• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پيغام Low disk space در حالي كه حافظه پر نيست.

javad2000

Registered User
لایک‌ها
25
سلام

كامپيوتر يكي از اقوام دو تا مشكل همزمان پيدا كرده. اول اينكه مكرراً (قبل يا بعد از ورود به ويندوز) بي دليل ريستارت ميشه و دوم اينكه خيلي وقت ها پيغام low disk space ميده در حالي كه درايو C (درايو ويندوز XP) حداقل 8GB فضاي خالي داره.
ضمناً نكاتي كه در مورد اين دو مشكل متوجه شدم اينها بوده:

1- بعد از فرمت كردن درايو C و D و نصب آخرين ورژن WinXP2006 و همچنين تبديل فرمت درايو C از Fat32‌ به NTFS باز هم مشكل حل نشد.

2- وقتي Scandisk تحت داس را (براي درايو C) اجرا كردم پيغامي داد مبني بر اين كه «اطلاعات مربوط به فضاي خالي ديسك شما اشتباه ارسال مي شوند. آيا مي خواهيد مشكل را برطرف كنم» و عليرغم پاسخ مثبت به سوال مذكور، مشكل باز هم حل نشد و Scandisk تحت ويندوز هم (چه اسكن كامل و چه اسكن معمولي) هيچ مشكلي را نشان نميدادند.

3- Defragment درايو C هم مشكل را حل نكرد.

4- موقعي كه داخل سي دي درايوها سي دي نباشد، مشكل ريستارت هاي بي دليل خيلي كمتر مي شود. اما كاملاً برطرف نمي شود. ضمن اينكه بعضي سي دي ها را اصلاً اجرا نكرده و به محض اينكه ميخواهيم فايل setup آن سي دي را اجرا كنيم ريستارت مي شود.

5- فن CPU و فن پاور هر دو فعال هستند اما با اين وجود، cpu از زمان روشن شدن مرتباً دمايش بالاتر مي رود و اگر دماي cpu را از قسمت setup مشاهده كنيم خواهيم ديد كه در هنگام روشن شدن حدود 27 درجه بوده ولي به مرور زمان (پس از يك ساعت) حتي تا 64 درجه هم مي رسد. اما نميتوان نتيجه گرفت كه مشكل از دماي CPU است چون بيشتر ريستارت ها حدود 20 ثانيه پس از روشن شدن دستگاه و در حين بالا آمدن ويندوز اتفاق مي افتد.

6- اين مشكل از زمان خريد اين دستگاه كه يك كامپيوتر پنتيوم 3 بوده و 4 سال پيش خريداري شده وجود نداشته بلكه به تازگي چند ماهي است كه پديدار شده.

7- به جز اين مورد، كامپيوتر خودم و دو تا ديگر از اقوام هم مشكل اول يعني ريستارت هاي بي دليل را دارند اما شدت مشكل در اين حد نيست. چون اين كامپيوتر تقريباً هر بار كه روشن مي شود قبل از ورود به ويندوز دو سه بار ريستارت مي كند اما كامپيوترهاي ديگر روزي يكي دو بار بيشتر با اين موضوع مواجه نيستند.

اگر كسي از علت خبردارد خيلي ممنون ميشوم راهنمايي كند.

Persiana

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
129
من مشکل اين ريستارت شدن هاي پياپي را داشته ام و احتمال ميدم که اين مشکل هم بايد مثل مشکل خودم بوده باشه (ولي در مورد مشکل کمبود فضاي ديسک چيزي نمي دونم).

به احتمال فراوان، پاور دستگاه ديگر توانايي نيرودهي به تمامي وسايلي (device) هايي که بهش متصل هستند را ندارد و زماني که فشاري بيش از حد توانش (واتش!) بهش وارد ميشه کامپيوتر رو ريستارت مي کند که البته تعويضش با پاوري قدرتمندتر (پروات تر!) اين مشکل را حل مي کند (در مورد من که همنينطور بودف پاور 350 واتي به التماس افتاده بود که ديگه نمي تونم و حالا يه پاور 450 واتي دارم و ديگه از اون ريستارت شدن ها و هنگ کردن هاي پي در پي ديگه خبري نيست). براي اطمينان بيشتر من داستان خودم با اين مشکل رو براتون ميگم تا ببينيد چقدر مشابهت داره:

کامپيوتر منم اولش قبراق و سرحال بود و هيچ مشکلي نداشت تا اينکه هارد 40 گيگم خراب شد و با يک 80 گيگ عوضش کردم و مشکلاتم - البته به صورت ملايم - از اين زمان شروع شد. اولين مشکل اين بود که اگر سي دي يا دي وي دي اي درون درايو مونده بود و من کامپيوترو روشن ميکردم، به محض اينکه به چک کردن ديوايس هاي مربوطه مي پرداخت ريستارت ميشد و من حتما بايد ديسک رو خارج ميکردم تا مشکلي پيش نياد. بعد از اين اتفاق مشکلات بعدي شروع شد که بازم به ديسک درايو مربوط ميشد و اون اينکه در 99% مواردي که سي دي اي مي خواست ران بشه اين هنگ ميکرد (و من خودم مجبور به ريستارتش مي شدم!).

اول فکر ميکردم ايراد از دي وي دي رام بدبخته و کلي بهش بد و بيراه ميگفتم چون واقعا کابوسي شده بود اجراي CD هام برام و هميشه چشمامو مي بستم و به سبک خارجي ها دو تا انگشتمو به نشانه ي Good Luck ميذاشتم رو همديگه تا اين بدون مشکل ران بشه (و هميشه هم خيط مي شدم!) تا اينکه اين هارد 80 گيگ هم هدش آسيب ديد و قرار شد اينبار با يه دونه 160 گيگي عوضش کنم. خب جناب آقاي مهندس مربوطه هارد رو آوردند و نصبش کردند و کامپيوترو روشن کردند و اونم روشن شد و مشکلي پيش نيومد و قرار شد هارد آسيب ديده رو به اين وصل کنند و تا اونجايي که امکانش هست اطلاعات منو از اون به اين منتقل کنند و همين کارم کردند. ولي به محض روشن کردن کامپيوتر و با گذشت فقط 1 ثانيه خاموش ميشد. شايد 20 بار بيشتر (براي حصول اطمينان) سعي کرد ولي هر بار فورا خاموش ميشد. آخر سر نتيجه گيري اين شد که پاور من ضعيفه و توانايي کشيدن دو تا هارد و بقيه ي چيزا رو با هم نداره (به ويژه که موضوع مشکل ديسکران هام رو هم قبلا گفته بودم و مقصر اصلي 100 در 100 پاور شناخته شد).

هيچي ديگه، فرداش پاور 450 واتي جايگزين 350 واتي خودم شد و بدون هيچ مشکلي عمليات بوت کردن و هارد تو هارد کردن و غيره انجام شد و منم ديگه با مشکل ريستارت شدن هاي پياپي درگير نيستم و دلم از گذاشتنCD يا DVD ديگه نمي لرزه
laugh.gif

خوب حالا ببينيد اگه شما هم شرايطتون مشابه ايناست (که در مورد cd دقيقا مثل مورد منه) تعويض پاور مشکلتونو (مشکل فاميلتونو
biggrin.gif
) حل ميکنه ولي اون Low Disk Space مظمئنا ديگه هيچ ربطي به اين موضوع نداره (8 گيگ کم فضايي نيست که بهش ميگه کم!!).

Persiana

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
129
فن CPU و فن پاور هر دو فعال هستند اما با اين وجود، cpu از زمان روشن شدن مرتباً دمايش بالاتر مي رود
توجه داشته باشيد که فعال بودن تنها کافي نيستف بلکه تعداد دور در دقيقه هاي فن مهم است که بتواند تهويه ي مناسب را براي سيستم به وجود بياورد. ميدونيد، آخه من مشکل فن رو هم داشتم
wacko.gif
در يک زمان هم فن پاور و هم فن جلوي کيس دچار مشکل شده بودند و از کار افتاده بودند و من با ته قلم مو انقدر به پره هاشون ضربه ميزدم و مي چرخوندمشون تا راه بيفته و خوب اونام شروع به چرخيدن ميکردند و باد هم ميزدند ولي دماي سي پي يو به شدت افزايش مي يافت و پاور هم شديد داغ ميکرد (بو پلاستيک آب شده ازش در ميومد!)، به طوري که من کيس رو همينجوري باز گذاشته بودم و بادش ميزدم
laugh.gif
تا اينکه فن ها رو هم عوض کردند و مشکل دماي CPU و داغي پاور حل شد (البته فن سي پي يو سالم بود و مشکلي نداشت).

اگر مدت زمان زيادي از عمر فن هاي دستگاه ميگذرد احتمال دارد که ديگر کارايي سابق را نداشته باشند (گرد و خاک خودش بزرگترين عامل خرابيشونه) و نتوانند خوب سيستم را خنک نگاه دارند، اگر هم فن CPU دچار مشکل شده باشد که خوب مسلما باعث داغي پردازنده مي شود. البته اساتيد سخت افزار در اين موارد بايد ديگر به کمک بيايند ^_^

بالا