• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

وصیت نامه نویسی

benjohn

Registered User
لایک‌ها
90
سلام به ادبا
به نظر شما میشه که وصیت نامه رو هم تو ژانر ادبی قرار بدیم؟ اگر آره خیلی خوشحال میشم هر کدومتون یه وصیت نامه ی ادبی همینجا بنویسید
اگر استقبال شد خودمم مینوسم. در ضمن نظری هم اگر در مورد وصیت نامه و مرگ دارید بنویسید

Love_life

Registered User
لایک‌ها
975
دوس داشتم بنویسم !
ولی بنویسم بعد 6 ماه یه خبر بزارن داداستانی دیشب با زنش دعواش شده ، گفته بخش ادبیات رو پاک کنید !
به هر حال تو این فروم وقت گذاشتن ( کلا نت ایران ) اشتباهه

benjohn

Registered User
لایک‌ها
90
دوس داشتم بنویسم !
ولی بنویسم بعد 6 ماه یه خبر بزارن داداستانی دیشب با زنش دعواش شده ، گفته بخش ادبیات رو پاک کنید !
به هر حال تو این فروم وقت گذاشتن ( کلا نت ایران ) اشتباهه
جدا نشنیده بودم به هر حال به نظر من اگر آدم چیزیو دوست داره باید براش بجنگه

mmft

Registered User
لایک‌ها
58
بد نیست پیشنهادتون. البته فکر کنم چنین وصیتنامه هایی وجود داشته باشند. ولی میتونه تبدیل به یک سبک هنری مشخص بشه و بعدشم مد بشه. به شرطی که مسایل مهم بعد از مرگ مربوط به بازمانده ها هم توی اصول این سبک جا داده بشه. کافیه چند تا بازیگر و شخصیت بزرگ علمی و ادبی اینکارو بکنن. فکر کنم بگیره

hossein137

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
10,757
بنده به شخصه با هر جور نوشتنی موافقم.

sedo

Registered User
لایک‌ها
1,574

خواهشا کسانی که زیر تابوت مرا می گیرند،هم قد باشند!

mirbest32

Registered User
لایک‌ها
893
وصیت نامه مولانا جلال الدین بلخی:

شما را وصيت مي کنم به ترس از خدا در نهان و عيان
و اندک خوردن و اندک خفتن و اندک گفتن و
کناره گرفتن از جرم و جريت­ها و مواظبت بر روزه
و نماز برپا داشتن و فرونهادن هواهاي شيطاني
و خواهش­هاي نفساني و شکيبايي بردرشتي مردمان
و دوري گزيدن از همنشيني با احمقان و نابخردان و سنگدلان
و پرداختن به همنشيني با نيکان و بزرگواران همانا بهترين
مردم کسي است که براي مردم مفيد باشد و بهترين گفتار کوتاه
و گزيده است و ستايش از آن خداوند يگانه است.

حال قضاوت با خود شماست، آیا وصیت نامه در دسته بندی ادبی جایی دارد؟

mmft

Registered User
لایک‌ها
58
وصیت نامه مولانا جلال الدین بلخی:

شما را وصيت مي کنم به ترس از خدا در نهان و عيان
و اندک خوردن و اندک خفتن و اندک گفتن و
کناره گرفتن از جرم و جريت­ها و مواظبت بر روزه
و نماز برپا داشتن و فرونهادن هواهاي شيطاني
و خواهش­هاي نفساني و شکيبايي بردرشتي مردمان
و دوري گزيدن از همنشيني با احمقان و نابخردان و سنگدلان
و پرداختن به همنشيني با نيکان و بزرگواران همانا بهترين
مردم کسي است که براي مردم مفيد باشد و بهترين گفتار کوتاه
و گزيده است و ستايش از آن خداوند يگانه است.

حال قضاوت با خود شماست، آیا وصیت نامه در دسته بندی ادبی جایی دارد؟

بیشتر اخلاقی هست. اون زمان رسم الخط همینجوری بوده

3dwin

Registered User
لایک‌ها
438
وصیت نامه پتانسیل بالایی در برانگیختن علائم هیستریک در افراد داره . شدیدا باهاش مخالفم . حالا چه به عنوان قالب ادبی چه به عنوان یک وظیفه دینی و ... .

benjohn

Registered User
لایک‌ها
90
وصیت نامه پتانسیل بالایی در برانگیختن علائم هیستریک در افراد داره . شدیدا باهاش مخالفم . حالا چه به عنوان قالب ادبی چه به عنوان یک وظیفه دینی و ... .
خوب حق با شماست یکه کم کار غمناکیه اما هستریک واژه ی تندیه اینطور نیست گرچه هنوز کسی تو این تاپیک به سوال من جواب نداده که اصلا میتونه ادبی باشه یا نه

mirbest32

Registered User
لایک‌ها
893
بیشتر اخلاقی هست. اون زمان رسم الخط همینجوری بوده
نه حالا، حتما لازم نیست یه متن به نثر خیلی خاصی نوشته بشه تا به اون ادبی بگیم...در ضمن همین که اخلاقیه میشه جزء ادبیات تعلیمی به حساب آوردش!
وصیت نامه چارلی چاپلین هم با این که قدمت خیلی زیادی نداره ولی دارای نکات ادبی و آموزنده زیادیه.

benjohn

Registered User
لایک‌ها
90
نه حالا، حتما لازم نیست یه متن به نثر خیلی خاصی نوشته بشه تا به اون ادبی بگیم...در ضمن همین که اخلاقیه میشه جزء ادبیات تعلیمی به حساب آوردش!
وصیت نامه چارلی چاپلین هم با این که قدمت خیلی زیادی نداره ولی دارای نکات ادبی و آموزنده زیادیه.
یله نوع خاصی از ادبیات که در واقع پراز مطالب آموزنده و پنده و... وجود داره که به اصطلاح بهش didactic گفته میشه اما بعید میدونم که نوشته ای که از مولانا ذکر کردید ادبی باشه به نظر من فاقد عناصر زیبایی شناختیه.
یه شاعر انگلیسی هست البته بهتره بگم بود به اسم ویلفرد اوون که خیلی از شعراش یه جور وصیت نامست دارم ترجمه میکنم آماده بشه حتما میذارم

mirbest32

Registered User
لایک‌ها
893
یله نوع خاصی از ادبیات که در واقع پراز مطالب آموزنده و پنده و... وجود داره که به اصطلاح بهش didactic گفته میشه اما بعید میدونم که نوشته ای که از مولانا ذکر کردید ادبی باشه به نظر من فاقد عناصر زیبایی شناختیه.
یه شاعر انگلیسی هست البته بهتره بگم بود به اسم ویلفرد اوون که خیلی از شعراش یه جور وصیت نامست دارم ترجمه میکنم آماده بشه حتما میذارم
چقدر جالب...بلی ظاهرا همین طوریه که شما میگید، پس منتظر اشعارش با ترجمه benjohn هستیم;)

mmft

Registered User
لایک‌ها
58

اگر بخواهیم اینجوری تفسیر کنیم ادبیات رو پس اگه با لحن لات و لوتهای پایین شهری هم وصیتنامه ای تعلیمی آمیخته با پشیمانی با زبون اونها بنویسیم پس اون رو هم باید به نوعی ادبی به حساب بیاوریم. اگه اینجوری بشه پس ادبیات مفهوم انتزاعی میشه که هرکس برداشت خودشو داره و منم مشکلی با این موضوع نمیتونم داشته باشم.
ولی من ترجیح میدم اگر میخوام راجع به سبک جدید ادبی در موضوع وصیتنامه فکر کنم یک مفهوم جدیدتر صرفا ادبی از گویش و اخلاق رو مشاهده کنم که همون اخلاقیات یا گویشها را در قالب یک طراحی چدید و ظرف ادبی خاص جا داده باشه.
اونوقت میشه گفت که شاهد یک سبک جدید در وصیتنامه نویسی خواهیم بود!!!!

wonnin

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
7,614
عجب تاپیک سختی هستش :f34r:

هم موضوع تاپیک که آدمو میترسونه و هم محتوای نوشته ها که حتی خوندنش هم برام سخته :weird:
خداونگارا از روزی که قرار بر این است نامه ای از وصیت هایم را همسرانم بخوانند , مرا مصون قرار ده .....

بالا