• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چگونه سرعت گجت اندرویدی خود را افزایش دهیم؟

nniran

Registered User
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2012
نوشته‌ها
109
لایک‌ها
24
محل سکونت
خوزستان
بسیاری از کاربران معتقدند که زیبایی سیستم عامل اندروید به دلیل طبیعت باز آن است که به کاربر اجازه می دهد تا سیستم عامل را از هر جهت شخصی سازی کند. این در حالی است که همین طبیعت باز یکی از نقاط ضعف اصلی سیستم عامل اندروید به حساب می آید. استفاده از ویجت ها و عکس های پس زمینه زنده محیط اندروید را بسیار زیبا و خواستنی می کند اما همین عناصر زیبا مقداری از حافظه رم و همین طور پردازنده را درگیر خود می کنند و باعث کاهش سرعت گوشی می شوند.

0000000hjhkhkbnb.jpg


وقتی یک گوشی اندرویدی را خریداری می کنید در ابتدا سرعت بسیار بالایی دارد اما به مرور زمان با نصب نرم افزارهای مختلف و شخصی سازی محیط سیستم عامل متوجه می شوید که گوشی شما دیگر مثل روز اول سریع نیست و شاهد تاخیر در اجرای نرم افزارها و لگ و هنگ در گوشی خود هستید. حتی اگر یکی از اسمارت فون های پرچمدار بازار را هم بگیرید بازهم پس از مدتی، دیگر سرعت روزهای اول را ندارد و در اجرای نرم افزارها تاخیر مشاهده می کنید.

در برخی موارد حتی سرعت اجرای نرم افزارهای ضروری مثل دفترچه تلفن و یا دوربین به طرز وحشتناکی طولانی می شود و یا در زمان حرکت بین صفحات HomeScreen، که پراز برنامه و ویجت و پوشه هستند کلی لگ و هنگ مشاهده می کنید. مطمئناً این کاهش سرعت گوشی، شما را حسابی ناراحت و عصبانی می کند. اما برای رفع این مشکل چه راه حل هایی وجود دارد؟ در نگاه اول شاید تنها راه خلاص شدن از شر لگ و هنگ های گوشی، خرید یک اسمارت فون قوی تر و یا مهاجرت به سیستم عامل های رقیب که مشکل افت سرعت ندارند مثل ios و ویندوزفون است.

اگر از کاهش سرعت اسمارت فون اندرویدی خود خسته شده اید و به یکی از راه های بالا فکر می کنید بهتر است کمی دست نگه دارید. روش های زیادی برای بهبود عملکرد دستگاه های اندرویدی وجود دارد که با انجام آن ها سرعت اسمارت فون یا تبلت اندرویدی شما افزایش پیدا می کند البته هیچ تضمینی وجود ندارد که سرعت دستگاه اندرویدی شما مثل روز اول زیاد بشود اما با این حال انجام این کارها باعث افزایش سرعت و بهبود پردازش دستگاه می شود. به هر حال امتحان این روش ها ضرری ندارد و ممکن است تاثیر زیادی روی سرعت دستگاه اندرویدی شما داشته باشد. در ادامه چند روش برای بهبود عملکرد و افزایش سرعت دستگاه های اندرویدی معرفی می کنیم:

1-دریافت بروزرسانی های سیستم عامل

Embrace-software-updates.jpg


در حالی که کاربران حرفه ای معمولاً از روی عادت ذاتی خود هفته ای چند بار ارائه شدن بروزرسانی برای گجت خود را چک می کنند اما اکثر کاربران گوشی های هوشمند اصلاً اهمیتی به این موضوع نمی دهند و برایشان مهم نیست که آخرین بروزرسانی های منتشر شده برای دستگاه خود را دریافت کنند. بروز بودن سیستم عامل از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل در ابتدا به آن اشاره کردیم. اگر از عملکرد دستگاه اندرویدی خود راضی نیستید (اگر در حال مطالعه این مطلب هستید احتمالاً همین طور است) ما به شما پیشنهاد می کنیم که حتماً از بروز بودن نرم افزار دستگاه خود مطمئن شوید. برای اطلاع از منتشر شدن بروزرسانی برای دستگاه خود به Settings و بخش About مراجعه کنید. بروزرسانی های ارائه شده معمولاً باگ ها و اشکالات موجود را برطرف می کنند و باعث بهبود عملکرد دستگاه اندرویدی شما می شوند. از طرفی برای نصب برخی از نرم افزارها لازم است از نسخه های جدید سیستم عامل استفاده کنید. البته بروز بودن نرم افزار و سیستم عامل دستگاه تنها مختص اندروید نیست و از هر نوع سیستمی که استفاده می کنید بهتر است همیشه نرم افزار آن را بروز نگه دارید.

2-از شر برنامه ها و محتواهای غیرضروری خلاص شوید

0000000000ikjiplkip.jpg


بسیاری از کاربران عادت دارند تعداد زیادی برنامه بلا استفاده روی دستگاه خود نصب می کنند و هیچ استفاده ای هم از آن ها نمی کنند. اما باید توجه داشته باشید که این نرم افزارها باعث کند شدن دستگاه شما می شوند. در اصل هر چیزی که روی گوشی خود نصب می کنید این پتانسیل را دارد که باعث درگیری بیش از حد منابع پردازشی و حافظه های موقتی مثل رم شود. نرم افزارها یا بازی های نصب شده روی گوشی علاوه بر اشغال حافظه داخلی که برای ذخیره سازی اطلاعات در نظر گرفته شده است فضایی از رم گوشی را هم اشغال می کنند و همین موضوع باعث کاهش سرعت گوشی می شود. علاوه بر این برخی نرم افزارها حتی پس از بسته شدن در پس زمینه همچنان مشغول فعالیت هستند که این موضوع باعث درگیری پردازنده می شود. بنابر این اگر احساس می کنید که دستگاه اندرویدی شما کند شده است بهتر است از شر برنامه هایی که نیازی به آن ندارید و یا مدتی است از آن استفاده نکرده اید خلاص شوید. علاوه بر این هرگز حافظه داخلی گوشی خود را پر نکنید و همیشه مقداری از حافظه داخلی را خالی بگذارید. ما به شما پیشنهاد می کنیم که برای ذخیره سازی اطلاعات از حافظه های جانبی مثل میکرو SD و یا فضاهای ذخیره سازی ابری استفاده کنید.

3- غیرفعال کردن نرم افزارهای از پیش نصب شده ی غیرضروری

000000ikjijkikp.jpg


در سیستم عامل اندروید، کاربران به راحتی می توانند نرم افزارها یا بازی هایی که نصب می کنند را حذف کنند. اما متاسفانه امکان حذف برنامه های از پیش نصب شده روی گوشی وجود ندارد. بعضی از این برنامه ها برای ما کاربردی ندارند و تنها باعث درگیر کردن منابع پردازشی دستگاه می شوند. برای بهبود عملکرد دستگاه اندرویدی خود بهتر است نرم افزارهای غیرقابل حذف را غیرفعال کنید. برای این کار به Settings گوشی بروید و سپس وارد بخش Apps شوید و به ستون All بروید. در این قسمت لیست تمامی برنامه های موجود را مشاهده می کنید و برای غیر فعال کردن برنامه های بلااستفاده روی برنامه لمس کنید تا اطلاعات برنامه را مشاهده کنید. در این قسمت می توانید میزان فضای اشغال شده توسط برنامه را مشاهده کنید. در این قسمت همچنین می توانید با زدن گزینه های Clear Data و Clear Cache و Force Stop و همچنین Uninstall Updates برنامه مورد نظر را کاملاً غیر فعال کنید. بعضی از نرم افزارها هم هستند که خیلی کم و گاهی اوقات از آن ها استفاده می کنیم که بهتر است در زمانی که به آن ها احتیاج نداریم غیر فعالشان کنیم.

4- خارج شدن از برنامه های چسبنده!

00000000ikipkko.jpg


برنامه های چسبنده؟! بله؛ بعضی از نرم افزارها هستند که حتی پس از بسته شدن همچنان فعالیت خود را در پس زمینه ادامه می دهند یعنی شما از برنامه هیچ استفاده ای نمی کنید اما برنامه همچنان در حال اجرا است. برخی از این برنامه ها هستند که پس از خارج شدن از آنها در قسمت اعلانات گوشی شما فعالیت خود را ادامه می دهند و به این ترتیب باعث درگیر شدن پردازنده و اشغال فضای رم و در نهایت کندی گوشی می شوند. برخی از این نرم افزارها ها دارای یک دکمه اختصاصی برای خروج از برنامه هستند که با زدن آن برنامه به طور کامل بسته می شود و پس از بسته شدن دیگر برنامه در پس زمینه اجرا نمی شود. در صورتی که برنامه دارای دکمه خروج نبود از طریق منو تنظیمات و یا Task Manager اقدام به بستن برنامه کنید.

5- با تصاویر پس زمینه زنده (Live Wallpaper) خداحافظی کنید

000000000ikikikkigfcae.jpg


تصاویر پس زمینه زنده اگرچه بسیار زیبا و جذاب هستند اما به طور محسوسی باعث کم شدن سرعت دستگاه اندرویدی شما می شوند. اگر از تصاویر پس زمینه زنده روی گوشی یا تبلت اندرویدی خود استفاده می کنید و از سرعت دستگاه خود ناراضی هستید به سرعت از شر تصویر زنده پس زمینه خلاص شوید و به جای آن از یک تصویر استاتیک برای پس زمینه دستگاه اندرویدی خود استفاده کنید. با این کار علاوه بر افزایش سرعت دستگاه شما، عمر باتری آن نیز افزایش می یابد.

6- استفاده بهینه از ویجت ها

000000000000ihhfdshjhnvcgh.jpg


برخلاف Live Wallpaper که به راحتی می توان بدون استفاده از آن روزگار سپری کرد، ویجت ها اینطور نیستند. تصویر پس زمینه زنده هیچ کاربردی ندارد و فقط جهت زیبایی است اما ویجت ها اینگونه نیستند و تعداد زیادی از آن ها بسیار کاربردی هستند. با این حال ویجت ها هم مثل Live Wallpaper ها موجب کاهش سرعت گوشی می شوند. به شما توصیه می کنیم که استفاده از ویجت ها را به حداقل برسانید و تنها ویجت های ضروری را در صفحه خانگی داشته باشید. همچنین سعی کنید ویجت های مورد نیاز را در بین صفحات خانگی خود پخش کنید و همه را در یک صفحه قرار ندهید تا سرعت بالاتری داشته باشید.

7- برنامه هایی که نصب کرده اید را بررسی کنید

00000000000ijujdxzatg.jpg


برخی از برنامه ها به گونه ای نوشته شده اند که از برنامه های دیگر بهینه تر هستند و کمتر از منابع پردازشی گوشی استفاده می کنند. اگر از برنامه های خاصی استفاده می کنید احتمالاً برنامه هایی با کاربرد مشابه آن وجود دارد. پس بهتر است که به دنبال آن ها بگردید، شاید نرم افزاری مشابه نرم افزار مورد نیاز شما وجود داشته باشد که کمتر به گوشی شما فشار بیاورد. استفاده از برنامه بهینه تر باعث می شود همه ی عملکردها در داخل و خارج برنامه بهبود پیدا کند.

8- امتحان کردن لانچرهای مختلف

0000000000iuhtdwaqt.jpg


لانچر پیش فرض برخی از گوشی ها و تبلت های اندرویدی بسیار کند است و اصلاً بهینه سازی صورت نگرفته است و در نتیجه محیط سیستم عامل بسیار کند و لگی و پر نوسان خواهد بود. راه حل این مشکل جست و جو در Play Store و یافتن لانچرهای بهینه است. بعضی از لانچرها مانند Nova و Apex عملکرد بسیار خوبی دارند و حتی بهینه تر از بسیاری از لانچرهای پیش فرض هستند. برای انتخاب بهترین لانچر می توانید از این مطلب کمک بگیرید.

9- از کارت های حافظه پر سرعت استفاده کنید

000000000juhyfsz.jpg


اگر می خواهید از کارت های حافظه میکرو SD در گوشی خود استفاده کنید حتماً یک کارت حافظه پر سرعت تهیه کنید. کارت های میکرو SD با سرعت های مختلفی تولید می شوند و استفاده از کارت های کم سرعت باعث کم شدن سرعت دستگاه شما می شود. بهترین عملکرد را میکرو SD های کلاس 10 دارند و پرسرعت ترین نوع میکرو SD ها به شمار می آیند. اگر هم اکنون از کارت میکرو SD در تلبت یا گوشی خود استفاده می کنید بهتر است ابتدا سرعت دستگاه را بدون میکرو SD تست کنید، اگر سرعت دستگاه شما بدون میکرو SD افزایش پیدا کرد باید به فکر خرید یک کارت حافظه سریعتر باشید.

10- ریست کردن گوشی و بازگشت به تنظیمات کارخانه

000000000000uhuhhybklj.jpg


در بعضی از مواقع پس از مدتی طولانی استفاده از گوشی و سنگین شدن آن مثلاً پس از 6 ماه یا یک سال همه چیز در گوشی شما به هم ریخته می شود و دیگر دستگاه شما مثل روز اول سریع نیست. در این جاست که نیاز به بهبود عملکرد دستگاه خود دارید و دست به کار می شوید اما هیچ کدام از روش های بالا جوابگو نیست و همچنان گوشی شما بسیار کند است. در این حالت دیگر کاری از کسی ساخته نیست و باید با Factory Reset کردن گوشی، آن را مثل روز اول کنید. فقط توجه داشته باشید قبل از ریست کردن از تمام اطلاعات موجود در گوشی یک نسخه پشتیبان تهیه کنید زیرا پس از ریست کردن تمام اطلاعات روی گوشی پاک می شود.

11- روت کردن و استفاده از Mod

0000000000000jnyhgvvzdsghh.jpg


بسیاری از کاربران معتقدند که روت کردن و استفاده از Mod ها باعث بهبود عملکرد گوشی می شود. اگر شما توانایی روت کردن و استفاده از Mod ها را داشته باشید این کار کمک بزرگی به شما برای افزایش سرعت گوشیتان می کند. روت کردن گوشی کار آسانی نیست و ریسک زیادی دارد و ممکن باعث شود گوشی شما برای همیشه از کار بیفتد. با این حال روت کردن به خصوص برای دستگاه های قدیمی که نسخه های جدید اندروید برایشان عرضه نمی شود بسیار مفید است. به هر حال ما به شما پیشنهاد می کنیم قبل از هر کاری ابتدا در مورد نحوه روت کردن و پیامدهای آن تحقیق کنید و با مراجعه به سایت ها و انجمن هایی که در این زمینه فعالیت می کنند اطلاعات بیشتری کسب کنید و با آگاهی کامل اقدام به روت کردن دستگاه خود کنید.

کند شدن تدریجی یکی از مشکلاتی است که کاربران سیستم عامل اندروید معمولاً با آن مواجه می شوند و در این مطلب سعی شد تا راه های متداول برای افزایش سرعت دستگاه های اندرویدی را بیان کنیم و امیدواریم برای شما هم مفید بوده باشد.
 
بالا