نفیر اصفهان
کاربر تازه وارد
- تاریخ عضویت
- 24 فوریه 2014
- نوشتهها
- 22
- لایکها
- 5
- سن
- 44
بررسي اختصاصي روتر D-Link DIR-605L
ماهنامه شبکه - بهمن 1392 شماره 153
اشاره:
ماهنامه شبکه - استفاده از فناوریهای ابری برای کاربردهای روزمره خانگی به نقطه اوج خود رسيده است و از گوگل و مايكروسافت گرفته تا دهها سايت و سرويس ديگر فضاي ذخيرهسازي كلاود شخصي ارائه ميكنند
استفاده از فناوریهای ابری برای کاربردهای روزمره خانگی به نقطه اوج خود رسيده است و از گوگل و مايكروسافت گرفته تا دهها سايت و سرويس ديگر فضاي ذخيرهسازي كلاود شخصي ارائه ميكنند و كاربران ميتوانند اطلاعات پرحجم خود مانند ويديو و موزيك را روي اين فضاها ذخيره كنند و بعد با استفاده از يك مدياپلير يا دستگاههاي همراه موبايل، تبلت يا نوتبوك از راه دور از اطلاعات خود استفاده كنند. اما برخي ديگر از كاربران تمايل دارند خودشان يك شبکه شخصي راهاندازي كنند و با استفاده از يك دستگاه NAS و يك روتر بيسيم كم مصرف از راه دور به اطلاعات خود متصل باشند. به هر حال، براي استفاده از اين راهكارها به يك روتر بيسيم مانند D-Link DIR-605L نیاز خواهید داشت. اين روتر در سال 2012 رونمايي و توليد شده است.
معرفي و امکانات
روتر بيسيم DIR-605L از نظر فيزيكي و ظاهري شباهت زيادي به روتر پاورلاين D-Link DHP-1320 دارد با اين تفاوت كه روتر بيسيم مشكي رنگ است اما روتر پاورلاين سفيد شيري است. بنابراين، اين روتر كوچك، كم حجم و سبك، مخصوص قرار گرفتن روي ميزهاي كاري و با طراحي تهويه هواي خوب است. به حالت عمودي يا نصب روي ديوار نميتوان از اين روتر استفاده كرد. دو آنتن خارجي 5dBi مشكي به بدنه دستگاه متصل شده است كه قابليت جداشدن و بهروزرساني با آنتنهاي پرقدرت ديگر را ندارند اما در جهتهاي مختلف ميتوانند تنظيم و ثابت شوند. هر دو آنتن از فناوري MIMO پشتيباني ميكنند و ميتوانند بهطور همزمان ارسال/دريافت اطلاعات را روي چندين كانال راديويي انجام دهند. در بخش جلويي روتر چراغهاي LED و در بخش پشتي درگاههاي LAN و WAN به همراه آنتنها و سوكت آداپتور برق قرار دارند (شكل1).
شکل 1: درگاههاي پشتي روتر بيسيم
D-Link DIR-605L
در روترهاي ميانه بازار مانند همين روتر DIR-605L نبايد انتظار استفاده از درگاه شبكه اترنت گيگابيت را داشته باشيم اما از آنجا که اين محصول نام كلاود و Mydlink را يدك ميكشد، انتظار ميرفت حداقل از يك درگاه USB براي نصب هاردديسك اكسترنال يا دستگاه ذخيرهساز شبكه NAS استفاده ميشد. در اين وضعيت كاربر به ناچار بايد اطلاعات خود را در شبكه به اشتراك بگذارد. اگر بخواهيم نگاهي هم به برد اصلي اين محصول داشته باشيم، پردازنده آن Realtek RTL8196C است كه يك پردازنده مجتمع SoC از نوع RISC و 32 بيتي است و از پنچ درگاه شبكه اترنت پشتيباني ميكند. اين پردازنده در دل خودش يك سوئيچ شبكه كابلي نيز دارد. مقدار حافظه رم روتر 32 مگابيت به همراه 4 مگابيت حافظه فلش است. براي شبكه بيسيم نيز از پردازنده مجتمع Realtek RTL8192CE با قابليت 2T2R استفاده شده است كه دربردارنده استاندارد 802.11n معمولي بدون هيچگونه افزايش سرعت يا بهينهسازي است. در نتيجه، سرعت حداكثري دستگاه براي انتقال اطلاعات 300 مگابيت و فركانس كاري 4/2 گيگاهرتز است. از منظر امنيتي نكته گفتني خاصي درباره اين روتر نيست و از همان پروتكلهاي رمزنگاري WEP/WPA/WPA2 به همراه WPS استفاده ميكند. اما مهمترين ويژگي اين دستگاه كه آن را از ديگر روترهاي ميانه بازار متمايز ميكند، سرويس mydlink است كه در بررسي قبلي محصولات اين شركت نيز به تفصيل دربارهاش صحبت شده است. كاربران اين روتر ميتوانند در اين سرويس ثبتنام و اطلاعات خود را روي آن ذخيره کنند. به اين ترتيب، در هر زمان و مكان با اتصال به اين روتر از طريق دستگاههاي دسكتاپ (كامپيوتر خانگي و نوتبوك) يا دستگاههاي همراه (موبايل و تبلت) ميتوانند به اين اطلاعات دسترسي يافته و استفاده كنند. شركت ديلينك براي دو سيستمعامل موبايل iOS و آندروئيد برنامك مخصوص مديريت mydlink را نيز همراه با محصولاتش عرضه ميكند. اين برنامك ميتواند حتي روتر را نيز از راه دور مديريت و كاربري كند (شكل2). البته تمام تنظيمات و پيكربندي روتر از طريق اين برنامك قابل اعمال شدن روي روتر نيست.
شکل 2: كاربران از طريق برنامك موبايل ميتوانند روتر را مديريت كنند.
نصب و راهاندازي
شايد نخستین غافلگيري اين روتر در هنگام نصب باشد. اگر روتر را به كامپيوتر متصل كرده باشيد و روشن باشد، به محض باز كردن يك مرورگر وب، بهطور خودكار و بدون نياز به وارد كردن آدرس IP خاص يا تغيير تنظيماتي روي كانكشن روتر، به صفحه راهنمای نصب هدايت ميشويد. اين ويژگي براي كاربران تازهكار و نهچندان آشنا به نصب و راهاندازي روترهاي بيسيم بسيار عالي است. ميتوانيد اين دستگاه را بهطور دستي يا خودكار پيكربندي كنيد. در روش دستي ميتوانيد تنظيمات اصلي شبكه بيسيم مانند نام شبكه و رمزعبور، اينترنت و رمزعبور پنل مديريتي دستگاه را انتخاب کنید. جالب است كه بدانيد بهطور خودكار كشور ايران و شهر تهران نيز بهعنوان موقعيت روتر و شبكه انتخاب ميشود. در انتهاي كار روتر به سرعت رياستارت شده و آماده استفاده است. تمامی اين مراحل در كمتر از يك دقيقه قابل انجام است كه در نوع خودش يك ركورد جديد نصب آسان در ميان روترهاي بيسيم به شمار میرود. پنل مديريتي تحت وب اين دستگاه نسخه 2 است كه در دستگاههاي ديگر شركت ديلينك نيز مشاهده شده است. از نظر المانهاي گرافيكي، كاربرپسندي و چشمنوازي ضعيف به نظر ميرسد اما كار با آن آسان است و بهراحتي ميتوان تنظيمات و گزينههاي مختلف دستگاه را يافت (شكل 3). در اين پنل ابزارهايي براي بلوكه كردن URLها توسط والدين، Port Forwarding، كنترل ترافيك هر آدرس IP، تنظيمات پيشرفته راديويي و تنظيمات پيشرفته شبكه WAN وجود دارد. با اين ابزارها بايد نتيجه گرفت با كنترل پنل مجهز و قدرتمندي روبهرو هستيم كه ميتواند نيازمنديهاي كاربران را جواب دهد.
شکل 3: نمايي از رابط كاربري گرافيكي پنل مديريتي روتر بيسيم D-Link DIR-605L
آزمايش و ارزيابي
براي اين دستگاه دو آزمايش با نرمافزارهاي inSSIDer و PassMark Performance Test 8.0 در نظر گرفتيم. با نرمافزار inSSIDer ميتوان قدرت آنتندهي دستگاه را در موقعيتها و مسافتهاي مختلف سنجش كرد و فهميد آنتنهاي دستگاه داراي چه توان و محدوده پوششدهي هستند. همچنين اين نرمافزار ميتواند تصويري آني از پايداري سيگنالهاي اين روتر و وضعيت تأثيرگذاري عوامل محيطي روي اين سيگنالها دراختيارمان قرار دهد. با نرمافزار PassMark Performance Test 8.0 نيز ميتوان سرعت انتقال اطلاعات ميان روتر و يك دستگاه ديگر (بهعنوان نمونه يك نوتبوك) را در شرايط مختلف ارزيابي كرد. براي اطمينان از نتايج، آزمونها در شرايط مختلف تكرار شدند و به جز دو دستگاه روتر و نوتبوك، دستگاه ديگري در شبكه فعاليت نكرده است. همچنين براي افزايش كارايي روتر، سعي كرديم خلوتترين باند فركانسي در منطقه را يافته و روي آن آزمایشهای خود را انجام دهیم. محيط آزمايش صد متري با چندين ديوار حائل و بدون فضاي باز بوده و روتر در يك سالن 50 متري بدون حفاظ قرار داده شده است.
شکل 4: وضعيت سيگنالدهي روتر در فواصل مختلف
شكل4 وضعيت سيگنالدهي اين روتر را نشان ميدهد. در فواصل يك متر قدرت سيگنالها بسيار خوب است و عدد 25dBm - نشاندهنده اين موضوع است كه اين روتر از آنتنهاي قدرتمندي برخوردار است. در فواصل 5 متر كمي از قدرت سيگنالها كاهش يافته و به مرز 40dBm- ميرسند. اين وضعيت براي فواصل دورتر نيز صادق است و هرچه از روتر بيشتر فاصله ميگيريم، سرعت افت سيگنالها هم بيشتر ميشود كه خاصيت فركانس 2.4 گيگاهرتز است. در فواصل 15 متر با وجود دو ديوار تقريباً سيگنالها ضعيف ميشوند و در عمل ارتباط قطع خواهد شد. اگر ديواري ميان نوتبوك و روتر نباشد چندين متر ديگر اتصال برقرار است.
شکل 5: پايداري سيگنالهاي روتر به روايت نرمافزار inSSIDer مطلوب و 80 از 100 است.
شكل5 نيز وضعيت پايداري سيگنالهاي اين روتر را در فاصله 5 متر با وجود يك ديوار حائل نشان ميدهد. همانطور كه خود نرمافزار inSSIDer امتياز داده است، پايداري سيگنالهاي مطلوب است و از 100 امتياز 83 را ميگيرد. در مجموع اين دستگاه با استفاده از دو آنتن خارجي خود ميتواند كيفيت مناسبي روي شبكههاي بيسيم ارائه كند. از نظر سرعت نيز وضعيت كم و بيش همانند قدرت سيگنالدهي آنتنها است. در فواصل يك متر سرعت به مرزهاي 40 مگابيت ميرسد اما در فواصل 5 و 7 متر به ترتيب سرعت برابر 36 و 31 مگابيت است كه جزء سرعتهاي رده مياني روترهاي بيسيم استاندارد 802.11n به شمار میرود. اين سرعت انتقال اطلاعات جوابگوي نيازهاي كاربران خانگي هست اما براي استريم ويديو و فيلم كمي پايين به نظر ميرسد. اينترنت روي اين روتر به راحتي به اشتراك گذاشته ميشود و چيپست مودم دستگاه نيز از سرعتهاي بالا پشتيباني ميكند. اگر در منزل از يك اينترنت ADSL استفاده ميكنيد، خيالتان بابت سرعت اينترنت روي دستگاههاي همراه راحت باشد چون اين روتر كارش را خوب بلد است.
حرف آخر
سايت سينت براي اين محصول عبارت «مقرونبهصرفه، قابل اعتماد و ساده» را به كار برده است كه تا حدود زيادي گوياي كاربري اين روتر بيسيم خانگي است. DIR-605L براي راهاندازي يك شبكه خانگي با قابلیت دسترسی از راه دور بسيار مناسب به نظر ميرسد و همانند يك قلب ميتواند دستگاههاي مختلف را به يكديگر و اطلاعات پيوند بزند. به خصوص قابليتهاي سرويس mydlink براي كاربراني كه دائم در سفر يا حركت هستند اما دوست ندارند از شبكه خانگي وايفاي خود و اطلاعات ذخيرهشده روي كلاود يا دستگاههاي NAS دور باشند، انتخابي مطمئن است. كارايي و سرعت اين محصول نيز مانند ويژگيهاي آن، در ميانه جدول مقايسهاي روترهاي بيسيم قرار ميگيرد. بنابراين، كاربران در هنگام انتخاب اين محصول بايد نوع كاري كه ازش انتظار دارند را نيز مدنظر قرار دهند. اگر اين روتر چند قابليت ديگر مانند پشتيباني از فركانس 5 گيگاهرتز و درگاه USB داشت، عاليتر بود.
ماهنامه شبکه - بهمن 1392 شماره 153
اشاره:
ماهنامه شبکه - استفاده از فناوریهای ابری برای کاربردهای روزمره خانگی به نقطه اوج خود رسيده است و از گوگل و مايكروسافت گرفته تا دهها سايت و سرويس ديگر فضاي ذخيرهسازي كلاود شخصي ارائه ميكنند
استفاده از فناوریهای ابری برای کاربردهای روزمره خانگی به نقطه اوج خود رسيده است و از گوگل و مايكروسافت گرفته تا دهها سايت و سرويس ديگر فضاي ذخيرهسازي كلاود شخصي ارائه ميكنند و كاربران ميتوانند اطلاعات پرحجم خود مانند ويديو و موزيك را روي اين فضاها ذخيره كنند و بعد با استفاده از يك مدياپلير يا دستگاههاي همراه موبايل، تبلت يا نوتبوك از راه دور از اطلاعات خود استفاده كنند. اما برخي ديگر از كاربران تمايل دارند خودشان يك شبکه شخصي راهاندازي كنند و با استفاده از يك دستگاه NAS و يك روتر بيسيم كم مصرف از راه دور به اطلاعات خود متصل باشند. به هر حال، براي استفاده از اين راهكارها به يك روتر بيسيم مانند D-Link DIR-605L نیاز خواهید داشت. اين روتر در سال 2012 رونمايي و توليد شده است.
معرفي و امکانات
روتر بيسيم DIR-605L از نظر فيزيكي و ظاهري شباهت زيادي به روتر پاورلاين D-Link DHP-1320 دارد با اين تفاوت كه روتر بيسيم مشكي رنگ است اما روتر پاورلاين سفيد شيري است. بنابراين، اين روتر كوچك، كم حجم و سبك، مخصوص قرار گرفتن روي ميزهاي كاري و با طراحي تهويه هواي خوب است. به حالت عمودي يا نصب روي ديوار نميتوان از اين روتر استفاده كرد. دو آنتن خارجي 5dBi مشكي به بدنه دستگاه متصل شده است كه قابليت جداشدن و بهروزرساني با آنتنهاي پرقدرت ديگر را ندارند اما در جهتهاي مختلف ميتوانند تنظيم و ثابت شوند. هر دو آنتن از فناوري MIMO پشتيباني ميكنند و ميتوانند بهطور همزمان ارسال/دريافت اطلاعات را روي چندين كانال راديويي انجام دهند. در بخش جلويي روتر چراغهاي LED و در بخش پشتي درگاههاي LAN و WAN به همراه آنتنها و سوكت آداپتور برق قرار دارند (شكل1).
شکل 1: درگاههاي پشتي روتر بيسيم
D-Link DIR-605L
در روترهاي ميانه بازار مانند همين روتر DIR-605L نبايد انتظار استفاده از درگاه شبكه اترنت گيگابيت را داشته باشيم اما از آنجا که اين محصول نام كلاود و Mydlink را يدك ميكشد، انتظار ميرفت حداقل از يك درگاه USB براي نصب هاردديسك اكسترنال يا دستگاه ذخيرهساز شبكه NAS استفاده ميشد. در اين وضعيت كاربر به ناچار بايد اطلاعات خود را در شبكه به اشتراك بگذارد. اگر بخواهيم نگاهي هم به برد اصلي اين محصول داشته باشيم، پردازنده آن Realtek RTL8196C است كه يك پردازنده مجتمع SoC از نوع RISC و 32 بيتي است و از پنچ درگاه شبكه اترنت پشتيباني ميكند. اين پردازنده در دل خودش يك سوئيچ شبكه كابلي نيز دارد. مقدار حافظه رم روتر 32 مگابيت به همراه 4 مگابيت حافظه فلش است. براي شبكه بيسيم نيز از پردازنده مجتمع Realtek RTL8192CE با قابليت 2T2R استفاده شده است كه دربردارنده استاندارد 802.11n معمولي بدون هيچگونه افزايش سرعت يا بهينهسازي است. در نتيجه، سرعت حداكثري دستگاه براي انتقال اطلاعات 300 مگابيت و فركانس كاري 4/2 گيگاهرتز است. از منظر امنيتي نكته گفتني خاصي درباره اين روتر نيست و از همان پروتكلهاي رمزنگاري WEP/WPA/WPA2 به همراه WPS استفاده ميكند. اما مهمترين ويژگي اين دستگاه كه آن را از ديگر روترهاي ميانه بازار متمايز ميكند، سرويس mydlink است كه در بررسي قبلي محصولات اين شركت نيز به تفصيل دربارهاش صحبت شده است. كاربران اين روتر ميتوانند در اين سرويس ثبتنام و اطلاعات خود را روي آن ذخيره کنند. به اين ترتيب، در هر زمان و مكان با اتصال به اين روتر از طريق دستگاههاي دسكتاپ (كامپيوتر خانگي و نوتبوك) يا دستگاههاي همراه (موبايل و تبلت) ميتوانند به اين اطلاعات دسترسي يافته و استفاده كنند. شركت ديلينك براي دو سيستمعامل موبايل iOS و آندروئيد برنامك مخصوص مديريت mydlink را نيز همراه با محصولاتش عرضه ميكند. اين برنامك ميتواند حتي روتر را نيز از راه دور مديريت و كاربري كند (شكل2). البته تمام تنظيمات و پيكربندي روتر از طريق اين برنامك قابل اعمال شدن روي روتر نيست.
شکل 2: كاربران از طريق برنامك موبايل ميتوانند روتر را مديريت كنند.
نصب و راهاندازي
شايد نخستین غافلگيري اين روتر در هنگام نصب باشد. اگر روتر را به كامپيوتر متصل كرده باشيد و روشن باشد، به محض باز كردن يك مرورگر وب، بهطور خودكار و بدون نياز به وارد كردن آدرس IP خاص يا تغيير تنظيماتي روي كانكشن روتر، به صفحه راهنمای نصب هدايت ميشويد. اين ويژگي براي كاربران تازهكار و نهچندان آشنا به نصب و راهاندازي روترهاي بيسيم بسيار عالي است. ميتوانيد اين دستگاه را بهطور دستي يا خودكار پيكربندي كنيد. در روش دستي ميتوانيد تنظيمات اصلي شبكه بيسيم مانند نام شبكه و رمزعبور، اينترنت و رمزعبور پنل مديريتي دستگاه را انتخاب کنید. جالب است كه بدانيد بهطور خودكار كشور ايران و شهر تهران نيز بهعنوان موقعيت روتر و شبكه انتخاب ميشود. در انتهاي كار روتر به سرعت رياستارت شده و آماده استفاده است. تمامی اين مراحل در كمتر از يك دقيقه قابل انجام است كه در نوع خودش يك ركورد جديد نصب آسان در ميان روترهاي بيسيم به شمار میرود. پنل مديريتي تحت وب اين دستگاه نسخه 2 است كه در دستگاههاي ديگر شركت ديلينك نيز مشاهده شده است. از نظر المانهاي گرافيكي، كاربرپسندي و چشمنوازي ضعيف به نظر ميرسد اما كار با آن آسان است و بهراحتي ميتوان تنظيمات و گزينههاي مختلف دستگاه را يافت (شكل 3). در اين پنل ابزارهايي براي بلوكه كردن URLها توسط والدين، Port Forwarding، كنترل ترافيك هر آدرس IP، تنظيمات پيشرفته راديويي و تنظيمات پيشرفته شبكه WAN وجود دارد. با اين ابزارها بايد نتيجه گرفت با كنترل پنل مجهز و قدرتمندي روبهرو هستيم كه ميتواند نيازمنديهاي كاربران را جواب دهد.
شکل 3: نمايي از رابط كاربري گرافيكي پنل مديريتي روتر بيسيم D-Link DIR-605L
آزمايش و ارزيابي
براي اين دستگاه دو آزمايش با نرمافزارهاي inSSIDer و PassMark Performance Test 8.0 در نظر گرفتيم. با نرمافزار inSSIDer ميتوان قدرت آنتندهي دستگاه را در موقعيتها و مسافتهاي مختلف سنجش كرد و فهميد آنتنهاي دستگاه داراي چه توان و محدوده پوششدهي هستند. همچنين اين نرمافزار ميتواند تصويري آني از پايداري سيگنالهاي اين روتر و وضعيت تأثيرگذاري عوامل محيطي روي اين سيگنالها دراختيارمان قرار دهد. با نرمافزار PassMark Performance Test 8.0 نيز ميتوان سرعت انتقال اطلاعات ميان روتر و يك دستگاه ديگر (بهعنوان نمونه يك نوتبوك) را در شرايط مختلف ارزيابي كرد. براي اطمينان از نتايج، آزمونها در شرايط مختلف تكرار شدند و به جز دو دستگاه روتر و نوتبوك، دستگاه ديگري در شبكه فعاليت نكرده است. همچنين براي افزايش كارايي روتر، سعي كرديم خلوتترين باند فركانسي در منطقه را يافته و روي آن آزمایشهای خود را انجام دهیم. محيط آزمايش صد متري با چندين ديوار حائل و بدون فضاي باز بوده و روتر در يك سالن 50 متري بدون حفاظ قرار داده شده است.
شکل 4: وضعيت سيگنالدهي روتر در فواصل مختلف
شكل4 وضعيت سيگنالدهي اين روتر را نشان ميدهد. در فواصل يك متر قدرت سيگنالها بسيار خوب است و عدد 25dBm - نشاندهنده اين موضوع است كه اين روتر از آنتنهاي قدرتمندي برخوردار است. در فواصل 5 متر كمي از قدرت سيگنالها كاهش يافته و به مرز 40dBm- ميرسند. اين وضعيت براي فواصل دورتر نيز صادق است و هرچه از روتر بيشتر فاصله ميگيريم، سرعت افت سيگنالها هم بيشتر ميشود كه خاصيت فركانس 2.4 گيگاهرتز است. در فواصل 15 متر با وجود دو ديوار تقريباً سيگنالها ضعيف ميشوند و در عمل ارتباط قطع خواهد شد. اگر ديواري ميان نوتبوك و روتر نباشد چندين متر ديگر اتصال برقرار است.
شکل 5: پايداري سيگنالهاي روتر به روايت نرمافزار inSSIDer مطلوب و 80 از 100 است.
شكل5 نيز وضعيت پايداري سيگنالهاي اين روتر را در فاصله 5 متر با وجود يك ديوار حائل نشان ميدهد. همانطور كه خود نرمافزار inSSIDer امتياز داده است، پايداري سيگنالهاي مطلوب است و از 100 امتياز 83 را ميگيرد. در مجموع اين دستگاه با استفاده از دو آنتن خارجي خود ميتواند كيفيت مناسبي روي شبكههاي بيسيم ارائه كند. از نظر سرعت نيز وضعيت كم و بيش همانند قدرت سيگنالدهي آنتنها است. در فواصل يك متر سرعت به مرزهاي 40 مگابيت ميرسد اما در فواصل 5 و 7 متر به ترتيب سرعت برابر 36 و 31 مگابيت است كه جزء سرعتهاي رده مياني روترهاي بيسيم استاندارد 802.11n به شمار میرود. اين سرعت انتقال اطلاعات جوابگوي نيازهاي كاربران خانگي هست اما براي استريم ويديو و فيلم كمي پايين به نظر ميرسد. اينترنت روي اين روتر به راحتي به اشتراك گذاشته ميشود و چيپست مودم دستگاه نيز از سرعتهاي بالا پشتيباني ميكند. اگر در منزل از يك اينترنت ADSL استفاده ميكنيد، خيالتان بابت سرعت اينترنت روي دستگاههاي همراه راحت باشد چون اين روتر كارش را خوب بلد است.
حرف آخر
سايت سينت براي اين محصول عبارت «مقرونبهصرفه، قابل اعتماد و ساده» را به كار برده است كه تا حدود زيادي گوياي كاربري اين روتر بيسيم خانگي است. DIR-605L براي راهاندازي يك شبكه خانگي با قابلیت دسترسی از راه دور بسيار مناسب به نظر ميرسد و همانند يك قلب ميتواند دستگاههاي مختلف را به يكديگر و اطلاعات پيوند بزند. به خصوص قابليتهاي سرويس mydlink براي كاربراني كه دائم در سفر يا حركت هستند اما دوست ندارند از شبكه خانگي وايفاي خود و اطلاعات ذخيرهشده روي كلاود يا دستگاههاي NAS دور باشند، انتخابي مطمئن است. كارايي و سرعت اين محصول نيز مانند ويژگيهاي آن، در ميانه جدول مقايسهاي روترهاي بيسيم قرار ميگيرد. بنابراين، كاربران در هنگام انتخاب اين محصول بايد نوع كاري كه ازش انتظار دارند را نيز مدنظر قرار دهند. اگر اين روتر چند قابليت ديگر مانند پشتيباني از فركانس 5 گيگاهرتز و درگاه USB داشت، عاليتر بود.