• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقایسه کارکرد و سرعت مرورگرهای مختلف وب

arashpour

Registered User
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2005
نوشته‌ها
311
لایک‌ها
0
محل سکونت
COM3
در دنیای امروز اینترنت، قدرت از روی تعداد کاربرانِ سایتها، فایروالها، بازدیدها از سایتها، تعداد دانلودهای یک نرم افزار خاص و غیره تعیین میشود. در این میان، مسابقه فرمول یک بین مرورگرهای وب سرعت سرسام آوری پیدا کرده به طوری که انتخاب بین یک مرورگر و مرورگر دیگر بشتر از روی تبلیغات و شعارها انجام میگیرد تا توصیه های کارشناسان. شعارهایی که اگر کپی یکدیگر نباشند اسکن یکدیگر هستند! سایت اپرا میگوید که نرم افزارش "سریعترین مرورگر روی کره زمین" است، سایت موزیلا میگوید که "فایرفوکس به شما قدرت میدهد که سریعتر مرورکنید!"(سریعتر از چی؟!) سفری، مرورگر اپل، ادعا میکند" صفحات وب را بر روی سیستم مکینتاش سریعتر از هر مرورگر دیگری لود میکند"(هر چند مطالعات خلاف این ادعا را ثابت میکنند). در عین حال، در این مسابقه بی پایان، از یک نظر همه مرورگرها در یک طرف و مرورگر ویندوز در طرف دیگری قرار دارد. از این سو بسیاری از کاربران معمولی حتی نمیدانند که مرورگرهای دیگری نیز برای ملاحظه صفحات وب موجود هستند! یا حداقل از این موضوع با خبر نیستند که از یکی از ضعیفترین و کندترین مرورگرها استفاده میکنند. چه بسا با استفاده از دیگری، اینترنت و وب معنی دیگری برایشان پیدا کند.

من مدتهاست که با اینترنت اکسپلورر میانه خوبی ندارم و به خیل عظیم کاربران اپرا پیوسته ام. اما، از کجا معلوم که من هم دچار فضای تبلیغاتی نشده ام و از بهترین مرورگر استفاده میکنم؟ هنگامی که در اینترنت، به دنبال جواب سوال خودم بودم در بین تمام شعارها و مقالات به مقاله جالبی برخوردم که بر خلاف بقیه، کاملا بیطرفانه نوشته شده است و در حقیقت مطالعه علمی چندین مرورگر معروف موجود در بازار میباشد. من هم مانند نویسنده این مقاله هیچ نظری راجع به انتخاب مرورگر خاصی نمیدهم و فقط قسمتهایی از مقاله (که مربوط به مرورگرهای ویندوز است) را نقل میکنم.

در این تحقیق بر خلاف نظریه های متفاوت مردم که به تفاوت سیستمهای سخت افزاری توجه نمیکنند، همه مرورگرها بر روی یک نوع سخت افزار تست شده اند. همانطور که گفته شد فقط قسمتهایی از این مقاله نقل میشود که مربوط به سیستم عامل ویندوز میباشد. چون (حدس میزنم که) بیش از 99 درصد مردم ایران از ویندوز استفاده میکنند. و اما مقاله:
--------------------------------------------------------------------------------
...من جهت تست سرعت مرورگرهای مختلف، آنها را تحت آزمایشهای مختلفی امتحان کردم. هر آزمایش، شامل قانونهای دقیقی میشود تا مطمئن شویم که بدون تعصب نتایج را اعلام میکنم. هرگروه از آزمایشات بر روی یک پلت فورم مجزا و یک کامپیوتر انجام میگیرد تا مطمئن شوم که آزمایش بر روی مرورگرها انجام میگیرد نه روی سخت افزارها یا نرم افزارهای نصب شده. هر آزمایش با تنظیمات پیش فرض نصب و تنظیمات پیش فرض خود نرم افزار بدون تغییری در تنظیمات انجام شده است( میدانم که با تغییر تنظیمات بعضی از مرورگرها کمی کارکرد آنها بهتر میشود، اما این آزمایشات بر اساس نصب استاندارد این نرم افزارها انجام می گیرد. بعضی نیز میگویند که با تغییر اسکین – پوسته – پیش فرض مرورگرها، کمی در کارکرد و سرعت آنها بهبود حاصل میشود ولی من نتایج یکسانی را با پوسته های مختلف گرفتم). برای مرورگرهایی که قابلیت دریافت اخبار و ایمیل را داشته اند، آنها را نیز فعال کردم اما اکانت ایمیل یا اخباری را به آنها اضافه نکردم(با فعال کردن این قابلیتها، برخی از آنها عملکرد متفاوتی داشتند اما این چیزی نبود که من میخواستم آزمایش کنم).

هدف این بود که سریعترین مرورگر(ها) در راستای وظایف اصلی که از موتور مرورگرها انتظار میرود پیدا شوند. وظایف اصلی شامل HTML, CSS, اسکریپتهای جاوا, DHTML بسیک و عکسها میشوند. موتور مرورگری که قادر به انجام این وظایف نیست جزو آزمایشات آورده نشده است.
آزمایشات کامل نیستند. مسلما هیچ چیز کامل نیست. ولی نتایج خوبی برای درک بهتر عملکرد یک مرورگر تحت شرایط خاصی در اختیار میگذارند.

Cold start (شروع معمولی)
این آزمایش مربوط به شروع معمولی یک مرورگر میشود. وارد سیستم میشوم و بعد از بارگذاری همه پراسسهای (کنشگرهای) پیش زمینه، مرورگر را به عنوان اولین نرم افزار راه اندازی میکنم. از تنظیمات پیش فرض مرورگر استفاده میکنم بدون اینکه از پیش بارگذاری (Preload) یا کوییک لانچ (Quicklaunch) خاصی استفاده کنم (به جز مواردی که مرورگر خودش این موارد را نصب کند، مانند اینترنت اکسپلورر در ویندوز). همه مرورگرها در آغاز باید یک صفحه HTML ذخیره شده در کامپیوتر را لود کنند.

Warm start (مجموع شروعها)
بعد از تکمیل هر شروع معمولی، مرورگر را میبندم، بعد برای 3 بار دیگر آن را باز میکنم و میبندم و زمانی را که هر بار طول میکشد تا آغاز شود را میگیرم و در آخر معدل سه زمان فوق را محاسبه میکنم.

Rendering CSS
شامل زمانی است که طول میکشد هر مرورگر صفحه ای شامل 2500 عدد DIV علامت گذاری شده را لود کند. نتایج این آزمایش بر اساس معدل 3 بار لود شدن صفحه مورد نظر میباشد.

Rendering table
آزمایش مربوط به تست رندر کردن یک لایبرری جاوا و معدل زمان 3 بار لود کردن آن میباشد.

Script test
این تست بر اساس ابزاری که در سایت 4fun.com آمده است انجام شده است. این ابزار شامل تست قابلیتهای مختلفی شامل محاسبات ریاضی، DHTML, نمایش عکسها به صورتهای مختلف، مدیریت پنجره ها و غیره میشود. برای بیشتر مرورگرها این آزمایش دوبار انجام شده و معدل زمانی در نتایج آمده است.

Multiple images
این ازمایش به خوبی نشان میدهد که یک مرورگر چه عملکردی نسبت به یک صفحه وب که شامل عکسهای کوچک و زیادی است، دارد. لود کردن این صفحه احتیاج به ایجاد ارتباطهای زیادی با سرورهای مختلفی است چون عکسها بر روی سرورهای مختلفی ذخیره شده اند و به خوبی نشان میدهد که مرورگر چگونه ارتباطهای خود را با سرورهای مختلف مدیریت میکند و چگونه عکسها را در عین حال رندر مینماید. بعد از خروج از و ورود به سیستم، کچِ* مرورگر را پاک و مرورگر را باز میکنم و در جستجوی عکس گوگل برای کلمات ثابتی(3 کلمه متفاوت) جستجو انجام میدهم. سپس میانگین زمان لود شدن صفحات را برای نتایج در نظر میگیرم. سرعت ارتباط من 100 مگابایت در ثانیه میباشد(! ما هنوز اندر خم ایجاد کانکشن دایال آپ هستیم! – مترجم).

History (تاریخچه)
تاریخچه، گزینه ای است که در اکثر آزمایشات سرعت در نظر گرفته نمیشود. اما برای بدست آوردن نتایج کلی سرعت بسیار مهم است. برای کلمه pine در جستجوی عکس گوگل جستجو کرده، تا صفحه 25 پیش میروم. سپس زمان سنج را شروع میکنم و با حداکثر سرعتی که امکان پذیر است به صفحه نخستین باز میگردم و دوباره به صفحه 25 با حداکثر سرعت ممکن میروم. هر صفحه باید به طور کامل (شامل تمام عکسها) لود شود تا به صفحه بعدی/قبلی بروم. من با استفاده از سریعترین راه ممکن که همان میانبرهای کیبورد میباشد این کار را انجام میدهم. این آزمایش نشام میدهد که مرورگر تا چه اندازه در کچ کردن و لود کردن از کچ جهت مرور سریعتر قابلیت دارد.

توجه: در این آزمایشها از پلاگین هایی مانند جاوا یا فلش استفاده نشده است چون این "پلاگ این"ها تحت کنترل مرورگر نمیباشند و مستقل عمل میکنند.

--------
- نتایج -
--------
این آزمایشها بر روی ویندوز سرویس پک 2 انجام شده است. اینترنت اکسپلورر 6 به طور پیش فرض نصب شده است. تنظیمات ویندوز بر روی پیش فرض میباشند. آزمایشات اپرا 8 بر روی ورژن 8 بتا 2، موزیلا بر روی ورژن 1.8 آلفا 6، فایر فوکس 1.5 بر روی 1.5 بتا 2 و اپرا 9 بر روی نسخه پیش نمایشی 1 انجام گرفته است. همچنین برخی از مرورگرهایی را که دیگر استفاده نمیشوند(نت اسکیپ 4، اسکیپ 4، کلو، اینترنت اکسپلورر 5، موزیلا 1و اپرا 6.03) را آزمایش نمودم که فقط جنبه کنجکاوانه داشتند. و خیلی جالب است که اینترنت اکسپلورر 5 بسیار سریعتر از 6 عمل میکند.
سخت افزار کامپیوتر آزمایشی: پنتیوم 3 اینتل 800 مگاهرتز، 256 مگابایت رم

Capture.8d7.jpg


کدام مرورگر از همه بهتر است؟؟
نه نه! این کاملا به خود شما بستگی دارد که کدام مرورگر را انتخاب میکنید. نگاهی به جداول بیاندازید و خودتان تصمیم بگیرید که از کدام یک میخواهید استفاده کنید...

-------------------------------------------------------------------------------------------

چنانکه ملاحظه میفرمایید با نگاهی به یک نتیجه علمی، خط بطلانی بر روی تمام نتایج تجربی و شعارها، باورها و تبلیغات کشیده میشود. مقاله فوق شامل نتایج آزمایشات بر روی سیستم عاملهای دیگر نیز میباشد که اگر مایل بودید میتوانید با مراجعه به منبع ملاحظه فرمایید. به طور خلاصه در لینوکس: کنکرور (نسخه کی دی ایی)، اپرا 6.03 و اپرا 8 و 9، در مکینتاش: کامینو 8، آی کب 2.9.8،اپرا 8 و 9،سفری 2 از بقیه مرورگرها سَرتر میباشند.
توجه:
• در لینک منبع، نتایج به صورت جداول داینامیک آورده شده اند که میتوانید با کلیک کردن بر روی ستونها نتایج را بر همان اساس مرتب کنید.
• کچ: به یکی از قابلیتهای مرورگر اطلاق میشود که با استفاده از آن، مرورگر فایلهای مشاهده شده در وب را در هارد شما ذخیره میکند. این فولدر در اینترنت اکسپلورر Temporary internet files و در بیشتر مرورگرهای دیگر به نام cache نامیده میشود. متأسفانه کلمه مناسبی در فارسی برای آن پیدا نکردم.
• منبع: http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html
• ترجمه: خودم
 
بالا