• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

نطفه سنجی چیست و چگونه بایست نطفه سنجی کنیم

E.I.G

Registered User
تاریخ عضویت
7 دسامبر 2014
نوشته‌ها
147
لایک‌ها
54
سن
32
محل سکونت
ارومیه - خیام
%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B7%D9%81%D9%87-%D8%B3%D9%86%D8%AC%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D9%85-%D9%86%D8%B7%D9%81%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1.jpg
نطفه سنجی ( کندلینگ ) تخم نطفه دار چیست ؟

به طور خلاصه عمل نطفه سنجی که در انگلیسی ( egg candler ) نامیده میشود ، تشخیص نطفه دار بودن تخم یک پرنده می باشد.
در این عمل به وسیله دستگاهی که نطفه سنج نامیده میشود عمل آشکار سازی داخل تخم را با استفاده از نور انجام می دهند تا تشخیص دهند که آیا در داخل تخم نطفه ای برای رشد و تبدیل شدن به جنین وجود دارد یا خیر.
اینکه نطفه سنجی چیست سوالی است که بسیار پرسیده میشود.
یک نطفه سنج ، دستگاهی است که توسط آن نطفه دار بودن یا نبودن یک تخم بررسی میشود.
بررسی کردن نطفه دار بودن یک تخم به شخصی که اقدام به جوجه کشی می کند این امکان را می دهد که تصمیم بگیرید که آیا تخم قرار گرفته در داخل دستگاه جوجه کشی مناسب برای جوجه کشی می باشد یا نه.
مناسب بودن یک تخم برای جوجه کشی به این معنی است که آیا تخم نطفه دارد؟ آیا تخم قابل تبدیل شدن به جنین را در دوران جوجه کشی دارد؟
این سوالاتی است که در هنگام نطفه سنجی بایست از خود بپرسید و آن را بررسی کنید.

تاریخچه نطفه سنجی تخم نطفه دار

بیشتر نطفه سنج های امروزه از یک لامپ حبابی ( یا LED یا رشته ای ) برای تولید منبع نوری مناسب برای تشخیص نطفه دار بودن تخم پرندگان استفاده می کنند.
واژه ” نطفه سنجی تخم ” ” candling eggs ” پیش از استفاده انسان از لامپ برای نطفه سنجی شکل گرفته است و این نام ، نام گذاری شده است.
در قدیم از یک جعبه و شمع برای نطفه سنجی استفاده می کردند ، به این صورت که یک جعبه درست می کردند و روی جعبه یک سوراخ به اندازه مناسب تخم ، به صورتی که تخم قرار گرفته روی سوراخ داخل جعبه نیافتد ایجاد می کردند.
در یک اتاق تاریک با روشن کردن شمع داخل جعبه با استفاده نور حاصل از شمع و قرار دادن تخم بر روی سوراخ اقدام به نطفه سنجی می کردند.
امروزه نیاز به انجام این کارها نیست و تنها با استفاده از یک لامپ و اتاق تاریک اقدام به نطفه سنجی می نماییم.
%D9%86%D8%B7%D9%81%D9%87-%D8%B3%D9%86%D8%AC%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D9%85-%D9%86%D8%B7%D9%81%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1.jpg
انواع دستگاه نطفه سنج موجود در بازار

به طور کلی دو نوع نطفه سنج برای تشخیص نطفه دار بودن تخم پرندگان وجود دارد.
نوع اول که با استفاده از برق AC به صورت مستقیم با استفاده از جریان برق کار می کند.
فقط کافیست نطفه سنج را به برق وصل کنید و سپس تخم را در محل تعبیه شده بر روی دستگاه قرار دهید تا بتوانید عمل نطفه سنجی را انجام دهید.
نوع دوم شبیه به یک چراغ قوه است، اما از لامپ های با چگالی بالا استفاده می کند و در این محصول نور اصلاح شده است تا تخم مرغ را بتوان نطفه سنجی کند و نور از طریق درز بین تخم مرغ و نطفه سنج عبور نکند.
بسیاری از مشتریان LED candle تخم مرغ را ترجیح می دهند، زیرا گرمای کافی برای آسیب دادن به تخم مرغ ایجاد نمی کند و همچنین دردسر های استفاده از شمع و جعبه را به هیچ وجه ندارد.
عدم حذف تخم مرغ های مرده می تواند منجر به آلودگی به جنین هایی که به درستی در حال رشد هستند شود. این صفحه جزئیات نحوه نطفه سنجی تخم مرغ را توضیح می دهد.

این مدل را به سادگی می توان در هر محلی مورد استفاده قرار داد.

آموزش نطفه سنجی تخم مرغ

برای نطفه سنجی تخم مرغ بایست حداقل 5-6 روز از قرار گرفتن تخم ها در داخل دستگاه جوجه کشی گذاشته باشد.
لازم به ذکر است که اولین قدم نطفه دار بودن تخم خرید از مراکز فروش معتبر می باشد.
بعد از گذاشت 5-6 روز از زمان قرار دادن تخم مرغ در داخل دستگاه جوجه کشی ، اتاق را تاریک کنید و دمای اتاق را گرم کنید به حدی که احساس گرما کنید ( حدودا 30 درجه مناسب است ) سپس دستگاه نطفه سنج را آماده کنید و به آرامی تخم ها را از سمت کیسه هوا ( سمت بزرگتری تخم ) بر روی نطفه سنج قرار دهید .
سپس تخم را مقدار به جهات مختلف چرخش دهید تا نمایی مناسبی از هر جهت داشته باشید.
در این روز بایست در داخل تخم رگه های خونی به صورت تار های عنکبوت ببنید.
بایست یک نقطه کوچک که از آن نطقه رگه های خونی به صورت تارهای عنکبوتی پخش شده اند مشاهده شود.
نطفه سنجی تخم های قهوه ای یا خال دار اندکی دشوار می باشد.
در صورتی که جنین و رگه های خونی را مشاهده کردید تخم نطفه دار است و آن را به دستگاه جوجه کشی بازگردانید و در صورتی که نطفه دار نبود آن را علامت زده و چند روز دیگر دوباره بررسی کنید.
توجه : لازم به ذکر است بایست این عمل نطفه سنجی به سرعت صورت گیرید و حداکثر زمان بیست دقیقه برای نطفه سنجی و بیرون ماندن تخم از ماشین جوجه کشی مناسب است.
همان طور که مرغ مادر نیز گاهی وقت ها تخم های خود را تنها میگذارد.
در نهایت در روز 15-16 قبل از قرار دادن تخم ها در حالت هچر بهتر است دوباره تخم ها را نطفه سنجی کنید ، نطفه سنجی دور دوم به دید برخی کارشناسان نیاز نمی باشد ولی برخی دیگر این عمل را تایید می نمایند.
در دوره دوم نطفه سنجی بایست فقط کیسه هوای داخل تخم خالی باشد و سایر قسمت های تخم کدر و پر باشد یعنی جنین کامل رشد کرده و داخل تخم را پر کرده باشد به غیر از محل کیسه هوا.

نطفه سنجی چیست و چگونه بایست نطفه سنجی کنیم
 
بالا