• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

نمایشگاه ایفا 2009

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
5w8g0fj3ijqz49g10xj9.jpg


کمبود آب، گرم شدن کره زمین و گسترش گازهای گلخانه، سال‌هاست سیاست صرفه‌جویی در انرژی را به یکی از مهم‌ترین سیاست‌های کشورهای توسعه‌یافته تبدیل کرده است. این جهت‌گیری رفته رفته بر انتخاب مصرف‌کنندگان نیز تاثیر گذاشته است.



یکی از ویژگی‌هایی که در تمام محصولات ارایه شده در نمایشگاه ایفا در نگاه اول جلب نظر می‌کند، حضور برچسب‌های بزرگ انرژی بر محصولات صنعتی است؛ صرف نظر از این که این محصولات کاربرد خانگی داشته باشند یا اینکه در کدام فضا به کار گرفته شوند. یخچال‌هایی با برچسب انرژی A به همراه دو علامت مثبت، تلویزیونی که در حالت آماده به کار (Stand-by) تنها یک دهم وات برق مصرف می‌کند و نمایشگری که در حالت آماده به کار هیچ انرژی‌ای مصرف نمی‌کند و تلویزیون‌هایی که روشن‌اند و وات متر کنار آنها تنها عدد ۱۰۰ را نشان می‌دهد.



مصرف کم‌انرژی، یکی از ویژگی‌هایی است که تقریبا تمام غرفه‌داران "ایفا" - چه در بخش لوازم خانگی و چه در بخش لوازم الکتریکی و الکترونیکی - وقتی در مورد کالای‌شان تبلیغ می‌کنند، حتما بر آن انگشت می‌گذارند.



اما چرا مفهوم صرفه‌جویی در مصرف انرژی مدتی است چنین نقل هر محفلی شده است؟ چه اتفاقی افتاده که افکار عمومی در برخی کشورها تا این اندازه نسبت به این مفهوم حساس شده است؟



می‌توان این موضوع را تا حدی، دست کم برای مصرف‌کننده عام، به دلایل مادی مربوط دانست. قضیه ساده است: پولی را که قرار است صرف آب و برق شود، می‌توان برای خوراک و پوشاک بهتر یا سفر خرج کرد. اما موضوع را باید در سطح کلان‌تری نگریست.



گرم شدن کره زمین، پیامد مستقیم مصرف انرژی بیشتر




افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای از معضلاتی است که در تمام گردهمایی‌های ملی و بین‌المللی زیست‌محیطی، در مورد پیامدهای آن هشدار داده می‌شود. این امر سبب وقوع تغییرات جوی‌ای می‌شود که گاه برای درک آنها نیازی به ابزار خاصی نیست. تابستان‌ها یا زمستان‌های طولانی یا رفتارهای جوی غیرمعمول - همچون سیل یا طوفان در مناطقی که انتظار آن نمی‌رود - به اعتقاد کارشناسان، از جمله این پیامدها هستند.



افزایش متوسط دمای کره زمین یکی از پیامدهای تغییرات جوی است که بیش از هر چیز نگرانی دانشمندان را برانگیخته است. به اعتقاد کارشناسان، اگر متوسط دمای کره زمین تنها ۲ درجه گرم‌تر شود، بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری با خطر نابودی مواجه خواهند شد. آب شدن یخ‌ها در قطب‌های زمین و بالا آمدن سطح آب اقیانوس‌ها نیز خطر دیگری است.



افزایش سطح آب‌های آزاد، به گفته کارشناسان، از ابتدای قرن ۱۹ به وضوح دیده می‌شود. از آن زمان تا کنون سطح این آب‌ها به طور متوسط یک و هفت دهم میلی‌متر در سال افزایش داشته است. این مقدار در سال‌های اخیر آهنگ سریع‌تری به خود گرفته است. به اعتقاد دانشمندان، اگر تنها توده‌های یخی جزیره "گرونلند" در دانمارک آب شوند، سطح آب‌های آزاد تا چند متر بالا می‌آید. به گفته کارشناسان، این اتفاق ممکن است در ۱۵۰ سال آینده رخ دهد.

دانشمندان می‌گویند، در صورت آب شدن فقط توده‌های یخی جزیره "گرونلند" دانمارک، سطح آب‌های آزاد چند متر بالا خواهد آمد

بر اساس تازه‌ترین محاسبات، سطح آب‌های آزاد تا ۹۰ سال دیگر تا حدود ۶۰ سانتی‌متر بالا می‌آید. دلیل این امر گرم شدن کره زمین و آب شدن یخ‌ها در دو قطب زمین است. با وجود این که ۶۰ سانتی‌متر در طول ۹۰ سال رقم بزرگی به نظر نمی‌رسد، اما در برخی نقاط زمین، یک سانتی‌متر بالا آمدن آب، تهدیدی برای حیات ساکنان است.



جزایر مالدیو در اقیانوس هند بهترین مثال در این مورد است. بلندترین جزیره در میان این مجموعه جزایر تنها حدود ۲ متر و نیم از سطح آب اقیانوس‌ها ارتفاع دارد. محمد نشید، رییس جمهور مالدیو، پس از انتخاب به این سمت در سال ۲۰۰۸، اعلام کرد که اگر اوضاع به روال کنونی ادامه یابد، باید جزایر مالدیو را از ساکنان آن تخلیه کرد. به اعتقاد نشید، باید بخشی از درآمد سالانه از محل گردشگری در این کشور را، برای خرید احتمالی موطنی جدید پس‌انداز کرد. حال آوردن جمعیت حدود ۳۸۵ هزار نفری مالدیو به موطنی جدید یک سوی ماجراست و تامین زندگی‌شان ماجرایی دیگر؛ جمعیتی که بخش بزرگ آن از راه ماهیگیری و توریستم زندگی خود را می‌گذرانند.



اگر آب دریاها تنها یک متر بالاتر بیاید، حدود ۱۸۰ میلیون نفر از جمعیت کره زمین خانه و کاشانه خود را از دست می‌دهند. مشکلات اجتماعی و فرهنگی‌ای که در پی مهاجرت این افراد به مناطق دیگر ایجاد می‌کند، زنگ خطر را برای دیگر کشورها نیز به صدا در می‌آورد.



فرسایش سواحل، پیشروی تدریجی آب در خشکی، غرق شدن تدریجی شهرهایی که پایین‌تر از سطح آب‌های آزاد قرار دارند، بالا رفتن سطح آب‌های زیرزمینی و ورود آب شور به آب‌های شیرین و از بین رفتن زمین‌های کشاورزی، از جمله تبعات گرم شدن کره زمین هستند.



بحران گرسنگی، پیامد مستقیم گرم شدن کره زمین



بر اساس آمار رسمی منتشرشده از سوی سازمان ملل متحد، هر شب حدود یک میلیارد نفر سر گرسنه بر بالین می‌گذارند. این عدد حدود یک ششم جمعیت کره زمین است. هر سال نیز نزدیک به ۹ میلیون نفر در سراسر جهان، جان خود را بر اثر گرسنگی از دست می‌دهند؛ یعنی تقریبا هر سه ثانیه یک نفر. بخش بزرگی از این تلفات را کودکان تشکیل می دهند.



البته بسیاری معتقدند که غذای کافی در جهان وجود دارد و تنها ناکارآمدی **** تقسیم و بهره‌مند نبودن تمام نقاط زمین از منابعی یکسان، به بحران گرسنگی دامن می‌زند. به فرض درستی این نظریه، باز هم نمی‌توان نقش تغییرات جوی را در کاهش دسترسی بخشی از انسان‌ها به غذا منکر شد. کاهش سطح زیر کشت کره زمین به دلیل خشکسالی یا رانش زمین و فرسایش خاک، از بدیهی‌ترین پیامدهای گرم شدن زمین هستند.



نگرانی از دلایل گفته شده و بسیاری عوامل دیگر، کشورهای بسیاری را به فکر مقابله پایدار با این معضل انداخته است. به همین دلیل است که کشورهای مهم صنعتی جهان، دست‌کم بر روی کاغذ، به کنترل نشر گازهای گلخانه ای متعهد می‌شوند. نگرانی از همین موضوع است که اوایل سال جاری؟ ۲۰۰۹، و پس از ۱۹ سال، سرانجام سبب تاسیس "آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر" (International Renewable Energy Agency) در شهر بن آلمان شد. یکی از وظایف اصلی این آژانس، پشتیبانی از دولت‌های کشورهای صنعتی و در حال توسعه، برای به‌کارگیری منابع انرژی‌ای هم‌چون باد، خورشید، آب و به‌طور کلی انرژی‌های تجدیدپذیر است. کمک به برطرف‌شدن مشکل گرم‌شدن کره زمین، یکی از سیاست‌های مهم این آژانس است. "شورای جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر"، "مجمع جهانی بین‌المجالس انرژی‌های تجدیدپذیر"، "شبکه انرژی‌های تجدیدپذیر قرن بیست‌ویکم (REN21)" و "اتحادیه اروپایی انرژی‌های تجدیدپذیر (EUROSOLAR)" نیز دیگر نهادهایی هستند که سیاست‌هایی مشابه دارند.



با توجه به نکات بر شمرده شده، استفاده بهینه از انرژی و لزوم صرفه‌جویی در مصرف آن، در کشورهای توسعه‌یافته تا حد بسیاری مورد توجه قرار می‌گیرد. تولید یک اجاق گاز سازگارتر با محیط زیست، همان‌قدر اهمیت دارد که وضع استاندارد یورو برای خودروها. به همین دلیل است که خودروسازهایی همچون ب. ام. و آلمان، برخی قطعات موتور خودرو را با فلزهای گرانبها می‌سازند تا از هدررفتن انرژی جلوگیری کنند. به همین دلیل است که یک شرکت در نمایشگاه ایفا روشی برای شبکه کردن رایانه‌ها معرفی می‌کند که در آن شبکه‌ای متشکل از تنها یک رایانه و چندین نمایشگر - به جای چند رایانه و چند نمایشگر - به وجود می‌آید؛ روشی که تا ۹۰ درصد در مصرف برق این شبکه صرفه‌جویی می‌کند. دقیقا به همین دلیل است که "ایفا" هم سبز است.

 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
عینک‌های تلویزیون‌دار

jy4igy7j0r7evode0ij.jpg


این عینک‌ها بر روی دستگاه‌های پخش فایل‌های تصویری طراحی شده اند. عینک روی چشم قرار می‌گیرد، دو گوشی از روی دسته آن بر روی گوش‌ها می‌آیند و فیلم مورد نظر در مقابل چشم‌ها به نمایش درمی‌آید. قیمت این دوربین حدود ۳۰۰ یورو تعیین شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
پخش موسیقی با شکل و شمایلی متفاوت

dugrxofubj5qnlz6rkgy.jpg


چهار توپ سفید و سیاه اطاف تصویر چیزی نیستند جز بلندگوهای دستگاه پخش موسیقی‌ای که در وسط تصویر دیده می‌شود. این دستگاه ساخت شرکت گروندیک آلمان است. به گفته شرکت سازنده، طراحی جدید نه تنها بلندگوها را از نظر ظاهری، بلکه از نظر کیفیت صدا نیز از دیگر بلندگوها متمایز می‌کند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مینی جاروبرقی

89utxgfo4ztxwuldfhh6.jpg


شرکت انگلیسی دیسون ادعا می‌کند که یکی از کوچک‌ترین موتورهای الکتریکی جهان را طراحی کرده است. این دستاورد صنعتی موجب کوچک‌تر شدن محصولات این تولیدکننده نیز شده است. یکی از این محصولات، جاروبرقی مقابل است که بر روی یک کاغذ "A4" جا می‌شود. تولیدکننده می‌گوید که مکش این جاروبرقی با گذشت زمان کمتر نمی‌شود. مدل‌های قابل شارژ جاروبرقی‌های دیسون را می‌توان در داخل کشور یک میز جای داد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دیش همراه

bgkw6bq497sqc8m2e9.jpg


تصویر بالا نمای درونی یک گیرنده کوچک ماهواره‌ای را نشان می‌دهد که اندازه واقعی آن تقریبا به اندازه یک چراغ گردان نصب‌شده بر روی خودروی پلیس است. از این دستگاه برای ارتباط با ماهواره استفاده می‌شود. آن‌را می‌توان بر روی خودروهای مسافرتی، آمبولانس‌ها، خودروهای پلیس یا شخصی نصب کرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
یک بُعد بیشتر

kbumts2c0wigfxp9en.jpg


نمایشگرهای سه‌بُعدی یکی از جاذبه‌های نمایشگاه ایفا ۲۰۰۹ بود.تصویر در این نمایشگرها، بدون عینک‌های مخصوص، مانند تلویزیونی است که آنتن آن درست تنظیم نشده است: تار و ناواضح، طوری‌که به نظر می‌رسد دو تصویر همزمان از یک سوژه در حال پخش است. با عینک‌ها اما تصویر عمق و پرسپکتیو بهتری پیدا می‌کند. در تصویر سه‌بعدی، اگر مجری تلویزیونی دست خود را به دوربین نزدیک کند، مخاطب گمان می‌کند که دست مجری در حال خارج‌شدن از تلویزیون است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مسابقه سرعت

gkz9phfcd7jqxo1uh64.jpg


این‌جا غرفه سونی است. این شرکت ژاپنی برای این‌که سرعت عکاسی دوربین‌های خود را به رخ رقیبان بکشد، از این دو نفر دعوت کرده تا هنر خود را در بازی با توپ نشان دهند. در برابر آنان دوربین‌هایی از سونی قرار داده شده تا بازدیدکنندگان خود از این هنرنمایی عکس بگیرند و سرعت دوربین‌ها در ضبط دقیق و واضح لحظات را شخصا تجریه کنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دیسک سختی که تعادل خود را حفظ می‌کند

g477kgkm31d7wmw0v8t.jpg


یکی از انتقادهایی که به دیسک سخت می‌شود، این است که در هنگام ضبط اطلاعات اگر تکانی به این قطعه وارد شود، ممکن است بخشی از اطلاعات از دست برود یا به اصطلاح بپرد. شرکت توشیبای ژاپن، یکی از معروف‌ترین تولیدکنندگان رایانه‌های همراه در جهان، دیسک سخت لپ‌تاپ تولیدشده در این شرکت را بر روی یک ویبراتور قرار داده و آن‌را با سرعت و شدت تکان می‌دهد. لپ‌تاپ همزمان روشن است و یک نرم‌افزار کارکرد دیسک سخت را نشان می‌دهد: تصویر و اطلاعات موجود بر روی هارد کاملا ثابتند. توشیبا بدین ترتیب اثبات می‌کند که تکان‌های مداوم و شدید، باعث پرش اطلاعات و از دست‌رفتن آنها در این مدل از دیسک سخت نمی‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ایفای جوان

95xjbiyzg15e4lvc591r.jpg


"ایفای جوان" نام بخش جانبی نمایشگاه مخابرات برلین بود که به نوجوانان و جوانان اختصاص داشت؛ جایی که آنان می‌توانستند وبلاگ ایفا را به روز کنند، در مورد این نمایشگاه در تویتر "جیک‌جیک" کنند یا مانند این تصویر، یادداشت یادگاری بر روی کارت‌های گرد بنویسند و آن را بر روی پرده بچسبانند. از یادکردن از دوستان گرفته تا جملات عاشقانه و سلام به پدر و مادر را می‌شد بر روی کارت‌ها خواند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بازی با همه وجود!


3ngv9imh2yozm3ez2sxl.jpg


بازی‌های جدیدی در نمایشگاه ایفا در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده شده‌اند که در اصول مشابه، اما در ظاهر کمی متفاوت از بازی‌های قبلی بودند. در این بازی‌ها سخت‌افزار جدیدی به جای دستۀ بازی طراحی شده که باید آن را به دست گرفت. حرکت دادن آن موجب حرکت شخص مورد نظر در نمایشگر می‌شود. شخص سمت چپ در تصویر، دستۀ بازی جدید را در دست گرفته و حرکت انداختن توپ به درون سبد بسکتبال را شبیه‌سازی می‌کند. با حرکت او، "همزاد" او در بازی (در نمایشگر) توپ را به سمت سبد پرتاب می‌کند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
"ایفا"ی برلین، نمایشگاه "اولین"ها

نمایشگاه بین‌المللی مخابرات برلین یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین نمایشگاه‌های صنعتی جهان در زمینه مخابرات است که در عمر ۸۵ ساله خود معرف بسیاری از محصولات به دنیای فناوری بوده است. "ایفا"ی ۲۰۰۹ امروز رسما آغاز شد.




نمایشگاه مخابرات برلین (IFA) یکی از نمایشگاه‌های صنعتی آلمان است که هر سال در پایتخت این کشور برگزار می‌شود. محور این نمایشگاه بیشتر ارایه محصولات مخابراتی و صوتی و تصویری خانگی و صنعتی است. در کنار این محصولات، از سال ۲۰۰۸، لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه نیز در معرض دید علاقه‌مندان قرار می گیرد. با توجه به استقبال گسترده رسانه‌ها و علاقه‌مندان، بسیاری از محصولات جدید، مسیر خود را از نمایشگاه برلین به بازار باز می‌کنند.



نمایشگاه مخابرات برلین برای نخستین بار در ۴ دسامبر ۱۹۲۴ آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه ۲۶۸ شرکت محصولات خود، از جمله نخستین نسل از رادیوها و گوشی‌ها، را به نمایش گذاشتند. همان نمایشگاه بی زرق و برق و ابتدایی آن زمان هم با استقبال ۱۷۰ هزار نفری مواجه شد. سال ۱۹۲۶ و پس از دو سال، برج مخابراتی برلین (Berliner Funkturm) یکی از نمادها و جاذبه‌های گردشگری این شهر، در کنار محل برگزاری نمایشگاه ساخته شد. یک سال پس از آن نیز نخستین گزارش زنده، البته رادیویی، در مورد نمایشگاه، از این برج مخابره شد. در سال ۱۹۲۸ بود که نخستین تصاویر تلویزیونی کوچک با کیفیت پایین، که جزو نخستین تصاویر تلویزیونی دنیا بودند، از نمایشگاه مخابره شدند.



نمایشگاه مخابرات برلین تا سال ۱۹۳۹ هر سال برگزار شد. این نمایشگاه پس از پایان جنگ جهانی دوم نیز کار خود را از ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۵ تقریبا هر دو سال یک بار، و از ۲۰۰۵ تا امروز، هر سال پی گرفته است.



پیشتازان در نمایشگاه مخابرات برلین




نمایشگاه برلین در طول عمر خود بسیاری از "اولین"ها را به خود دیده است. در سال ۱۹۳۰ آلبرت اینشتین، نابغه فیریک، پیام تبریک بازگشایی نمایشگاه را از رادیو اعلام کرد. در سال ۱۹۳۲ نخستین رادیوی خودروی جهان در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفت، در سال ۱۹۳۳ "رادیوی ملی" به عنوان نماد وحدت ملی برای قلمرو آلمان معرفی شد. از این رادیو ۷۰۰ هزار دستگاه فروخته شد که ۱۰۰ هزار تای آن در نمایشگاه برلین همان سال بود.



سال ۱۹۳۵ نخستین مدل دستگاه ضبط صدا در این نمایشگاه به نمایش درآمد. نمایشگاه برلین اما در همین سال دچار حریق شد و از بین رفت. برلین در سال ۱۹۳۹ بار دیگر میزبان تازه‌های مخابرات بود، اما از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۹ به دلیل جنگ جهانی دوم و تبعات آن، نمایشگاه تعطیل ماند.



نمایشگاه سال ۱۹۵۰ در شهر دوسلدورف آلمان برگزار شد، زیرا برلین اینک به دو قسمت تقسیم شده بود. نخستین رادیوی موج کوتاه هم در این نمایشگاه ارایه شد. مهم‌ترین محصول نمایشگاه ۱۹۵۳، نخستین تلویزیون‌ها با صفحه نمایش بزرگ بودند. البته قطر صفحه نمایش این تلویزیون ها تنها ۴۳ سانتیمتر (۱۷ اینچ) بود. ویلی برانت، سیاستمدار معروف آلمانی، در سال ۱۹۶۷ نخستین تلویزیون رنگی جمهوری فدرال آلمان را که با سیستم پال (PAL) کار می‌کرد، در نمایشگاه بیست و پنجم در برلین روشن کرد.



نمایشگاه مخابرات آلمان پس از چندین بار جابه‌جایی در شهرهای مختلف، بار دیگر در سال ۱۹۷۱ و این بار با نام "نمایشگاه بین المللی مخابرات" به برلین بازگشت. نخستین برنامه استریوی رادیویی (دو کانال صدا) روز پنجم سپتامبر ۱۹۸۱ از نمایشگاه مخابرات برلین پخش شد.



دوربین فیلمبرداری خانگی با سیستم VCR))، کنترل از راه دور بی‌سیم، نخستین نمایش رادیویی، نوارهای جدید ضبط صدا و تصویر، تلویزیون‌هایی که با امواج دیجیتال کار می‌کردند، تلویزیون‌های مولتی سیستم، مینی دیسک، دستگاه پخش دالبی، نمایشگرهای صفحه تخت، تلفن های تصویری، دوربین‌های دیجیتال و دستگاه پخش دی وی دی، تلفن‌های همراه با سیستم مسیریاب و بلوتوث، تلویزیون‌های ال سی دی و پلاسما و پروجکشن، همه و همه محصولاتی هستند که برای نخستین بار در نمایشگاه مخابرات برلین عرضه شدند.



لوازم خانگی نیز از سال ۲۰۰۸ راه خود را به نمایشگاه برلین گشودند. بزرگ‌ترین صفحه نمایشی که درنمایشگاه سال گذشته به نمایش درآمد، ۳ متر و ۸۱ سانتی متر قطر داشت.



نمایشگاه ۶ روزه امسال (۱۳ تا ۱۹ شهریور) دارای بخش‌های متنوعی برای جوانان و نوجوانان است. در بخش جانبی نمایشگاه نیز از جمله کنسرت خواننده‌های محبوب و جُنگ‌های زنده در انتظار علاقه‌مندان خواهد بود. در این نمایشگاه همچنین بخشی به نام "Young IFA" با برنامه‌های متنوع، برای جوانان و نوجوانان در نظر گرفته شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
در نمایشگاه «ایفا»: موسیقی بیشتر، اتاق‌های بیشتر، سیم کمتر

wv9bnkhf22x3ewobvnm.jpg

دستگاه ساخت شرکت سونوس

چگونه می توان از تمام فضای خانه دستگاه پخش موسیقی یا رادیو را کنترل کرد؟ چگونه می توان آهنگ مورد علاقه را همه جا شنید. یک شرکت آلمانی به این میل بازار جامه عمل پوشانده است. "سونوس" محصول خود را به ایفا آورده است.




شرکت سونوس آلمان، مجموعه‌ای را در نمایشگاه ایفا ۲۰۰۹ به معرض دید عموم گذاشته که با آن می توان آهنگ مورد نظر را از تمام نقاط خانه (یا هر فضای دیگری) پخش کرد، تغییر داد یا دوباره گوش کرد.



این مجموعه از دو گیرنده و یک فرستنده تشکیل شده است. فرستنده دارای صفحه لمسی است و بی سیم کار می‌کند، البته شباهتی به بی‌سیم‌های قدیمی ندارد و بیشتر شبیه یک تلفن همراه است. صفحه بزرگ و لمسی این فرستنده، امکان استفاده راحت و سریع را برای کاربر فراهم می‌کند.



این دستگاه نیاز به یک بانک موسیقی دارد، یعنی یا باید آن را به یک پخش کننده MP3 ، یا یک پخش کننده CD یا ... یا اینترنت متصل کرد. دستگاه ساخت شرکت سونوس را می توان بی‌سیم (با استفاده از فناوری Wi-Fi) یا با سیم (کابل شبکه) به شبکه جهانی اینترنت متصل کرد.



در صورتی که دستگاه به اینترنت وصل باشد می‌توان برنامه‌های رادیویی اینترنتی را نیز دریافت کرد. در حال حاضر ده‌ها هزار ایستگاه رادیوی اینترنتی وجود دارد. برای اتصال بی‌سیم به اینترنت به یک روتور نیاز است که آن هم همراه دستگاه عرضه می‌شود.



با استفاده از دستگاه کنترل از راه دور می توان به راحتی در بانک موسیقی یک آهنگ را جستجو کرد یا مجموعه‌ای از آهنگ ها را در یک پوشه طبقه‌بندی نمود.



همه جا یک آهنگ یا هر جا یک آهنگ




همان طور که گفته شد، مجموعه سونوس دارای دو گیرنده است. گیرنده بزرگ‌تر را می‌توان مستقیم به بلندگوها متصل کرد. این دستگاه قدرت تغذیه دو بلندگوی ۵۰ وات را نیز دارد. گیرنده دوم که کوچک‌تر است را باید به یک تقویت‌کننده (آمپلی فایر)، ضبط صوت یا سینمای خانگی متصل کرد.



روش کار به این صورت است که کاربر به منوی دستگاه فرستنده می‌رود و مناطق موسیقی (Musiczone) برای دستگاه خود تعریف می‌کند، مثلا حمام، آشپزخانه یا اتاق خواب. حال می‌توان با استفاده از فرستنده دستگاه، مشخص کرد که چه موسیقی‌ای در کدام فضا پخش شود.



دستگاه این قابلیت را دارد که در تمام مکان ها یک آهنگ را پخش کند یا در هر مکان یک آهنگ جداگانه. همان طور که در بالا گفته شد، می توان از این دستگاه به عنوان رادیوی اینترنتی هم استفاده کرد.



سونوس برای آیفون یا رایانه



دستگاه ساخته شده توسط شرکت سونوس نرم افزاری را تولید کرده که تلفن همراه محبوب شرکت اپل (آیفون) را به یک کنترل سونوس تبدیل می کند. این نرم افزار در فروشگاه برخط (آنلاین) گوشی‌های آیفون به صورت رایگان قابل پیاده کردن (دانلود) است.



نرم افزار مدیریت سامانه سونوس همچنین برای رایانه های خانگی و همراه تولید شده و به همراه دستگاه ارایه می‌شود. بدین ترتیب می‌توان آهنگ مورد علاقه را با استفاده از رایانه برگزید.



قیمت تمام شده دستگاه، شامل یک فرستنده و دو گیرنده و یک روتور (برای اتصال بی سیم به اینترنت)، حدود هزار یورو اعلام شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
در نمایشگاه ایفا: گوشی هوشیار و کتابخانه‌ همراه

در میان تولیدات شرکت داده شده در نمایشگاه ایفا، همه نوع محصولی دیده می شود؛ برخی در کمال نوآوری در عرصه های جدید و برخی نه چندان جدید و گاهی حتی قدیمی. گوشی با قابلیت کاهش صداهای مزاحم از نوآوری‌های جذاب است.




شرکت ژاپنی سونی از شرکت هایی است که یک سالن از نمایشگاه ایفای ۲۰۰۹ را به خود اختصاص داده است. رایانه‌های همراه، نمایشگرهای تخت، تلویزیون‌های نازک و همه‌کاره، دستگاه‌های پخش MP3، دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری دیجیتال، لوازم جانبی و سیستم‌های صوتی و ...، از جمله محصولاتی هستند که سونی در غرفه خود عرضه کرده است. در این میان چند محصول وجود دارد که بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جلب کرده‌است.



گوشی با قابلیت کاهش صداهای مزاحم




شرکت سونی، تولیدکننده‌ی لوازم الکترونیکی، مدلی از گوشی تولید کرده که با استفاده از آن می‌توان با آرامش بیشتری گوش به موسیقی سپرد. این گوشی دارای سامانه‌ای برای تجزیه و تحلیل صدای محیط است. میکروفون بسیار کوچک این سامانه صدای محیط را اندازه‌گیری می‌کند. این صداها به صورت دیجیتال در سامانه ذخیره و تجزیه و تحلیل می‌شوند. بر این اساس سیگنالی متناسب برای خنثی کردن صدای مزاحم تولید و به جای صدای اصلی به گوش هدایت می‌شود. این فرایند بدون این که کاربر متوجه شود، در کسری از ثانیه روی می‌دهد. گوشی جدید سونی برای این کار نیاز به انرژی دارد. این انرژی را یک باتری قابل شارژ فراهم می‌کند.



گوشی‌های دارای سامانه کاهش صدا مزاحم در دو نوع عرضه می‌شوند. در نوع اول، میکروفون دریافت کننده صدای محیط در داخل گوشی و در نزدیکی گوش قرار دارد. این نوع گوشی به همین دلیل بزرگ‌تر است اما کیفیت صدای بهتری دارد، زیرا صدای محیط از نزدیک ترین محل نسبت به پرده گوش برداشته می‌شود. در نوع دوم، میکروفون یادشده در پوسته‌ی بیرونی دستگاه نصب شده است. سامانه با توجه به شدت صدای محیط و با توجه به ساختار گوشی محاسبه می‌کند که صدای محیط با چه شدتی به پرده گوش می‌رسد.



به ادعای شرکت سازنده، گوشی‌های دارای فن‌آوری یادشده قادرند صداهای مزاحم در محیط را تا ۹۰ درصد کاهش دهند. این گوشی‌ها برای استفاده در هواپیما، قطار، اتومبیل و مکان‌های پر سروصدا توصیه شده‌اند.



نوع نخست این گوشی‌ها (میکروفون در داخل) در نمایشگاه ایفا ۲۰۰۹ به قیمت ۳۹۹ یورو عرضه شده است.



کتابخانه همراه




این واژه شاید کمی اغراق‌آمیز جلوه کند اما توضیحاتی که در ادامه می‌آیند، قضاوت اولیه را کمی توجیه می‌کنند. زمانی گفته می‌شد که رایانه و متن‌های دیجیتالی به زودی جای کتاب و نوشتار را خواهند گرفت. این برداشت البته مخالفان بسیاری نیز دارد، از جمله اومبرتو اکو، رمان نویس و فیلسوف ایتالیایی، که با طرح این پرسش که "اگر کامپیوتر از طبقه پنجم فرو افتد؟" و این پاسخ به آن که دستگاه درب و داغان می‌شود، شعار "پس زنده باد کتاب" را سر داد.





این مخالفت‌ها اما از ساخت دستگاه‌های جدید جلوگیری نمی‌کند. کتاب‌های دیجیتالی مدت‌هاست که به بازار عرضه شده‌اند. سونی نیز در ایفای ۲۰۰۹ یک مدل از این دستگاه را ارایه کرده است. کتاب دیجیتال سونی کمی بزرگ‌تر از یک دست گشوده است، ۸ میلیمتر ضخامت دارد و با حافظه استاندارد، تا حدود ۱۶۰ رمان را در خود جای می‌دهد. تولیدکننده البته مشخص نکرده که ۱۶۰ رمان چند صفحه‌ای؟ به هر حال این دستگاه به کارت‌خوان کارت‌های "SD" و "Duo" نیز مجهز است و می توان ظرفیت حافظه آن را افزایش داد.



قطر نمایشگر این دستگاه ۱۵ سانتی است و پس زمینه سفید دارد و واژه‌ها به رنگ سیاه بر روی آن نوشته شده‌اند. نمایشگر لمسی است و می‌توان صفحه را با لمس آن عوض کرد. در این "کتاب" همچنین می‌توان آخرین صفحه خوانده شده را برای ادامه مطالعه علامت زد، اندازه‌ی نوشته‌ها را بزرگ‌تر کرد یا فهرست کتاب‌های ذخیره شده را بر اساس نام نویسنده، نام کتاب یا تاریخ جست و جو کرد.



این دستگاه فرمت‌های متنی TXT، RTF، Adobe PDF و EPUB را می‌خواند و باتری قابل شارژ آن برای مطالعه تا ۶ هزار و ۸۰۰ صفحه کافی است. کتاب‌های این "کتابخانه جیبی" را می‌توان از کارت خوان‌ها یا درگاه مخصوص اتصال به رایانه، وارد دستگاه کرد. برخی کتابفروشی‌ها نیز کتاب‌های خود را به صورت دیجیتال هم عرضه می‌کنند.



دیدن عکس های خانوادگی بر روی "Google Maps"



در زمان‌های گذشته تاریخ و مکان یک عکس بر پشت آن یا در آلبوم، زیر عکس مورد نظر ثبت می‌شد. رفته رفته دوربین‌هایی به بازار آمدند که تقویم داخلی داشتند و تاریخ و ساعت عکس‌ها را بر روی نگاتیو ضبط می‌کردند. نتیجه این که پس از ظهور و چاپ، تاریخ یادشده در گوشه عکس دیده می‌شد.



این روش در دوربین‌های دیجیتالی نیز دنبال شد. البته گاهی هم تاریخ اشتباه بر روی عکس دیده می‌شد، زیرا کاربر تنظیم تاریخ و ساعت درست را فراموش کرده بود. به این روش اما تنها تاریخ ثبت می‌شد و مکان عکاسی را حافظه شخص یا نوشته پشت عکس مشخص می‌کرد.



امروز هم از همین روش استفاده می‌شود با این تفاوت که محل عکاسی را می‌توان با دقت کمتر از یک متر بر روی نرم افزارهای مسیریاب، مثلا "Google earth"

مشاهده کرد. برای این کار دوربین‌هایی ساخته شده‌اند که دستگاه گیرنده GPS در آنها نصب شده است. این فن‌آوری البته نه چندان جدید، را از جمله سونی و سامسونگ، در دوربین‌های دیجیتال خود عرضه می‌کنند. اما اگر دوربین قدیمی و بدون GPS بود چطور؟



سونی GPS کوچکی ساخته که این کار را برای دوربین‌های دیگر این شرکت نیز انجام می‌دهد. GPS وقتی روشن می‌شود، ساعت، تاریخ و مختصات جغرافیایی محل مورد نظر را ثبت می‌کند، زیرا با یک ماهواره مسیریاب در تماس است. عکاسی آغاز می‌شود. مهم این است که به دوربین فرمان داده شود تا زمان عکس‌ها را نیز بر روی آنها ثبت کند. حال باید عکس‌ها و اطلاعات ثبت شده در GPS را به رایانه منتقل و آنان را با هم تطبیق (synchronize) داد. تطبیق اطلاعات یادشده با استفاده از نرم افزار دستگاه GPS صورت می‌گیرد.



پس از آن، با باز کردن نرم افزار مکان‌یاب دستگاه بر روی رایانه، هر تصویر بر روی نقشه ماهواره‌ای کره زمین نمایش داده می‌شود. کلیک بر روی عکس‌ها اندازه آنها را بزرگ‌تر می‌کند. نرم‌افزار مکان‌یاب دستگاه سونی بر اساس نقشه‌ها و تصورهای ماهواره‌ای نرم افزار مکان یاب گوگل، Google Maps، کار می‌کند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
در نمایشگاه "ایفا": غول ها با سلاح های تصویری می جنگند


تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در نمایشگاه ایفای ۲۰۰۹ در برلین گرد هم آمده‌اند. یکی از عرصه هایی که رقابت بسیاری فشرده‌ای در آن برقرار است، تولید نمایشگر و تلویزیون است. تلویزیون‌های نسل جدید، نمایشگرانی همه کاره‌اند.




نخستین تصاویر تلویزیونی نه رنگی بودند، نه بزرگ و نه با کیفیت. نمایشگرهای امروزی اما ظاهرا تنها محدودیتی که ندارند، بزرگی تصویر است، از ضخامت شان هر روز بیشتر کاسته می شود، و دریافت امواج دیجیتالی و پردازش رنگ و تاریکی و روشنایی تصاویر، کیفیت نمایش را آن قدر بالا برده که نمایشگرها تصویر سوژه ها را بهتر و زیباتر از خودشان در برابر چشم بیننده قرار می دهند.




نمایشگاه مخابراتی برلین یکی از عرصه هایی است که در آن تولیدکنندگان نمایشگرهای خانگی و غیرخانگی به هم چنگ و دندان نشان می‌دهند. برخی ویژگی ها همچون استفاده از فن آوری HD – که تصاویر را با کیفیت اصطلاحا کریستالی نشان می دهند - و اضافه کردن درگاه پر سرعت USB یا کارت خوان را تقریبا تمام تولیدکنندگان به محصولات خود افزوده اند. برخی ویژگی های دیگر را اما تنها در برخی از محصولات این نمایشگاه می توان دید.



یک تلویزیون صفحه تخت LCD حدود 7 تا 10 سانتی متر ضخامت دارد. فن آوری نسبتا جدیدی اما در تولید تلویزیون ها به کار گرفته می‌شود که از این ضخامت بسیار می کاهد. فن آوری جدید، به کارگیری لامپ های LED برای تولید نور پس زمینه است. صرفه جویی در مصرف انرژی، عمر بیشتر و وزن و حجم کم، از ویژگی های لامپ های LED است که به تلویزیون های جدید نیز اضافه شده است. قرار دادن LED ها در اطراف و نه در پشت صفحه نمایش، ضخامت برخی تلویزیون ها را در نازک ترین جا به ۹/۹ میلی متر کاهش داده است.



گروندیک آلمان که تلویزیون های آن پیش تر به نام پارس در ایران تولید می شد، شرکتی است که در برابر محصولات LED با استفاده از گل واژه "ECO" را نوشته تا بر سازگاری آن با محیط زیست تاکید کند. این تلویزیون ها در حالت آماده به کار (Stand-by)، تنها یک دهم وات برق مصرق می کنند.



دستگاه های "همه فن حریف"




شرکت ژاپنی سونی خیال مصرف کننده خانگی را راحت کرده و تمام کاربردهای صوتی و تصویری خانه را به یک دستگاه افزوده است. بدین ترتیب با خرید یکی از جدیدترین تلویزیون های سونی که البته اصلا هم ارزان نیستند، می توان تلویزیون، پخش کننده DVD، مونیتوری بزرگ و قاب عکس دیجیتال را به خانه آورد. تا این جای کار اتفاق جدیدی نیافتاده است. سال هاست که تلویزیون های خانگی صفحه تخت (LCD) به دستگاه پخش DVD، درگاه USB، درگاه های کارت خوان و ورودی کارت گرافیک رایانه مجهز هستند. اما تلویزیون های جدید سونی یک کیس کوچک پشت خود دارند که قابلیت اتصال به اینترنت را نیز دارد. این دستگاه در واقع یک رایانه پرتوان است که بر روی دیوار نصب می شود. با استفاده از یک موشواره و صفحه کلید بی سیم می توان روی صندلی راحتی لم داد و وبگردی کرد، البته با تصویر بزرگ و با کیفیت HD. در برخی مدل ها نیز می توان با استفاده از کنترل از راه دور، از برخی کاربردهای استاندارد اینترنتی استفاده کرد؛ به عنوان مثال از اخبار جدید مطلع شد، پیش بینی هوا را دید یا پایگاه های اینترنتی مورد علاقه را برای دوستان و آشنایان هم فرستاد.



تلویزیون متصل به اینترنت سامسونگ



قابلیت اتصال به اینترنت در محصولات سامسونگ نیز دیده می شود. با استفاده از کنترل از راه دور تلویزیون های این شرکت می توان وارد اینترنت شد. دستگاه های جدید در واقع مرورگر اینترنتی را همراه خود داشته و قادر به خواندن پروتکل های استاندارد صفحه های اینترنتی هستند. اما آن چه بیش از همه در تلویزیون های سامسونگی که در نمایشگاه "ایفا"ی ۲۰۰۹ به نمایش درآمده اند، خود را به رخ می کشد، اندازه تصویر است. گویی شرکت سامسونگ با اقزایش اندازه تصویر محصولات خود، رقیبان را به مبارزه طلبیده است.



توشیبا و عرصه ای متفاوت



شرکت ژاپنی توشیبا سیستم صوتی تلویزیون های خود را بهبود بخشیده است. برنامه های مختلف تلویزیونی دارای شدت صدای متفاوت هستند. بهترین مثال برای درک بهتر این تفاوت، پخش تبلیغات بازرگانی در میانه برنامه های تلویزیونی است. در حالی که صدای تلویزیون را زیاد کرده ایم تا فیلم را بهتر بشنویم، با پخش تبلیغات باید حجم صدا را به یکباره کاهش دهیم. توشیبا این مشکل را رفع کرده است.



در تلویزیون‌های جدید این شرکت سامانه ای قرار دارد که صدای پخش برنامه را همواره کنترل کرده و آن را در یک سطح ثابت نگه می دارد. وقتی کاربر صدای تلویزیون خود را تا نیمه بلند می کند، این میزان حجم صدا، معیار کار دستگاه قرار می گیرد. اگر شدت صدای برنامه‌ای کمتر از این حجم باشد، تلویزیون آن را به صورت خودکار بالا می برد و اگر صدای برنامه ای بیش از این میزان باشد، دستگاه آن را پایین می آورد. این تغییر خودکار به صورت داخلی و با تغییر در شدت صدای برنامه ایجاد می‌شود و میزان صدایی که کاربر تنظیم کرده، دست نخورده باقی می‌ماند.



تلویزیون‌های جدید شرکت های مختلف همچنین دارای درگاه شبکه هستند که از این راه می توان این دستگاه ها را با دستگاه های دیگر – که این قابلیت را دارند - از جمله رایانه شبکه کرد.







دادن قابلیت لمسی به صفحه های نمایش نیز با وجود این که فن آوری جدیدی نیست اما در هر گوشه و کناری از نمایشگاه به چشم می خورد. راحتی کار با دستگاه های کوچک تر و حذف کلیدها و اجزای مکانیکی از دستگاه، کاربرپسند بودن و القای حس زندگی در زمانه ای که پیش تر تنها در فیلم ها قابل دیدن بود، از دلایل رشد تصاعدی محبوبیت این نمایشگرهاست.



در نمایشگاه "ایفا"ی ۲۰۰۹ مدل های بسیار بزرگی از نمایشگرهای حساس به لمس یا خودکار الکترونیک به نمایش درآمده که می توان در اداره ها یا مدرسه ها، به جای تخته سیاه یا سفید از آن استفاده کرد. بهای گران و غیراقتصادی بودن و هزینه های بالای تعمیر و نگهداری، ظاهرا تنها مشکل بر سر راه استفاده از این تجهیزات است؛ مشکلی که به نظر می رسد کلید حل آن در دست زمان است.
 
بالا