با سلامو خسته نباشید
:general507: فرمول انتخاب کلمات کلیدی مناسب و یا همان تعداد برچسب های یک موضوع
در ابتدا لیست کاملی از کلمات کلیدی مورد نظرتان آماده کنید، تعداد
کلمات کلیدی در این لیست محدودیتی ندارد. تا جایی که میتوانید از منابع مختلف مانند سایتهای رقیب در یافتن ایدههای مناسب برای کلمات کلیدی بهره بگیرید، غلطهای املایی احتمالی را لحاظ کنید و عبارتهای دو، سه و چهار کلمهای را نیز در کلمات کلیدی خود بگنجانید. در بهینه سازی سایت یا همان سئو انتخاب کلمات کلیدی مناسب نقش بسزایی را ایفا میکنند پس زمان کافی برای این کار صرف کنید. لیست اولیه کلمات کلیدی شما میتواند در حدود 300 یا 400 کلمه و عبارت را شامل شود که برای تازه کاران میتواند مناسب باشد ولی اجازه دهید که در کنار هم این لیست را در حد امکان کوتاه کرده و کلمات کلیدی مناسب را از میان آنها انتخاب کنیم.
ساخت لیست نهایی کلمات کلیدی
محاسبه شاخص KEI
با استفاده از چوب جادویی سئو یعنی شاخص بازدهی کلمات کلیدی (KEI: Keyword Efficiency Index) مشخص میشود که از هر کلمه یا عبارت انتظار چه تعداد ورودی از موتورهای جستجو را باید داشته باشید. هرچقدر این شاخص بالاتر باشد
کلمات کلیدی مناسب تر هستند.
عوامل موثر در کیفیت کلمات کلیدی به شرح زیر است:
ارتباط (R: Relevance)
در واقع همان میزان ارتباط
کلمات کلیدی شما با مطالب موجود در صفحه و آن چیزی که به کاربران ارائه می دهید است.
ما کلمات کلیدی را با توجه به این فاکتور به سه دسته تقسیم می کنیم و براساس میزان ارتباط آنها با سایت نمره ی 1، 2 و یا سه برایشان منظور می کنیم و در یک ستون جدا در فایل اکسل در مقابل هر کلمه کلیدی یادداشت میکنیم.
1 برای ارتباط زیاد
2 برای ارتباط متوسط
3 برای ارتباط کم
تعداد جستجو (Sv: Search Volume)
که نشانگر تعداد دفعات جستجوی کلمات کلیدی مورد نظر توسط کاربران در طول یک ماه میباشد.
ابزارهای مناسب گوناگونی برای این کار موجود است برای مثال با استفاده از Wordtracker و جستجوی کلمه مورد نظر (برای مثال free ecard) نتایجی شبیه به عکس زیر به شما نمایش میدهد که در آن تعداد جستجوی ماهانه برای کلمه مورد نظر توسط کاربران و همچنین کلمات کلیدی پیشنهادی دیگری قابل مشاهده است. برای مثال کلمه کلیدی free ecard در هر روز 11384 بار و نتیجتا 347201 بار در ماه نمایش داده میشود.
تعداد جستجوی کلمات کلیدی
نکته ای که در این بخش باید به آن توجه کنید آن است که این ابزار کلمات کلیدی فارسی را پشتیبانی نمیکند و بهتر است که برای یافتن کلمات کلیدی مناسب فارسی در این بخش از سرویس رایگان Google Adwords استفاده کنید که زبان فارسی را بخوبی پشتیبانی میکند و کلمات کلیدی دیگری را نیز به شما پیشنهاد میدهد.
در پایان ستون دیگری به فایل اکسل اضافه میکنیم و نتایج این بخش را برای هر
کلمه کلیدی در آن قرار میدهیم.
رقابت (C: Competition)
به شما نشان میدهد که چه تعداد از رقیبان صفحه خود را برای این کلمات کلیدی سئو کردهاند. در واقع تمام سایتهایی که کلمات کلیدی مشابه به شما دارند رقبای آنلاین شما در جذب کاربران هستند. در نتیجه کلمات کلیدی که رقبای کمتری برای شما به همراه دارند شاخص بالاتری خواهند داشت و برای شما کلمات کلیدی مناسبتری هستند.
تشخیص میزان رقابت راه سادهای دارد. در موتور جستجوی گوگل کلمات کلیدی مورد نظرتان را جستجو کنید و با توجه به تصویر زیر این معیار را بدست خواهید آورد. در گذشته مطلبی در این بلاگ منتشر شده با عنوان موتور جستجوی گوگل – 11 نکته کاربردی که رجوع به آن میتواند برای انجام بهتر این مرحله به شما کمک کند.
رقابت در کلمه کلیدی
در ستون دیگری از فایل اکسلی که تهیه کردید نتایج این بخش را برای هر کلمه کلیدی در مقابل آن قرار دهید. در نهایت جدولی به شکل زیر خواهید داشت:
جدول کلمات کلیدی
ارتباط بیشتر، تعداد جستجوی بیشتر و رقبای کمتر
شاخص شما را برای کلمات کلیدی افزایش می دهد
در ادامه به محاسبه شاخص هر کلمه کلیدی یا KEI میپردازیم:
در فرمول کلاسیک که به شکل زیر است میزان ارتباط نقشی ندارد.
فرمول تعیین شاخص
ولی با استفاده از فرمول جدید به شکل زیر میتوانید نقش ارتباط با محتوا را نیز در فرمول لحاظ کنید و تخمین مناسبتری بدست آورید.
فرمول بهینه برای تعیین شاخص
حالا ستون دیگری به فایل اکسل اضافه میکنیم و با استفاده از فرمول گذاری در اکسل که در شکل نمایش دادهایم به محاسبه شاخص بازدهی کلمات کلیدی میپردازیم.
لیست نهایی کلمات کلیدی
انتخاب بهترین کلمات کلیدی
در ابتدا تمام کلمات کلیدی را بر اساس شاخص بازدهی مرتب کنید، همانطور که قبلا اشاره کردیم بالا بودن شاخص بازدهی نشانگر کلمه کلیدی مناسب تر است.
شما برای افزایش بازدید سایتتان از موتورهای جستجو نیاز به کلمات کلیدی زیادی ندارید. 5 کلمه کلیدی برتر را انتخاب کنید و به آنها رنگ سبز دهید سپس 30
کلمه کلیدی مناسب بعدی را انتخاب کرده و با رنگ زرد مشخص کنید و 65 کلمه کلیدی بعدی را بعنوان مکمل با رنگ قرمز متمایز کنید.
در پایان لیست مناسبی از کلمات کلیدی دارید که رنگ سبز را بعنوان اولین انتخاب، رنگ زرد را بعنوان گزینه بعدی و رنگ قرمز را تنها در موارد خاص بکار بگیرید.
بروزرسانی جدید
گوگل قصد دارد که ابزار جدیدی را برای تعیین تعداد جستجوی کلمات کلیدی توسط کاربران در ماه معرفی کند و در آینده دسترسی به ابزار keywords tool external ممکن نخواهد بود. بزودی مقالهای برای معرفی قابلیتها و امکانات این ابزار جدید منتشر خواهیم کرد.