• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

لرزش شدید تصویر در مانیتور Asus VX239H

Raeesi

Registered User
لایک‌ها
222
سلام دوستان
مدتی پیش مانیتور Asus VX239H با پنل IPS خریدم و متأسفانه گهگاهی تصویر مانیتور بشدت شروع به لرزش می‌کنه و این لرزش توی نواحی‌یی که باید رنگ‌های تیره رو نشون بدن بشدت واضحه
مطمئنم مشکل نرم‌افزاری نیست چون توی مراحل قبل از بوت سیستم عامل و حتی زمانیکه صفحه گراب رو هم نشون میده بوضوح قابل مشاهده ست. انگار پیکسل‌های تیره هم میخوان رنگ روشن نشون بدن و توی این بازه تیره و روشن شدن دارن می‌جنگند!
البته کارت گرافیکم هم قدیمیه (inno3D nVidia Geforce 9600 GSO) و چون از این کامپیوتر کار گرافیکی‌یی نمی‌کشم، هیچ‌وقت بفکر تعویض کارت گرافیک نیافتادم. مانیتور با یک رابط DVI to HDMI به کارت گرافیک وصله و تصویر هم بجز همین لرزش که هر چند وقتی یبار میآد و هنوزم متوجه نشدم چطور میآد و چطور میره، هیچ مشکل دیگه‌ای نداشته تابحال.
همین یه ساعت پیش همینطور شده بود. سیستمو خاموش کردم و یه ساعتی کار داشتم. الآن که برگشتم و روشن کردم درست شده بود.
طی چند ماهی که این مانیتورو دارم، ۳بار تابحال این مشکل تصویر برام پیش اومده و یکم هم نگرانم کرده. از اونجاییکه مشکل همیشه پیش نمی‌آد و دلیل پیش اومدنش رو هم نمیدونم نمی‌تونم حتی به گارانتی هم مراجعه کنم (هنوز یک سال و نیم از گارانتیش مونده)

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
احتمال زیاد از تبدیلتون هست گرامی . البته ممکنه به خاطر گرافیکتون هم باشه .

Raeesi

Registered User
لایک‌ها
222
احتمال زیاد از تبدیلتون هست گرامی . البته ممکنه به خاطر گرافیکتون هم باشه .
تبدیل ۲ مرحله‌یی نیست. یه کابله که یک سرش DVI و سمت دیگه‌ش HDMI ـه. مارکش الآن یادم نیست چون فکر کنم ۳-۴ سال پیش از دریم‌مالتیمدیا خریدمش. انصافا محصولاتی که این شرکت توی سبد خریدش ارایه میکنه همه از کیفیت بالایی برخوردارند. هرچند این احتمال رو هم نمیشه از ذهن دور کرد و نامحتل دونستش. بهرحال هر قطعه‌ای ممکنه به مشکل بخوره حتی اگه توسط بهترین و مجرب‌ترین سازنده، ساخته شده باشه.
ولی خوب میخوام عیب‌یابی بصورت صحیح انجام بدم و از اونجاییکه مشکل طی چند ماه اخیر فقط ۳بار پیش اومده، با تعویض موقت کابل یا گرافیک هم نمیشه نظر قطعی داد چون ممکنه مشکل از جای دیگه‌ای باشه ولی طی اون بازه‌ای که از قطعه جایگزین دارم استفاده می‌کنم، خودشو نشون نده.
من همه احتمالاتی که دوستان می‌فرمایند رو مسلما محتمل میدونم ولی دنبال راهی برای عیب‌یابی هستم که نتیجه درست بهم بده.

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
تبدیل ۲ مرحله‌یی نیست. یه کابله که یک سرش DVI و سمت دیگه‌ش HDMI ـه. مارکش الآن یادم نیست چون فکر کنم ۳-۴ سال پیش از دریم‌مالتیمدیا خریدمش. انصافا محصولاتی که این شرکت توی سبد خریدش ارایه میکنه همه از کیفیت بالایی برخوردارند. هرچند این احتمال رو هم نمیشه از ذهن دور کرد و نامحتل دونستش. بهرحال هر قطعه‌ای ممکنه به مشکل بخوره حتی اگه توسط بهترین و مجرب‌ترین سازنده، ساخته شده باشه.
ولی خوب میخوام عیب‌یابی بصورت صحیح انجام بدم و از اونجاییکه مشکل طی چند ماه اخیر فقط ۳بار پیش اومده، با تعویض موقت کابل یا گرافیک هم نمیشه نظر قطعی داد چون ممکنه مشکل از جای دیگه‌ای باشه ولی طی اون بازه‌ای که از قطعه جایگزین دارم استفاده می‌کنم، خودشو نشون نده.
من همه احتمالاتی که دوستان می‌فرمایند رو مسلما محتمل میدونم ولی دنبال راهی برای عیب‌یابی هستم که نتیجه درست بهم بده.

خوب گرامی چرا از گرافیکی استفاده نمیکنید که رابط hdmi داشته باشه .کارت گرافیکتون رو از نظر فیزیکی بررسی کنید ببینید خازنی نشتی نداشته باشه .

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
احتمال خرابی چیپ ramdac هم هست .

Raeesi

Registered User
لایک‌ها
222
خوب گرامی چرا از گرافیکی استفاده نمیکنید که رابط hdmi داشته باشه .کارت گرافیکتون رو از نظر فیزیکی بررسی کنید ببینید خازنی نشتی نداشته باشه .
چون من زمانیکه این گرافیکو خریدم غالب گرافیک‌های بازار از پورت D-Sub استفاده می‌کردند و مانیتورها هم اغلب از همون پورت بهره می‌بردند و بندرت میشد مانیتوری با پورتی بجز D-Sub پیدا کرد. این رافیک اون زمان یکی از گرافیک‌های خیلی خوب بود و این PC بعنوان یک PC قوی تهیه کرده بودم و بمرور در مقابل سخت‌افزارهای جدید و قدرتی که نرم‌افزارها می‌طلبند ضعیف شده ولی همچنان کاری که من باهاش می‌کنم رو عالی جواب میده. اگه بخوام گرافیکشو عوض کنم مسلما باید بفکر خرید گرافیک قوی‌تری باشم که اگه روزی خواستم PC رو ارتقاء بدم و کار گرافیکی‌یی هم انجام بدم، توانشو داشته باشه و صدالبته فعلا نمیخوام هزینه زیادی هم برای این مورد بذارم.
الآن مینیمم گرافیکی که من بتونم خودمو راضی به خریدش کنم بالای ۷۰۰ تومنه و نیاز امروز منو همین گرافیک 9600 بخوبی داره جواب میده ولی نیاز فردا؟

Raeesi

Registered User
لایک‌ها
222
احتمال خرابی چیپ ramdac هم هست .
باتوجه باینکه هردو قسمت داده دیجیتالی هستند بازم این چیپ میتونه دخیل باشه؟ و اینکه این مشکل لرزش خیلی کم پیش میآد، باز هم ممکنه با این چیپ مرتبط باشه؟
اطلاعات سخت‌افزاریم متأسفانه خیلی زیاد نیست و اگه سوال احمقانه‌یی می‌کنم شما بدیده ناشی‌گری و آماتوریم بذار ;-)

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
باتوجه باینکه هردو قسمت داده دیجیتالی هستند بازم این چیپ میتونه دخیل باشه؟ و اینکه این مشکل لرزش خیلی کم پیش میآد، باز هم ممکنه با این چیپ مرتبط باشه؟
اطلاعات سخت‌افزاریم متأسفانه خیلی زیاد نیست و اگه سوال احمقانه‌یی می‌کنم شما بدیده ناشی‌گری و آماتوریم بذار ;-)
احتمال خرابی گرافیک هست چون inno3d کلا از تولید کننده درجه یک گرافیک نیست . به نظرم برای اطمینان یک گرافیک از کسی امانی بگیرید . عیب یابی کنید . چون تبدیل هم خراب زیاد دیدم . ولی گرافیکتون رو فیزیکی بررسی کنید. بعضی از قطعات در مدارهای الکترونیکی ممکنه قبل از خرابی راندم کار کنند که مورد شما یقینا همین هست .

بالا