تیرنگ نیستانی، پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران که مسوول طرح تحقیقاتی انجام شده در این خصوص است، عقیده دارد که التهاب، نقش اصلی را در دیابت نوع 2 و عوارض بعدی آن یعنی بیماریهای قلبی و سکته دارد.
نیستانی تاکید میکند که دوغ حاوی ویتامین D میتواند میزان این التهابها را كاهش دهد. او میگوید: «برای نخستین بار تحقیق ما نشان داد که در صورت نوشیدن دوغ حاوی کلسیم و ویتامین D تولید مادهای موسوم به آدیپونکتین که در بافتهای چربی ترشح میشود و دارای خواص ضدالتهابی است، افزایش مییابد بنابراین دوغ میتواند یک انتخاب درمانی برای بیماران دیابتی باشد.»