• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مطلب درسی در مورد چدن آستمپر شده

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
سلام ، استادم گفته از چدن نشکن آستمپر شده یه سوال میده اما توی جزوه نگفته ، کسی چیزی میشناسه که من بتونم به اندازه یک صفحه در این مورد بخونم ....

در ضمن فارسی میخواما :دی

ممنون

amaranth

Registered User
لایک‌ها
0
سلام!

اینو برا چه درسی می خوای دوست عزیز ؟ خواص فیزیکی یا عملیات حرارتی؟:)

چدن نشکن آستمپر شده؟؟!!:blink::blink:

من تا حالا در مورد چدن نشکن آستمپر شده چیزی نشنیدم و ندیدم --> به خاطر اطلاعات ناقصم البته :f34r: ولی تا اونجایی که من میدونم اصولا آستمرینگ رو بر روی فولاد ها و برای افزایش مقاومت به ضربه و انعطاف پذیری انجام میدن. ---< اتفاقی که میفته تشکیل بینیت به جای مارتنزیت به خاطر سریع سرد کردن تا بالای دمای شروع مارتنزیت و نگه داشتن و زمان دادن برای تشکیل بینیت و در نتیجه افزایش انعطاف پذیریه که تازه اونم دمای این عملیات و شدت سرد کردن ایزوترمالش بستگی به دیاگرام TTT ( در این حالت IT ) داره!
cleverman.gif

ولی چدن نشکن یا داکتیل در واقع همون چدن خاکستریه که عملیات حرارتی شده و گرافیت های لایه ای به گرافیت های کروی تبدیل شدن و در نتیجه کروی شدن انعطاف پذیریشون افزایش پیدا میکنه! حالا اینکه اینو دوباره بیان آستمپرش کنن یه کم عجیبه!
clever-man.gif

البته همونطور که گفتم به خاطر اطلاعات ناقصم چیزی نشنیدم و اگه جوابتو پیدا کردی به منم بگو!:happy:;)
و اینکه پس فردا امتحان مواد پیشرفته دارم و دارم با نیمه هادیها و P-N Junction ها و ترانزیستورا سرو کله میزنم والا برات میگشتم!:wacko:

راستی مگه لوکیشنت لابلای کتابا نیست پس چرا فقط جزوه می خونی :p:happy: --> شوخی:lol:

فکر کنم استاد Huashan و بقیه دوستان متالورژ بتونن کمکت کنن!

موفق باشی!​

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
سلام!

اینو برا چه درسی می خوای دوست عزیز ؟ خواص فیزیکی یا عملیات حرارتی؟:)

چدن نشکن آستمپر شده؟؟!!:blink::blink:

من تا حالا در مورد چدن نشکن آستمپر شده چیزی نشنیدم و ندیدم --> به خاطر اطلاعات ناقصم البته :f34r: ولی تا اونجایی که من میدونم اصولا آستمرینگ رو بر روی فولاد ها و برای افزایش مقاومت به ضربه و انعطاف پذیری انجام میدن. ---< اتفاقی که میفته تشکیل بینیت به جای مارتنزیت به خاطر سریع سرد کردن تا بالای دمای شروع مارتنزیت و نگه داشتن و زمان دادن برای تشکیل بینیت و در نتیجه افزایش انعطاف پذیریه که تازه اونم دمای این عملیات و شدت سرد کردن ایزوترمالش بستگی به دیاگرام TTT ( در این حالت IT ) داره!
cleverman.gif

ولی چدن نشکن یا داکتیل در واقع همون چدن خاکستریه که عملیات حرارتی شده و گرافیت های لایه ای به گرافیت های کروی تبدیل شدن و در نتیجه کروی شدن انعطاف پذیریشون افزایش پیدا میکنه! حالا اینکه اینو دوباره بیان آستمپرش کنن یه کم عجیبه!
clever-man.gif

البته همونطور که گفتم به خاطر اطلاعات ناقصم چیزی نشنیدم و اگه جوابتو پیدا کردی به منم بگو!:happy:;)
و اینکه پس فردا امتحان مواد پیشرفته دارم و دارم با نیمه هادیها و P-N Conjunction ها و ترانزیستورا سرو کله میزنم والا برات میگشتم!:wacko:

راستی مگه لوکیشنت لابلای کتابا نیست پس چرا فقط جزوه می خونی :p:happy: --> شوخی:lol:

فکر کنم استاد Huashan و بقیه دوستان متالورژ بتونن کمکت کنن!

موفق باشی!​
مرسی ، اتفاقا جالب بود اطلاعاتت ... استاد ریختگری 2 ما همه چیو گفته .... البته نمودار ttt رو نگفته ولی توی فیزیکی 2 خب گفتن بهمون دیگه :دی ... برای ریختگری 2 میخوام ...

در مورد چدن آستمپر شده هم فقط گفته که برید بخونید ... منم اصلا نمیدونم همچین چیزی هست یا نه ...
ایشالا که امتحانت رو خوب بدی ...

ممنون :)

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
سلام ، استادم گفته از چدن نشکن آستمپر شده یه سوال میده اما توی جزوه نگفته ، کسی چیزی میشناسه که من بتونم به اندازه یک صفحه در این مورد بخونم ....

در ضمن فارسی میخواما :دی

ممنون

اگر برای اطلاعات مقدماتی می خوای که اطلاعاتی که amaranth عزیز داد خوب هست ولی کمی کاملترش اینطوری می شه ...

گرم کردن تا دمای آستنیته و بعد کوینچ کردن ( سرد کردن ) تا دمای شروع تشکلیل مارتنزیت ... سرکردن چون برای چدن داریم استفاده می کنیم باید روغن باشه , از آب زیاد استفاده نمی شه , تقریبا می شه گفت اصلا استفاده نمی شه , به خاطر بالا بودن احتمال ایجاد ترک ...و در ادامه , نکته اینجاست که اگر فولاد رو آستمپر کنی در این قسمت بینیت تشکلیل می شه ولی برای چدن خاکستری , آسفریت تشکلیل می شه ...

و اما برای اطلاعات بیشتر .... آستمپر کردن چندن خاکستری از مواردیه که جدیدا دارن بهش می پردازن و خودم اطلاعاتم رو از کتاب نگرفتم .. ولی به احتمال زیاد باید توی کتاب عملیات حرارتی گلعذار اشاره ای بهش کرده باشه .. حتما یه نگاهی بهش بنداز ..

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
...
....

....!​

:lol:
ولی خب , خودتون بهتر می دونین که یکی از اشکالات فعلی مهندسی مواد اینه که برای یه درس , یه منبع ندارن , و استاد هم پراکنده درس می ده ... در نتیجه بهترین کار اینه که فقط جزوه رو بخونی ... من سال های اول سرم باد داشت می رفتم کتاب های دیگه هم می خوندم ... ولی هیچ نتیجه ا ی به غیر از گیج کردن خودم نداشت ...

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
اگر برای اطلاعات مقدماتی می خوای که اطلاعاتی که amaranth عزیز داد خوب هست ولی کمی کاملترش اینطوری می شه ...

گرم کردن تا دمای آستنیته و بعد کوینچ کردن ( سرد کردن ) تا دمای شروع تشکلیل مارتنزیت ... سرکردن چون برای چدن داریم استفاده می کنیم باید روغن باشه , از آب زیاد استفاده نمی شه , تقریبا می شه گفت اصلا استفاده نمی شه , به خاطر بالا بودن احتمال ایجاد ترک ...و در ادامه , نکته اینجاست که اگر فولاد رو آستمپر کنی در این قسمت بینیت تشکلیل می شه ولی برای چدن خاکستری , آسفریت تشکلیل می شه ...

و اما برای اطلاعات بیشتر .... آستمپر کردن چندن خاکستری از مواردیه که جدیدا دارن بهش می پردازن و خودم اطلاعاتم رو از کتاب نگرفتم .. ولی به احتمال زیاد باید توی کتاب عملیات حرارتی گلعذار اشاره ای بهش کرده باشه .. حتما یه نگاهی بهش بنداز ..
مرسی Huashan عزیزم که اینجا همیشه کمکم میکنی :)

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
ولی خب , خودتون بهتر می دونین که یکی از اشکالات فعلی مهندسی مواد اینه که برای یه درس , یه منبع ندارن , و استاد هم پراکنده درس می ده ... در نتیجه بهترین کار اینه که فقط جزوه رو بخونی ... من سال های اول سرم باد داشت می رفتم کتاب های دیگه هم می خوندم ... ولی هیچ نتیجه ا ی به غیر از گیج کردن خودم نداشت ...
باهات موافقم ، مثلا اومدم خواص فیزیکی 2 از روی کتاب بخونم بدتر گیج شدم ... یا مکانیکی 2 از روی کتاب خوندم بعد دیدم نمیشه رفتم از رو جزوه خوندم

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
مرسی Huashan عزیزم که اینجا همیشه کمکم میکنی :)

خواهش می کنم ...:happy:

باهات موافقم ، مثلا اومدم خواص فیزیکی 2 از روی کتاب بخونم بدتر گیج شدم ... یا مکانیکی 2 از روی کتاب خوندم بعد دیدم نمیشه رفتم از رو جزوه خوندم

همینطوره واقعا نمی شه خواص فیزیکی دو رو از روی کتاب خوند ... حتما جزوه نیازه ...

امیدوارم که امتحاناتت خوب بشه ...:happy:

amaranth

Registered User
لایک‌ها
0
مرسی ، اتفاقا جالب بود اطلاعاتت ... استاد ریختگری 2 ما همه چیو گفته .... البته نمودار ttt رو نگفته ولی توی فیزیکی 2 خب گفتن بهمون دیگه :دی ... برای ریختگری 2 میخوام ...

در مورد چدن آستمپر شده هم فقط گفته که برید بخونید ... منم اصلا نمیدونم همچین چیزی هست یا نه ...

ممنون :)

خواهش میکنم! :happy:

راستی امتحانات چه طور شد برادر؟

ایشالا که امتحانت رو خوب بدی ...

ممنون!

اتفاقا خیلی خوب شد! . . . به غیر از یه سوال بقیه رو کامل نوشتم!:D

موفق باشی . . . :cool:

amaranth

Registered User
لایک‌ها
0

:)

تا حد زیادی قبول دارم! و خودم هم بیشتر رو جزوه تمرکز میکنم ولی همیشه حداقل یکی از مراجعو هم میگیرم تا هر جا که گیر کردم بهش رجوع کنم . . .. مخصوصا حالا که کنکور بیشتر مفهومی و کتابی شده و سبک سوالا عوض شده خوندن کتاب حیاتیه . . . :f34r:

در ضمن اخیرا دارم صدای اساتیدو سر کلاس ضبط میکنم که به شدت جواب داده . . . :D

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13

...

در ضمن اخیرا دارم صدای اساتیدو سر کلاس ضبط میکنم که به شدت جواب داده . . . :D

جدی ... صدای اساتید رو ظبط می کنی ؟... سر کلاس جزوه هم بر می داری ؟... من می خواستم همین کار رو بکنم ولی بعد دیدم که خیلی وقت گیره .. اینطور نیست ؟..

amaranth

Registered User
لایک‌ها
0
جدی ... صدای اساتید رو ظبط می کنی ؟... سر کلاس جزوه هم بر می داری ؟... من می خواستم همین کار رو بکنم ولی بعد دیدم که خیلی وقت گیره .. اینطور نیست ؟..

سلام!

البته نه همه رو ولی بیشترشونو آره . . . :p ولی همونطور که گفتی واقعا وقتگیره و فقط برای درسایی هست که استاد به سرعت درس میده و فرصت جزوه برداری نداری . .. مثلا من برا در س تولید آهن هر کاری که میکردم نمیتونستم همه رو بنویسم و شنیده بودم که استاد هم مفهومی سوال میده ---> مثلا می خواد برا بهبود روند کار تو ذوب آهن و یا رفع بعضی مشکلاتش راهکار بدیم --> که همینطور هم شد و باید تحلیل میکردیم و . . . . ولی خوشبختانه همرو براش نوشتم . . . .

اما برا اینکه وقتم زیاد گرفته نشه نکات رو تا جایی که بتونم سر کلاس مینویسم و هر جا عقب افتادم خالی میزارم تا بعدا تو خونه کاملش کنم --> مثلا همین تولید آهن هر جلسه 6 برگ A4 پشت و رو با خط ریز می شد :eek::blink: --> ولی در نهایت به دردم خورد .. . :p

و دیگه اینکه چون با گوشیم و نرم افزار AlonMP3 ضبط میکنم کسی هم متوجه نمیشه:f34r::lol:

AliMH

Registered User
لایک‌ها
1

خيلي جالب بودش، من يه مدتي در يه كارخانه نورد بودم ولي اصلا درباره اين نوع چدن كاري نشده بود.

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
خيلي جالب بودش، من يه مدتي در يه كارخانه نورد بودم ولي اصلا درباره اين نوع چدن كاري نشده بود.

درسته ... این همونطور که گفتم ... فکر نمی کنم که این موضوع حتی توی کتاب ها هم اومده باشه ... چه برسه توی صنعت ما

حالا نکته ی جالب تر اینه ...

شما گفتین زمانی که توی کارخونه بودین , حرفی از این روش نبود ... من به شما می گم که علاوه بر اینکه حرفی از این روش نیست حرفی از خیلی از روش های نوین و معمول جهانی هم نیست و حتی در حد کتاب های درسی هم کار نمی کنن ....

خیلی از تکنولوژی هایی که در صنعت دنیا داره استفاده می شه هنوز ترجمه نشدن و وارد کتاب های درسی دانشگاهی ما نشده ... و همچنین خیلی از روش هایی که توی کتاب های ما هست هنوز وارد صنعتمون نشده ...

می بینید که چه شکاف بزرگی بین ما و اونها هست ...

یه مثال بزنم ....

صنعت تولید فولاد
... که خیلی هم بهش می نازن ... هر روز هم یه رکورد جدید در تناژ تولیدی بیرون می دن ...
می دونید اصل مطلب چیه ... اصل مطلب اینه که کشورهایی صنعتی تولید فولادهای بی کیفیت و در تناژ بالا رو به کشور های توسعه نیافته و یا در حال توسعه می دن و خودشون فولادهای با کیفیت و استاندارهای بالا تولید می کنن ... یکی از دلیلی که ایران اینقدر داره در تولید فولاد پیشرفت می کنه اینه که کشورهای توسعه یافته خودشون دارن فولادهای با ارزش تولید می کنن و تولید این فولاد های بی ارزش رو به ماها دادن ...

فولادهایی که اونها تولید می کنن ارزش افزوده ی خیلی بالایی داره و به شدت سود توی حجم کمش هست ... ولی فولادهای ما چی , حجم بالا و سود کم , به دلیل بی کیفیت بودن ...

در اصل روش های فولادسازی مدرن وارد کشور نشده ... و حتی خیلی از روش هایی که توی کتاب ها هم آموزش می دن هنوز وارد صنعت نشده ... , بیشتر منظور صنعت متالورژی هست ...

AliMH

Registered User
لایک‌ها
1
درسته ... این همونطور که گفتم ... فکر نمی کنم که این موضوع حتی توی کتاب ها هم اومده باشه ... چه برسه توی صنعت ما

حالا نکته ی جالب تر اینه ...

شما گفتین زمانی که توی کارخونه بودین , حرفی از این روش نبود ... من به شما می گم که علاوه بر اینکه حرفی از این روش نیست حرفی از خیلی از روش های نوین و معمول جهانی هم نیست و حتی در حد کتاب های درسی هم کار نمی کنن ....

خیلی از تکنولوژی هایی که در صنعت دنیا داره استفاده می شه هنوز ترجمه نشدن و وارد کتاب های درسی دانشگاهی ما نشده ... و همچنین خیلی از روش هایی که توی کتاب های ما هست هنوز وارد صنعتمون نشده ...

می بینید که چه شکاف بزرگی بین ما و اونها هست ...

یه مثال بزنم ....

صنعت تولید فولاد
... که خیلی هم بهش می نازن ... هر روز هم یه رکورد جدید در تناژ تولیدی بیرون می دن ...
می دونید اصل مطلب چیه ... اصل مطلب اینه که کشورهایی صنعتی تولید فولادهای بی کیفیت و در تناژ بالا رو به کشور های توسعه نیافته و یا در حال توسعه می دن و خودشون فولادهای با کیفیت و استاندارهای بالا تولید می کنن ... یکی از دلیلی که ایران اینقدر داره در تولید فولاد پیشرفت می کنه اینه که کشورهای توسعه یافته خودشون دارن فولادهای با ارزش تولید می کنن و تولید این فولاد های بی ارزش رو به ماها دادن ...

فولادهایی که اونها تولید می کنن ارزش افزوده ی خیلی بالایی داره و به شدت سود توی حجم کمش هست ... ولی فولادهای ما چی , حجم بالا و سود کم , به دلیل بی کیفیت بودن ...

در اصل روش های فولادسازی مدرن وارد کشور نشده ... و حتی خیلی از روش هایی که توی کتاب ها هم آموزش می دن هنوز وارد صنعت نشده ... , بیشتر منظور صنعت متالورژی هست ...

دقيقا با اين حرف شما موافقم، نه تنها در صنعت فولاد ، بلكه در صنايع پتروشيمي و پالايشگاه وضع مام بهتر از فولاد نيست، اونا خودشون دارند پليمر هاي هايتك طراحي مي كنند در حالي كه ما تازه 1و2 ساله به زور از آلمان تكنولوژي PET خريديم، يا اونا هر روز دارند كاتاليزورهاي جديد استفاده مي كنند ما حتي نمي تونيم معمولي ترين كاتاليزورها رو تو كشورمون توليد كنيم(حالا بازم خدا رو شكر پژوهشكده نفت راه افتادش) ، در تمامي صنايع ما وضع به همين منوال هست نه تنها ما بلكه تمامي كشور ها مانند چين و هند، ما هنوز در كشورمون توليد فولاد S52 نداريم.
ولي در كل من از صنايع فولادي خوشم نيومده (ببخشيد كه رك گفتم) خيلي عقب افتاده هست، بازم صد رحمت به نفت، در صنايع خودروسازي هم وضع ما به همين منوال هست.
فقط براي يه خنده بگم تا وضع مهندسي ما رو تو كشور ببينيد ، قراره يك نيروگاه در عسلويه ساخته بشه براي تامين برق واحد هاي منطقه، سيكل تركييبي (Combine Cycle) داره طراحي ميشه، اين مهندسين بسيار حرفه اي ما يك خط لوله 38" طراحي كردند(كه اين لوله بايد از خارج از ايران سفارش داده بشه :D) و در انتها بخارهاي اضافي كه توليد ميشه (البته نمي خوام طراحي رو دقيق بيان كنم) تو 20 بار هست و براي استفاده تو توربين هاي بخاري بايد ببري رو بار 90 ، درحالي كه بخار مورد نيار واحد ها 20 بار هست، براشون عجيب بود كه دو خط 20 و 90 طراحي كنند.

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
....
ولي در كل من از صنايع فولادي خوشم نيومده (ببخشيد كه رك گفتم) خيلي عقب افتاده هست، بازم صد رحمت به نفت، در صنايع خودروسازي هم وضع ما به همين منوال هست.
....
خودروسازی به شدت تحت تاثیر صنعت متالورژی ما هست دیگه ... متالورژی هم که رشد خوبی توی کشور نکرده ...

بالا