• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چه سوالی بپرسم .. [تکمیل مستند]

e4lyas

Registered User
لایک‌ها
2,399
سلام دوستان عزیز .
من در حال کار روی یک مستند در مورد وضعیت سینماها و سالن های سینما ها توی یکی از شهر ها هستم ( به صورت مستقل )‌
و طی تحقیقاتم مسایلی رو بدست آوردم و سوالاتی رو مطرح کردم برای پاسخگویی و رسیدن به اون ..

این مستند در قسمت مصاحبه اش با مدیر سینما / تماشاگر / علاقه مند (‌واردبراین بخش)‌ و متخصص گفتگویی صورت میگیره ..
میخواستم نظر شما رو در این مورد بپرسم که در محموع سوال ها أیا تجدید نظر بکنم یا موردی ر بیافزایم و یا ...
اگه سوال خاصی به ذهنتون میرسه بگید ممنون میشم .
این بخش به صورت کلی روی محور " آیا فیلم خوب یــــــــــا سالن و سینما خوب یـــــــــــا احترام به مخاطب هر کدام تنها عامل جذب مخاطب هست ؟ و گزیزی و وضعیت گذشته سینما وجود داره " یعنی سوالات با یک هدف به جلو می آد ..

اگه هر سوالی که فکر می کنید مفید و تو پیش برد مستند میتونه تو زمینه های بالا و یا زمینه ای که فکر می کنید مناسب هست مطرح کنید ممنون میشم ..

و اگر هم پیشنهادی دارید ممنون میشم ارایه بدید . از لطفتون پیشاپیش ممنون و سپاسگزارم

cinemaamooz

همکار بازنشسته
لایک‌ها
2,244
سلام ؛

خوبی عزیز ؟ ببین ؛ من چیزهایی که می گم نظر شخصی بنده هست و حکم هم نیست ؛ فقط یک نظره. می تونی بهش فکر کنی یا عمل کنی یا کلا به تخمت بسپاری :D

خب ، ایده ای که داری پیش می ری بد نیست. اما کلیشه هست. ببین ؛ مثل این می مونه که بیای یک مستند بسازی درباره اینکه چرا ایران و وضعیت اقتصادی اون داغونه ! به دو صورت هست ؛ یا کلیشه می سازی چون حرف های همیشگی رو می زنی ، یا اینقدر جرعتشو داری که حرف هایی رو بزنی که بقیه نمی تونن بزنن. بله ، اگه یک مستند بسازی و حرف هایی بزنی که بقیه جرئت زدنشو ندارن ؛ اونطوری ایده های کلیشه هم موفقیت آمیز هست. اما نه ، قراره چرت و پرت های همیشگی رو تحویل بدی که به هیچ جا نمی رسی.

این ایده هم مثل همونه ؛ اول موضع خودت رو مشخص کن که دقیقا می خوای چه حرف هایی بزنی و قراره چقدر تابو شکنی کنی. بنظر بنده تو هم برای اینکه مسند جذاب باشه و هم برای اینکه اصولی تر باشه ؛ اینگونه پیش برو که تو اول موضع مستند رو در اول مستند مشخص می کنی و برای رسیدن به اون ؛ اول به بستر اون می پردازی. یعنی نمیای همون اول به متخصص یا مدیر سینما بگی : چرا وضع فروش سینما ایران داغونه ؟!

میای اول تخصصی بررسی می کنی که برای جذب مخاطب به سینما ؛ اول از همه ما به فیلم خوب نیاز داریم. آیا فیلم های ما خوب هستند ؟ با این سوال می تونی شروع کنی و نظر هر فرد رو بخوای و همینطور همه سوال ها رو از همه بپرسی تا ببینی دید همه چطوریه. وقتی کامل همه چی معلوم شد که فیلم ها چطورن ، سالن ها چطورن ، تبلیغات چطورن و ... ؛ در نهایت به اون سوال می رسی و می گی با این وضعیت اینگونه این عناصر ، سینمای ایران در کجا قرار داره ؟

یعنی برای اینکه مستند کلیشه نشه ؛ از دید تخصصی تر بررسی کن. اگه قرار باشه بری توی خیابون از همه بپرسی چرا سینما اینطوری هست که بدرد نمی خوره. تو باید این سوال رو به بخش های تخصصی تر تبدیل کنی و اون ها رو از افراد مختلف ( آگاه ، نیمه آگاه و مخاطب ) بپرسی. اینطوری مستند تو یک آسیب شناسی حساب می شه و نه یک مستند آبدو خیار که فقط می خواد حرف های کلیشه بزنه. قرار نیست کسی بگه فیلم های خوب نداریم ؛ باید بگه چرا فیلم های خوب نداریم ! و برای این باید با افراد آگاه مصاحبه کنی.

من نمی خوان زیاد بهت چیزی بگم ؛ چون به هرحال مستند تو هست و من هم از دید تو آشنایی زیادی ندارم. به هرحال دیدی که تو به موضوع مستند داری صد در صد روی خود مستند تاثیر می گذاره. این ها فقط پیشنهادات من بود که مستند تو تبدیل به یک آسیب شناسی تخصصی و همزمان جذاب بشه ؛ نه صرفا مستند هایی که هر روزه در تلویزیون پخش می شه.

امیدوارم موفق باشی در ساخت این مستند و هر سوالی بود ؛ بنده در حد توان و دانش در خدمتم.

بالا