• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقايسه دوسيستم عامل iOS 7 و اندرويد 4.2

nero2000

Registered User
تاریخ عضویت
14 ژوئن 2012
نوشته‌ها
231
لایک‌ها
7
صفحه‌ی قفل در آی او اس ۷ و اندروید ۴.۲ بسیار شبیه به هم است. در هر دو، در بالای صفحه ساعت و تاریخ با فونت درشت و خوانا نوشته شده است. و در پایین صفحه نیز با یک حرکت انگشت، صفحه‌ی قفل باز می‌شود. تنها تفاوت این دو صفحه در حرکت انگشت است که در آی او اس ۷ و اندروید متفاوت است.
صفحه‌ی خانه در اندروید و آی او اس بسیار متفاوت است. در اندروید، صفحه‌ی خانه کاملاً دینامیک است یعنی از خود واکنش نشان می‌دهد ولی در آی او اس این‌گونه نیست. در اندروید می‌توانید در صفحه‌ی خانه ابزارک (Widget) قرار دهید که این ابزارک‌ها عملکرد‌های خاصی از خود نشان می‌دهند. مثلاً برخی ساعت و تقویم را در حالات گوناگون نشان می‌دهند، برخی برای نت‌برداری سریع بکار می‌روند و برخی دیگر نیز کلمه ترجمه می‌کنند یا آخرین اخبار و وضع هوا را نشان می‌دهند. علاوه بر این می‌توانید بر روی صفحه‌ی خانه پوشه درست کنید و آیکون‌ها را به وسیله‌ی آن مرتب کنید. میان‌برهایی از قابلیت‌های مختلف برنامه‌ها را نیز می‌توانید بر روی صفحه بگذارید تا مثلاً اگر از یک قسمت خاص در یک برنامه زیاد استفاده می‌کنید راحت از صفحه‌ی خانه به آن دسترسی داشته باشید.
صفحه‌ی خانه در آی او اس قابلیت قرارگیری ابزارک (Widget) ندارد. صفحه‌ی خانه در آی او اس یک شبکه‌ی شطرنجی است که در خانه‌های آن آیکون‌ها قرار می‌گیرند. آیکون‌ها بزرگ‌تر از اندروید هستند و همه یک شکل دارند.در آی او اس ۷ می‌توانید پوشه نیز ایجاد کنید و محدودیتی برای تعداد برنامه‌هایی که درون هر پوشه قرار می‌دهید وجود ندارد.
یکی از قابلیت‌هایی که به آی او اس در نسخه‌ی ۷ اضافه شده است مرکز کنترل (Control Center) است. این قابلیت در حقیقت یک کمبود به حساب می‌آمد که اکنون برطرف شده است. برای استفاده از آن باید انگشت خود را از پایین صفحه به سمت بالا بکشید تا مرکز کنترل (بهتر است بگوییم تنظیمات سریع) را باز کنید. در اینجا دسترسی به برخی تنظیمات مانند کنترل روشنایی صفحه، روشن و خاموش کردن بلوتوث، وای فای و …. خواهید داشت. علاوه بر این برخی برنامه‌ها مانند ماشین حساب، چراغ قوه، دوربین و برنامه‌ی پخش موسیقی نیز از این قسمت قابل دسترسی هستند. نرم‌افزار Siri که به دستورات صوتی عمل می‌کند در نسخه‌ی ۷ از آی او اس می‌تواند برخی قابلیت‌ها مثل بلوتوث و وای فای را خاموش و روشن کند. تنظیمات سریع در نسخه‌ی ۴.۲ به اندروید اضافه شد. قابلیت‌های آن به اندازه‌ی مرکز کنترل در آی او اس ۷ نیست. البته این تنظیمات در گوشی‌های مختلف مثل گوشی‌های سونی و سامسونگ متفاوت است.
بخش اعلانات (Notifications) در هر دو به یک صورت باز می‌شود. با کشیدن انگشت از بالای صفحه به سمت پایین، صفحه‌ای باز می‌شود که در آی او اس رنگ روشن و حالت شفاف دارد و سه دسته دارد. در هر دسته به ترتیب اعلانات امروز، تمامی اعلانات و اعلانات دیده نشده نمایش داده می‌شوند. این دسته بندی در اندروید وجود ندارد و به جای رنگ روشن برای این قسمت از رنگ تیره استفاده می‌شود.
کار با برنامه‌های مختلف (Multitasking) در نسخه‌ی جدید آی او اس شبیه Palm webOS است که در سال ۲۰۰۹ کار با برنامه‌های مختلف به وسیله‌ی موبایل را متحول کرد. در آی او اس ۷، برنامه‌های باز به صورت افقی کنار هم نمایش داده می‌شوند و می‌توانید ببینید که در هر برنامه چه می‌گذرد. با انتخاب هر کدام، برنامه‌ی مربوطه باز می‌شود و با کشیدن آن به سمت بالا بسته می‌شود. در اندروید برنامه‌های باز به صورت عمودی نمایش داده می‌شوند و مثل آی او اس با انتخاب هر کدام، باز می‌شوند و با کشیدن هر کدام به سمت چپ صفحه بسته می‌شوند.
شرکت اپل قطعاً متوجه شده است که رابط کاربری قبلی‌اش دیگر کارایی که باید داشته باشد ندارد و برای نوسازی آن از سیستم‌عامل‌های دیگر مثل اندروید و webOS بهره گرفته است. برخی بر این باور اند که کپی برداری از دیگر سیستم‌عامل‌ها توسط اپل کار درستی نیست در صورتی که سال قبل شرکت اپل، از سامسونگ شکایت کرد به این خاطر که در گوشی‌هایش از گوشه‌های گرد! آیفون کپی برداری کرده است. در اینجا باید توجه داشت که سیستم‌عامل اندروید یک سیستم‌عامل متن باز است و سیستم‌عامل متن باز یعنی هر کسی می‌تواند از آن استفاده کند و آن را بهبود ببخشد و سازنده، آن را به صورت کاملاً شفاف و بدون محدودیت در اختیار جهانیان می‌گذارد. به همین دلیل اصلاً ایراد ندارد که اپل از روی آن کپی کند. بالاخره تمام این پیشرفت‌ها و تلاش‌ها باید در خدمت بهبود بخشیدن کارایی سیستم‌عامل برای کاربر باشد.
 
بالا