کتاب پرورش گل و گیاهان زینتی در باغ و خانه توسط دکتر عباس میرزا خانی و مندس محمد حسین عظیمی محققین ایستگاه ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی محلات و مدرسین دانشگاه جامع علمی کاربردی به رشته تحریر در آمده است و در سال 1392 توسط انتشارات تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چاپ شده است.
پیشگفتار نویسنده
پس از سال ها تدریس و تحقیق در زمینه پرورش گیاهان زینتی بنا به سفارش ناشر محترم بر آن شدم تا مجموعه حاضر را که تا حدودی جوابگوی اقشار مختلف جامعه باشد تدوین نمایم. بدون شک پرورش گیاهان زینتی به عنوان یکی از زیر شاخه های علم باغبانی از تنوع بسیار زیادی برخوردار می باشد که عدم وجود یک منبع جامع فارسی در این زمینه علاقمندان به این رشته را با مشکلات زیادی مواجه ساخته است. سرزمین ایران با داشتن تنوع اقلیمی بسیار زیاد پتانسیل بسیار خوبی را در جهت تولید و پرورش گیاهان زینتی به خصوص آن هایی که از لحاظ صادراتی ارزش بسیار بالایی را دارند دارا می باشد. همچنین کم نیستند علاقمندانی که خواهان پرورش این گیاه در منزل می باشند ولی اطلاعات جامع و کاملی را در این زمینه ندارند. در این مجموعه سعی گردیده است که اصول و کلیات این رشته مشتمل بر تقسیم بندی گیاهان گلخانه ای، تأسیسات گلکاری، روش های تکثیر گیاهان زینتی و بخش های مرتبط دیگر قبل از ارائه قسمت های تخصصی ذکر گردد.
مروری بر مقدمه
گلکاری یکی از زیر شاخه های باغبانی است که به جنبه های مختلف تولید و پرورش همه گیاهانی که مصرف زینتی دارند، می پردازد. به بیانی دیگر، گلکاری عبارتست از همه تمهیدات و سیسات هایی که یک تولید کننده به کار می گیرد تا در کوتاه ترین زمان ممکن با کمترین هزینه بهترین و مناسب ترین ارقام مورد نیاز بازار را بدون احتمال ریسک هایی مانند نوسانات قیمت محصول در بازار، بحران های انرژی، تغییر ذائقه مصرف کننده و رقابت های بسیار شدید تولید کنندگان به بازار عرضه نماید.
علم پرورش و نگهداری هر محصول زینتی در ایران گلکاری نامیده می شود. این علم به عنوان یک کار تفننی – تجاری سابقه طولانی در ایران دارد. از 75 سال قبل کشت و کار گل به عنوان یک کار تجاری مورد توجه قرار گرفته است.
اهم نکات در بهبود کیفیت تولید در بخش گلکاری
فراهم شدن امکان صادرات
تولید قابل رقابت از نظر کیفیت
عرضه تولید با هزینه کم
تخصصصی کردن تولید
استفاده از نیروی کارگر ماهر و آموزش دیده
برای تهیه این کتاب اینجا را کلیک کنید