netools
کاربر تازه وارد
نقد و بررسی| لپ تاپ Acer Aspire E1-572 :
شرکت تایوانی Acer ابتدا در سال 1975 توسط فردی به نام Stan Shih پا به عرصه وجود نهاد و فعالیت خود را به عنوان توزیع کننده قطعات الکترونیکی و مشاوره در زمینه تکنولوژی میکروپروسسورها آغاز کرد. هم اکنون این شرکت تایوانی با گسترش حوزه فعالیت خود به تولید و عرضه انواع کامپیوترهای شخصی ، سرور ، تبلت ، تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات، مانیتور و لوازم جانبی کامپیوتر مشغول می باشد.
ایسر نوت بوک جدیدی را با نام 572 از سری ارزان قیمت Aspire-E1 خود معرفی نموده که ویژگی هایی از قبیل بدنه سبک و سخت افزار قدرتمند را با هزینه پایین در اختیار علاقمندان قرار دارد.
طراحی و ساخت
ضخامت بدنه پلاستیکی اسپایر E1-572 در مقایسه با مدل قبلی یعنی 571 در حدود 7 میلی متر کاهش یافته که در کنار رنگ مشکی و طرح مات پوشش خارجی، جلوه زیبا و مدرنی به آن می بخشد با این حال اثر انگشت و آلودگی را به خوبی جذب می کند و هر از چند گاهی بایستی آن را تمیز نمود تا نمای زیبای خود را به درستی نشان دهد.
پوشش خارجی بدنه E1-572 همانند بسیاری از محصولات هم رده خود در برخی از نقاط مانند ناحیه میانی تاچ پد و سمت چپ کیبورد با ایجاد فشار به سمت داخل خم می شود وعلاوه بر آن بخش پشتی مانیتور نیز با فشار انگشت موج های کوچکی را بر روی سطح صفحه نمایش ایجاد می کند در مقابل قاب اطراف نمایشگر توسط لولاهای محکم و مقاومی به قسمت اصلی بدنه متصل شده و می توان آن را با یک دست به آرامی و با احتیاط باز کرد. بر روی کناره سمت چپ لپ تاپ Aspire E1-572 ایسر پورتهای VGA، اترنت و HDMI در کنار USB نسخه 0.3 و خروجی صدا در نظر گرفته شده که با دو پورت USB ورژن 0.2 موجود در سمت مقابل، کانکتورهای E1-572 را تکمیل می کنند. درگاه کارت حافظه جانبی در بخش جلویی بدنه و در مجاورت چندین چراغ LED قرار دارد که عملکرد دستگاه را به خوبی نشان می دهند. در عین حال بیشترین فضای لبه سمت راست به یک درایو نوری اختصاص یافته که امکان استفاده از CD و DVD را برای کاربر فراهم می سازد.
اسپایر E1-572 توسط سیستم وای فای داخلی و بلوتوث امکان برقراری ارتباط بی سیم با شبکه و سایر لوازم جانبی را فراهم می سازد. سیستم وای فای 572 از استانداردهای 802.11b/G/N به خوبی پشتیبانی کرده ولی در برخی موارد با فاصله هایی بین 3 تا 15 متر(تقریبا یک یا دو اتاق فاصله) از روتر، سیگنال را به درستی دریافت نمی کند. در زیر نمایشگر و در سطح بالایی لپ تاپ اسپایر E1-572 ایسر صفحه کلید کاملی از نوع جزیره ای باکلید های بزرگ و پد جداگانه اعداد خودنمایی می کند که از نور پس زمینه بهره نمی برد و در تاریکی بایستی از نور مانیتور یا چراغ جداگانه جهت خواندن کلید ها استفاده کرد. دکمه های با دوام صفحه کلید در هنگام تایپ کردن اندکی مقاوم به نظر می رسند. همچنین سطح کیبورد نیز با فشار بر روی کلید ها کمی به داخل خم می شود با این حال بدون نگرانی از ایجاد آسیب می توان به راحتی از آن استفاده کرد.
تاچ پد ایسر E1-572 که با خطی باریک و دکمه ای بزرگ در میان ناحیه استراحتگاه مچ مشخص شده با اندازه استاندارد و قابلیت درک چندین لمس همزمان کاربر را از انتقال ماوس همراه با نوت بوک بی نیاز می سازد. سطح نرم و لغزنده تاچ پد به حرکت انگشتان بر روی آن کمک می کند و می توان از طریق منوی تنظیمات آن را غیر فعال نمود. در عین حال دکمه بزرگ ماوس که در بخش پایینی آن قرار گرفته به راحتی و با صدایی بلند کلیک می شود و بازخورد مناسبی از خود نشان می دهد.
اسپیکر های نوت بوک اسپایر E1-572 که در قسمت پایینی بدنه دستگاه جای گرفته اند، صدای واضح و بلندی را تولید می کنند که باس چندان بالایی ندارد. بدین ترتیب جهت گوش دادن به موسیقی با کیفیتی بهتر بایستی از هدفون و خروجی صدای مناسب لپ تاپ یا اسپیکر های خارجی استفاده کرد.
سخت افزار
بدنه جمع و جور نوت بوک اسپایر E1-572 در بخش داخلی خود از پردازنده دو هسته ای Core I5 اینتل و کارت گرافیک مجزای Radeon HD شرکت AMD همراه با 4 گیگابایت حافظه داخلی محافظت می کند که قدرت پردازشی بسیار خوب و مصرف انرژی پایین را برای کاربر به ارمغان می آورند. CPU اینتل از دسته پردازنده های ULV (تراشه هایی با مصرف انرژی بسیار پائین ) این کمپانی می باشد که در سال 2013 جهت استفاده بر روی لپ تاپ طراحی و روانه بازار شد. در ساخت این پردازنده از تکنولوژی منحصر بفرد Turbo Boost شرکت اینتل استفاده شده که در صورت نیاز سرعت پردازنده را بیش از حالت پایه افزایش می دهد. به این عمل در اصطلاح آورکلاک گفته می شود. بدین ترتیب محاسبات سنگین را در زمان کمتری به اتمام می رساند. همچنین توسط فناوری Hyperthreading دو هسته مجازی ایجاد شده و امکان اجرای چهار کارهمزمان فراهم می گردد. تراشه گرافیکی مجزای Radeon HD از جمله کارت های گرافیک کلاس متوسط کمپانی AMD است که از تکنولوژی DirectX 11 به خوبی پشتیبانی کرده و از نظر قدرت پردازش تصاویر با تراشه های گرافیکی Radeon HD 8750M و 740M برابری می کند.
صفحه نمایش
نمایشگر 15.6 اینچی ایسر اسپایر E1-572 تصاویر را با وضوح 1366x768 به نمایش در می آورد که بر روی بسیاری از لپ تاپ های ارزان قیمت و سطح پایین بازار نیز ارائه می گردد. پنل TFT نمایشگر E1-572، تصاویر را با روشنایی پایین و کنتراستی قابل قبول نشان می دهد. سطح براق نمایشگر اسپایر 572 استفاده از آن را در محیط خارج از ساختمان و زیر نور مستقیم آفتاب دشوار می سازد ولی در صورتی که نوت بوک را به زیر سایه درخت یا جایی که از نور مستقیم خورشید دور باشد، منتقل کنید می توانید از آن استفاده نمائید. همچنین تماشای تصاویر از زوایای کناری تاثیر چندانی بر کیفیت آنها ندارد اما با نگاه از سمت بالا رنگها تار شده و در زاویه دید پایینی تیره و محو می گردند.
باتری
انرژی مورد نیاز لپ تاپ اسپایر E1-572 از طریق باتری 4 سلولی تامین می گردد که با عدم استفاده از پردازنده، کاهش میزان روشنایی مانیتور و غیر فعال کردن سیستم وای فای داخلی در حدود 9 ساعت دستگاه را روشن نگه می دارد. اما در هنگام اجرای برنامه های سنگین و استفاده کامل از CPU تنها 1 ساعت و 20 دقیقه شارژدهی می کند بنابراین با کاهش میزان روشنایی مانیتور و استفاده عادی از دستگاه مدت زمان بیشتری نیاز به شارژ مجدد ندارد.
جمع بندی
E1-572 از جمله لپ تاپ های خانواده E1 کمپانی ایسر می باشد که با بهره مندی از نسل چهارم پردازنده های اینتل قدرت پردازشی مناسبی را جهت اجرای انواع برنامه ها و بازیها در اختیار کاربر قرار می دهد. بدنه کم حجم و سبک لپ تاپ E1-572 حمل آن را بسیار آسان می سازد با این حال جذب آلودگی و اثر انگشت از زیبایی سطح پلاستیکی قاب می کاهد. ظرفیت بالای دیسک سخت E1-572 نیز، نگرانی کاربر را از محدودیت فضای ذخیره سازی برطرف می کند. ولی سطح براق مانیتور اسپایر 572G همراه با روشنایی پایین، استفاده از آن را در زیر نور شدید دشوار می سازد. از رقبای ایسر اسپایر E1-572 می توان Dell Inspiron یا HP Pavilion Sleekbook را نام برد که دایره انتخاب کاربر را گسترده تر می سازند.