• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پارتیشن ها در لینوکس

hamid206

Registered User
لایک‌ها
2
اقا من یه چند تا سوال در مورد پارتیشن های لینوکس داشتم
اول اینکه فرمت پارتیشن های لینوکس ext3 و swap هست دیگه درسته؟ یا فرمت های دیگه ای هم داریم
دوم اینکه ایا در لینوکس هم مباحثی مثل کلاستر داریم منظورم اینکه در ویندوز fat32 کلاستر ها رو 4 کیلوبایتی تقسیم میکنه تو لینوکس ext3 کلاستر ها رو در چه اندازه ای تقسیم بندی میکنه
سوم ما یه پارتیشن برای نصب لینوکس داریم بنام boot ولی اگه نصب اتوماتیک رو انتخاب کنیم مثلا تو ابتان این پارتیشن رو ایجاد نمیکنه فقط swap و root رو ایجاد میکنه خوب یعنی این پارتیشن بی خود هست کارش چیه ؟
چهارم اینکه من یه ویندوز xp داشتم و یه لینوکس ubuntu ولی برای xp مشکلی ایجاد شده بود و مجبور شدم پاکش کنم و دوباره نصب کنم خوب وقتی xp رو دوباره نصب کردم دیگه قسمت boot که میشد ubuntu یا لینوکس را انتخاب کرد نمی امد حالا من برای اینکه این ubuntu رو بالا بیارم باید چیکار کنم در لینوکس های دیگه بدین شکل هست که در هنگام نصب یه فلاپی برای بوت لینوکس ایجاد میشه کرد ولی تو ubuntu همچین چیزی نداریم حالا باید چیکار کرد؟
همین دیگه ببینیم چی کار می کنید در پایان هم اینکه تو پرشن تولز جای یه انجمن برای لینوکس خیلی خالیه یه فکری کنید
:wacko:

zfarhad2003

Registered User
لایک‌ها
3
به نظر من بهتره یه سر به مقالات سایت technotux.org بزنی حیلی اطلاعات جالب و مفیدی گیرت می یاد.
جواب سوالاتت:
اول بجز Ext3 و swap تویه لینوکس ext2، reiserfs و jfs و چندتا فایل سیستم دیگه هم داریم که متداولترین اینا که توصیه میشه موقعه نصب استفاده کنین Ext3 است.
دوم اینکه تا اونجایی که من اطلاع دارم چنین مفعوم مربوط به FAT میشه و در لینوکس معنی نمیده.
سوم boot یه پارتیشن 150 مگابایتی است که اگه باشه خیلی بهتره و برای پارتیشن بندی هم سعی کن دستی اینکار رو انجام بدی و از اتوماتیک استفاده نکنی اینجوری سیستم خیلی بهتر کار می کنه.
چهارم اینکه خاک بر سر این ویندوز با این نصب شدن خودخواهانش. این سیستم عامل ویندوز فکر می کنه تو دنیا فقط خودش وجود داره و برای همین موقع نصب میزنه همه چیز رو خراب می کنه تا خودش رو به سیستم قالب کنه. برای اینکه این مشکلت حل بشه باید grub رو دوباره نصب کنی. تو همون سایت بگردی فکر کنم یه مقاله بود که نصب دوباره grub رو توضیح می داد.

hamid206

Registered User
لایک‌ها
2
ممنون جواب ها رو یافتم یه سوال دیگه البته به موضوع این تاپیک ربطی نداره تو این ابونتو چه مودم ویندوزی میشه نصب کرد که درایورش برای این توزیع لینوکس وجود داشته باشه خودم موتورولا دارم ولی درایوری برای ابونتو نداره میشه یه درایور توزیع دیگه که مشخصات هستش با ابونتو یکی باشه استفاده کرد

zfarhad2003

Registered User
لایک‌ها
3
درایور سخت افزار ربطی به توزیع نداره رویه کرنل سوار میشه بنابراین اگه درایوری برای یه نسخه خاص از کرنل دارین تویه همه توزیعهایی که اون کرنل هست می تونین از اون درایور استفاده کنین.
تویه لینوکس مودمهای اکسترنال بهتر از اینترنال شناخته میشه تقریبا اکثر مودمهای اکسترنال قابل استفاده هستن تویه مودمهای اینترنال هم اینتل راحتتر از بقیه قابل نصب و استفاده است.

بالا