يه جاي بحث اشكال داره...
اونم اين كه بخواهيم حس هاي خودمون رو به عنوان مسايل فني يا تكنيكي غالب كنيم!
سعي ميكنم همه مواردي كه روش صحبت شده رو بكشم بيرون... و نتيجه اي كه ميخوام بگيرم اينه :
در اين كه تكنولوژي ديجيتال بزودي در همه زمينه هاي عكاسي خودش رو به عنوان اولويت اول مطرح و جاي پاش رو محكم خواهد كرد شكي نيست... اما در حال حاضر هر كس بنا به علايق شخصي و يا توان مالي و نياز خودش .... از بين دوربين هاي ديجيتال و يا نگاتيو ... دوربين و روش عكاسي دلخواه خودش رو انتخاب خواهد كرد و چه بهتر كه اطلاعات كامل تري از دو نوع روش عكاسي داشته باشيم و يا اطلاعات فني در مورد دوربين هاي هر دو گونه...
پس مجددا جناب مرزبان تشكر ميكنم از مطالب مفيدي كه تهيه ميكنيد...
اما براي اينكه ناراحتي وجود نداشته باشه :
به هر حال یه آهن پاره ارزش دل بستن نداره
دوربين ديجيتال هم ميتونه جزو همون آهن پاره باشه... منظور اينكه ميشه به روز بود! البته من اين جمله رو اين شكلي خوندم... كه گمان كنم خوانش زيبا تري باشه!
شما ظاهرا تا حالا با دستگاه اگرانديسمان كار نكردي و يا حتي ان را هم نديده اي و يا با داروي هاي ظهور نيز آشنائي نداري.
ظهور و چاپ نگاتيو اصلاً زمين تا آيمون با ديجيتال فرق داره يعني به هيچ وجه به راحتي ديجيتال نيست اين كار نيزا مند توانمندي و اطلاعات بسير زياد و دقيق است و در واقع خودش نوعي عكاسي است.و نزديك 50 درصد كار را تشكيل مي دهد.همانطور كه گونه اي از عكاسي وجود دارد به نام هكاسي بدون دوربين
اما اين مورد رو من جواب ميدم جاي نياز(البته اگر نياز دوست داشت حق پاسخش محفوظ!)
چون من دوران كودكيم رو در تاريكخانه با آگران سپري كردم! و رفاقت ديرينه داريم ... ميگم كه:
اگر ما توسط تكنولوژي جديدي بتوانيم سريع تر، راحت تر و تميز تر! به عكسي زيبا برسيم بي هنريه ؟
يا لذت كار كاهش پيدا ميكنه ؟ لطفا اين بحث رو دو قسمت كنيد! بحث تكنيكي و بحث لذتي!
در ضمن در كنار عكاسي بدون دوربين دفعات زيادي عكاسي با اسكنر كامپيوتر هم انجام دادم! كم از اون نداره!
و اگر دوست داشته باشيد از عكس ديجيتال خودتون عكسي حرفه اي بسازيد بايد روي عكس همان اعمالي كه در تاريكخانه انجام ميديد انجام بدين... همون 50 درصد شما!
اما در مورد جناب فخرالديني...
ايشون بهترين عكاس پرتره ايران هستن ... من ميگم اگر مقايسه كنيم ميشه ايشون رو يكي از بهترين عكاسهاي چهره جهان هم دونست...اما ؟ عكاسي كلاسيك... در شكل خاصي كه ايشون پرتره ميگيره... شايد خيلي ها هم باشن كه فكر كنن من از آقاي فخرالديني بهتر عكس ميگيرم... دليل ؟ چون روش كار... فرم ها ... ساختار و و و و فرق ميكنه...
ميانگين سني كه آقاي طرفدار عكسهاي آقاي فخرالديني هم هستن فرق ميكنه... چرا ؟ چون سنشون عموما بالا رفته ... (باز تاكيد ميكنم ايشون يكي از بهترين ها هستن ... اما توجه داشته باشيد كه شكل خاصي عكاسي ميكنه...كه بيشتر مورد پسند سنهاي بالاست...)
اما اين اصلا بحث ما نيست!
حرف من اينه كه آقاي فخرالديني 30 ساله كه با يك ست نور و دوربين داره عكاسي ميكنه...الان گمان ميكنيد در اين سن اون رو عوض ميكنه ؟ اونهم وقتي كه همه ميگن بهترينه ؟ دليلي وجود نداره... چون داره كار كلاسيك ميكنه..
پس اگر آرش - علي - حميد - فخرالدين از دوربين نگاتيوشون دست نكشيدن دليل نميشه كه ما هم بريم نگاتيو بخريم...ما بايد نياز هاي خودمون رو بسنجيم.
پس چرا كسي با ديجيتال نتونسته عكس هائي با كيفتي مثل عكس هاي جناب فخرالديني بگيره
اين خيلي حرف زشتيه!
و ديگه اين كه اگر كسي دوربين ديجيتال مديوم بياره براي جناب فخرالديني و تنظيمات نور و فرم انجام بشه... نتيجه كار ايشون هم بهبود خواهد يافت.
اما قسمت دوم بحث...
اينجا يه فروم عادي هست... نه فروم وري پروفشنال فتوگرافر!
پس بحثها بايد در اين سطح باشه نه در سطح دوربيني كه نه شما خواهي خريد نه بقيه ....
اما براي همه موارد شما پاسخ دارم....
مثلا در عكاسي معماري و صنعتي با دوربين هاي قطع متوسط و بزرگ خيلي خيلي بهتر ميشه كار كرد هم به خاطر قطر زياد لنز و هم به خاطر قطع مربعي و بزگتر فيلم.اين دو حسن باعث ميشود تا علاوه بر كيفيت بالاي عكس پرسپكتيو عكس نيز فوق العاده شود.
مثلا يك عكاس خيلي معروف در اصفهان هست كه يك سري عكس از هت عباسي اصفهان گرفته بود دوربينش از همين دوربين هاي قطع بزرگ بود فكر كنم مال 40 سال پيش بود.ولي عكس عائي باهاش گرفته بود كه اصلا با هيچي دوربين ديجيتالي نميشد گرفت.چون اين عكس ها با دوربين قطع بزرگ گرفته بود عكس ها داراي عمق فوق العاده بود.
عزيزم يه بك ديجيتال ميخري براي همون دوربين ... شفافيت و جزييات تصويرت چند برابر خواهد شد... همون لنز و همون پرسپكتيو و همون عمق....
اما در مورد عكاسي از ستارگان...
اين بحث رو در فروم سايت عكاسي هم داشتيم...
در عكاسي آماتوري ... و يا عكاسي حرفه اي عكاسي از ستارگان كمتر از 0.5 درصد كل عكاسي هم نيست...
اما اگر بخواهيد دقيق و حرفه اي بحث كنيم همه حرف ها رو اونجا زدم! فقط يك نكته رو بگم كه در تلسكوپ هابل كسي با آگرانديسمان ننشسته كه عكسها رو اسكن كنه و بفرسته زمين!
در معتبر ترين جاهاي دنيا از سنسور ديجيتال براي امر منافي عفت عكاسي راه دور از ستاره و مهتاب استفاده ميشه...
اميدوارم بجاي گير دادن به دوربين همديگه ... سعي كنيم با دوربين هاي خودمون عكس هاي زيباتري خلق كنيم...