• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مهندسی مکانیک

A.Shams

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
در این بخش میتوانید مسائل مربوط به مهندسی مکانیک را دنبال کنید.
از جمله زمینه های مربوط به مهندسی مکانیک میتوان به دینامیک و ارتعاشات، کنترل، شکل دهی فلزات، رباتیک، طراحی و تحلیل سازه های فلزی و غیر فلزی، مهندسی هیدرولیک و نیوماتیک، شبیه سازی کامپیوتری (مدل سازی و تحلیل) و انواع روشهای ساخت و تولید و همچنین مسائل مکانیک سیالات، انتقال حرارت و ترمودینامیک اشاره نمود.

A.Shams

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
مسأله اساسی این است که از چه راههایی می‌توانیم از طراحی خود اطمینان حاصل نماییم. یا اینکه اساساً چه ابزارهایی برای طراحی در اختیار داریم.

طراحی یک روند سیال و در گردش است. به این مفهوم که باید یک طراحی اولیه با توجه به امکانات و اطلاعات موجود انجام دهیم و پس از آن، طرح خود را با خواسته‌های خود مطابقت دهیم و طراحی خود را عوض کنیم یا به عبارت دیگر آن را بهینه کنیم؛ و آنقدر این کار را تکرار کنیم تا دیگر به این نتیجه برسیم که با امکانات و شرایط موجود، همین طرح، طرح مطلوب و مطمئن است.

بنابراین به نوعی نمی‌توان بین طراحی و اطمینان از صحت طرح تفاوتی قایل شد. یعنی اینکه ما با همان ابزارهایی که طراحی خود را انجام می‌دهیم، با همان ابزارها هم طرح خود را چک کرده و از آن اطمینان حاصل می‌کنیم. ما در این جا قصد داریم تا به این ابزارها اشاره کنیم و مزایا و معایب هر یک را برشماریم.

به طور کلی برای حل مسایل فیزیکی (یا به طور خاص، طراحی و چک طرح) سه روش موجود است.{1}

1- روش تحلیلی دقیق[1]

2- روش عددی[2]

3- روش تجربی[3]

در حل دقیق همانطور که از نام آن مشخص است، به محاسبه دقیق پارامتری معادلات دیفرانسیل حاکم بر میدانهای فیزیکی همچون میدان حرارتی، میدان تنش، میدان الکتریکی و ... می‌پردازند. در حالی که در روش دوم به حل تقریبی و عددی این مسایل پرداخته می‌شود.

روش تجربی یا آزمایشگاهی نیز با توجه به اینکه مبتنی و برگرفته از خود واقعیت می‌باشد، جزء یکی از پرکابردترین روشهای مورد استفاده در حل مسایل مهندسی است.

از جمله مزیتهای حل عددی خصوصاً اجزاء محدود[4] نسبت به روشهای دیگر به شرح زیر است.{1}

ضعف عمده روش آزمایشگاهی، پرهزینه و زمان‌بر بودن آن است. در حالی که در روش حل عددی این چنین نیست.
روش حل دقیق از تحلیل مدلهایی که هندسه پیچیده دارند عاجز است و تنها روشهای حل عددی به خصوص اجزاء محدود در این زمینه کار گشاست. به عنوان مثال محاسبه تنش حداکثر در میل لنگ اتوموبیل.
در حل مسایلی نیز که شرایط مرزی کمی پیچیده می‌شود، حل دقیق ناتوان است و تنها روشهای مرسوم عددی در حل این نوع مسایل به کار می‌رود؛ مثل تحلیل استحکامی پره توربین بادی در اثر بارهای آیرودینامیکی وارد بر آن.
روش اجزاء محدود یک روند عددی برای تحلیل سازه‌ها و محیطهای پیوسته[5] است.{2} معمولاً مسایلی که با آن برخورد می‌کنیم خیلی پیچیده‌تر از آن هستند که به صورت رضایت بخشی با روشهای تحلیلی حل شوند. مسأله ممکن است تحلیل تنش، هدایت گرمایی یا از زمینه‌های دیگر باشد. روند اجزاء محدود تعداد زیادی معادلات جبری را به صورت همزمان حل می‌کند که این معادلات توسط یک رایانه دیجیتال تولید و حل می‌شوند. جوابها به ندرت دقیق هستند. با این وجود خطاها[6] با پردازش بیشتر معادلات کاهیده می‌شوند ونتایجی که برای مقاصد مهندسی به اندازه کافی دقیق باشد با یک هزینه قابل قبول به دست می‌آید.{2}

اصولاً روش اجزاء محدود برای محاسبات تحلیل تنش به وجود آمد. ولی امروزه از آن برای تحلیل مسایلی مثل انتقال حرارت، جریان سیال، روانکاری، الکتریسیته و میدانهای موج و خیلی موارد دیگر نیز استفاده می‌شود. مسایلی که حل آنها سابقاً به کلی دشوار بود، اکنون به صورت عادی حل می‌شوند. اجزاء محدود در طراحی ساختمانها، موتورهای الکتریکی، موتورهای حرارتی، کشتیها، فضاپیماها و ... استفاده می‌شوند. شرکتهای سازنده و دفاتر کاری بزرگ دنیا نوعاً یک یا بیش از یک برنامه اجزاء محدود بزرگ درون سازمانی دارا هستند. شرکتهای کوچکتر معمولاً به یک برنامه بزرگ در یک مرکز محاسبات تجاری بزرگ دسترسی دارند و یا یک برنامه کوچکتر روی یک کامپیوتر شخصی دارند.{2}

مراجع

{1} جاهد مطلق، حمید رضا و نوبان، محمد رضا و اشراقی، محمد امین (1382)؛ ”اجزاء محدود“؛ مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران؛ تهران.

{2} Cook, Robert D. & Malkus, David S. & Plesha, Michael E. (1989); “CONCEPTS AND APPLICATION OF FINITE ELEMENT ANALYSIS, 2d ed.”; JOHN WILEY & SONS; New York.​

--------------------------------------------------------------------------------

[1] exact solution

[2] numerical solution

[3] experimental method

[4] finite element

[5] continuum

[6] errors​

A.Shams

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام به همگی

یه کتاب هست به اسم
"Mathematical Methods for Parsial Differensial Equations"

به نظرم اومد کتاب بدی نباشه. سرفصلهاش توی یه فایل PDF هست که میزارمش توی فروم. اگه پسندیدید همشو دانلود کنین.
البته اندازه فایلهاش خیلی کمه. بنابراین توصیه میکنم که همشو بگیرین.

موفق باشید

فایل های ضمیمه

• contents.pdf
    47 KB · نمایش ها: 337
  • A Partial Differential Equations Textbook 1.zip
    446.4 KB · نمایش ها: 448
  • A Partial Differential Equations Textbook 2.zip
    591.8 KB · نمایش ها: 499

A.Shams

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام به همه دوستان!
امروز يه فایل متن فارسی رو با عنوان «راهنماي نصب و استفاده از نرم‌افزار انسيس»، به صورت فايل PDF مي‌ذارم توي فروم. دانلودش كنين...
اميدوارم كه به دردتون بخوره.
خوشحال میشم که نظرتون رو درباره مطلب بدونم.
وقت همگي به خير و ايام به كام!!

فایل های ضمیمه

• ANSYS 9.0 Instalation & Using Guide.zip
    598.6 KB · نمایش ها: 922

A.Shams

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام به همه
چند تا از بچه ها فایل Licence انسیس 9.0 رو نداشتن. فکر کردم که بهتره اون رو بذارم توی فروم تا هر کی لازم داشت بتونه از اون استفاده کنه.
ضمناً اون فایل «راهنمای نصب و استفاده از نرم افزار انسیس» رو که توی فروم گذاشته بودم هم به درد کسانی میخوره که با انسیس هیچ آشنایی ندارن و هم به درد کسانی که کابر حرفه ای انسیس باشن.
امیدوارم که این طور باشه!!!:blink:
از هر گونه نظری استقبال میکنم.
A. Shams

فایل های ضمیمه

• LICENSE.TXT
    38.2 KB · نمایش ها: 179

dr-faust

Registered User
لایک‌ها
8
دستت درد نکنه. در مورد انسیس خیلی کمک خوبی برای بعضیها می تونه باشه. اگر کسی مشکلی داشت به من pm بده تا راهنماییش کنم.
باید بگم که اون کتاب انسیس که معرفی کردی:
{1} جاهد مطلق، حمید رضا و نوبان، محمد رضا و اشراقی، محمد امین (1382)؛ ”اجزاء محدود“؛ مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران؛ تهران.
در واقع این نویسندگان در دانشگاه علم و صنعت هستند و صرفا به خاطر ارزون تر بودن این انتشارات این کتاب در اونجا چاپ شده. دکتر جاهد هم اکنون تو دانشگاه واترلو تدریس می کنه.

Dong Fang BuBai

Registered User
لایک‌ها
13
سلام مهندس

برادر , شما کتاب pazz در زمیه ارتعاشات و دینامیک را داری؟

A.Shams

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از Dong Fang BuBai :
سلام مهندس

برادر , شما کتاب pazz در زمیه ارتعاشات و دینامیک را داری؟
سلام
متأسفانه این کتاب رو که گفتی من تا حالا نشنیده بودم
اگه لطف کنی و بیشتر در مورد اون توضیح بدی و بگی که چه خصوصیت برجسته ای داره ممنون میشم.

hsoft

Registered User
لایک‌ها
88
استارت ماشین در لحظه استارت چند آمپر بار از باطری میکشد. البطه در باطریهای 60 آمپر ساعت

moonomid

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
4
با سلام
كسي كتاب اموزشي كامل براي برنامه Matlab سراغ داره؟

moonomid

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
4

Dong Fang BuBai

Registered User
لایک‌ها
13
تو emule پر از آموزش matlab است...

کتاب Pazz هم یه کتاب خوب در بحث ارتعاشات است..

کتاب آقای Biggs در ارتعاشات را کسی داره؟

moonomid

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
4
مي شه يك كتاب خوب براي MATLAB به زبان فارسي معرفي كنيد؟
خيلي فوري!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dr-faust

Registered User
لایک‌ها
8
به نقل از hsoft :
استارت ماشین در لحظه استارت چند آمپر بار از باطری میکشد. البطه در باطریهای 60 آمپر ساعت
!!! چه ربطی به مهندسی مکانیک داشت؟ بچه ها غیر ار کارگاه ماشین که 1 واحدی بود به نظر شما تو درس دیگه ای این را می خوندیم؟

amin_s3v3n

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام من دانشجوی سال اول مکانیک گرایش ساخت و تولید هستم ... شرمندم ... گلاب به روتون ... روم به دیوار دانشگاه آزاد واحد ساوه درس می خونم ... راستش حقم همین بود ... خب راستش تو پیش دانشگاهی اصلا خوب درس نخوندم ... ولی الان سرم به سنگ خورده و دوست دارم انشا الله کارشناسی ارشد سراسری تهران قبول بشم ... ولی هیچ اطلاعاتی ندارم ...

از شما دوستان خواهش می کنم اولا در مورد این رشته و آینده ی اون و ثانیا در مورد ارشد (تمام گرایش ها ) که چه درس هایی میاد چند نفر شرکت کننده داره و ظرفیت قبولی تو تهران و شهر های دیگه چند نفره یه توضیحی بدید ... متشکر میشم ...:)

nevisande

Registered User
لایک‌ها
1
من ترم 8 جامدات زاهدان هستم ،به نظر من آینده خوبی نداره جز اینکه ادامه بدی.
میگن ورژن 9 انسیس زیاد جالب نیست،سخت کردنش،نظر شما چیه؟

moonomid

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
4
من ترم 8 جامدات زاهدان هستم ،به نظر من آینده خوبی نداره جز اینکه ادامه بدی.
اينده كه داره ولي به شرطي كه فقط نرم افزارش هم بلد باشي
مانند :

Solid Works , Catia , MEchanical Desktop , Auto cad

كه هم ش طراحي هستش

از همه و پول در اوردنش Catia هستش كه تويه ايران كسي خوب بلد نيست

moonomid

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
4
وقتي جايي هم مي خواي بري كار كني كاري ندارند كه از كدوم دانشگاه مدرك گرفتي بلكه مي گند نرم افزار چي بلدي!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

amin_s3v3n

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
میشه لیست اون نرم افزارهایی رو که باید بلد باشیم رو بگید ... وهر کدوم به چه دردی می خوره ... وچه طور میشه یاد گرفت ...

بالا