• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چطور بساز و بفروش بشم!!

prince0fpersia

Registered User
لایک‌ها
37
سلام دوسنان
قصد دارم وارد تولید مسکن! بشم. و در این زمینه سوالاتی دارم که از کسانی که در این بخشش تجربه دارند میخواستم بپرسم:
اول اینکه زمان نرمال ساخت یک آپارتمان 100 متری 5 طبفه چقدره؟
من شخصی رو میشناسم که میگه متری 800 میگیره و برام ملکم رو میسازه(یعنی پیمانکار میشه). حالا میخوام ببینم اگر خودم بخوام کار رو یاد بگیرم و خودم بسازم، آیا برای اولین پروژه میتونم؟ و اینکه چقدر باید وقت بذارم؟ آیا هر روز باید برم وایسم سر ملک یا مثلا هفته ای 2-3 روز هم کفایت میکنه؟ و اینکه متری چقدر میتونم صرفه جویی کنم نسبت به اینکه بدم کسی بسازه؟
آیا روند گرفتن جوازهای مربوطه طولانیست و باید قبل شروع طی بشه یا میشه کار رو عملا استارت زد و همزمان دنبال جوازهاشم رفت(صرفه جویی در زمان). و اگر نمیشه قبل از جواز شروع کرد، اگر زمان پروسه مجوزها رو هم اضافه کنیم، کل سیکل ساخت خانه(از استارت کار گرفتن جواز) تا آماده شدن خانه برای فروش چقدر زمان میبره؟

بازم سوال زیاد هست ولی چون تا اینجا هم کلی سوال پرسیدم میذارم برای بعد.
پیشاپیش از دوستانی که راهنمایی میکنن سپاسگذارم

belak24

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
430
پولش باشه 10 ماهه میشه ساختمون رفت بالا....
به شرطی که پای کار وایسی و حرفه ای باشی...
هر روزم باید پای کار باشی...

prince0fpersia

Registered User
لایک‌ها
37
اینکه بدم کسی که اینکاره است بسازه بهتره یا خودم سعی کنم یاد بگیرم و همه کارهاشو انجام بدم؟
آدم مطئن میشناسم متری 700 میگیره میسازه و کارشم خوبه. اگر خودم بسازم چقدر کمتر درمیاد؟

راستی فصل ساخت و ساز کی هست؟ از ماه خاصی از سال باید شروع کرد یا هروقت از سال میشه؟

aryamehr1368

Registered User
لایک‌ها
4,170
ببین دوست من من خودم سازنده بودم با خیلی از معمارها بناها بساز بفروشها بنگاه ها و..کارکردم واسه جواز و وام دویدم دنبالش ولی اون کی بود زمانی ک مشتری وجود داشت الان فک کن ساختی حداقل یکی دوسال طول میکشه با جواز و نقشه و خوشبینانه ترین حالت ک مشتری پیدابشه مالت فروش رفت وقتی موقع حساب کتاب میرسه میبینی پول اگه بانک گذاشته بودی مساوی با همین سود و اگه مشتری دیرتر بیاد سود بانک بیشتر از سود ساخت میشه واقعا موقع خوبی نیست خیلی ها رو میشناسم ساختن رو دستشون مونده

prince0fpersia

Registered User
لایک‌ها
37
ممنون دوست عزیز
ولی همونطور که میدونید این مملکت حساب و کتاب نداره و یهو ممکنه همه چیز برعکس بشه!
بعدشم ما یک سرمایه داریم که همینطوری مونده. درسته که راحتترین راه گذاشتن توی بانکه ولی سرمایه گذاری در ملک همیشه توی ایران جواب بهتری داده(احتمالا سود بانکی هم سال دیگه پایینتر میادش)

در کل من بیشتر دنبال کسب آگاهی و درنهایت (اگر دیدم از عهده اش برمیام) کسب تجربه ام و توی اولین پروژه اگر ضرر نکنم برام کافیه چون برام کارآموزی حساب میشه!
مطمئنم سال بعد اگر نشد، ولی سال بعدش حتما اوضاع مسکن هم درست میشه و سود خوبی میشه ازش کسب کرد(ضمن اینکه من فکرهای دیگه ای هم دارم که اولین قدمش یاد گرفتن ساخت و ساز آپارتمان معمولیه)

aryamehr1368

Registered User
لایک‌ها
4,170
ممنون دوست عزیز
ولی همونطور که میدونید این مملکت حساب و کتاب نداره و یهو ممکنه همه چیز برعکس بشه!
بعدشم ما یک سرمایه داریم که همینطوری مونده. درسته که راحتترین راه گذاشتن توی بانکه ولی سرمایه گذاری در ملک همیشه توی ایران جواب بهتری داده(احتمالا سود بانکی هم سال دیگه پایینتر میادش)

در کل من بیشتر دنبال کسب آگاهی و درنهایت (اگر دیدم از عهده اش برمیام) کسب تجربه ام و توی اولین پروژه اگر ضرر نکنم برام کافیه چون برام کارآموزی حساب میشه!
مطمئنم سال بعد اگر نشد، ولی سال بعدش حتما اوضاع مسکن هم درست میشه و سود خوبی میشه ازش کسب کرد(ضمن اینکه من فکرهای دیگه ای هم دارم که اولین قدمش یاد گرفتن ساخت و ساز آپارتمان معمولیه)
اگه دنبال نگذاشتن بانک سرمایه گذاری بلند مدتی چرا آپارتمان زمین بخر از بین نمیره دردسر ساخت نداره قیمتش همش بالا میره واقعا ساختن ریسک

prince0fpersia

Registered User
لایک‌ها
37
من حرفم اینه که ساخت و ساز همیشه کار پرسودی بوده. درسته الان با رکود مواجه شده ولی در آینده نه چندان دور خوب میشه دوباره. من میخوام حالا که راکد هست و اوضاع آرومه، منم با خیال آسوده و بدون دغدغه(که بدو بدو زود تموم کنیم تا اوضاع راکد نشده.... یا پیش فروش کنیم یا وام بگیریم و قرض کنیم و یا منت این کارگر و اون اوستا رو بکشیم که بیاد و کار مارم انجام بده و .....) الان با خیال راحت و با کمال آرامش مشق ساخت و ساز کنم!

درضمن پیش بینی من از رونق مسکن در اواخر سال آینده داره(که اگر الان شروع کنم اون موقع کارم به موقع به سرانجام میرسه)

aploon

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
21
سلام دوسنان
قصد دارم وارد تولید مسکن! بشم. و در این زمینه سوالاتی دارم که از کسانی که در این بخشش تجربه دارند میخواستم بپرسم:
اول اینکه زمان نرمال ساخت یک آپارتمان 100 متری 5 طبفه چقدره؟
من شخصی رو میشناسم که میگه متری 800 میگیره و برام ملکم رو میسازه(یعنی پیمانکار میشه). حالا میخوام ببینم اگر خودم بخوام کار رو یاد بگیرم و خودم بسازم، آیا برای اولین پروژه میتونم؟ و اینکه چقدر باید وقت بذارم؟ آیا هر روز باید برم وایسم سر ملک یا مثلا هفته ای 2-3 روز هم کفایت میکنه؟ و اینکه متری چقدر میتونم صرفه جویی کنم نسبت به اینکه بدم کسی بسازه؟
آیا روند گرفتن جوازهای مربوطه طولانیست و باید قبل شروع طی بشه یا میشه کار رو عملا استارت زد و همزمان دنبال جوازهاشم رفت(صرفه جویی در زمان). و اگر نمیشه قبل از جواز شروع کرد، اگر زمان پروسه مجوزها رو هم اضافه کنیم، کل سیکل ساخت خانه(از استارت کار گرفتن جواز) تا آماده شدن خانه برای فروش چقدر زمان میبره؟

بازم سوال زیاد هست ولی چون تا اینجا هم کلی سوال پرسیدم میذارم برای بعد.
پیشاپیش از دوستانی که راهنمایی میکنن سپاسگذارم
من نیمه تجربکی دارم در ساخت و ساز
متری 800 خوب گفته به این توجه کن پیمانکار میتونه مصالح رو از تو ارزونتر و کار رو زودتر تموم کنه .فکر کنم با متری 600 بشه ساخت با مصالح اشغال .
اگه پروانه و کاراش رو کرده بودی 100 متر 5 طبقه میشه 6 ماه هم تموم کرد .(در صورت کامل بودن پول که سریع مصالح رو برسونی).با پروانه 8 ماه شاید هم زودتر اگه زرنگ باشی.
خودت این کار رو کن تا اشنا باشی با کار بعد 8 ماه سریع بفروش برو ساختمون بعد و همینطور بعدی و بعدی .تا 6-7 سال دیگه وضعت توپل میشه .
اینم یادت باشه ساختمون اول که خودت میسازی همیشه کلی مشکل داره پس به هیچ وجه برا خودت واحد نگه ندار .خرج اضافه هم ممنوع .
یه وقت جو گیر نشی فلان مصالح یکم بیشتر پول میدم بیشتر میخرن .نه عزیزم چشم مردم ظاهره و کاری به مصالحی که به کار بردی نخواهند داشت. تو بهترین مصالح رو به کار ببر کافی بساز بنداز اپارتمان بغلیت 20 هزار تومن ارزونتر از تو بده .
هر روز هم باید بری بالا سر کارگرا صبح و شب هر نیم ساعت زنگ میزنند فلان چیز میخوایم بگیر بیار .جدیدا کارگرا خیلی پرو شدن حالا بعدا میفهمی .از ادمای تازه کار خوب بلدن بکشن .
برا گرفتن جواز هم فکر کنم اگه تا قبل عید کارت رو میکردی یه تخفیف میلیونی بهت میدادن .من حدود 5 میلیون تخفیف گرفتم.از همون اول کار مجبور شدم ماشینم رو بفروشم .

hamid_rahmani

Registered User
لایک‌ها
292
سلام

اگه پولش رو کامل داری خودت بساز بدی دست پیمانکار هی سعی میکنه ازش بزنه مصالح بیخود کار کنه هزاریم که بگی باهاش قرارداد مینویسم مصالح رو مینویسم تک به تک باز ازش میزنه
پروسه گرفتن جواز رو میشه داد به دفاتر این کار سریع تر بگیرن برات
ساختش یه سالی کار میبره
و اینکه بخوای خودت بسازی و ضرر نکنی باید هر روز بری یا یه نفر مورد اطمینانت رو پیدا کنی ماهیانه یه چیز بدی همه کارای خرید و بالا سر کارگر واسادنت رو اون انجام بده
و اگه تجربه اولته و پول داری نگران نباش تمام آیتم های ساختمان خودش مربوط به کسی میشه اوسا کاری میشه شما نقشه رو میدی بهش کار رو تحویل میگیری مهندس مجری و ناظر هم که داری تا اونا تایید نکنن کار رو تحویل نمیگیری پولش رو نمیدی

ولی اگه میخوای به امید پیش فروش و وام گرفتن بری جلو و تجربه اولتم هست تو این بازار اصلا کار درستی نیست

بعد اگه پیمانکار پیدا کنی تا آخر صفت کاری کار رو بدی بدون مصالح بهش هم خیلی خوبه

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,762
من حرفم اینه که ساخت و ساز همیشه کار پرسودی بوده. درسته الان با رکود مواجه شده ولی در آینده نه چندان دور خوب میشه دوباره. من میخوام حالا که راکد هست و اوضاع آرومه، منم با خیال آسوده و بدون دغدغه(که بدو بدو زود تموم کنیم تا اوضاع راکد نشده.... یا پیش فروش کنیم یا وام بگیریم و قرض کنیم و یا منت این کارگر و اون اوستا رو بکشیم که بیاد و کار مارم انجام بده و .....) الان با خیال راحت و با کمال آرامش مشق ساخت و ساز کنم!

درضمن پیش بینی من از رونق مسکن در اواخر سال آینده داره(که اگر الان شروع کنم اون موقع کارم به موقع به سرانجام میرسه)
خبره های بازار که حداقل یک سال دیگه رکود مسکن را پیش بینی می کنند .البته شاید نظر شما درست در بیاد .نمی دونم کجا می خواهید بسازید اما الان تو اکثر شهرهای بزرگ پر شده از آپارتمان خالی در به در دنبال خریدار می گردند نرخ ازدواج هم نسبت به جمعیت جوان سن ازدواج کم شده .قیمتها هم اینقدر بالا است که توان خرید نیست .اگر صرفا ورود به ساخت ساز برای کسب سوده. بدونید که خیلی کارها حتی تولیدی های خاص سودش بیشتر از ساخت و سازه چون رقمهای ملک بالا است بعضی ها فکر می کنند سودش هم بالاست مثلا طرف میگه یدونه آپارتمان فروختم بعد 2سال 500میلیون سود کردم همه میگند وووووووووووووهووو اما یک نفر ریاضی فکر کنه میگه 2سال چند میلیون خوابوندی چقدر وقت گذاشتی حالا اینقدر در آوردی بعد محاسبه درصد سود طرف با ذهن ریاضی میگه همین سرمایه را گذاشته بودی مثلا رو هایپرمارکت در جای خوب حداقل 1میلیارد در می آوردی اما چون هایپر مارکت یا گاورداری گوشتی و.........سودش خرد است زیاد تو چشم نمیاد

prince0fpersia

Registered User
لایک‌ها
37
من با حساب و کتابی که کردم. اگر ساخت و ساز در طول یکسال تموم شه(از خرید خانه کلنگی تا فروش واحد نوساز ساخته شده) میتونه سودی حداقل 30% داشته باشه که خب نسبتا سود بالایی هستش. ولی هرچقدر که از یکسال بیشتر بشه، از این سود کاسته میشه و فکر کنم وقتی پروسه به 1.5 سال برسه شاید دیگه سودش از بین بره و فقط اثر تورم رو جبران کنه!

همچنین ساخت و ساز زیر 5 طبقه توجیه اقتصادی نداره و هرچقدر به طبقه ها اضافه بشه سود ساخت و ساز هم بیشتر میشه!

بنظرم اگر برنامه ریزی دقیق صورت بگیره و آدم بتونه کل پروسه رو زیر یکسال تموم کنه، اینکار یکی از کارهای پرسود هستش. البته بعضی سالها مثل امسال راکد میشه و شاید حتی توی 2 سال هم طرف نتونه کل واحدهاشو بفروشه، ولی در عوض برخی سالها هم مثل 86 یادمه قیمت ها روزانه بالا میرفت و تب مردم برای خرید هم به همچنین!

که در نهایت در یک بازه طولانی مدت نگاه کنیم، فکر میکنم سود ساخت و ساز سالی 20-25% باشه که اگر در آینده نرخ سود بانکی رو پایین بیارن(که به احتمال خیلی زیاد میارن) اینکار همچنان جزو مشاغل پردرآمد محسوب خواهد شد!

behzad_vision

Registered User
لایک‌ها
121
دوست عزیز تجربه تو هر کاری حرف اول رو می زنه. شما اگر صفر کیلومتر هستی مطمئن باش دچار دردسر و گرفتاری می شی.کسی که می خواد یه بغالی بزنه باید حداقل یه سال شاگردی مغازه کنه تا ضرر نکنه،تا چه برسه به کار ساخت و ساز. پیشنهادم این هست که حداقل یک پروژه رو بری زیر دست یک بسازبفروش آشنا تا تجربه کسب کنی و پروژه بعدی رو خودت شروع کنی.یا با یک بسازبفروش قرارداد مدیرت پیمان ببندی تا توی اولین پروژه ساخت و ساز قلق کار دستت بیاد. سود ساخت و ساز هم در بهترین شرایط 25 تا 30 درصد هست. بیشترین سود ساخت و ساز از جهش تورم زمین هست که روی قیمت آپارتمان میاد.درصد مدیریت پیمان هم به صورت منصفانه بین 10 تا 15 درصد هست.

mr.kazemi

Registered User
لایک‌ها
62
روزنامه دنیای اقتصاد یه مقاله خوبی برای بررسی دوران رونق و رکود ساختمان نوشته که محاسباتش نشون میده:
داده‌هاي دو دسته اطلاعات رسمي از تحولات سال گذشته در بازارهاي «ساخت‌وساز» و «معاملات مسكن»، نشان مي‌دهد برخلاف تصور سنتي و اشتباهي كه «آپارتمان‌سازي هنگام ركود مسكن را زيان‌ده توصيف مي‌كند»، پارسال بسازوبفروش‌ها در تهران به‌طور متوسط 42 درصد سود كسب كردند.
به گزارش «دنياي‌اقتصاد»، تحت‌تاثير نوسانات غيرطبيعي ساخت‌وسازهاي مسكوني در دوره‌هاي ركود و رونق، سود اين بازار در سال91 كه سال رونق مسكن به حساب مي‌آمد، معادل 102 درصد بوده است.

http://www.donya-e-eqtesad.com/news/845744/#ixzz3SD6LXD12

وقتی دولت داره سالانه سی درصد نقدینگی تزریق می کنه باید مطمئن بود جهشای سالهای قبل دوباره تکرار خواهد شد اما میزانش از اون موقع کمتر است.

prince0fpersia

Registered User
لایک‌ها
37
بله مسکن تو ایران حداقل تا 2دهه آینده جزو مشاغل پردرآمد خواهد بود. چون ما اینقدر خونه کم داریم و کم خواهیم داشت که حالا حالا ها باید ساخت و مشتریش هم وجود داره. منتهی علت رکود حاظر رکود در کل کشوره و نه تنها در مسکن بلکه کل بازار راکده که دلایلش هم مشخصه ولی نمیشه گفت!!

ولی محاسبات لینکی که دادید بنظر درست نمیرسه! به قول یکنفر اگر سال 91 تا 92 پولتو آشغال هم خریده بودی ارزشش 3 برابر میشد و مسکن هم از این قضیه مستثنی نیست(تازه بنظرم سود مسکن کمتر از جهش تورمی سایر بخش ها بوده). همچنین با متری 500 و 600 بعید میدونم میشد خونه ای ساخت که بعدشم با قیمت بالایی فروخت که 40% سود کرد(یعنی اینها کمترین هزینه رو حساب کردن و درعوض بالاترین قیمت فروش رو حساب کردن فلذا محاسباتشون درست نیست)

در کل سود ساخت و ساز حدود 1/3 از تورم سالانه بالاتر هست معمولا

microbit

Registered User
لایک‌ها
544
سلام
تاپیک بسیار مفیدی باز کردی دوست عزیز اینا سوالات منم هست.
عزیزان برای بحث و بررسی بازار مسکن تاپیک جداگانه هست لطفا اونجا مطرح بفرمایید این مسایل رو.
اینجا فقط راهنمایی و آموزش در خصوص سوالی که شده رو بگید.
ممنونم

ما یه زمینی کنار دریا داریم تو شمال که حدود سه هزار متره و لب آسفالته از قسمت عرضی.
سند نداره
اما شهرداری گفته هرچی خواستید بسازید ولی بعدا قوانین اجراییش که تصویب شد باید هزینه هاشو پرداخت کنید
برق داره ولی آب شهری و گاز نه اما در حال توسعه هستش چون **** دست گذاشته رو ساحل و داره حسابی خرج میکنه
حالا سوالم اینه
ایا ارزش داره رو زمین چیزی ساخته بشه؟
چطور میشه به صورت شراکتی ساخت یعنی زمین از من ساخت از دیگری
معمولا روال اینکار به چه صورته؟

Amirbahal3

Registered User
لایک‌ها
538
اینکه بدم کسی که اینکاره است بسازه بهتره یا خودم سعی کنم یاد بگیرم و همه کارهاشو انجام بدم؟
آدم مطئن میشناسم متری 700 میگیره میسازه و کارشم خوبه. اگر خودم بسازم چقدر کمتر درمیاد؟

راستی فصل ساخت و ساز کی هست؟ از ماه خاصی از سال باید شروع کرد یا هروقت از سال میشه؟
نده کسی که اینکارست بسازه ، خودت بساز.
بساز و بفروشی یک شغل تمام وقته. کار سختی هم هست در مقایسه با کارمند یک اداره، سازمان یا شرکت بودن.
تمام مشاغل شخصی دارای سختی خودشونن. بساز و بفروشی هم یکی از اون اونهاست.
فصل کار بستگی به مرحله کار داره. مثلاً کاری مثل بتن ریزی باید توی دمای بالای صفر انجام بشه تا از یخ زدگی جلوگیری بشه و ...
رونق بازار خرید و فروش ملک هم توی فصول خاصی بیشتره ، به عنوان مثال فصل گرم سال تابستون فصل بهتری برای بازار ملکه تا فصل سرد. و همینطور ماهی مثل فروردین از ماه های راکد بازاره.
این ها به ذهنم رسید ولی در کل خودت بررسی کن
پیروز باشی

mr.kazemi

Registered User
لایک‌ها
62
بله مسکن تو ایران حداقل تا 2دهه آینده جزو مشاغل پردرآمد خواهد بود. چون ما اینقدر خونه کم داریم و کم خواهیم داشت که حالا حالا ها باید ساخت و مشتریش هم وجود داره. منتهی علت رکود حاظر رکود در کل کشوره و نه تنها در مسکن بلکه کل بازار راکده که دلایلش هم مشخصه ولی نمیشه گفت!!

ولی محاسبات لینکی که دادید بنظر درست نمیرسه! به قول یکنفر اگر سال 91 تا 92 پولتو آشغال هم خریده بودی ارزشش 3 برابر میشد و مسکن هم از این قضیه مستثنی نیست(تازه بنظرم سود مسکن کمتر از جهش تورمی سایر بخش ها بوده). همچنین با متری 500 و 600 بعید میدونم میشد خونه ای ساخت که بعدشم با قیمت بالایی فروخت که 40% سود کرد(یعنی اینها کمترین هزینه رو حساب کردن و درعوض بالاترین قیمت فروش رو حساب کردن فلذا محاسباتشون درست نیست)

در کل سود ساخت و ساز حدود 1/3 از تورم سالانه بالاتر هست معمولا
محاسبات روزنامه نسبت به هزینه ای بوده که سال قبل برای ساخت شده و سود دو دوره رونق و رکود را محاسبه کرده.
میشه پیش بینی کرد که چنین سودی مجدد تکرار خواهد شد.
سودی که بانک می گیره بنابر نقدینگی است که سالانه توسط دولت تولید میشه و سود تولید کننده مسکن هم به صورت میانگین در حد همین نقدینگی است که دولت به بازار تزریق می کنه.
شما فرض کن ده واحد صد متری مفید با قیمت متری یک میلیون ساختی و به قیمت متری سه میلیون فروختی,روی این تعداد واحد دو میلیارد تومان سود کردی که باید پول زمین حدودا 170 متری را ازش کم کنی.با قیمت الان هم سود هنگفتی کردی که مطمین باش هیچ وقت این قیمت نخواهد ماند,واحدهایی که الان مثلا متری سه میلیون هستن دو سال قبل با هزینه کمتری(زمین,پروانه و ساخت)ساخته شدن.

prince0fpersia

Registered User
لایک‌ها
37
حرف من این بود که به نظرم توی اون محاسبات نرخ ساخت رو پایینترین نرخ درنظر گرفتن(چون متراژ ساخته شده توی جاهای ارزون مسلما خیلی بیشتر از متراژ ساخته شده در جاهای گرونه و بنابراین میانگین ساده اگر بگیرید(که این اشتباهه و باید میانگین وزندار و .... گرفت که مختص علم آمار هستش) قیمت ساخت میفته سمت ساخت و ساز ارزون! اما از اونطرف قیمت فروش هارو اگر میانگین ساده بگیریم چون هم رونق خرید و فروش ملک های گرون بیشتره(به نسبت میگم) و هم ملک های گرون هر مترش متوسط 5 برابر گرونتره بنابراین بازم میانگین گیری ساده قیمت فروش رو بالا میبره!

بنابراین قیمت ساخت کم و قیمت فروش بالارو درنظر بگیریم میشه همون سود 42% که بدست آورده(که اشتباهه)

در مورد دوران رونق هم که معمولا همزمان با دوران جهش تورمی هست کلا همه چیز گرون میشه و اتفاقا بررسی کنید میبینید مسکن اگر کمتر از بقیه چیزها رشد نکنه بیشتر رشد نمیکنه!

ولی در کل من فکر میکنم سازنده مسکن معمولا 1/3 بالاتر از تورم سود میکنه(درصورتیکه زیر یکسال بسازه و بفروشه وگرنه هرچی بگذره سود کم میشه و به صفر و حتی ضرر میرسه! بلایی که الان سر سازنده های مبتدی (یا شایدم طماع یا شکم سیر!) اومده و روی ضرر افتادن)

aryamehr1368

Registered User
لایک‌ها
4,170
حرف من این بود که به نظرم توی اون محاسبات نرخ ساخت رو پایینترین نرخ درنظر گرفتن(چون متراژ ساخته شده توی جاهای ارزون مسلما خیلی بیشتر از متراژ ساخته شده در جاهای گرونه و بنابراین میانگین ساده اگر بگیرید(که این اشتباهه و باید میانگین وزندار و .... گرفت که مختص علم آمار هستش) قیمت ساخت میفته سمت ساخت و ساز ارزون! اما از اونطرف قیمت فروش هارو اگر میانگین ساده بگیریم چون هم رونق خرید و فروش ملک های گرون بیشتره(به نسبت میگم) و هم ملک های گرون هر مترش متوسط 5 برابر گرونتره بنابراین بازم میانگین گیری ساده قیمت فروش رو بالا میبره!

بنابراین قیمت ساخت کم و قیمت فروش بالارو درنظر بگیریم میشه همون سود 42% که بدست آورده(که اشتباهه)

در مورد دوران رونق هم که معمولا همزمان با دوران جهش تورمی هست کلا همه چیز گرون میشه و اتفاقا بررسی کنید میبینید مسکن اگر کمتر از بقیه چیزها رشد نکنه بیشتر رشد نمیکنه!

ولی در کل من فکر میکنم سازنده مسکن معمولا 1/3 بالاتر از تورم سود میکنه(درصورتیکه زیر یکسال بسازه و بفروشه وگرنه هرچی بگذره سود کم میشه و به صفر و حتی ضرر میرسه! بلایی که الان سر سازنده های مبتدی (یا شایدم طماع یا شکم سیر!) اومده و روی ضرر افتادن)
شما ک اینجور تکنیکال داری همه چیزو میگی بعد تایپیک زدی چطور بساز بفروش بشم همه چیزو ک میدونی یاعلی بگو شروع کن

prince0fpersia

Registered User
لایک‌ها
37
من شرایط بازار مسکن و سود و زیانش رو بررسی کردم. ولی از نحوه ساخت و ساز اطلاعات زیادی ندارم و برای همین تاپیک رو باز کردم.

به قول دوستی که بالاتر یادآوری کردن؛ این تاپیک برای راهنمایی و آموزش مراحل ساخت و ساز تاسیس شد ولی اصلا در اینباره بحثی تا به حال صورت نگرفته و فقط داریم بازار مسکن رو تحلیل میکنیم!
امیدوارم دوستان باتجربه در این زمینه هم راهنمایی کنند

بالا