یکی از مهمترین المانهای شب یلدا هندوانه است. در سراسر ایران از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب هندوانه را بعنوان مهمترین میوه شب یلدا میشناسند. هندوانه نماد تندرستی و باروری و نشانی از خورشید در دل تاریکی بلندترین شب سال است.
حال اگر دوست دارید آئینهای باستانی را با روشهای مدرن تلفیق کنید در ادامه با چند روش جالب برش دادن و یا تهیه خوراکیهای خوشمزه هندوانهای آشنا شوید:
قاچ هندوانه!
برای اینکه برش هندوانه هم به صورت سنتی و پروتوتایپ یعنی "قاچ" بوده و هم شیک باشد ابتدا هندوانه را به دو نیم قسمت کنید. سپس هر نیم را به دایرههای نه چندان ضخیم برش دهید. سپس با دو برش به شکل بعلاوه هر دایره را به 4 قاچ مثلث تبدیل کنید (شبیه برش پیتزا) و در آخر چوب بستنیها را به پوست آن وارد کنید و در سینی بچینید.
یک روش دیگر برش/قاچ هندوانه که بسیار شیک است و خوردن آن هم خیلی آسان میباشد را در تصویر زیر دنبال نمایید:
اسکوپ هندوانه
برای این کار یک قاشق اسکوپ کوچک یا متوسط لازم دارید. بهتر است هندوانه را از طول برش دهید تا فضای بیشتری برای اسکوپ کردن داشته باشید. سپس از یک قسمت هندوانه شروع کرده و با یک حرکت چرخشی دست (در جهت عقربههای ساعت) یک دور قاشق را درون هندوانه بچرخانید تا یک توپ کوچک از گوشت هندوانه جدا شود. سپس آنها را در ظرف مخصوص بچینید. برای سرو اسکوپ هندوانه بهتر است از ظرف پایه بلند استفاده کنید تا خودشان را بهتر نشان دهند. اگر پوست هندوانه را زیر آنها قرار دهید دکوراسیون هندوانهتان بسیار زیباتر میشود. مشاهده پیوست 723307
....
مشاهده پیوست 723308
هندوانه قالبی
یکی از آسانترین و بامزهترین کارهایی که میشود با هندوانه کرد قالب زدن آنهاست. البته هندوانهتان نباید شل باشد و اینکه قالبهایتان هم بهتر است زیاد بزرگ نباشند. اگر سیخ کبابی چوبی و یا چوب بستنی دارید میتوانید هندوانههای قالب خورده را به سر آنها بزنید و سپس سر دیگر چوبهایتان را داخل یک هندوانه کامل یا یک نصفه هندوانه فرو کنید.
مشاهده پیوست 723309
منبع: مقالات کتاب اول
حال اگر دوست دارید آئینهای باستانی را با روشهای مدرن تلفیق کنید در ادامه با چند روش جالب برش دادن و یا تهیه خوراکیهای خوشمزه هندوانهای آشنا شوید:
قاچ هندوانه!
برای اینکه برش هندوانه هم به صورت سنتی و پروتوتایپ یعنی "قاچ" بوده و هم شیک باشد ابتدا هندوانه را به دو نیم قسمت کنید. سپس هر نیم را به دایرههای نه چندان ضخیم برش دهید. سپس با دو برش به شکل بعلاوه هر دایره را به 4 قاچ مثلث تبدیل کنید (شبیه برش پیتزا) و در آخر چوب بستنیها را به پوست آن وارد کنید و در سینی بچینید.
یک روش دیگر برش/قاچ هندوانه که بسیار شیک است و خوردن آن هم خیلی آسان میباشد را در تصویر زیر دنبال نمایید:
اسکوپ هندوانه
برای این کار یک قاشق اسکوپ کوچک یا متوسط لازم دارید. بهتر است هندوانه را از طول برش دهید تا فضای بیشتری برای اسکوپ کردن داشته باشید. سپس از یک قسمت هندوانه شروع کرده و با یک حرکت چرخشی دست (در جهت عقربههای ساعت) یک دور قاشق را درون هندوانه بچرخانید تا یک توپ کوچک از گوشت هندوانه جدا شود. سپس آنها را در ظرف مخصوص بچینید. برای سرو اسکوپ هندوانه بهتر است از ظرف پایه بلند استفاده کنید تا خودشان را بهتر نشان دهند. اگر پوست هندوانه را زیر آنها قرار دهید دکوراسیون هندوانهتان بسیار زیباتر میشود. مشاهده پیوست 723307
....
مشاهده پیوست 723308
هندوانه قالبی
یکی از آسانترین و بامزهترین کارهایی که میشود با هندوانه کرد قالب زدن آنهاست. البته هندوانهتان نباید شل باشد و اینکه قالبهایتان هم بهتر است زیاد بزرگ نباشند. اگر سیخ کبابی چوبی و یا چوب بستنی دارید میتوانید هندوانههای قالب خورده را به سر آنها بزنید و سپس سر دیگر چوبهایتان را داخل یک هندوانه کامل یا یک نصفه هندوانه فرو کنید.
مشاهده پیوست 723309
منبع: مقالات کتاب اول