من میخواستم یک اکواریوم تهیه کنم اما اطلاعاتی ندارم
چند سوال
اول – من میخواستم بدونم ماهی های همه چی خوار وجود دارند مثلا نان و گوشت و میوه و حشرات را بخورد یعنی مواد غذایی متنوعتری را بخورد
ماهی ها کلا به 2 دسته گوشت خوار و گیاه خوار تقسیم میشن که نوع گیاه خوار تقریبا همه چیز میخورن ، اما نه دیگه نون خشک !
تمام ماهی ها میتونن از ماهی های کوچک تر از خودشون تغذیه کنن ! پس میشه گفت همشون گوشت خوار هستن
اما برخی از اونها میتونن از کاهو و گیاهان آبی و جلبک و اسفناج و هویج و ... هم تغذیه کنن که به اونها میگن گیاه خوار و به ماهیانی که فقط از گوشت تغذیه میکنن میگن گوشت خوار
دوم – ایا ماهی های گوشتخواری وجود دارد که تمام قسمتهای شامل گوشت شامل خود گوشت – چربی –دل – جیگر- روده و قسمتهای دیگر را بخورد
پاسخ منفی هستش
در طبیعت ، ماهی پیرانای شکم قرمز ، در صورت گرسنگی زیاد ، یه هر چیزی حمله میکنه و از جسد حیوانات تغذیه میکنه ، اما از روی گرسنگی هستش و این کار برای سلامتی ماهی و درون آکوارویوم به هیچ وجه خوب نیست
ماهی ها قادر به ذخیره و مصرف چربی ها اشباء نیستن
این چربی ها در بدن حیوانات خونگرم ذخیره میشه و با فعالیت زیاد مورد استفاده قرار میگیرن
مثلا در بدن انسان ، چربی ها برای فعالیت مغذ و عضلات سوزونده میشن !
اما ماهی ها خونسرد هستن و واقعا مغذ کوچیکی دارن که انرژی زیادی نمیطلبه
وقتی ما گوشت حیوان خونگرم به ماهی میدیم ، چربی اشباء موجود در اون ، در کبد ماهی ذخیره میشه و ماهی رو دچار بیماری به اسم کبد چرب میکنه و ماهی میمیره !
شما مشاهده میکنید که یه دفعه ماهیتون مرده و معمولا بدنش متورم میشه !
روده ی ماهی نیز بسیار حساس و قادر به حضم این چربی نیست
وقتی که گوشت قرمز به ماهی داده بشه ، این چربی درون روده باقی میمونه و چون دیر حضم میشه ، درون بدن ماهی فاسد میشه و ماهی دچار انسداد روده میشه و بدنش باد میکنه و با درد زیادی میمیره و نمیشه براش کاری انجام داد
معمولا برخی برای تغذیه از دل گوسفند و گاو استفاده میکنن ، چون کمترین چربی در این اندام وجود دارد
دل در برخی از کشورها رواج داره ، چون در برخی از کشورها ، ول گاو و گوسفند رو دور میریزن و یا برای درست کردن غذای گربه و سگ استفاده میکنن و قیمت بسیار پایینی داره
برای همین مورد توجه هستش
دقت کنید که در کشور ما قیمت دل بسیار بالا هستش و توجیه اقتصادی نداره
همچنین نسبت به گوشت ماهی ، از سلامت کمتری برخوردار هستش
پس خرید ماهی به صرفه تر و سالم تر هستش
قبل از خرید ماهی باید به تغذیه اون دقت کرد
خوشبختانه در بازار انواع غذاهای شرکتی برای تمام ماهیان اکواریومی موجود هست که استفاده از اونها در کنار یه غذتی دست ساز توصیه میشه و به سلامت و رنگ ماهی ها خیلی کمک میکنه
برای تغذیه ماهی ها بهتره از گوشت ماهیان آب شیرین مثل قزل آلا استفاده کنید و با توجه به ماهیتون میتونید مواد مختلفی به اون اضافه کنید که اگه خواستید نوع ماهیتونو بگید تا بیشتر راهنماییتون کنم
این افزودنی ها ، شامل هویج ، کدو خورشتی ، کاهو ، اسفناج ، نخود فرنگی و ... هستش
سوم - کلا هزینه نگهداری یک پیرانا یا یک رد تیل ماهانه چقدر است
پیراناها انواع مختلفی دارن و نوع شکم قرمز اون بسیار خطرناک با دندون های بیرون زده هستش که ورود اون به کشور جرم داره و در مغازه ها پیدا نمیشه !
بعضا پیرانای سیاه و یا قرمز تو مغازه ها یافت میشن که دندون های کوچیک تری دارن ، اما این نژادها نیز خلق و خوی وحشی دارن
هزینه نگهداری بسته به خودتون داره
ماهی ردتیل ، رشد سریعی داره و هرچی میگذره ، نیاز به غذای بیشتر و جای بزرگی داره ( حداقل یه آکواریوم 2 متری ، با عرض 50 یا بیشتر )
فکر میکنم یه ماهی ردتیل کوچیک ، در ماه اول شاید 2 تومن هزینه غذاش بشه و ماه بعد بشه 4 تومن و یه ماهی بالغ حدود 6-7 تومن در ماه هزینه داره
در مورد سایر ماهی ها این هزینه کمتر هستش
اما برخی از ماهی ها نیاز به غذاهای خاصی دارن ، مثل فلاور و هزینه نگهداریش بالاتره
و یا برخی مثله ماهی دیسکس ، نیاز به تغذیه خوب دارن و هزینه نگهداریشون بالا هستش
ماهی های دیگه ای مثل آروانا هم نیاز به تغذیه زیاد دارن و مخصوصا وقتی بزرگ میشن ، هزینه نگهداریشون بالا میره
چهارم – میان گوشتخواران کدام ماهی های گوشتخوار دندان های تیزی دارن و اگر غذا بزرگتر از ان باشد که بتواند ان را قورت دهد انرا تیکه تیکه میکند
من نمیدونم هدف شما از نگهداری ماهی چیه ؟
نکنه میخوایید آدم بندازید تو آکواریوم که ماهیا بخورن ؟ ( شوخی )
در میان ماهیان آب شیرین فقط پیراناها این خصوصیت رو دارن
ماهی سرسوسماری هم دندون های نیزی داره و خیلی شبیه اردک ماهی هستش و هم خانواده به حساب میان و 2 نژادش تو بازار هست که یکی پوزه کوتاهی داره و به الگاتور معروف هستش و نوع دیگه رنگ شفاف و زیباتری داره
دندون های این ماهی به راحتی دست انسان رو سوراخ میکنه و خودم یه بار شاهد بودم که تو یکی از مغازه ها ، وقتی صاحب مغازه دستشو کرد تو آکواریوم سرسوسماری ، ماهی دستشو گاز گرفت و خون از دست طرف زد بیرون
دندون هاش مثل سوزن هستش و به راحتی درون باقت بدن فرو میرن ، اما قدرت تکه تکه کردن گوشت رو ندارن
ممنون