• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

ژله خرده شیشه خعلی شیک و مجلسی

yasman.yk

Registered User
تاریخ عضویت
22 اکتبر 2013
نوشته‌ها
403
لایک‌ها
294
سن
34
روش تهیه ژله خرده شیشه
www.doondoon.ir-722.jpg


مواد لازم برای تهیه این ژله عبارتند از:

پودر ژله در رنگهای مختلف:از هر رنگ یک بسته(معمولا از 3 تا 6 رنگ استفاده میشه و همه جورش هم قشنگ میشه)

برای پایه یا بیس(base) سفید رنگ هم:3 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین،3 لیوان شیر،نصف قوطی شیرعسل(تصویر زیر)

www.doondoon.ir-721.jpg


IMG_2633.jpg


یه مقدار سلفون هم لازمتون میشه

طرز تهیه:

اولین کاری که میکنید اینه که ژله های رنگی رو از شب قبل جداگانه درست کنید و هر کدوم رو تو یه ظرف جداگانه(ترجیحاً مربع یا مستطیل شکل)بریزید و بزارید تو یخچال بمونه.

من همیشه ژله ها رو به این روش آماده میکنم که یه لیوان آب رو میزارم جوش بیاد و بعد یه بسته پودر ژله رو میریزم توش و فوری هم میزنم(در حالی که شعله زیر ظرف هنوز روشنه)و بعد از چند دقیقه از روی گاز برمیدارم و یه لیوان آب سرد میریم توش و هم میزنم و تو قالب میریزم.به این روش ژله هم زودتر خودش رو میگیره و هم راحت تر از قالب در میاد.

البته این درمورد پودر ژله های ایرانیه که زیاد محکم و جوندار نمیشن و تازه تو دستور آماده سازیشون هم از دو لیوان آب استفاده میشه.شما اگر از ژله خارجی استفاده میکنید ژله تون طبیعتاً سفت تر میشه و در دستور تیه ژله های خارجی هم که از یک لیوان آب معمولاً استفاده میشه.

اگر هم بعضی دوستان خیلی دغدغه تکنولوژی دارن میتونن
4.gif
پودر ژله ها رو در یک لیوان آب جوش حل کنن و به مدت یک دقیقه در مایکروفر با قدرت 100 درصد بزارن تا پودر کاملاً در آب حل بشه و مایع زلالی به دست بیاد
3.gif


www.doondoon.ir-720.jpg




و اما دستور تهیه ژله سفید(شیری):

3 قاشق پودر ژلاتین رو در یه لیوان شیر سرد بریزید و با همزن برقی با دور معمولی بزنید تا یه مخلوط اسفنجی به دست بیاد.بعد یه لیوان شیر داغ توش بریزید و به روش بن ماری(پاورقی 4)،روی بخار آب قرار بدید تا کاملا یه دست بشه(تصویر زیر).البته میتونید باز هم از مایکروفر استفاده کنید.

وقتی پودر ژله کاملاً حل شد از روی حرارت برش دارید و نصف قوطی شیر عسل رو توش بریزید و کاملاً مخلوطش کنید.بعد از مخلوط شدن یه لیوان شیر سرد توش بریزید و بزارید کنار تا در دمای محیط کاملاً خنک بشه.

نکته مهم اینه که این بیس رو اصلاً نباید تو این مرحله داخل یخچال بزارید چون حالت بریده بریده پیدا میکنه.پس اگر دوست دارید یه ژله هنری خوشگل درست کنید تا همه روح لطیف و ذهن خلاقتون رو ستایش کنن باید کمی حوصله به خرج بدید.

تو این فاصله میتونید ژله های رنگی رو در بیارید و با چاقو به شکل مکعب برش بزنید.حتماً لازم نیست همه برشهاتون کاملاً یه شکل و یه اندازه باشه.اصلاً لازم نیست همشون هم مکعب شکل باشن.

وقتی تمام ژله های رنگی رو برش زدید.ظرفی رو که برای ژله اصلی در نظر گرفتید بیارید و داخلش رو کاملا با سلفون بپوشنید.طوری سلفون رو به دیواره های ظرف بچسبونید که کاملاً هوای زیر اون رو خارج کنید و لبه های سلفون هم از دیواره های ظرف بیرون زده باشه:

www.doondoon.ir-719.jpg


IMG_2634.jpg


بعد تمام ژله های خرد شده رو با هم قاطی کنید و در ظرف اصلی بریزید.تا اونجا که میتونید سعی کنید قطعات غیر همرنگ کنار هم قرار بگیرن تا زیبایی کارتون بیشتر بشه.

وقتی ژله شیر عسلی کاملاً خنک شد اونو روی ژله های رنگی بریزید و ظرف رو چندین بار به آرامی تکون بدید و کج و راست کنید تا هوای موجود در اون کاملاً خارج بشه.میتونید با استفاده از یک قاشق کمی ژله ها رو جابه جا کنید تا هوای موجود در فضای بین اونها خارج بشه و ژله تون حباب نزنه.

بعد از اینکه چند ساعت تو یخچال موند و کاملاً سفت شد میتونید ظرف ژله رو برگردونید تو یه سینی و سلفون رو از روش بردارید و به شکلهای دلخواه برش بزنید.

بعضیا این ژله رو تو ظرفهای طرح دار درست میکنن و همونطوری کامل سروش میکنن،ولی به نظر من برای این نوع ژله سرو به صورت برش خورده خیلی زیباتره.

IMG_2636.jpg


www.doondoon.ir-723.jpg


چند نکته مهم درباره تهیه و سرو انواع ژله:

برای خارج کردن ژله از قالب و منتقل کردن به ظرف سرو(به استثنای ژله شیر عسلی) کافیه قالب ژله رو چند دقیقه تو ظرفی که آب گرم توش هست نگه دارید و بعد چند تکون کوچیک به قالب بدید و ظرف سروتون رو بزارید رو دهنه قالب و قالب رو برگردونید توش.ممکنه لازم باشه این کار رو دو یا سه بار انجام بدید.توصیه میکنم یکساعت قبل از زمان پذیرایی ژله رو از قالب خارج کنید،چون ممکنه در اثر حرارت ظرف آب گرم سطح روی ژله کمی شل بشه و لازم باشه مدتی توی یخچال بمونه تا فرم اولیه خودش رو به دست بیاره.

البته این روش برای خارج کردن ژله های شیرعسلی مناسب نیست،چون در اثر کمی حرارت سرع شکل و فرم خودشون رو از دست میدن.برای هر نوع ژله ای که بیس شیر عسلی در قسمت کف قالب وجود داره از همون روش سلفون استفاده کنید.لطفاً به جای سلفون از کیسه فریزر استفاده نکنید
4.gif
اگر استفاده کردید و موقع سرو همش چسبید به کیسه به من ربطی نداره
3.gif


صد البته روش استفاده از آب گرم برای زمانی که از ظروف پیرکس به عنوان قالب ژله استفاده میکنید مناسب نیست(چون در اثر تغییر ناگهانی دما ظرف پیرکستون نابود میشه).وقتی میخواید تتوی ظرف پیرکس ژله درست کنید،قبل از اینکه مواد ژله رو تو ظرف بریزید مقداری آب به دیواره های ظرف بپاشید.وقتی هم که خواستید ژله رو از قالب در بیارید،بزارید چند دقیقه بیرون بمونه و بعد ظرف سرو رو بزارید رو دهنه قالب و قالب رو در حال تکون تکون دادن برگردونید توی ظرف.

همیشه یه لیوان آب دم دستتون باشه و کاردی رو که باهاش ژله هاتون رو برش میزنید مرتب خیس کنید و از برشهای زیبا و راحتی که به ژله هاتون میزنید لذت ببرید.

کف ظرف سرو ژله رو قبل از منتقل کردن ژله به اون کمی خیس کنید تا ژله ها به راحتی از کف ظرف جدا بشن.(باید به فکر راحتی مهموناتون هم باشید دیگه)

اینم روش دیگه توی قالب کیک :

www.doondoon.ir-728.jpg


www.doondoon.ir-725.jpg


www.doondoon.ir-726.jpg


www.doondoon.ir-724.jpg


دون دون
 

Quen

کاربر فعال هنرهای نمایشی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
10 دسامبر 2009
نوشته‌ها
2,319
لایک‌ها
3,807
محل سکونت
شهر گناه

raminonline

Registered User
تاریخ عضویت
27 مارس 2004
نوشته‌ها
662
لایک‌ها
787
محل سکونت
سرزمین پارسم آرزوست!
اینا خیلی قشنگ میشه. تو یکی از مهمونیای فامیل درس کرده بودن. کلا براس دکور سفره خوبه
 

PG co

Registered User
تاریخ عضویت
24 جولای 2013
نوشته‌ها
523
لایک‌ها
660
ببخشید اونوقت خورده شیشه هاش باعث نمیشه حنجره مون اسیب ببینه
 

amir.tabatabai

Registered User
تاریخ عضویت
18 نوامبر 2014
نوشته‌ها
2,945
لایک‌ها
1,252
روش تهیه ژله خرده شیشه
www.doondoon.ir-722.jpg


مواد لازم برای تهیه این ژله عبارتند از:

پودر ژله در رنگهای مختلف:از هر رنگ یک بسته(معمولا از 3 تا 6 رنگ استفاده میشه و همه جورش هم قشنگ میشه)

برای پایه یا بیس(base) سفید رنگ هم:3 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین،3 لیوان شیر،نصف قوطی شیرعسل(تصویر زیر)

www.doondoon.ir-721.jpg


IMG_2633.jpg


یه مقدار سلفون هم لازمتون میشه

طرز تهیه:

اولین کاری که میکنید اینه که ژله های رنگی رو از شب قبل جداگانه درست کنید و هر کدوم رو تو یه ظرف جداگانه(ترجیحاً مربع یا مستطیل شکل)بریزید و بزارید تو یخچال بمونه.

من همیشه ژله ها رو به این روش آماده میکنم که یه لیوان آب رو میزارم جوش بیاد و بعد یه بسته پودر ژله رو میریزم توش و فوری هم میزنم(در حالی که شعله زیر ظرف هنوز روشنه)و بعد از چند دقیقه از روی گاز برمیدارم و یه لیوان آب سرد میریم توش و هم میزنم و تو قالب میریزم.به این روش ژله هم زودتر خودش رو میگیره و هم راحت تر از قالب در میاد.

البته این درمورد پودر ژله های ایرانیه که زیاد محکم و جوندار نمیشن و تازه تو دستور آماده سازیشون هم از دو لیوان آب استفاده میشه.شما اگر از ژله خارجی استفاده میکنید ژله تون طبیعتاً سفت تر میشه و در دستور تیه ژله های خارجی هم که از یک لیوان آب معمولاً استفاده میشه.

اگر هم بعضی دوستان خیلی دغدغه تکنولوژی دارن میتونن
4.gif
پودر ژله ها رو در یک لیوان آب جوش حل کنن و به مدت یک دقیقه در مایکروفر با قدرت 100 درصد بزارن تا پودر کاملاً در آب حل بشه و مایع زلالی به دست بیاد
3.gif


www.doondoon.ir-720.jpg




و اما دستور تهیه ژله سفید(شیری):

3 قاشق پودر ژلاتین رو در یه لیوان شیر سرد بریزید و با همزن برقی با دور معمولی بزنید تا یه مخلوط اسفنجی به دست بیاد.بعد یه لیوان شیر داغ توش بریزید و به روش بن ماری(پاورقی 4)،روی بخار آب قرار بدید تا کاملا یه دست بشه(تصویر زیر).البته میتونید باز هم از مایکروفر استفاده کنید.

وقتی پودر ژله کاملاً حل شد از روی حرارت برش دارید و نصف قوطی شیر عسل رو توش بریزید و کاملاً مخلوطش کنید.بعد از مخلوط شدن یه لیوان شیر سرد توش بریزید و بزارید کنار تا در دمای محیط کاملاً خنک بشه.

نکته مهم اینه که این بیس رو اصلاً نباید تو این مرحله داخل یخچال بزارید چون حالت بریده بریده پیدا میکنه.پس اگر دوست دارید یه ژله هنری خوشگل درست کنید تا همه روح لطیف و ذهن خلاقتون رو ستایش کنن باید کمی حوصله به خرج بدید.

تو این فاصله میتونید ژله های رنگی رو در بیارید و با چاقو به شکل مکعب برش بزنید.حتماً لازم نیست همه برشهاتون کاملاً یه شکل و یه اندازه باشه.اصلاً لازم نیست همشون هم مکعب شکل باشن.

وقتی تمام ژله های رنگی رو برش زدید.ظرفی رو که برای ژله اصلی در نظر گرفتید بیارید و داخلش رو کاملا با سلفون بپوشنید.طوری سلفون رو به دیواره های ظرف بچسبونید که کاملاً هوای زیر اون رو خارج کنید و لبه های سلفون هم از دیواره های ظرف بیرون زده باشه:

www.doondoon.ir-719.jpg


IMG_2634.jpg


بعد تمام ژله های خرد شده رو با هم قاطی کنید و در ظرف اصلی بریزید.تا اونجا که میتونید سعی کنید قطعات غیر همرنگ کنار هم قرار بگیرن تا زیبایی کارتون بیشتر بشه.

وقتی ژله شیر عسلی کاملاً خنک شد اونو روی ژله های رنگی بریزید و ظرف رو چندین بار به آرامی تکون بدید و کج و راست کنید تا هوای موجود در اون کاملاً خارج بشه.میتونید با استفاده از یک قاشق کمی ژله ها رو جابه جا کنید تا هوای موجود در فضای بین اونها خارج بشه و ژله تون حباب نزنه.

بعد از اینکه چند ساعت تو یخچال موند و کاملاً سفت شد میتونید ظرف ژله رو برگردونید تو یه سینی و سلفون رو از روش بردارید و به شکلهای دلخواه برش بزنید.

بعضیا این ژله رو تو ظرفهای طرح دار درست میکنن و همونطوری کامل سروش میکنن،ولی به نظر من برای این نوع ژله سرو به صورت برش خورده خیلی زیباتره.

IMG_2636.jpg


www.doondoon.ir-723.jpg


چند نکته مهم درباره تهیه و سرو انواع ژله:

برای خارج کردن ژله از قالب و منتقل کردن به ظرف سرو(به استثنای ژله شیر عسلی) کافیه قالب ژله رو چند دقیقه تو ظرفی که آب گرم توش هست نگه دارید و بعد چند تکون کوچیک به قالب بدید و ظرف سروتون رو بزارید رو دهنه قالب و قالب رو برگردونید توش.ممکنه لازم باشه این کار رو دو یا سه بار انجام بدید.توصیه میکنم یکساعت قبل از زمان پذیرایی ژله رو از قالب خارج کنید،چون ممکنه در اثر حرارت ظرف آب گرم سطح روی ژله کمی شل بشه و لازم باشه مدتی توی یخچال بمونه تا فرم اولیه خودش رو به دست بیاره.

البته این روش برای خارج کردن ژله های شیرعسلی مناسب نیست،چون در اثر کمی حرارت سرع شکل و فرم خودشون رو از دست میدن.برای هر نوع ژله ای که بیس شیر عسلی در قسمت کف قالب وجود داره از همون روش سلفون استفاده کنید.لطفاً به جای سلفون از کیسه فریزر استفاده نکنید
4.gif
اگر استفاده کردید و موقع سرو همش چسبید به کیسه به من ربطی نداره
3.gif


صد البته روش استفاده از آب گرم برای زمانی که از ظروف پیرکس به عنوان قالب ژله استفاده میکنید مناسب نیست(چون در اثر تغییر ناگهانی دما ظرف پیرکستون نابود میشه).وقتی میخواید تتوی ظرف پیرکس ژله درست کنید،قبل از اینکه مواد ژله رو تو ظرف بریزید مقداری آب به دیواره های ظرف بپاشید.وقتی هم که خواستید ژله رو از قالب در بیارید،بزارید چند دقیقه بیرون بمونه و بعد ظرف سرو رو بزارید رو دهنه قالب و قالب رو در حال تکون تکون دادن برگردونید توی ظرف.

همیشه یه لیوان آب دم دستتون باشه و کاردی رو که باهاش ژله هاتون رو برش میزنید مرتب خیس کنید و از برشهای زیبا و راحتی که به ژله هاتون میزنید لذت ببرید.

کف ظرف سرو ژله رو قبل از منتقل کردن ژله به اون کمی خیس کنید تا ژله ها به راحتی از کف ظرف جدا بشن.(باید به فکر راحتی مهموناتون هم باشید دیگه)

اینم روش دیگه توی قالب کیک :

www.doondoon.ir-728.jpg


www.doondoon.ir-725.jpg


www.doondoon.ir-726.jpg


www.doondoon.ir-724.jpg


دون دون
حقیقتا زیبا و هوس انگیزه
 
بالا