• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

يك سوال حقوقي درباره سفته . دوستان وكيل راهنمايي كنند

sasan s

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
3,123
با سلام خدمت دوستان
حدود يكماه پيش يكي از اقوام نزديك از من خواست ضمانتش رو براي يك شركت معتبر بكنم . به همين منظور از من يك گواهي حقوق از محل كار خواست و همچنين درخواست كرد كه سفته هاش رو هم براش امضا كنم .
من در روز مقرر به اون شركت معتبر رفتم و گواهي اشتغال به كارم رو ارائه دادم و خواستم تا پشت سفته هاي فاميلمون رو امضا كنم . اما در اونجا سفته اي رو جلوي من گذاشتند و به جاي پشت صفحه سفته از من خواستند روي سفته رو پر كنم و امضا كنم . بنا به دلايلي از جمله اينكه نمي خواستم براي اون فاميلمون مشكلي پيش بياد خودم متعهد شدم ! واقعيتش توي رو در بايستي قرار گرفتم . بعد از اينكه از اون شركت معظم بيرون آمدم گفتم من اين سفته رو به عنوان متعهد امضا كردم و هيچ رسيدي هم ندارم . دنبال رسيد رفتم ولي گفتند هيچ جا رسم نيست بابت سفته رسيد بدهند و يا در قسمت توضيحات توضيحي بابت تضميني بودن سفته بنويسند . بالاخره با مشورت با امور مالي شركتي كه خودم در آن مشغول به كار هستم درخواست شماره سند سفته و كپي سند امور مالي رو خواستم كه دريافت كردم ، البته جالبه كه از كسي كه من ضامنش شدم پشت سفته ها امضا گرفتند .
حالا چندين اشتباه هم در اين ميان براي من در امور مالي شركتي كه براي آشنامون سفته دادم رخ داد كه باعث شد كلا از اين قضيه بترسم و شديدا پشيمون شدم و ظرف دو هفته بعد از قضيه به اون شركت رفتم و درخواست دادم كه سفته رو پس بدهند و من از ضمانت اين فاميلمون منصرف شدم . البته موضوع رو با فاميلم هم در ميون گذاشتم و ايشون گفت اگر دل چركين هستي برو سفتت رو پس بگير . ولي حالا امور مالي شركت ميگه ما سفته رو پس نمي ديم و شما بايد از اول دقت مي كرديد كه داريد چي رو امضا مي كنيد . آيا من هيچ راه حل قانوني براي پس گرفتن سفته و ضمانتم دارم ؟ ممنون ميشم اگر دوستاني كه از مسائل حقوقي سررشته دارند راهنمايي كنند . با تشكر

amir-khan

Registered User
لایک‌ها
37
عجب اشتباهی کردین . البته ایشالا که هیچ مشکلی پیش نمیاد چون همونطور که گفتین سفته برای تضمین به یک شرکت معتبر سپرده شده و تو بازار نیست .

اگه تو بازار بود که دیگه هیچی .

مرد مومن آخه چرا گول این فامیلت رو خوردی ؟ چرا برای کسی که بهت دروغ گفته تضمین دادی ؟ مگه طرف نگفته بود باید ضامن سفته خودش بشی ؟ پس چرا اخرش از خودتون سفته گرفتند ؟ :blink:

از من می شنوی برای تنبیه این فامیلتون هم که شده هرجوری هست سفته رو بگیر .

یاد یه خاطره افتادم . چند سال پیش حدود 30 تومن وام می خواستم که با وثیقه و ضامن تونستم از بانک بگیرم . اون زمان به فکر این بودم که پدرم برای ضامن میشه .

همه چیز که اوکی شد رفتم سراغ پدرم و جریان رو گفتم . گفت نمیام ضامن بشم . گفتم چرا ؟ گفت : اگه بجای وام میومدی از خودم قرض می گرفتی بهت می دادم اما حالا که انقدر بزرگ شدی که بجای جیب من ، ترجیح میدی وام بگیری و کار کنی ، باید یاد بگیری دستت تو جیب خودت باشه و جز خودت هیچکس رو نداری . اگه من ضامنت بشم و تو برحسب محال وام رو تصفیه نکنی خیالت راحته که من وامت رو میدم . پس برو یه ضامن غریبه گیر بیار که مجبور باشی خوب کار کنی و وامت رو خودت بدی ....

نتیجه اخلاقی : این اخلاق ارتشی بابام ، پدرم رو درآورده ! :p

نتیجه اخلاقی اصلی : وقتی بابای آدم براش ضامن نمیشه ، رو چه حساب ضامن کسی میشی اونم با سفته ؟ :hmm:

وکیل نیستم اما یه وکیل خوب دارم . اگه خدای نکرده سر این سفته بدجوری کارت گره خورد ( در حد اجرا گذاشتن سفته ) به من خبر بده ببینم چی میشه . الان که کار خطری نیست ترجیح میدم به وکیله رو نزنم . خیلی ناز و ادا داره . :wacko:

deltadecoration

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
هر چی سوال حقوقی دارین تو لینک زیر بپرسین

بالا