خبرگزاري انتخاب : شركت "براوزار" مرورگر اينترنتي جديد و رايگاني عرضه كردهاست كه هيچ كدام از فعاليتهاي اينترنتي كاربر را ثبت نكرده و هيچ نشانهاي از وب سايتهاي بازديد شده و كلمات عبور تايپ شده توسط كاربر در آن باقي نميماند.
به گزارش سايت اينترنتي "پيسيورلد"، مرورگرهاي اينترنتي به طور معمول اطلاعات فراواني را در مورد وب سايتهاي بازديد شده توسط كاربران، "كوكي"هاي سايتهاي مختلف اينترنتي، فايلهاي دانلود شده از اينترنت و كلمات عبور تايپ شده توسط كاربران در هارد ديسك رايانه ذخيره ميكنند كه هرچند اغلب اين اطلاعات در صورت تمايل كاربر قابل حذف هستند اما معمولا كاربران از نحوه پاكسازي كامل اين قبيل اطلاعات ثبت شده در رايانه خود بياطلاع بوده و سابقه فعاليت اينترنتي آنها همواره در معرض فاش شدن قرار دارد.
هماكنون شركت تازه تاسيس "براوزار" مرورگر اينترننتي جديدي عرضه كردهاست كه هيچ كدام از اين اطلاعات را در رايانه ذخيره نكرده و كاربر با استفاده از آن ميتواند مطمئن باشد كه سابقه فعاليت اينترنتي او براي افراد نامحرم فاش نخواهد شد.
مرورگر "براوزار" داراي حجمي اندك(تنها ۲۶۴كيلوبويت) بوده و ظرف چند ثانيه از اينترنت دانلود و در رايانه نصب ميشود.
اين مرورگر هماكنون تنها براي نصب در سيستمعالم "ويندوز" عرضه شده اما در آينده نگارشهاي ويژه استفاده در سيستمعاملهاي "مك او اس اكس" و همچنين "لينوكس" از آن نيز عرضه خواهد شد.
گفته می شود مرورگر براوزار وبگردی کاملا امن کاربرانش را تضمين می کند يک مرورگر اينترنتی تازه که هيچ ردی از رفت و آمد کاربرانش را در رايانه ها به جای نمی گذارد عرضه شده است. آنچنان که گفته می شود، پس از آنکه مرورگر براوزار (Browzar) بسته می شود، به صورت خودکار همه سوابق صفحاتی که کاربرش به آنها سر زده را پاک می کند. بسياری از مرورگرها، از جمله اينترنت اکسپلورر مايکروسافت و سفری (Safari) ساخت شرکت اپل به کاربران امکان می دهند به صورت دستی اين کار را انجام دهند. سازندگان اين نرم افزار می گويند اين امکان برای کسانی که از رايانه های محل کار يا اماکن عمومی برای مرور اينترنت استفاده می کنند و می خواهند اطلاعات شخصی شان محفوظ بماند، مفيد خواهد بود. به گفته سازندگان اين مرورگر، کاربرانی از ۲۰۰ کشور دنيا اين برنامه را پياده کرده و مورد استفاده قرار داده اند. در سايت اين برنامه داستان هايی منتشر شده که چگونه کاربران بر اثر نبود اين امکان دچار دردسر شده اند. کسانی که به دليل وجود اطلاعات به جا مانده از وبگردی در اينترنت، از طلاق والدين يا حاملگی همسرشان با خبر شده اند.
مکمل
با اين وجود برخی از متخصصان می گويند نقطه ضعف هايی را در اين مرورگر شناسايی کرده اند. اين مرورگر همچون پوسته ای بر روی اينترنت اکسپلورر عمل می کند و به اين وسيله ضمن تغيير ظاهر آن برخی از عملکردهای آن را نيز دگرگون می کند. برخی از نسخه های اينترنت اکسپلورر دارای ضعف های امنيتی هستند که رايانه ها را نسبت به حملات اينترنتی و ويروس ها و کرم های رايانه ای بی دفاع می کند. مرورگر تازه مدعی حفاظت در برابر اين حملات نشده است. کاربران در صورت استفاده از اين مرورگر، همچنان بايد برای حفاظت رايانه های خود از آنتی ويروس ها استفاده کنند. به رغم عرضه مرورگرهايی چون فايرفاکس يا اپرا که رقيب اينترنت اکسپلورر محسوب شده و با محبوبيت روزافزونی روبرو هستند، براوزار خود را نه رقيب که مکمل مرورگر ها می داند.
نسخه آزمایشی نرم افزار براوزار به تاازگی ارائه شده است تحلیل گران کامپیوتردر وبلاگ های خود از نرم افزار تازه ای که مدعی ارائه امنیت بیشتری در وب گردی کاربران اینترنت است، انتقاد کرده اند. کاربرانی که ازآن استفاده کرده اند می گویند این نرم افزار آن ها را به سایت های تبلیغاتی هدایت کرده است. عرضه کننده نرم افزار براوزار می گویند بازخوردها را به دقت بررسی خواهند کرد ولی بطور قطع آنها هرگونه ارائه آگهی را رد کرده اند. آقای ایاز احمد بنیان گذار شرکت عرضه کننده خدمات اینترنتی Freeserve که این نرم افزار را به بازار ارائه کرده است می گوید:"این نرم افزار به هیچ وجه ارائه کننده آگهی نیست بلکه مثل بقیه موتورهای جستجو منبع درآمدش از تبلیغات است." در برخی از نرم افزارها، بخشی وجود دارد که برای کامپیوتر کاربر تبلیغات می فرستد. درهمین حال در سایت براوزار چنین تبلیغ شده است: "بدون آگهی، بدون شناسایی شدن و بدون درز اطلاعات."
بازخوردهای منفی
هنگامی که کاربرازاین موتور جستجو استفاده می کند بسیاری از پیوندهای تبلیغاتی شرکت های حامی هم به همراه نتایج جستجو در صفحه نتایج پدیدار می شود. به عنوان مثال با جستجوی بی بی سی در این موتور جستجو "محصولات بی بی سی در eBay" به عنوان اولین نتیجه ظاهر می شود. در زیر صفحه نوشته ای آمده است که پیوندهای تجاری به عنوان حامی معرفی شده اند و معنای آن این است که برای آن پولی پرداخت شده است. ارائه پیوندهایی که برای معرفی آن ها در موتور جستجو پولی دریافت می شود با استفاده از نرم افزاری به نام Overture آغاز شد که یاهو آن را عرضه کرد و بسیاری دیگر از موتورهای جستجوی دیگر مانند آلتاویستا و لیکوس از آن استفاده می کنند.
تحلیل گران می گویند این نرم افزار نقاط ضعف زیادی دارد اغلب این موتورهای جستجو این آگهی های پیوند دار را در یک بخش مجزا در صفحه نتایج نشان می دهند ولی براوزار آن را در یک بخش مجزا نمایش نمی دهد. آقای احمد می گوید کاربران هیچ اجباری به استفاده از موتور جستجوی این نرم افزار ندارند وآن ها می توانند یاهو یا گوگل را هم در بخش آدرس این سایت وارد واز نتایج آن بهره بگیرند.
پاک کننده رد پا
براوزار مدعی است که هر گونه رد پای کاربران در اینترنت را پاک می کند و به ویژه برای کسانی که بطور مشترک از یک کامپیوتر استفاده می کنند این نرم افزار مانع از آگاهی دیگران از آن می شود که کاربر قبلی از چه سایت های بازدید کرده است یا دنبال چه اطلاعاتی در اینترنت بوده است. بسیاری دیگر از مرورگران وب هم اکنون به کاربران خود امکان بهره وری از این شیوه را بصورت یک امکان افزودنی توسط کاربر می دهند. آقای احمد می گوید بسیاری از کابران فرصت ندارند قبل از خاموش کردن کامپیوتر فایل ها و رد پاهای به جا مانده از وب گردی شان را پاک کنند ولی براوزار بطور خودکار این کار را انجام می دهد. اسکات هانسلمن یک متخصص کامپیوتر، در وبلاگش می نویسد که او نشانه هایی از سایت هایی که او با استفاده از این نرم افزاربازدید کرده است بر روی کامپیوترش یافته است. آقای احمد می گوید با این متخصص تماس گرفته اند تا در نسخه نهایی این نرم افزار تغییراتی بدهند. نسخه عرضه شده از این نرم افزار نسخه آزمایشی است که چند روز پیش معرفی شد.