• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

وضعیت خدمات تلفن همراه در ایران

web_doost

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
22 ژانویه 2006
نوشته‌ها
822
لایک‌ها
9
خرداد ماه امسال طبق گفته های مسئولان ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران به 24 درصد خواهد رسید .


دكتر غفاريان، با اشاره به واگذاري سهام شركت‌‏هاي مخابراتي به بورس، اظهارداشت: در سال 86 مالكيت شركت‌‏هاي مخابراتي به بخش خصوصي سپرده مي‌‏شود؛ اما سياست‌‏گذاري و مديريت در بخش دولت باقي خواهد ماند.
وي، ادامه داد: در حال حاضر ضريب نفوذ تلفن همراه اپراتور اول در كشور 8/21 درصد است كه تا پايان خرداد ماه و با واگذاري كامل سيم كارت‌‏هاي ثبت نامي اين رقم به 24 درصد خواهد رسيد.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، يادآورشد: با وجود فعاليت اپراتورهايي چون تاليا و ايرانسل، ضريب نفوذ تلفن همراه در كشور تا خرداد ماه به 27 درصد خواهد رسيد.


این رقم در مقایسه با ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور تحت اشغال عراق که 32.6 درصد است واقعا تکان دهنده است !

هر سه اپراتور فعال در کشورعراق گزارش عملكرد فصل پایانی سال 2006 خود را عرضه کرده اند كه مطالعه آنها نشان مي دهد ضريب نفوذ تلفن همراه درعراق جنگ زده و تحت اشغال بيش از 8 درصد بالاتر از ايران است.
بر اساس این گزارش ، در طول مدت مذکور بازار مخابرات کشور عراق بهترین فصل خود را تجربه کرد و 1.36 میلیون مشترک را به مجموع مشترکین خود اضافه کرد و میزان كل آنها را به مرز 9 میلیون تن رساند.
این امر نشاندهنده ضریب نفوذ 32.6 درصدي تلفن همراه در اين کشور است که 4.8 درصد از آن فقط در 3 ماه آخر سال گذشته ميلادي به دست آمده است.
به گزارش پايگاه خبري تاليانيوز، ضریب نفوذ تلفن همراه در عراق 2 سال قبل تنها 5 درصد بود و حال آنکه یک سال پس از مقطع مذکور اين رقم با 12 درصد افزایش به 17.3 درصد رسيد.
افزایش 15.3 درصدی که در سال جاری به ثبت رسیده است بدون شک يك رکورد شکني بي نظير است و بر همین اساس انتظار می رود در سال 2007 میلادی نیز با بهبود وضعیت آنتن دهی و پوشش شبکه تلفن همراه هر سه اپراتور موجود در عراق، شاهد رکوردشكني دیگری باشیم.
بر اساس این گزارشها، در يك سال گذشته تحولات چشمگيري در بازار تلفن همراه عراق رخ داده، به این ترتیب که اپراتور Orascom سال 2006 میلادی را با اختصاص 40 درصد از میزان کل مشترکین به خود آغاز کرد ولی در عین حال در هر فصل درصدی از سهم خود را نیز از دست داد و سه ماهه پاياني سال 2006 را با اختصاص 32.8 درصد از مجموع بازار به خود به پایان رساند.
از طرف دیگر Wataniya's AsiaCell نیز سال 2006 میلادی را به گونه ای آغاز کرده بود که پس از اوراسکام با 36.1 درصد كل مشتركان در مکان دوم قرار داشت ولی این اپراتور نیز در طول دو فصل بعدی سال سیر نزولی را طی کرد و سال را با اختصاص 31.0 درصد از مجموع کل بازار به خود به پایان رساند.
MTC Kuwait's Atheer Telecom برنده واقعی رقابت سه ماهه اخير بود چرا که سهم خود را از 23.5 درصد به 36.2 درصد افزایش داد و همچنین میزان مشترکین خود را 3 برابر كرد.
عمده ترین دلیل اين تغییر در بازار، افزايش مشتركان در مناطق محروم تر عراق عنوان شده است.
در حالیکه اوراسکام منطقه مرکزی عراق از جمله بغداد را در اختیار دارد ، Atheer و AsiaCell مناطق شمال و جنوبی را در اختیار داشتند که کار در این مناطق بسیار دشوار بود.
پس از آنکه سطح خاصی از پوشش دهی به دست آمد ، هریک از 3 اپراتور مذکور مجاز بودند به مناطق دیگری رفته و در آنجا به فعالیت خود ادامه دهند و بنابراین واضح است که با چنین شرایطی كسب مشترکین جدید در بغداد براي AsiaCell و Atheer Telecom بسیار آسانتر از دامنه مناطق کوهستاني و صعب العبور است.

با در نظر گرفتن پولهای هنگفتی که در طول بیش از یک دهه پیش از مردم گرفته شده ؛ نفوذ 24 درصد یک رقم مایوس کننده است . تازه امسال قیمت سیم کارت رو به 280 هزار تومن رسوندن ؛ چه سالهایی که قیمتهای بالایی چون 600 هزار تومن رو برای یک سیم کارت از مردم دریافت میکردن . بر اساس اطلاعاتی که من از شیوه ارائه خدمات اپراتورها در کشورهای خارجی دارم باید به اطلاعتون برسونم که معمولا اپراتورها در ازای ارائه سیم کارت پول بسیار ناچیزی از مشتری دریافت میکنن و بخش اعظم درآمد اپراتورها از آبونمان است . با در نظر گرفتن این تمایزها بیشتر میشه به فاجعه آمیز بودن ضریب نفوذ 24 درصد ایران پی برد !!


در کشوری مثل ایران با درآمدهای سرشار نفتی نمی بایست بابت ارائه یک سیم کارت پولهای هنگفتی مثل 600 هزار تومن و حتی 280 هزار تومن از مردم گرفته شود . حداقل می بایست در ازای دریافت چنین پولی سرعت نفوذ تلفن همراه و همچنین سرعت بهبود کیفیت و سطح خدمات را از دیگر جاهای جهان بسیار بیشتر میکردیم که متاسفانه اینگونه هم نبوده است !

پس از گذشت نزدیک به 12 سال تازه قرار است امسال خدمات GPRS اپراتور اول راه اندازی بشه که تازه روشن نیست چه قیمتی براش در نظر میگیرن و استفاده از اون آیا به صرفه خواهد بود یا نه . این بدان معنی است که ارتقای نسل اپراتور اول از نسل 2 به نسل 2.75 پس از حدود 13 سال مقدور شده که با این اوصاف انتظار تجربه نسل 3 تلفن همراه در اپراتور اول تلفن همراه ایران تا 10 سال آینده بیش از یک رویا چیزی نخواهد بود !!

میزان عقب ماندگی ایران از نظر خدمات تلفن همراه هنگامی بیشتر خودنمایی می کند که بدانیم ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین هم اینک می توانند از نسل 3 خدمات تلفن همراه بهره ببرند ولی ما ملت بزرگ و قهرمان ایران هنوز اندر کف نسل 2.75 هستیم که آیا می آید یا نه ؟ ارزان می آید یا گران !!

نمونه دیگری که حاکی از عقب ماندگی کشورمان در زمینه خدمات تلفن همراه است شمار مشترکین تلفن همراه در کشور فقیر پاکستان است . در کشور پاکستان که نه نفت دارد ، نه گاز نه نیروی پتانسیل بالای انسانی مانند ایران 50 میلیون نفر تلفن همراه دارند .


شاهد دیگر بر مظلومیت صنعت خدماتی تلفن همراه در کشور ایران این خبر است که چند ماه پیش منتشر شد ؛ سیم کارت در افغانستان رایگان است !!

به دنبال افزايش رقابت ميان شركت‌هاي خصوصي ارائه خدمات تلفن همراه در افغانستان توزيع رايگان سيم كارت در اين كشور آغاز شده است.
شركت "افغان بيسيم" روز دوشنبه در بيانيه‌اي اعلام كرد كه تمام شهروندان افغان از اين پس مي‌توانند، سيم كارت تلفن همراه اين شركت را رايگان دريافت كنند.
پيش از اين، هر قطعه سيم كارت تلفن همراه شركت افغان بيسيم ‪ ۵۰۰‬افغاني معادل ‪ ۹۲‬هزار و ‪ ۵۰۰‬ريال عرضه مي‌شد.
افغان بيسيم اولين شركت تلفن همراه افغانستان است كه پس از سقوط گروه طالبان در سال ‪ ۲۰۰۱‬ميلادي در اين كشور فعاليت خدماتي خود را آغاز كرد و در حال حاضر ‪ ۱۵۰‬از ‪ ۲۶۴‬شهرستان اين كشور را تحت پوشش دارد.
افغان‌ها براي استفاده از خدمات تلفن همراه، كارت ‪ ۲۵۰‬تا پنجهزار افغاني را از مغازه‌هاي سطح شهر خود تهيه مي‌كنند.
هم اكنون سه شركت خصوصي تلفن همراه در افغانستان فعاليت دارند و چهارمين شركت هم به زودي در اين كشور آغاز به كار خواهد كرد.
شمار مشتركين تلفن همراه درافغانستان به يك ميليون و هشتصد هزار مشترك مي‌رسد.
وزير مخابرات افغانستان نيز پيشتر گفته بود: ‪ ۷۰‬درصد افغان‌ها تحت پوشش شبكه‌هاي مخابراتي قرار دارند كه تا سه سال آينده اين رقم به ‪ ۹۰‬درصد افزايش خواهد يافت.
به گفته" امير زي سنگين" براي اين منظور صندوق توسعه مخابرات ايجاد شد تا تمام شركت‌هاي خصوصي و دولتي ‪ ۲/۵‬درصد از عوايد خود را به اين صندوق واريز كنند.
در سال ‪ ۱۳۸۰‬در زمان سقوط طالبان امكان مكالمه تلفني از افغانستان به ساير كشورها نبودمردم براي صحبت با دوستان خود به ايران و پاكستان مسافرت مي‌كردند.
شركت تلفن‌همراه روشن پيشتر در افغانستان براي نخستين بار،خدمات اينترنت را با استفاده از تلفن سيار در كشور با همكاري شركت زيمنس آلمان كه اكنون نيمي از خدمات اين شركت را ارايه مي‌كند، آغاز كرد.
شركت روشن با يك ميليون مشترك يكي از بزرگترين شركت‌هاي مخابراتي است كه با ‪ ۲۴۰‬ميليون دلار سرمايه‌گذاري ‪ ۱۶۰‬شهر افغانستان را تحت پوشش دارد.


و اما بنابر گفته وزارت ارتباطات ، ایران از نظر نفوذ تلفن همراه در خاورمیانه تنها از دو کشور افغانستان و یمن جلوتر است .

ارائه آمارهای نسبتاً دقیق در ارتباط با میزان ضریب نفوذ تلفن همراه در میان کشورهای دنیا امری مشکل به نظر می‌رسد البته در این میان با توجه به این مساله که بالا بودن ضریب نفوذ تلفن همراه در هر کشوری، رشدی در زمینه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوب می‌شود هر کشوری درصدد افزایش این میزان است.
اروپا در میان سایر قاره‌های جهان ضریب نفوذی بالغ بر 70 درصد دارد. این میزان در قاره آمریکا 42 درصد و آفریقا نیز 9 درصد است.
در کل تعداد مشترکان تلفن همراه در دنیا تا دو ماه گذشته با عبور از مرز 5/2 میلیارد نفر به ضریب نفوذ 40 درصد رسیده است که تا پایان سال 2007 به 45 درصد هم می‌ رسد.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقاتی گارتنر، کشور امارات با ضریب نفوذی معادل 145 درصد، در صدر فهرست کشورهای جهان قرار دارد. این در حالی‌ است که در گزارش اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) کشور هنگ‌کنگ با ضریب نفوذ 122 درصد، ماکوئی چین 116 درصد و سنگاپور با 101 درصد بالاترین ضریب نفوذ را در آسیا به خود اختصاص داده‌اند. بر اساس همین گزارش کشور تایوان با ضریب نفوذ 4/4 درصد کمترین ضریب نفوذ را در میان کشورهای آسیایی دارد.
ضریب نفوذ تلفن همراه در خاورمیانه تا پایان سال 2006 نیز 44 درصد است که این میزان تا پایان سال 2007 به 50 درصد می‌رسد، اما ایران در بین 13 کشور منطقه از نظر ضریب نفوذ تلفن همراه در جایگاه یازدهم قرار دارد و تنها دو کشور یمن و افغانستان در جایگاهی پایین‌تر از ایران ایستاده‌اند. لازم به ذکر است ایران با 10 میلیون و 600 هزار مشترک تلفن همراه در رتبه 44 دنیا ایستاده است.
به گفته مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار با واگذاری سیم ‌کارت‌های دولتی تا پایان سال جاری ضریب نفوذ تلفن همراه در کشورمان به 25 درصد خواهد رسید.
 
بالا