• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پیچ و مهره اسکلت فلزی(سازه های فلزی)

amadpich

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
16 مارس 2015
نوشته‌ها
2
لایک‌ها
0
سن
44
پیچ و مهره های سازه ای
در سالهای اخیر بدلیل برتریهای سازه های پیچ و مهره ای بر دیگر سازه ها استفاده از پیچ و مهره در سازه های فلزی در کشورمان رواج چشم گیری داشته است . پر کاربردترین و متداول ترین گریدهای مصرفی، پیچ 8.8 پیچ 10.9 میباشند که برای تشخیص استاندارد ابعادی و نیم دنده بودن و تمام دنده بودن آنها از استاندارد DIN 931 ( نیم رزوه )و استاندارد DIN 933 ( تمام رزوه ) استفاده می شود . اما پیچ شش گوش HV که در کتاب استاندارد،با عنوان 6914 DIN شناخته میشود، نیم رزوه تعریف شده است و از لحاظ متریال با پیچ خشکه 10.9 مطابقت دارد با این تفاوت که پیچ HV سر بزرگتری دارد . مثلا اگر برای پیچ m30 گرید 10.9 با DIN 931 از آچار 46 استفاده می شود برای پیچ m30 استاندارد HV ,Din6914 از آچار 50 استفاده می شود . ضمنا برای پیچ های HV بایستی از مهره های گرید HV با DIN 6915 استفاده نمود . و از مهره های کلاس 10 و 8 برای پیچ خشکه 8.8 و پیچ خشکه 10.9 استفاده می شود . در بخش مقالات راجع به طراحی پیچ و مهره برای سازه های فولادی و کاربرد آنها توضیحات کاملی داده شده است .
منبع: پیچ و مهره
 

hamidfx09

Registered User
تاریخ عضویت
11 اکتبر 2013
نوشته‌ها
278
لایک‌ها
83
سن
32
محل سکونت
تهران
همان گونه که قبل تر بیان شد روش دیگر اجرا اسکلت فلزی تماما به وسیله جوشکاری صورت می گیرد که این روش نیز همانند روش پیچ و مهره دارای مزایا و معایبی هستند ، سیستم جوشکاری معمولا یا در محل کارگاه با استفاده از پروفیل های IPE ( استفاده به عنوان تیر ) و IPB ( تیرآهن بال پهن استفاده به عنوان ستون ) توسط پرسنل جوشکار حرفه ای صورت میگیرد و یا ابتدا اسکلت مورد نظر در محل کارخانه سازنده اسکلت فلزی و سوله از نوع تیر ورق ساخته شده و به محل کارگاه انتقال می یابد و قطعات ساختمان نظیر تیر های اصلی ، ستون و … به وسیله جوش به یکدیگر متصل میشوند .
در این میان سیستم سازه ای ساختمان ، اهمیت سازه ، تعداد طبقات ، قیمت تمام شده و … تاثیر به سزایی بر انتخاب روش ساخت اسکلت فلزی ( پیچ و مهره ای یا جوشی ) دارد ، به عنوان مثال به برخی مزایا و معایب اسکلت فلزی پیچ و مهره ای میپردازیم :
از آنجا که اسکلت فلزی در کارخانه زیر نظر متخصصین این امر ساخته و کنترل کیفیت می گردد در نتیجه می توان انتظار جوش با کیفیت تر و حصول مقاومت مورد نظر مهندس محاسب را داشت ، جهت ساخت بسیاری از سازه های مهم و مرتفع در جهان از اسکلت فلزی با پیچ و مهره استفاده می شود که این خود گویا کیفیت بالا و ضریب ایمنی قابل قبول تر نسبت به سیستم جوشکاری می باشد . از طرفی همان طور که قبل تر بیان شد اتصالات پیچ و مهره ای یا از نوع اتکایی و یا از نوع اصطکاکی هستند ، در اتصال پیچ و مهره ای اتکایی که برای اتصال تیر های فرعی در سازه های فلزی کاربرد دارد در واقع بار زنده و مرده المان بر روی ضخامت پیچ ها افتاده و پیچ ها تحت برش قرار می گیرند از همین رو است که از این اتصال برای موارد درجه ۲ سازه نظیر تیر فرعی کاربرد دارد . اما در اتصال اصطکاکی که بسیار پر کاربرد و روش اصلی برای متصل نمودن اجزا درجه ۱ سازه نظیر تیر ها و ستون هاست بستن پیچ و مهره ها نیازمند ابزار بخصوص بنام آچار ترک متر و پرسنل متخصص جهت بستن صحیح پیچ هاست که این مورد در نوع خود نیازمند تمهیداتی در سیستم اجرایی می باشد ، در این اتصال پیچ ها تحت کشش قرار گرفته و صفحات به هم فشرده می شوند . به طور کلی می توان هزینه بالا در ساخت ، حمل و نصب اسکلت فلزی با پیچ مهره و نیاز به پرسنل متخصص و دستگاه های خاص را از محدودیت های این سیستم دانست .
برخی مزایا و معایب اسکلت فلزی جوشکاری :
بر اساس پروژه ، اغلب کارهای کوچک فلزی که المان های سازه ای همچون تیر و ستون را پروفیل های گرم نورد ، استفاده از IPE به عنوان تیر و استفاده از دوبل IPE و یا IPB تحت عنوان ستون به کار می روند سیستم جوشی سریع ترین روش برای اجرا اسکلت فلزی خواهد بود و از نظر هزینه و دستمزد هم نسبت به اسکلت فلزی پیچ و مهره ای صرفه جویی قابل توجهی صورت می گیرد چرا که اولا هزینه حمل حذف میگردد ثانیا ساخت اسکلت فلزی توسط جوشکار در محل کارگاه صورت میگیرد ، از طرفی جوشکاری در کارگاه ساختمانی مطمئنا کیفیت جوش در کارخانه را نخواهد داشت بخصوص که جوش کاری در ارتفاع به دلیل سختی های خاص خود و امکان تست جوش کمتر معمولا دارای کیفیت پایین تری می باشد .
 

hamidfx09

Registered User
تاریخ عضویت
11 اکتبر 2013
نوشته‌ها
278
لایک‌ها
83
سن
32
محل سکونت
تهران
سوله چیست ؟

سوله عبارت است از سازه فلزی تیر ورق که از قاب های مدولار ( ستون + رفتر ) طبق محاسبات فنی استاندارد با قابلیت دهانه های بزرگ و سقف سبک شیبدار جهت استفاده در سالن ها ، انبارها و کارخانجات و غیره تولید میشود . سطح خارجی این سوله های فلزی تولید شده درمرحله نهایی با اجرای عملیات سند بلاست و یا شات بلاست تونلی بطور کامل تمیز شده تا آماده رنگ آمیزی صنعتی با دستگاه های پیشرفته از جمله دستگاه ایرلس نقاشی شوند .

ساخت و تولید سوله فلزی با تیر ورق های با جان سینوسی :

تیر ورق های با جان سینوسی بعلت سبکی وزن نسبت به تیر ورق های معمولی با مقاومت بالا امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته به جهت استفاده در قاب های اصلی سازه های فلزی کاربرد فراوانی دارد . در ساخت تیر ورق با این تکنیک ، جان تیرها بصورت موجی بوده و نیاز به سخت کننده های جانی ( استیفنر ) منتفی شده و کاهش چشمگیری در وزن سازه تا ۳۰% نسبت به سازه های معمولی ایجاد میشود .

جهت ساخت سوله ( سالن ها وانبار ها ) و سوله های دارای جرثقیل سقفی با تناژهای مختلف استفاده از تیر ورق های سینوسی بسیار ایده آل و کارا بوده و دارای مزیت هایی زیادی از قبیل بهینه شدن محاسبات سازه ، سبک شدن وزن کلی سازه و زیبایی سوله فلزی نصب شده در حالت بدون پوشش (EXPOSE) میباشد .

با توجه به استفاده از ماشین آلات مدرن همراه با تکنولوژی پیشرفته و استفاده از روبات های مجهز به ابزارهای الکترونیکی و مکانیکی بسیار دقیق و همچنین استفاده از سیستمهای هوشمند در برش ورق ها با پرت و ضایعات ناچیز ، سرعت تولید بسیار بالا بوده ( معادل یک متر تیر ورق سینوسی درهر دقیقه ) که این عوامل باعث سرعت زیاد ساخت و تولید و در نهایت کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی که درآخر منجر به رضایت مصرف کننده میشود .

خط تولید اتوماتیک COLD FORMING ( سرد نورد شده ) متشکل از چند یونیت دیکویلر ، برش دهنده ، سوراخکاری و فرم دهی برای تولید انواع مقاطع Z-C-U و غیره مورد استفاده قرار میگیرد که لاپه های (Zهای) مصرفی در سوله های ساخت این کارخانه در نهایت دقت در سوراخکاری و خمکاری تولید میگردد که در هنگام فرآیند نصب به زیبایی اسکلت سوله نصب شده می افزاید .
 
بالا