کاربرد لوله اسپیرال
یکی از متداول ترین روش ها برای تولید لوله، روش اسپیرال می باشد. روش اسپیرال به این صورت است که ورق های فولادی که ضخامت های متفاوتی دارند را به صورت مارپیچ به هم وصل می کنند.
لوله اسپیرال با استفاده از ورق های فولادی ساخته می شود. بعد از اینکه این ورق ها به هم ممتصل شدند به وسیله ی جوشکاری زیر پودری درزهای آن ها را جوش می دهند. به همین دلیل ساخت لوله های اسپیرال با قطرهای مختلف هزینه ی کمتری نسبت به درز مستقیم دارد.
بیشترین
کاربرد لوله اسپیرال در صنایع نفت و گاز است. علت این موضوع انعطاف پذیری، فرآیند ساخت، یکنواختی ابعاد، خواص مکانیکی، مسائل اقتصادی و ... لوله های اسپیرال می باشد. استفاده از لوله های اسپیرال در صنایع نفت و گاز و بررسی کردن عملکرد ان ها و انجام تحقیقات درباره مشکلات لوله ها بسیار ضروری است.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی استفاده از لوله اسپیرال در صنایع نفت و گاز در تمام دنیا رایج شده است و یک روند صعودی دارد. در سال های اخیر تولید این لوله ها پیشرفت زیادی داشته است و با یک روند رو به رشد توانسته کیفیت و استقامت خیلی بهتری نسبت به لوله های درز جوش مستقیم داشته باشد و از نظر اقتصادی نیز به صرفه تر است.
گفتنی است که استفاده از لوله اسپیرال برای انتقال آب و گاز رسانی در منطقه های مختلف با استانداردهایی که مختص سیالات است راج می باشد. به این دلیل که لوله های اسپیرال از استحکام خوبی برخوردار هستند و ترک نمی خورند به راحتی از آن ها در صنایع مختلف استفاده می کنند. لوله های
اسپیرال با ضخامت های مختلف و در شاخه های 6 تا 12 متری برای صنایع و کاربردهای متفاوت ساخته و تولید می شود.
از نظر اقتصادی لوله های اسپیرال بسیار به صرفه تر از لوله های فولادی هستند و هم چنین مزایای بیشتری هم نسبت به آن ها دارند. مثلا این لوله ها هنگام نصب به خم کاری مناسب تری نیاز دارند و فرآیند ساختشان به گونه ای است که از انعطاف پذیری خوبی برخوردارند. در ساخت لوله اسپیرال از ورق های پهن لوله ایی با قطرهای مختلف تولید می کنند.
مزایا و معایب لوله اسپیرال نسبت به لوله درز جوش مستقیم
علت اینکه هزینه ی ساخت لوله اسپیرال کمتر از لوله درز جوش مستقیم می باشد این است که ماده ی اولیه برای ساخت اسپیرال ورق های پهن و عریض هستند. علت بعدی این است که فرآیند تولید آن به صورت پیوسته می باشد به همین دلیل باعث کم شدن هزینه های اضافی شده است. برای ساخت و تولید اسپیرال برعکس تولید لوله درز جوش مستقیم به دستگاه های سنگین و خاص مثل دستگاه پرس و انبساط سرد نیازی نیست.
مزیت دیگری که این لوله ها نسبت به سایر لوله ها دارند این است که در برابر شکست و ترک خوردگی از مقاومت بیشتری برخوردار هستند و احتمال ترک خوردن یا شکستگی در این لوله ها کمتر است. یکی از مهم ترین دلایلی که از این لوله در صنایع نفت و گاز استفاده می شود این است که احتمال ترکیدگی لوله کمتر می شود.
کاربرد عایق الاستومری چیست؟
از پر استفاده ترین تجهیزاتی که در صنایع مختلف مثل نفت، گاز، انتقال آب، پتروشیمی و نیروگاهی به کار برده می شود می توان به لوله اسپیرال اشاره کرد. استانداردهای مورد نیاز برای لوله اسپیرال به خاطر بالا بودن قطر خروجی در خطوط نفت و گاز استاندارد IPS-M-PI-190 و در خطوط انتقال آب استاندارد AWWA-C200 می باشد. لوله های انتقال آب، زه کشی آبیاری با فشار، انتقال مواد نفتی و ... از کاربردهای مهم لوله های اسپیرال است که باعث محبوبیت این لوله ها شده است.