تاریخچۀ زمان از انفجار بزرگ تا سیاهچاله ها - استیفن و. هاوکینگ - محمدرضا محجوب
حالا که بحثش پیش اومد بد نیست معرفی اش کنم. این کتاب که اثریه از
استیفن هاوکینگ - از برترین فیزیک دانان معاصر - یکی از معروف ترین کتب علمی و از پرفروش ترین کتاب هاست، به مدت 53 هفته در لیست پر فروش ترین کتاب های
نیویورک تایمز بوده و 205 هفته در لیست پر فروش ترین کتاب های
ساندی تایمز (که به این دلیل اسمش در
کتاب رکوردهای گینس هم ثبت شد)؛ بیش از 9 میلیون نسخه ازش تا حالا به فروش رفته، و حتی ترجمه فارسی اش هم حداقل 10 بار تجدید چاپ شده. کتابیه که فکر می کنم هر کسی ذره ای علاقه مند به مباحث فیزیک و نجوم باشه یا وصفش رو شنیده یا مطالعه اش کرده.
هاوکینگ در این کتاب سعی کرده مفاهیم نوی فیزیک رو به صورت ساده و قابل فهم برای همه مطرح کنه و از آوردن معادلات ریاضی و فیزیک خودداری کرده.
کتاب با توضیحات کلی در مورد مکان و زمان شروع میشه، و بعد از بررسی تعدادی از اصول و آیتم های اصلی فیزیک مدرن از جمله
اصل عدم قطعیت،
ذرات بنیادین،
سیاهچاله ها و ...، به طرح و بررسی تئوری های مختلف پیرامون منشا و انتهای احتمالی جهان می پردازه. در نهایت هم می رسه به مساله
تئوری همه چیز که قراره همه قوانین و نیروهای فیزیک رو متحد کنه، و در دل اون هم به بررسی مختصر
نظریه ریسمان می پردازه. کتاب با مطالب کوتاهی راجع به 3 دانشمند بزرگ فیزیک یعنی
انیشتین،
نیوتون و
گالیله به پایان می رسه.
نظر شخصی: کتاب فوق العاده ایه. خودم تا حالا دو بار خوندمش و باز هم اگه بشه می خونمش
فکر نمی کنم کسی پیدا بشه که کتاب رو بخونه و بتونه ازش لذت نبره!
هاوکینگ با قلم بسیار شیوایی دانش عمیق و عظیم خودش رو در قالبی قابل فهم برای غیر فیزیکدان ها بیان کرده، و این کار جدا در نوع خودش هنر بزرگیه
لینک کتاب در آدینه بوک
کتاب دنباله ای هم داره که به زودی معرفی اش می کنم.
.