• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

نرم افزارهای علمی

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
در این تاپیک قصد دارم که نرم افزارهای علمی را برای شما معرفی کنم , کامپیوتر به عنوان یک وسیله مربوط به علم معرفی و شناخته شده است ولی در کامپیوتر کمتر کسی نرم افزارهای علمی وجود دارد و حتی دانش آموزان و دانشجویان هم کمتر ازوجود چنین نرم افزارها اطلاع دارند , نرم افزارهایی که مستقیم به یادگیری آنها مربوط باشد .

من سعی دارم که بعضی از نرم افزارهایی را که مورد استفاده دانشجویان و دانش آموزان است را معرفی کنم تا قشر تحصیل کرده هم از وجود چنین نرم افزاهایی مطلع شوند البته بعضی از این نرم افزارها در امر آموزش به اساتید هم می تواند کمک کند .

برای شروع از نرم افزارهای سبک شروع می کنم .
امید است که با یاری شما این امر بدرستی محقق شود

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
سلام دوست عزیز

شما اجازه بدید , چند لحظه ای بیشتر نیست که این تاپیک رو زدم , مطالب رو دارم پست می کنم

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
نرم افزاری که می خواهم برای شما معرقی کنم بیشتر مربوط به مقطع دبیرستان است که می تواند هم برای معلمان و هم برای دانش آموزان مفید باشد .

شاید اسم تداخل امواج را شنیده باشید , و اینکه امواج در برخورد با هم بر روی هم تاثیر می گذارند و نقاط گره و شکم به وجود می آورند .

معروف ترین مثالی که معلمان برای تداخل امواج و یا برهم نهی آنها می آورند , مثال امواج سطحی آب است که از نوع امواج مکانیکی عرضی هستند .

خوب پس فکر کنم اولین نرم افزار ما کارش معلوم شد , بله این نرم افزار تداخل امواج را شبیه سازی می کند , و این شبیه سازی را در دو و سه بعد انجام می دهد .
شما می توانید در این نرم افزار نتیجه را بصورت عکس و هم به صورت انیمیشن ببینید .

در ضمن این امکان به شما داده می شود که اختلاف فاز بین دو منبع و فاصله ی بین منابع را مشخص کنید و نتیجه را که تداخل امواج و تولید نقاط گره و شکم است را بصورت دو بعدی و سه بعدی ببینید . می شود گفت که یک نرم افزار کاملا آموزشی در این زمینه است .

نتیجه ی آن را هم به دو صورت عکس و انیمیشن می توانید ذخیره کنید.
قطعا این همه ی کاری نیست که این نرم افزار می تواند انجام دهد , شما درکار با این نرم افزار توانایی هایی دیگری را نیز می توانید مشاهده کنید .

امیدوارم که از کار با آن لذت ببرید

دو بعدی

سه بعدی

دانلود

Mahmoud58

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7
به نقل از Huashan :
سلام دوست عزیز

شما اجازه بدید , چند لحظه ای بیشتر نیست که این تاپیک رو زدم , مطالب رو دارم پست می کنم

ببخشيد !!!
:blush: :blush:

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
خواهش می کنم پیش میاد :happy:

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
امروز می خواهم که یک نرم افزار مفید ولی کارآمد و کم حجم را برای شما معرفی کنم

این نرم افزار بیشتر برای دانشجویان فیزیک و مهندسی مواد و اساتید این دو رشته و همچنین دانشجویان رشته شیمی , استفاده دارد و واقعا کمک بزرگی در درک ساختارهای اتمی و سلول های کریستالی مواد مختلف , می کند .

دانشجویان این سه رشته می دانند که این نرم افزار چقدر ارزشمند است .

درسی در دانشگاه وجود دارد به اسم برسی ساختارهای مواد و یاکریستالوگرافی , که در این درس دانشجویان چگونگی چیدمان اتم ها را برای ایجاد یک ماده , یاد می گیرند .

با این نرم افزار می توان سلول ها و مولکول های مختلف مواد را به صورت دو بعدی و سه بعدی به تصویر کشید .

برای این کار شما باید که قریب به 24 مرحله را طی کنید , هر مرحله شامل یک پنجره است و شما باید اطلاعات مربوط به ساختاری را که می خواهید به تصویر بکشید را در آنها وارد کنید .

اطلاعاتی نظیر , تعداد اتم ها , مکان آنها , شعاع ها , فاصله ها , رنگ آنها و خیلی از اطلاعات دیگر .....
جا نخورید , این کار بسیار راحتی است و شما با انجام یک مثال که من در ادامه برای شما می گذارم , کار با این نرم افزار را فرا خواهید گرفت .

نیاز نیست که در همه ی پنجره ها اطلاعات وارد کنید و یا در آنها تغیراتی به وجود آورید .

ظاهر نرم افزار

چند ساختار که با این نرم افزار تولید شده اند

دانلود

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
این هم چندتا عکس از نمونه ای که خودم ساختم با همین نرم افزار , این اشکال طرز قرارگیری اتم های آهن را کنار هم , نشان می دهد .

این یک سلول آهن fcc است , ساختار آهن از تکرار این ساختار کوچک در سه بعد بوجود می آید .

شما می توانید مکعبی را تصور کنید که اتم هایی به شکل گلوله در گوشه های وجوه آن و همچنین در وسط وجوه قرار گرفته اند .

این عکس ها تامبنیل هستن

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
یادش بخیر زمانی که این درس را می گذراندم , استاد از ما خواست که گریستال های چند ماده را بسازیم به عنوان کاردستی , از ما خواست که با مقوا اینکار رو بکنیم اما من , با برنامه تری دی مکس به صورت سه بعدی اینکار رو کردم و بعد با برنامه MMB یک برنامه اوتوران ساختم , وقتی که اینکا رو تحویل دادم فقط گفت خوبه , کلی خورد تو ذوقم , هیچ وقت اینکارش یادم نمی ره

هشت ها از کریستال های مواد را در هشت فیلم چند ثانیه ای نشان دادم که با کلیک بر روی هر یک از دکمه ها می توان فیلم مربوط به آن سلول را دید

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
انتخاب بیش از 300 دانشگاه و مراکز تحقیقاتی در سراسر جهان

نرم افزاری که امروز می خوام براتون معرفی کنم برای دوستداران رباتیک و علاقمندان به شبیه سازی ربات است . مخصوصا ربات های فوتبالیست

شبیه سازی سریع ربات های متحرک

نرم افزار Webots برای مدلسازی و برنامه نویسی و شبیه سازی ربات های متحرک مورد استفاده قرار می گیرد . کتابخانه های این محصول , این امکان رو به شما می دهد که برنامه های کنترلی خودتان را به منظور ساخت ربات های واقعی بر روی این ربات ها به اجرا در بیاورید .

این نرم افزار این امکان رو به شما می دهد که ربات های مختلفی را در یک محیط طراحی کنید و برای هر کدام می توانید ویژگی های متفاوتی را تعریف کنید , همانند , شکل , رنگ , تکسچر , جرم , اصطکاک و غیره . همچنین شما می توانید هر ربات را با تعداد زیادی از سنسورها و محرک ها مجهز کنید . شما قادر خواهید بود که برای آنها برنامه نویسی کنید و نتایج را بر روی ربات های واقعی پیاده کنید .

توانایی های این نرم افزار

1-مدلسازی و شبیه سازی هر ربات متحرک , شامل چرخ ها , پاها و حتی ربات های پرنده

2-شامل کتابخانه ی کاملی از سنسورها و محرک ها

3- استفاده از OpenGL و built-in 3D editor برای ربات ها و محیط , با امکانات وارد کردن مدل های سه بعدی

4- این امکان به شما داده شده است که برای رباتها به زبان های C و C++ و همچنین جاوا برنامه نویسی کنید

5- از کتابخانه ی ODE ( Open Dynamics Engine ) برای شبیه سازی فیزیکی سریع استفاده می کند .

6-انتقال کنترل ها به ربات های متحرک واقعی , همانند , Aibo , LEGO , Khepera , Hemisson ( نام ربات هایی هستند که به طور پیش فرض در نرم افزار وجود دارند )

7- ساخت فایل های ویدئویی AVI و MPEG برای وب و انتشار آنها

8- تعدا زیادی مثال با مدلها و کدهای کنترل , برای ربات های تجاری

9- توانایی شبیه سازی سیستم های چند منظوره

کتابخانه ی کامل سنسور

هر تعدادی سنسور می تواند به مدل ربات شما وصل شود و به طور جداگانه تنظیم شود . ( محدوده , نویزه , پاسخ , میدان , دیدگاه و غیره )

Distance sensors( IR & US )
Range finder
Light sensors
Touch sensors
Global Positioning Sensors ( GPS)
Cameras (1D , 2D , color , B&W )
Receivers
Position and force sensors for servos
Incremental encoders for wheels​

به سادگی هر تعداد محرک می تواند به مدل ربات شما وصل شود

Differential wheel motor unit
Independent wheel motors
Servos ( for legs , arms , etc. )
LEDs
Emitters
Grippers​

اینترقیس برنامه نویسی

با استفاده از زبان C ربات خود را برنامه نویسی کنید , به سادگی مثال زیر

در این مثال , یک ربات چرخدار وجود دارد که با یک سنسور به نام " ir " مجهز شده است . اگر سنسور یک شی ای را تشخیص دهد ربات از حرکت باز خواهد ایستاد و همچنین تا زمانی که مانع دیگری را تشحیص ندهد به حرکت خود ادامه می دهد .
همچنین یک اینترفیس برنامه نویسی جاوا هم وجود دارد .

ویرایشگر ربات و محیط

با این نرم افزار شما می توانید که محیط های پیچیده ای را برای ربات متحرک خود بسازید , با استفاده از تکنولوژی OpenGL , برای lighting , smooth shading , texture mapping , fog و غیره . علاوه بر این این نرم افزار این اجازه را به شما می دهد که مدل های سه بعدی را از بیشتر نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی به درون آن وارد کنید .

ربات هایی را که مد نظر دارید را می توانید با اسمبل کردن قطعات مختلف بسازید . همچنین شما می توانید دوربین های متعددی را بر روی یک ربات سوار کنید تا بینایی همانند دو چشم و یا سیستم های بینایی 360 درجه , داشته باشید .

در کل می توان مراحل کار با این نرم افزار را به چهار قسمت تقسیم کرد , که در شکل زیر می بینید .

سایت شرکت

http://www.cyberbotics.com/

لینک دانلود

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
اسکرین شات , از این نرم افزار

ربات های انسان نما که در حال کشتی گرفتن هستن , که شامل 22 servos , camera , distance sensor , چهارتا LEDs , و غیره هستن

یک شبیه ساز ربات Aibo , شامل , 20 servo motors و 3 تا distance sensors و color cameras و 4 touch sensors و غیره است .

پنجره درختی ای که به شما این امکان رو می دهد که اشیا مختلف را وارد کنید و برای آنها خصوصیات متفاوتی تعریف کنید .

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
نمونه های حقیقی :

نمونه های مجازی موجود در نرم افزار :

parsa

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
102
خیلی جالبه ...! مخصوصا ATOMS62 ...
آخه خواهر من دبیر شیمی هست و وقتی اینو بهش نشون دادم، خیلی خوشش اومد.

البته هنوز باهاش کار نکردیم ببینیم چجوریه!
من که شخصا چیزی از شیمی سر در نمیارم، ولی فکر کنم خیلی به درد خواهرم بخوره!

راستی، مدت زیادی هست دنبال یه برنامه میگردم! البته بیشتر مربوط به بخش الکترونیک میشه. یعنی من در واقع دنبال یه مدار الکترونیکی هستم؛ ولی گفتم شاید با یه برنامه نرم افزاری هم بشه همچین کاری کرد!

چیزی که من دنبالشم یه مدار هست برای تغییر صدا در مکالمات تلفنی! خیلی هم سرش بحث کردیم، ولی به جایی نرسیدیم!
میخوام ببینم میشه با یه برنامه نرم افزاری همچین کاری کرد؟

( توضیح کامل چیزی که میخوام در امضام هست. )

ممنون میشم راهنمایی کنی!
26.gif

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
سلام parsa , خوشحالم که خواهر شما خوشش اومده , یکی از هدف های من همین بوده , به همین خاطر سعی می کنم که یک مثال برای آشنایی با این نرم افزار بزنم ( ساخت یک مدل آزمایشی )

متاسفانه در این مورد نمی تونم به شما کمکی کنم , چون شما به یک قطعه سخت افزاری نیاز دارید و نه نرم افزار , یک نرم افزار برای تغییر صدا دارم به اسمه AV VCS 3.0 , ولی فکر نمی کنم که بدرد شما بخوره

" فراز " عزیز , به نرم افزار خوبی اشاره کردی , اتفاقا تو فکرش بودم و یک نسخه از این نرم افزار رو دارم , تو فرصت مناسب سعی می کنم که معرفیش کنم

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
نام نرم افزار : ChemMaths 10

محتوی بیش از 3000 ترکیب شیمایی است که به شما اجازه می ده که خواص شیمیایی و ترکیبات و ثابت های بحرانی , خواص ترمودینامیکی , کشش سطحی , ضریب پخش گازها و مایعات رو پیش بینی و مجاسبه کنید .

شامل جدول تناوبی است و همچنین می تواند بیش از 500 معادله ی مهندسی مکانیک , الکترونیک , شیمی و فیزیک و ریاضی را مجاسبه کند

دارای یک برنامه ی گرافیکی است که می تونه گراف های دو بعدی و سه بعدی را ترسیم کند .
دارای برنامه رسم ساختارهای کلی شیمیایی

این نرم افزار یکی از کاملترین نرم افزارهایی است که بسیاری از اطلاعات مورد نیاز را برای انجام محاسبات شیمی بخصوص شیمی فیزیک و مهندسی شیمی را در خود دارد. برخی از این اطلاعات را در اینجا ذکر میکنیم:
خواص شیمیایی مواد معدنی و آلی، محاسبه پارامترهای بحرانی، اطلاعات شیمی فیزیکی مواد، محاسبات کشش سطحی، اطلاعات ترمودینامیکی، هدایت گرمایی، ویسکوزیته،جدول تناوبی

خواص فیزیکی مایعات،جامدات و گازها، محاسبه کار انجام شده در انواع فرایندهای شیمی فیزیک
تبدیل تمامی واحدها به یکدیگر و بسیاری از موارد دیگر که ذکر همه آنها در اینجا مقدور نیست.

لینک دانلود:

http://rapidshare.com/files/11588839/ChEnSoDesC.rar

Password: www.mtworld.info

موفق باشید

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
Starry Night

خب امروز می خوام که یکی از معروف ترین و محبوب ترین نرم افزار نجومی را برای شما معرفی کنم

استاری نایت یا همان آسمان پر ستاره , تقریبا می شود گفت قدرتمند ترین نرم افزار نجومی است که آماتورها و حرفه ای های آسمان از آن استفاده می کنند .

Starry Night در واقع يك شبيه ساز آسمان است كه قابليت هاي زيادي دارد. با استفاده از آن مي توان موقعيت هر ستاره، سياره، سحابي و …. را در آسمان مشخص كرد. در اين نرم افزار كاربر مي تواند خود را به جاي ناظر در جاهاي مختلف فضا قرار دهد و از آنجا آسمان را نگاه كند .

از جمله قابلیت های این نرم افزار ...

تهیه نقشه دقیق آسمان برای پیش بینی یک شب رصدی ...

می توانید , کنترل تلسکوپ خود را( اگر به سیستم گوتو مجهز باشد ) از طریق این نرم افزار به دست گیرند.

بانک اطلاعاتی نرم افزار دارای فهرست مختصات و اطلاعات فیزیکی ملیون ها جرم سماوی بوده و در مورد هرجرم می توانید اطلاعات نسبتا زیادی در سطح آماتوری به دست آورید.

اطلاعات مربوط به سه کاتالوگ معتبر نجومی و نمایش دقیق و عمیق آسمان از دیگر خصوصیات این نرم افزار است.

در مورد ستارگان می توانید به اطلاعاتی نظیر درخشندگی و قطر و دمای سطح و مختصات(بعد و میل) و اسامی در سه کاتالوگ نجومی دست یابید.

در مورد اجرام غیر ستاره ای هم می توانید به اطلاعاتی نظیر قطر ظاهری (بر حسب ثانیه قوس) و گستردگی( بر حسب سال نوری) و فاصله و قدر و مختصات و توضیحات تئوری مربوط به جرم دست پیدا کنید.

دارای امکانات گرافیکی و تصویری قدرتمند برای به تصویری کشیدن آسمان پرستاره ی شب ...

تصاویر ستارگان و اجرام غیر ستاره ای درست همان تصویری است که در چشمی تلسکوپ دیده می شود.

راهنما به فاسی

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
Hallo Northern Sky

HNSKY یا Hallo Northern Sky , از جمله نرم افزار های نمایش آسمان است

این نرم افزار رایگان است . با توجه به حجم کمی که دارد , استفاده زیادی می شود از آن کرد .

این یک ابزار نوجومی است که این اختیار را به شما می دهد که آسمان شب را در زمان و هر مکان به تصویر بکشید

همچنین این نرم افزار برای شما منظومه ی شمسی را هم به تصویر می کشد .

از دیگر توانایی های این نرم افزار نشان دادن ع تغییر و تحول های ماه , سیارات درونی , خورشید و ماه گرفتگی , ستاره های دنباله دار , حلقه های زحل و ...است .

شما می توانید که با کاتالوگ های ستاره ها از جمله SAO با 250000ستاره , SAC 7.1 بانک اطلاعاتی عمق آسمان با 10000 شی , و راهنمای عمق آسمان که شامل 10000 صفحه از اطلاعات بیش از 2000 جرم سماوی است , دسترسی داشته باشید .

همچنین این نرم افزار توانایی کپی و ذخیره سازی اطلاعات رو هم دارد

دانلود نرم افزار

حجم : 3.8 mb

TOMASS ANJELLO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
12
با سلام

دوست عزیز دستتان درد نکند
خیلی بحث جالبی است
فقط اگر موقع معرفی نرم افزارها به حجم و ورژن نرم افزار اشاره کنید خیلی عالی می شود .
من یکی از طرفداران این تاپیک هستم .
:happy:
در ضمن کلید chem maths را خودتان بنویسید من آن لینک را دنبال کردم ولی چیزی به دست نیاوردم !! :blush:

لینک دانلود starry night ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :blink:

موفق باشید .

پارسا جان
من نرم افزاری را تحت عنوان تغییر و شبیه سازی صدا چندین وقت پیش پیدا کردم
ولی متاسفانه رجیستر نمی شود
وگر نه امکانات بسیار جالبی دارد
از جمله اینکه :
می توان نمونه ای از صدای شخص مورد نظر را به آن بدهیم و سپس با صدای آن شخص صحبت کنیم !!!
دقیقا کاری که یکسری سخت افزار گران قیمت انجام می دهند .
اسم آن
Av voive changer daemon 4.3
است .
البته با سرچ در اینترنت آخرین ورژن آن که دارای این امکانات می باشد به دست می آید ولی سریال ؟؟؟؟؟!!!!!!:blush:

بالا