• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مشکل با رم 4 گیگ نوت‌بوک سونی مدل SZ780 N8

Mohammad Mahdi

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام خدمت دوستان.
دیروز یک دستگاه نوت‌بوک سونی مدل SZ780 N8 با مشخّصات زیر خریدم.
Core2 Dou 2.5Mhz + 6MB Cache
4GB Ram
250 GB HDD
1GB VGA
ًً 13.3ًًً
USA
Vista Busines
وقتی فروشنده داشت برای اوّلین بار ویندوز رو setup می‌کرد، متوجّه شدم که سیستم میزان رم رو 3072 (3 گیگابایت) نشون می‌ده. فروشنده گفت که این مشکل ویندوز ویستاست و اگر setup بایوس را چک کنید، چهار گیگابابت رو به شما نشون خواهد داد.
این گذشت و در خونه ستاپ رو چک کردم و عجیب این که اونجا هم 3072 مگابایت برابر با 3 گیگابایت بود. زنگ زدم به فروشنده و گفت که شنبه لپ تاپ رو بیار ببینیم. بردم شرکت گارانتی در طبقه‌ی نهم مجتمع پایتخت و اون‌جا هم گفتن که بله! مادربرد سیستم بیش‌تر از 3 گیگابایت پشتیبانی نمی‌کنه و محفه رم رو باز کردن و چک کردیم، دو تا ماژول رم دو گیگ بود. و از طرف دیگه گفتن ویندوز ویستا بیشتر از سه گیگابایت رو پشتیبانی نمی کنه و این نقص در سرویس پک 1 ویندوز ویستا رفع شده. از سایت مایکروسافت سرویس پک 1 به حجم حدودی 400 مگابایت رو دانلود و نصب کردم. حالا تو System Properties مقدار رم رو چهارگیگ نشون می‌ده. امّا در dxdiag و در ستاپ سیستم همون 3گیگ هست. برای این که مطمئن بشم، sisoft sandra رو نصب کردم، مقداری رو که مادربرد پشتیبانی می کنه 3 گیگ و رم رو 4 گیگ تشخیص می‌ده.
حالا با نکاتی که گفتم و با توجّه به این که:
1- روی جعبه، مقدار حافظه رو 4 گیگ نوشته که به نظر می‌یاد مقدار واقعی رم مصرفی 4 گیگ نباشه و 3 گیگ باشه.
2- به نظر میاد گرافیک سیستم تنها 128 مگابایتش، ددیکیت باشه و بقیه از رم شیر شده باشه.
سوال من اینه:
1- می‌شه مادربرد فقط از 3گیگ رم پشتیبانی بکنه، امّا تولیدکننده‌ای مثل سونی، روی جعبه چهار گیگ رو بزنه و معرّفی کنه؟
2- ممکنه اشکال فنّی وجود داشته باشه؟
3- ممکنه یک گیگی که جزو رم حساب نمیاد، همون مقداری از رم باشه که با گرافیک شیر شده؟
4- من قصد دارم لپ‌تاپ رو ببرم دوباره گارانتی و اگر واقعاً مشکلی وجود داشته باشه، با استفاده از گارانتی تعویض لپ تاپ، اون رو عوض کنم. نظر شما چیه؟
ممنون می‌شم اگه هر چه زودتر من رو راهنمایی کنید!

ipc110

Registered User
لایک‌ها
52
مشکلی از لحاظ فنی وجود ندارد و اشکال فوق مربوط به سیستم عامل ویستا است که در سرویس پک این مشکل حل شده است. نیازی به تعویض دستگاه نیست.

بالا