مغازه قبلیم فکر کنم حدود ۴۵۰ میلیون اینجارو فروخته چون پول لازم بوده
من تصمیم گرفتم زمینی که شهرستان هست که برای پدرم هست بفروشم و راضیش کنم اینجارو بخریم و با قرض و وام پولش جور کنیم
مغازه هم که توانایی نداریم بخریم و حداقل ۲ میلیارد پول میخاد خرید ملکیت
اما پدر بنده میگه مغازه قولنامه ای هست و دو دل هست
آیا این کار ریسک داره و خرید مغازه قولنامه ای ممکنه مشکل دار بشه ؟

ممنون میشم دوستان نظراتشون بگن

sys_co2

Registered User
لایک‌ها
4,835
رفیق شما چند تا نکته رو ببین ، بعد تصمیمت رو بگیر:

-ضریب ِ رشد اون زمین ، نسبت به ضریب رشد اون زیر پله چطوری بوده ؟ مثال : ما یه خونه پدری داریم که 250 متر هست و کلنگیه.و 20 ساله که داریمش . یه واحد اپارتمان هم تو مرکز شهر هست . در سه سال اخیر ، اون خونه کلنگی بخاطر منطقه ای که هست ، نهایتا2 برابر شده . ولی این اپارتمان قشنگ 4 برابر شده
میبینی توروخدا ؟ حالا ما هی این کلنگی رو هولد کنیم.تهش چیه ؟ هیچی ، پیر شدیم و رشدشو ندیدیم : ))))

-آیا اون زیر پله برای شما پولسازی خوبی انجام میده ؟ اگر جواب بله هست ، امان ندید ، بزنید تو گوشش.من تو لاله زار دیدم یارو از کنار یه 4 متر مربع مغازه ، در عرض یک سال ، خونه خریده.اینارم در نظر بگیرید

پ.ن: اون زیرپله ، کجاست ؟ بازار تهرانه ؟ بگید لطفا

پ.ن2:
@s.david.s بیا و صحنه رو به آتیش بکش

MehdiTedi

Registered User
لایک‌ها
889
رفیق شما چند تا نکته رو ببین ، بعد تصمیمت رو بگیر:

-ضریب ِ رشد اون زمین ، نسبت به ضریب رشد اون زیر پله چطوری بوده ؟ مثال : ما یه خونه پدری داریم که 250 متر هست و کلنگیه.و 20 ساله که داریمش . یه واحد اپارتمان هم تو مرکز شهر هست . در سه سال اخیر ، اون خونه کلنگی بخاطر منطقه ای که هست ، نهایتا2 برابر شده . ولی این اپارتمان قشنگ 4 برابر شده
میبینی توروخدا ؟ حالا ما هی این کلنگی رو هولد کنیم.تهش چیه ؟ هیچی ، پیر شدیم و رشدشو ندیدیم : ))))

-آیا اون زیر پله برای شما پولسازی خوبی انجام میده ؟ اگر جواب بله هست ، امان ندید ، بزنید تو گوشش.من تو لاله زار دیدم یارو از کنار یه 4 متر مربع مغازه ، در عرض یک سال ، خونه خریده.اینارم در نظر بگیرید

پ.ن: اون زیرپله ، کجاست ؟ بازار تهرانه ؟ بگید لطفا

پ.ن2:
@s.david.s بیا و صحنه رو به آتیش بکش
.
اون زمین رو ما سه سال پیش خریدیم ۵۰ میلیون الان ۴۰۰ میلیون شده
اینجا که من مشغول هستم الان ۶ ۷ تومن در میاد واسم که ۲ تومن میره برای اجاره
زیرپله هم سمت اتوبان نواب نزدیک خیابان امام ***** و کمالی هست و بر خیابان اصلی هست و بر زیر پله ۱ متر هست

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
اول بگم من شخصا بر اساس اینکه مغازه " زیر پله هست " و این مغازه " قولنامه ای " هم هست و خود ملک هم " کلنگیه " حتی 1% هم به خریدش با هدف سرمایه گذاری فکر نمیکنم
اما اگه بخوام فرض بکنم حتی 1% هم تمایل به خرید داشته باشم ، این محاسبات رو انجام میدم :

حالت اول - بازده خرید مغازه و اجاره دادنش ( به هر کسب و کاری هم نمیشه اجاره داد و مشتری هاش محدود هستن ، پس ممکنه مدت خالی بودنش بالا بره ! ) :
ماهی 2 میلیون * 12 = 24 میلیون
این میزان جریان نقدی برای یک ملک سند دار که اجاره بدی خیلی خیلی کمه ! ملک قولنامه ای تازه باید جریان بیشتری بسازه که این ملک حتی برعکسه .
یعنی شما با همین پول اگه میتونستی یدونه ملک مسکونی سند دار بخری ، 70% بیشتر میتونستی اجاره دریافت بکنی !!!
و
اگه شما با همین پول ملک مسکونی قولنامه ای بخری ، 100% بیشتر میتونستی اجاره دریافت بکنی !!! ( یعنی تقریا 2 برابر )
پس بر اساس اجاره دریافتی این مغازه بیشتر از 300 میلیون تومن ارزشی نداره ....

حالت دوم - بازده کسب و کاری که توش انجام میدی :
ماهی 7 تومن منهای 2 تومن اجاره مغازه = 5 میلیون تومن ناخالص ماهیانه = 60 میلیون تومن ناخالص در سال
من فرض میکنم این 7 میلیون تومن سود خالص باشه یعنی شما حساب کردی و به این نتیجه رسیدی که :
" بعد از کسر کلیه هزینه ها ، مواد اولیه ، مخارج ، آب ، برق ، گاز ، شارژ ، عوارض ، مالیات ، شیتیل و ... شما 7 میلیون تومن خالص برات میمونه و 2 تومنش رو اجاره میدی و 5 تومن ته مونده سوده خالصه "

با این فرض ، شما توی 1 سال 60 میلیون تومن سود خالص میکنی . اگه مغازه رو بخری در سال 84 میلیون سود خالص میکنی ! بنابراین اگه شما مغازه رو بخری سالیانه 14% بازده میتونی بگیری و این بازده یه ریزه مشکل داره:D

مشکل :
سالی 14% اگه در حالتی بود که شما دست به سیاه و سفید نمیزدی و فقط سرمایه گذار بودی و حساب کتابا دستت بود و نظارت میکردی ، بد نبود ! خوب نبود ! بد هم نبود ...
اما شما خودت اونجا وقت میزاری و این زمانی که اونجا صرف میکنی در عمل ماهی 5 تومن ( کم کم کم ) ارزش داره ! یعنی اگه کاری که شما میکنی نیاز به هیچ تخصص و مهارتی نداشته باشه و با استخدام یک شخص ، خودت رو کنار بکشی ( تئوری ) کار باید از همون روز اول بدون مشکل ادامه پیدا بکنه ...

پس شما صرفا بر اساس خرید اون مغازه و استخدام 1 نفر و صرفا دریافت سود سرمایه گذاری از کسب و کار ، ماهی 2 میلیون تومن معادل 24 میلیون سالیانه به دست میاری ...

حالا یه مقایسه بکنیم :
شما 600 مغازه رو بخری ، سالی 24 میلیون سود خالص بگیری ( چه از اجاره دادن چه از داشتن کسب و کار خودت )
یا
ملک مسکونی سند دار بخری سالی 40 تومن سود خالص بگیری
یا
ملک مسکونی قولنامه ای بخری و سال 48 تومن سود خالص بگیری ( حتی شایدم بیشتر ! )
یا
سهام بخری و بدون توجه به قیمت سهام هر سال تقریبا 90 تومن سود خالص ، از شرکت دریافت بکنی
یا
زمین رو کلا نفروشی
یا
توی یک کار دیگه با سود عرف سالیانه 10 الی 15 درصد سرمایه گذاری بکنی

تهش هم برات وقت اضافه میمونه و میتونی یک جایی استخدام و مشغول به کار بشی حتی به عنوان فروشنده ساده مغازه (!) و ماهی 5 تومن هم از اونجا بگیری که اینم میشه سالی 60 میلیون تومن که مازاد بر سود های بالاست :rolleyes:

یا

اگه دوست نداری واسه کسی کار بکنی با 350 سهام بخری و بدون توجه به قیمت سهام هر سال 53 میلیون سود خالص از شرکت دریافت بکنی و با 250 تومن دیگش یدون خودروی ایرانی سرپا و درست و حسابی بگیری و سالیانه 80 تومن هم خرج در رفته ( استهلاک و بنزین و افت قیمت و تعمیرات و .... ) با کارکردن توی اسنپ در بیاری و جمعا 133 تومن هر سال بزاری توی جیبت:p

جمع بندی :
بر اساس پاراگراف ( سبز ) اول ، به دلایلی ، 100% اقدام به خرید این ملک نمیکردم ! ولی حتی اگه اون دلایل رو فاکتور بگیریم ، با توجه به این محاسبات ساده مجدد اقدام به خرید نمیکردم ! نظر شخصی بنده 100% منفیه ....

MehdiTedi

Registered User
لایک‌ها
889
اول بگم من شخصا بر اساس اینکه مغازه " زیر پله هست " و این مغازه " قولنامه ای " هم هست و خود ملک هم " کلنگیه " حتی 1% هم به خریدش با هدف سرمایه گذاری فکر نمیکنم
اما اگه بخوام فرض بکنم حتی 1% هم تمایل به خرید داشته باشم ، این محاسبات رو انجام میدم :

حالت اول - بازده خرید مغازه و اجاره دادنش ( به هر کسب و کاری هم نمیشه اجاره داد و مشتری هاش محدود هستن ، پس ممکنه مدت خالی بودنش بالا بره ! ) :
ماهی 2 میلیون * 12 = 24 میلیون
این میزان جریان نقدی برای یک ملک سند دار که اجاره بدی خیلی خیلی کمه ! ملک قولنامه ای تازه باید جریان بیشتری بسازه که این ملک حتی برعکسه .
یعنی شما با همین پول اگه میتونستی یدونه ملک مسکونی سند دار بخری ، 70% بیشتر میتونستی اجاره دریافت بکنی !!!
و
اگه شما با همین پول ملک مسکونی قولنامه ای بخری ، 100% بیشتر میتونستی اجاره دریافت بکنی !!! ( یعنی تقریا 2 برابر )
پس بر اساس اجاره دریافتی این مغازه بیشتر از 300 میلیون تومن ارزشی نداره ....

حالت دوم - بازده کسب و کاری که توش انجام میدی :
ماهی 7 تومن منهای 2 تومن اجاره مغازه = 5 میلیون تومن ناخالص ماهیانه = 60 میلیون تومن ناخالص در سال
من فرض میکنم این 7 میلیون تومن سود خالص باشه یعنی شما حساب کردی و به این نتیجه رسیدی که :
" بعد از کسر کلیه هزینه ها ، مواد اولیه ، مخارج ، آب ، برق ، گاز ، شارژ ، عوارض ، مالیات ، شیتیل و ... شما 7 میلیون تومن خالص برات میمونه و 2 تومنش رو اجاره میدی و 5 تومن ته مونده سوده خالصه "

با این فرض ، شما توی 1 سال 60 میلیون تومن سود خالص میکنی . اگه مغازه رو بخری در سال 84 میلیون سود خالص میکنی ! بنابراین اگه شما مغازه رو بخری سالیانه 14% بازده میتونی بگیری و این بازده یه ریزه مشکل داره:D

مشکل :
سالی 14% اگه در حالتی بود که شما دست به سیاه و سفید نمیزدی و فقط سرمایه گذار بودی و حساب کتابا دستت بود و نظارت میکردی ، بد نبود ! خوب نبود ! بد هم نبود ...
اما شما خودت اونجا وقت میزاری و این زمانی که اونجا صرف میکنی در عمل ماهی 5 تومن ( کم کم کم ) ارزش داره ! یعنی اگه کاری که شما میکنی نیاز به هیچ تخصص و مهارتی نداشته باشه و با استخدام یک شخص ، خودت رو کنار بکشی ( تئوری ) کار باید از همون روز اول بدون مشکل ادامه پیدا بکنه ...

پس شما صرفا بر اساس خرید اون مغازه و استخدام 1 نفر و صرفا دریافت سود سرمایه گذاری از کسب و کار ، ماهی 2 میلیون تومن معادل 24 میلیون سالیانه به دست میاری ...

حالا یه مقایسه بکنیم :
شما 600 مغازه رو بخری ، سالی 24 میلیون سود خالص بگیری ( چه از اجاره دادن چه از داشتن کسب و کار خودت )
یا
ملک مسکونی سند دار بخری سالی 40 تومن سود خالص بگیری
یا
ملک مسکونی قولنامه ای بخری و سال 48 تومن سود خالص بگیری ( حتی شایدم بیشتر ! )
یا
سهام بخری و بدون توجه به قیمت سهام هر سال تقریبا 90 تومن سود خالص ، از شرکت دریافت بکنی
یا
زمین رو کلا نفروشی
یا
توی یک کار دیگه با سود عرف سالیانه 10 الی 15 درصد سرمایه گذاری بکنی

تهش هم برات وقت اضافه میمونه و میتونی یک جایی استخدام و مشغول به کار بشی حتی به عنوان فروشنده ساده مغازه (!) و ماهی 5 تومن هم از اونجا بگیری که اینم میشه سالی 60 میلیون تومن که مازاد بر سود های بالاست :rolleyes:

یا

اگه دوست نداری واسه کسی کار بکنی با 350 سهام بخری و بدون توجه به قیمت سهام هر سال 53 میلیون سود خالص از شرکت دریافت بکنی و با 250 تومن دیگش یدون خودروی ایرانی سرپا و درست و حسابی بگیری و سالیانه 80 تومن هم خرج در رفته ( استهلاک و بنزین و افت قیمت و تعمیرات و .... ) با کارکردن توی اسنپ در بیاری و جمعا 133 تومن هر سال بزاری توی جیبت:p

جمع بندی :
بر اساس پاراگراف ( سبز ) اول ، به دلایلی ، 100% اقدام به خرید این ملک نمیکردم ! ولی حتی اگه اون دلایل رو فاکتور بگیریم ، با توجه به این محاسبات ساده مجدد اقدام به خرید نمیکردم ! نظر شخصی بنده 100% منفیه ....
ممنون از راهنماییت دیوید جان
فقط یک نکته ای هست که بنده درآمدم اونجا داره کم کم افزایش پیدا میکنه ماه اولی که شروع به کار کردم کلا ۲ میلیون دراوردم و چیزی واسم نموند
و الان میانگین روزی ۲۳۰ در میاد واسم سود ناخالص و فکر کنم سال دیگه همین موقع ۳۰۰ ۳۵۰ میانگین درآمدم باشه
چون هر چه سابقه مغازم بیشتر میشه زمان میگذره مشتری ها زیاد میشن و درآمد بیشتر میشه و یه جایی به بعد دیگه باید یک نفر هم بیارم کار کنه واسم

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
ممنون از راهنماییت دیوید جان
فقط یک نکته ای هست که بنده درآمدم اونجا داره کم کم افزایش پیدا میکنه ماه اولی که شروع به کار کردم کلا ۲ میلیون دراوردم و چیزی واسم نموند
و الان میانگین روزی ۲۳۰ در میاد واسم سود ناخالص و فکر کنم سال دیگه همین موقع ۳۰۰ ۳۵۰ میانگین درآمدم باشه
چون هر چه سابقه مغازم بیشتر میشه زمان میگذره مشتری ها زیاد میشن و درآمد بیشتر میشه و یه جایی به بعد دیگه باید یک نفر هم بیارم کار کنه واسم
خوب اون میشه تخمین از آینده
شما اون رشد رو هم متناسب با برآوردهای خودت ( برآورد تخصصی در مورد کسب و کاری که انجام میدی رو فقط خودت میتونی انجام بدی چون درگیرشی و از زیر و بمش سر در میاری ) محاسبه بکن و بعد با این عدد و رقم هایی که من دادن مقایسه بکن
یه ریسک رو هم در نظر بگیر که اگه شما مغازه رو خریدی و به هر دلیلی کار تعطیل شد شما باید مغازه ای که شرایط فروش سختی داره و شاید با تورم بالا نره و یکسری مشکلات میتونه داشته باشه ، رو بفروشی و چقدر احتمال داره کسب و کار به بن بست بخوره

خلاصه بگم : شما بدترین حالت ممکن رو در نظر بگیر . فرض رو بزار روی اینکه مغازه رو باید اجاره بدی و با توجه به این حالت ، قیمت مغازه از 300 تومن به بالا ارزش نداره
از 300 به بالا اگه پولی میدی ، باید سوخت شده در نظر بگیری

کار بالا پایین داره . یک کسب و کار میتونه توی سال اول یا دوم زمین بخوره . یکی توی سال پنجم ، یکی دهم و یکی شاید بعد از 50 سال !
اگه قصد خرید داری یا باید 300 میلیون به پایین بخری یا باید اینقدر به رشد کسب و کارت اطمینان ( 100% ) داشته باشی که بدونی اون 300 تومن مازاد رو که پرداخت میکنی طی 3 یا 4 سال برمیگرده

شما کنار همین مغازه 150 میلیون سهام بخری ، از سود سهام میتونی اجاره مغازه رو بدی ! حتی اگه خودم به رشد کسب و کارم اعتقاد 100% داشتم بین 2 گزینه که 150 هزینه بکنم یا 600 ، قطعا 150 رو انتخاب میکردم

شما رشد سود آوری مغازت بدون خریدن مغازه هم ادامه پیدا میکنه ... پس لازم نیست صرفا برای پوشش هزینه اجاره و هزینه احتمال جابجایی و از دست دادن مکان کسب ، هزینه زیادتر از اون چیزی که لازمه انجام بدی

و در نهایت باید بگم این مدل نگاه به مسئله ، صرفا از نظر منه ! مثلا شما ممکنه بگی ، 600 پول یه جا افتاده ، منم که کارم روی غلطک افتاده ، اونو بزارم و مغازه رو بخرم و خیالم راحت بشه و آروم زندگیم رو جلو ببرم و دیگه به چند ده میلیون کمتر و بیشتر فکر نکنم . فکر فروش مغازه هم نیستم چون کارم خوبه و قرار نیست خراب بشه

بالا