• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همه چیز درباره گلها و گیاهان فضای باز

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
سلام خدمت امیر علی و بقیه کاربرها :دی

خیلی ها میدونن، اونایی هم که نمیدونن بهشون میگم.
جونم براتون بگه درسته الان کار من چیز دیگه ای هست اما من حدود 12 سال تجربه کار با گل و گیاه رو دارم و تولیدی گل و گیاه داشتیم
دیدیم واقعا حیف هست که شما از این تجربیات گرانبهای من استفاده نکنید :D

توی این تاپیک من به مرور گلهای مناسب فضای باز رو معرفی میکنم. از نحوه کاشت بگیر تا نحوه نگهداری و تکثیر و ...
حالا این وسط نقش شما چیه؟
آها! سوال خوبی بود!
شما، هم میتونی فقط نقش بیننده رو بازی کنی و پست های من رو بخونی و استفاده ببری :دی
و هم میتونی سوالی داشتی بپرسی تا من با توجه به اطلاعاتی که دارم اگه تونستم جواب بدم
و همینطور میتونی از تجربیات شخصی خودتون برای معرفی اینجور گیاهان استفاده کنی.
اما یادتون باشه توی این تاپیک ما در مورد گلهای اپارتمانی صحبت نمیکنیم. فقط و فقط در مورد گلها و گیاهان فضای باز، یعنی اون هایی که توی باغچه و گلدان، داخل باغ و حیاط نگه داری میشن.
برای گلهای اپارتمانی هم شاید تاپیک مشابهی استارت شد.

مورد بعدی اینه که ممکنه شما چیزی رو بدونی که من ندونم. و یا چیزی من بگم که اشتباه باشه و شما درستش رو بدونی. خیلی راحت میتونید اطلاعات ناقص و اشتباه من رو اصلاح کنید. از اینجور پست ها به شدت استقبال میکنم.
چون از قدیم گفتن همه چیز را همگان دانند.

پ.ن: قابل توجه دوستانی که ممکن هست فکر کنن این تاپیک جای خوبیه برای افزایش تعداد پست و ...، باید خدمتتون عرض کنم که کلا هدف این تاپیک استفاده از تجربیات شخصی افراد هست نه کپی پیست کردن از سایت ها و وبلاگ های دیگه. پس نبینم یکی شروع کنه روش نگه داری و کاشت فلان گل رو از یه جا دیگه کپی پیست کنه و بیاره اینجا. یقینا رعایت کردن این مورد خیلی میتونه به پربار بودن این تاپیک کمک کنه. پیشاپیش تشکر میکنم از شما برای رعایت کردن این مورد.

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
خب
برای اولین گل میخوام گونه ای زیبا از خانواده رز رو بهتون معرفی کنم

گل رز چیتی

Two_Color_Rose_by_Sleepy_Neko_Angel.jpg

2.jpg

این گل که شاخه ای آزمایشگاهی از رز رنگی هست، توسط دستکاری و پیوند رنگدانه ها، گل های تک رنگ رز رو به صورت دو یا سه رنگ در آورده
حالا اینکه چرا توی ایران بهش میگن چیتی، باید بگم دلیلش لوبیا چیتی هست :دی
به خاطر شباهت نمونه اولیه ای که به ایران وارد شد و لوبیا چیتی، برادران لطف کردن بهش گفتن رز چیتی!

این رز زیبا رنگ های مختلفی داره اما قالب اونها دورنگ هستن و تعداد سه رنگ هاش خیلی کمه
این گل هم مانند دیگر گل های خویشاوند خودش نیاز به هوای ازاد و نور مستقیم آفتاب داره. میتونه در گلدان یا باغچه نگهداری بشه و در زمستان هم به خواب میره و نیازی نیست گلدانی هاش به جای گرم برده بشه و یا در نمونه های باغچه ایش، روشون رو گلخونه ای کرد.
این گل از نمونه رز های دائم گل هست و بعد از هر بار گلدهی به مدت 10 الی 15 روز دوره استراحت داره تا به گل دهی دوباره برسه
در فصل های سرد گل نمیده و در طول سال به طور میانگین 15 الی بیست مرتبه گل دهی داره
روش نگه داری این گل به مانند دیگر گل های رز (مشهور به سگ جون :دی ) ساده هست و اگه در پاییز درست حرص بشه تا بیست سال عمر خواهد داشت
فراموش نکنید چیتی به مانند دیگر رز ها به بوته ی پیر حساسه. یعنی نباید بزارید بوته های اون پیر بشه. باید همیشه در قصل حرص کردن، تقریبا به طور کلی گیاه رو حرص کنید تا هیچ کدوم از شاخه هاش باقی نمونه و بهار ساقه های جوون داشته باشید. هر کدوم از ساقه های رز که موقع حرص باقی بمونه، در سال بعد یک بوته پیر خواهد شد و حداقل یک سال از عمر گل شما رو کم میکنه.
روش تولید و تکثیر چیتی مثل بقیه فامیلاش، از طریق قلمه زدن تکثیر میشه.
در پاییز باید شاخه های مناسب اون رو به روش صحیح قلمه زنی، قیچی کنید و در شرایط مناسب که همون گلخونه باشه نگه داری کنید. در ماسه های بادی که زیر یک گلخانه شیشه ای یا پلاستیکی گرما داده بشه. و ماسه هم همیشه مرطوب و خیس باشه.
بعد از اینکه قلمه در طول زمستان و اوائل بهار به خوبی ریشه کرد اون رو در گلدان همراه با خاک بدون کود، می کارید تا به اصطلاح قلمه ریشه پر بشه.
در تابستان همون سال شما دارای یک گل چیتی که تولید خودتونه هستید.

این گل هم مثل بقیه رز ها نمونه ای مناسب برای پیوند زدن هست. و از اون به عنوان گل هدف توی گل های پیوندی پایه کوتاه و پایه بلند استفاده میشه
تقریبا مثل بقیه رز ها از خاصیت زیبایی برخورداره و یک گل عطری حساب نمیشه

بیشترین تولید گل چیتی در حال حاضر توی کرج و محلات هست و توی این دو شهر به وفور و قیمت پایین پیدا میشه
به طور متوسط قیمت یک گلدان سطل 4 این گل 10 هزار تومان و قیمت رز پیوندی پایه کوتاه ان 20 تا 30 هزار و پایه بلند آن بالای 50 هزار تومان قیمت دارد

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
با عرض ارادت خدمت آن پیر فرزانه و رهرو صدیق مباحث گُل گُلی ...

یه بوته ی یاس داریم که اینو تو گلدون نسبتا بزرگ کاشتیم و طبیعتا زیاد قد نکشید . بعد چون به اطرافش چسبیده بود و نمیشد جداش کنی من گلدونشو گذاشتم روی سطح باغچه وتهش رو هم شکستم تا ریشه هاش بتونه بره و به خاک باغچه برسه و از روی گلدون هم هر چند وقت یه مقدار خاک برمیدارم تا ریشه ها بیشتر به سمت پایین برن و روزی برسه که گلدون رو کامل بر دارم و درختچه کاملا تو باغچه جا گیر بشه .
حالا سوالم اینه که برای رشد بیشتر چه کار کنم چون تو این چند سال با اینکه داربست هم داره ولی خیلی رشد نکرده و به اطراف نرفته (نگرویده !) به زور تازه به داربست رسیده .
چه کود یا تقویتی میتونم براش انجام بدم ؟
همین چند روز پیش یکم شاخه های پایینشو خلوت کردم تا بلکه شاخه های بالا بیشتر رشد کنه .

.

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
با عرض ارادت خدمت آن پیر فرزانه و رهرو صدیق مباحث گُل گُلی ...

یه بوته ی یاس داریم که اینو تو گلدون نسبتا بزرگ کاشتیم و طبیعتا زیاد قد نکشید . بعد چون به اطرافش چسبیده بود و نمیشد جداش کنی من گلدونشو گذاشتم روی سطح باغچه وتهش رو هم شکستم تا ریشه هاش بتونه بره و به خاک باغچه برسه و از روی گلدون هم هر چند وقت یه مقدار خاک برمیدارم تا ریشه ها بیشتر به سمت پایین برن و روزی برسه که گلدون رو کامل بر دارم و درختچه کاملا تو باغچه جا گیر بشه .
حالا سوالم اینه که برای رشد بیشتر چه کار کنم چون تو این چند سال با اینکه داربست هم داره ولی خیلی رشد نکرده و به اطراف نرفته (نگرویده !) به زور تازه به داربست رسیده .
چه کود یا تقویتی میتونم براش انجام بدم ؟
همین چند روز پیش یکم شاخه های پایینشو خلوت کردم تا بلکه شاخه های بالا بیشتر رشد کنه .

.

محسن جان. اصولا گل یا درختی که قراره بره توی باغچه بهتره که گلدون یا حلبی ای که دورش هست به طور کامل برداشته بشه. حتی اگه شده بزنی گلدون رو بشکونیش هم کلی گل رو در رشد جلو میندازی
ریشه پر شدن توی یک فضای کوچیک کلا گل رو پیر میکنه و رشدش هم کم میشه
بهترین چیز هم برای تقویت باغچه کود حیوانی از نوع گوسفندی هست. چون هم خاک رو مقوی میکنه هم با بیل خوردن خاک باغچه رو سبک و پودر میکنه
ولی اگه کود گوسفندی سوخته و خشک و بی بو پیدا نکردی از کودهای شیمیایی میتونی استفاده کنی
اگه میخوای از شیمیایی استفاده کنی بهتره برای یاس از کود میکرو استفاده کنی
یه بسته میکرو بخر و به همون میزانی که روی بسته بندیش نوشته با آب مخلوط کن و به گل بده
میکرو انواع یاس رو دیوونه میکنه

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
خب گل بعدی گلی هست که الان فصلشه و چشمان خیلی ها رو نوازش میده

یاس زرد

7f1626e7401e152341738087ba92db1d__SAM_0809.jpg

dsc1400035.jpg

این گل که یکی از اعضای خانواده بزرگ یاس ها هست، جزو گروه یاس های زیبا هست و از یاس های خوش بو و عطری نیست.
یاس زرد به صورت بوته ای رشد میکنه و در طول سال یک دوره 45 روزه گل دهی داره. از اواسط اسفند ماه تا اواخر فروردین زمان گل دهی یاس زرد هست و یکی از اولین گلهای بهاری هست که به گل میشینه
امروز در هر باغچه ای باید چند بوته از یاس زرد وجود داشته باشه تا زیبایی بهار رو به رخ بیننده بکشه
فراموش نکنید در هنگام گل کاری حتما از یاس زرد استفاده کنید که دو ماه از زیبایی باغچه شما رو به خودش اختصاص بده
یاس زرد یک گل دائمی هست و در فضای باز کاشته میشه
بعد از اینکه گل هاش بریزه برگهایی به مانند برگ تورن سبز در میاره که در تمام طول بهار و تابستان و پاییز فضای سبز و سرزنده ای به باغچه میده
باید شاخه های اضافه و پیر یاس زرد رو قبل از شروع پاییز و حتی میشه بعد از پایان دوران گل دهی چید تا شاخه های جوون رشد کنن و برای گل دهی سال بعد آماده باشن
یاس زرد رو میشه به دو روش تکثیر کرد. اول به روش ریشه زایی در آب که در فصل تابستون میتونید شاخه های جوونش رو قیچی کنید و در ظرف آب بزارید و در جلوی نور تا ریشه کنه و بعد از اینکه ریشه هاش به حد کافی رسید اون رو توی یک گلدان و خاک بدون کود بکارید تا در اون گلدان ریشه پر کنه و بعد در پاییز بکاریدش توی زمین
در روش دم باید در اواخر پاییز و حتی اواسط زمستون شاخه های یاس رو قلمه بزنید و در ماسه بادی و زیر گلخونه قرار بدید تا ریشه کنه و در بهار بکارید
یاس زرد آفت و شته خاصی نداره و نیاز به سم پاشی هم نداره
بیشترین یاس زرد در کرج، محلات، شیراز و اصفهان تولید میشه
قیمت یک گلدان سطل 4 این گل 3 هزار تومان و قیمت سطل ده این گل هم 10 هزار تومان هست
بیشترین استفاده از گل یاس زرد هم در چین، ایران و آمریکاست

hmt51370

Registered User
لایک‌ها
6
سلام دوست من
شما در زمینه کاشت لاله هلندی هم اطلاعاتی دارید؟
اگه دارید بگید سوء استفاده کنیم:D

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
بپرس سوالاتت رو. هر چی بدونم جواب میدم

hmt51370

Registered User
لایک‌ها
6
سلام دوست عزیز
خدمتت عرض کنم مهندس جان ما امسال برا کسب تجربه به صورت ازمایشی 1000 لاله هلندی کاشتیم حالا یه چند تا سوال داشتم می خواستم ببینم نظرت چیه اخه از هرکی می پرسی یه چیز میگه واقعا ادم می مونه کی درست میگه کی اشتباه
اول اینکه می خواستم بدونم برای کاشت پیاز رو باید کج کاشت یا راست؟باورت نمیشه از 10 نفر بیشتر پرسیدم هرکی یه نظری میده اخر سر ما 500 کج کاشتیم 500 راست
دوم اینکه برای مرحله ای که تو گلخونه می بریم تا با گرما دهی تنظیم نور زمان گلدهی رو موقعی برسونیم که مد نظرمونه چه دمایی پیشنهاد می کنید.؟
سوم اینکه اختلاف دمای گلخونه ای که گذاشتیم توش تو شب و روز خیلی زیاده تو روز بین 20 تا 27 ولی تو شب به 0 تا 6 میرسه به نظرتون زیاده کمه چجوریه؟چهقدر اختلاف دما مناسبه مشکلی به وجود نمیاره؟
ممنون میشم نظرت رو بدونم از راهنماییت استفاده کنم

Last edited:

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
اول اینکه می خواستم بدونم برای کاشت پیاز رو باید کج کاشت یا راست؟باورت نمیشه از 10 نفر بیشتر پرسیدم هرکی یه نظری میده اخر سر ما 500 کج کاشتیم 500 راست
کج چیه!
باید صاف بکارید. در قدیم گل ها رو که قلمه میزدن کج فرو میکردن توی ماسه اما بعدها معلوم شد این کار و ذهنیت اشتباه بوده و صاف قلمه زدن بهتره.
در مورد پیازها این مورد اصلا وجود نداره. باید صاف کاشته بشه و هر کی به شما گفته کج هنوز به اون ذهنیت قدیمی قلمه زدن ایمان داره.
اما به طور کلی پیاز با کج کاشتن هم زیادی مشکلی نداره. ولی بهتره صاف کاشته بشه

دوم اینکه برای مرحله ای که تو گلخونه می بریم تا با گرما دهی تنظیم نور زمان گلدهی رو موقعی برسونیم که مد نظرمونه چه دمایی پیشنهاد می کنید.؟
سوم اینکه اختلاف دمای گلخونه ای که گذاشتیم توش تو شب و روز خیلی زیاده تو روز بین 20 تا 27 ولی تو شب به 0 تا 6 میرسه به نظرتون زیاده کمه چجوریه؟چهقدر اختلاف دما مناسبه مشکلی به وجود نمیاره؟
ببینید برای پیش‌رس کردن پیازها باید با توجه به شرایط آب و هوایی شهرها تصمیم گیری کرد. ضمن اینکه دقیقا اینکه چه دمایی برای چه زمانی باید ایجاد بشه رو من اطلاعی ندارم. چون کشت وسیع لاله نداشتم. ولی خیلی ساده میتونید با تهیه یه کتاب "کاشت و نگه داری لاله" این موارد رو یاد بگیرید
اما همینقدر بهتون بگم اختلاف و نوسان دمایی گلخونتون توی روز و شب بسیار بالاست! سرمای شبتون میتونه باعث بشه غنچه های لاله زود خودشون رو بندازن و گردنشون بشکنه و همینطور گرمای روزتون هم میتونه آفت بندازه به جون لاله ها

hmt51370

Registered User
لایک‌ها
6
کج چیه!باید صاف بکارید. در قدیم گل ها رو که قلمه میزدن کج فرو میکردن توی ماسه اما بعدها معلوم شد این کار و ذهنیت اشتباه بوده و صاف قلمه زدن بهتره.در مورد پیازها این مورد اصلا وجود نداره. باید صاف کاشته بشه و هر کی به شما گفته کج هنوز به اون ذهنیت قدیمی قلمه زدن ایمان داره.اما به طور کلی پیاز با کج کاشتن هم زیادی مشکلی نداره. ولی بهتره صاف کاشته بشه
ممنون دوست عزیزمنظور از کج کاشتن نه اون کج به معنای کلمه است اگه پیاز لاله رو ببینید حالت یه قطره اب و داره کشیده شدست یه انهنایی وستش داره میگن اون باید رو به بالا باشه چون جوونه گل از اونجا میزنه بیرون و اون تجوونه ای که از بالاش میزن بیرون برای برگه اگه کج نکاریم میگن گلی کهمیده کوچیک میشه و برگش بزرگتر این و یه نفرگفت که 7 هزارتا لاله خودش کاشته کارشناسی ارشد باغبانیه پارسال اینطوری کاشتهولی باز از کسی که خودش هم وارد میکنه هم میکاره صادر میکنه پورسیدیم گفت باید صاف باشه برا همونه که ادم گیج میشهمیمونه کدوم درسته.راجی دما گلخومه هم ممنون از راهنماییت

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
محسن جان. اصولا گل یا درختی که قراره بره توی باغچه بهتره که گلدون یا حلبی ای که دورش هست به طور کامل برداشته بشه. حتی اگه شده بزنی گلدون رو بشکونیش هم کلی گل رو در رشد جلو میندازی
ریشه پر شدن توی یک فضای کوچیک کلا گل رو پیر میکنه و رشدش هم کم میشه
بهترین چیز هم برای تقویت باغچه کود حیوانی از نوع گوسفندی هست. چون هم خاک رو مقوی میکنه هم با بیل خوردن خاک باغچه رو سبک و پودر میکنه
ولی اگه کود گوسفندی سوخته و خشک و بی بو پیدا نکردی از کودهای شیمیایی میتونی استفاده کنی
اگه میخوای از شیمیایی استفاده کنی بهتره برای یاس از کود میکرو استفاده کنی
یه بسته میکرو بخر و به همون میزانی که روی بسته بندیش نوشته با آب مخلوط کن و به گل بده
میکرو انواع یاس رو دیوونه میکنه

مشکلش اینه که دیگه بیشتر از این نمیشه تکونش داد . شاخه هاش به اطراف چسبیده و من نهایت تونستم به سطح باغچه برسونمش و ته گلدونو شکستم ، همین. حالا باز با این اوصاف بزنم گلدونو بشکونم ؟ میترسم ! نهایت کارم اینه که هر چند وقت یه بار یه مقدار خاک رو از گلدون بر میدارم تا ریشش بره پایین تر و به امید روزی که بتونم گلدون رو کلا بردارم.
اون کود میکرو یا حیوانی بهترین موقع کی هست ؟ حالا یا اردیبهشت ؟ چون فکر میکنم اوج رشدش اونموقع هست.
نوعش هم از همین یاسهای معمولی هست که بو میده . همینایی که میخزه و به دیوار یا میله میپیچه . (مثلا از نوعی که عکس گذاشتی نیست)

.

نور گیاهان آپارتمانی

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام خدمت امیر علی و بقیه کاربرها :دی

خیلی ها میدونن، اونایی هم که نمیدونن بهشون میگم.
جونم براتون بگه درسته الان کار من چیز دیگه ای هست اما من حدود 12 سال تجربه کار با گل و گیاه رو دارم و تولیدی گل و گیاه داشتیم
دیدیم واقعا حیف هست که شما از این تجربیات گرانبهای من استفاده نکنید :D

توی این تاپیک من به مرور گلهای مناسب فضای باز رو معرفی میکنم. از نحوه کاشت بگیر تا نحوه نگهداری و تکثیر و ...
حالا این وسط نقش شما چیه؟
آها! سوال خوبی بود!
شما، هم میتونی فقط نقش بیننده رو بازی کنی و پست های من رو بخونی و استفاده ببری :دی
و هم میتونی سوالی داشتی بپرسی تا من با توجه به اطلاعاتی که دارم اگه تونستم جواب بدم
و همینطور میتونی از تجربیات شخصی خودتون برای معرفی اینجور گیاهان استفاده کنی.
اما یادتون باشه توی این تاپیک ما در مورد گلهای اپارتمانی صحبت نمیکنیم. فقط و فقط در مورد گلها و گیاهان فضای باز، یعنی اون هایی که توی باغچه و گلدان، داخل باغ و حیاط نگه داری میشن.
برای گلهای اپارتمانی هم شاید تاپیک مشابهی استارت شد.

مورد بعدی اینه که ممکنه شما چیزی رو بدونی که من ندونم. و یا چیزی من بگم که اشتباه باشه و شما درستش رو بدونی. خیلی راحت میتونید اطلاعات ناقص و اشتباه من رو اصلاح کنید. از اینجور پست ها به شدت استقبال میکنم.
چون از قدیم گفتن همه چیز را همگان دانند.

پ.ن: قابل توجه دوستانی که ممکن هست فکر کنن این تاپیک جای خوبیه برای افزایش تعداد پست و ...، باید خدمتتون عرض کنم که کلا هدف این تاپیک استفاده از تجربیات شخصی افراد هست نه کپی پیست کردن از سایت ها و وبلاگ های دیگه. پس نبینم یکی شروع کنه روش نگه داری و کاشت فلان گل رو از یه جا دیگه کپی پیست کنه و بیاره اینجا. یقینا رعایت کردن این مورد خیلی میتونه به پربار بودن این تاپیک کمک کنه. پیشاپیش تشکر میکنم از شما برای رعایت کردن این مورد.

bham100

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
8
باسلام و تشکر از مطلب کاربردیتون
من یک گلدان بن سای دارم که خیلی خوب رشد کرده
آیا این گلدان رو میتونم تو فضای باز بکارم
آیا براش مشکلی پیش نمیاد
من ساکن تهران هستم
یکی از گل فروشی های تهران گفت که این کار چندان مناسب نیست

بالا