المپياد علمي دانشجويي كشور از سال 1375 تا كنون طي دوازده دوره بوسيله سازمان سنجش آموزش كشور برگزار شده است. با توجه به هدف گسترش هر چه بيشتر المپياد و برگزاري آن در رشتههاي مختلف و در سطح وسيعتر، المپياد ابتدا با 6 رشته و در حال حاضر در 16 رشته برگزار ميشود.
دانشجويان سال سوم به بالاي رشتههاي المپياد، ميتوانند در المپياد دانشجويي شركت كنند. المپياد به دو روش متمركز و غير متمركز برگزار خواهد شد.
روش متمركز: دانشجويان سال سوم به بالاي مقطع كارشناسي با شركت در آزمون كارشناسي ارشد (به منزله آزمون مرحله اول المپياد) علاقهمندي خود را اعلام داشته در صورت كسب حد نصاب نمره علمي (بدون اكتساب معدل) به مرحله دوم يا مرحله نهايي راه مي يابند.
روش غير متمركز: دانشجويان سال سوم به بالاي مقطع كارشناسي با شركت در آزمون المپياد ميتوانند در المپياد شركت كنند در اين روش در همه رشتههاي المپياد دانشگاههاي كشور به 6 قطب دانشگاهي تقسيم شده و تيمهاي معرفي شده هر دانشگاه ابتدا در مرحله نيمه نهايي و در قطبهاي شش گانه به طور همزمان با يكديگر به رقابت مي پردازند و سپس برگزيدگان در هر قطب در مرحله نيمه نهايي المپياد، در كنار برگزيدگان مرحله اول المپياد دانشجويي كه از طريق المپياد متمركز معرفي ميشوند در آزمون شركت ميكنند. ( روش غیر متمرکز فقط در دانشگاه های سراسری برگزار میشود بنابراین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در این روش نمی توانند شرکت کنند )
در سيزدهمين دوره المپياد كه در سال 1387 در تيرماه در رشتههاي ذيل برگزار ميشود
در رشته هاي زبان و ادبيات فارسي، الهيات و معارف اسلامي، علوماقتصادي، حقوق، شيمي، فيزيك، زيست شناسي، آمار، رياضي (بين المللي)، مهندسي برق، مهندسي شيمي، مهندسي عمران، مهندسي مكانيك، مهندسي كامپيوتر، مهندسي كشاورزي (زراعت و اصلاح نباتات، بذر و اكولوژيك) و طراحي صنعتي برگزار خواهد شد
سایت المپياد علمي دانشجويي كشور :
http://olympiad.sanjesh.org/