برگزیده های پرشین تولز

کباب

DOKHTAR- IRONI

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 دسامبر 2011
نوشته‌ها
12
لایک‌ها
21
شاید بتوان گفت "چلوکباب " در کنار "آبگوشت" معروفترین غذای ایرانی باشد که از شهرتی جهانی نیز برخوردار است.

در سرزمینی مثل ایران که روزگاری کشورهای همسایه را هم در خاک خودش داشته، و با توجه به آداب و رسوم و سنن مشابه و مشترک در بین مردم این سرزمین، پیدا کردن منشاء اصلی غذاها کارسختی باشه. چلوکباب به نوعی سمبل غذای ایرانی ها در جهان به شمار می یاد و فقط کافیه بگی چلوکباب تا آب از دهن همه راه به فرهنگ غذایی هر ملتی که نگاه دقیق تری داشته باشیم، خواهیم دید کباب کردن و بریان کردن گوشت و مرغ و دیگر پرنده هایی که شکار می شدن، کاری بوده که کم و بیش در بسیاری از جاها وجود داشته و داره. از همین ایران خودمون گرفته تا شاخ آفریقا! اما خب چلوکباب ما یک چیز دیگه است. اصلاً کباب یک طرف، چلو یک طرف. هر جور که حساب کنیم، این چلوی ما خیلی طرفدار داره. در فرهنگ های دیگه ای که خوردن برنج رایجه، اونو بیشتر مثل ریزوتو Rissoto درست می کنن که حکم همون دمپختک خودمون رو داره و البته دمش نمی کنن.هر چند نباید ریزوتو را با کته مقایسه کنیم، اما با کمی اغماض بی شباهت نیست. البته شاید هم حق داشته باشن، مگه چند جور برنج دم سیاه عطری و ... فرد اعلا در دنیا وجود داره که بخوان همچین مروارید سفیدی درست کنند. برنج های آسیای جنوب شرقی که معمولاً به خاطر بوی بدشون با چیزای مختلفی پخته میشن تا بوی بد برنج از بین بره.بیفته! مخصوصاً با این کباب کوبیده و لقمه های بی نظیری که شاید در جاهای دیگه کمتر رایج باشه.از مطلب دور نشیم. داستان های زیادی در مورد پیدایش چیزی که ما امروز به اسم چلوکباب می شناسیم، وجود داره. بعضی معتقداً اول سربازان ترک بودن که گوشت رو به شمشیرهاشون می کشیدن و روی آتیش کباب می کردن، اما باقی داستان ها در مورد چلوکباب کم و بیش به دوران قاجاریه و زمان ناصرالدین شاه میرسه. ظاهراً در کتب تاریخی مربوط به دوران صفویه اثری از چلوکباب نیست. مورخان اون دوره با اینکه به انواع پلو و چلو و دیگر مخلفات در غذاهای ایرانی اشاراتی داشتن، اما نامی از چلوکباب در این بین مشاهده نمیشه. بعضی ها میگن ناصرالدین شاه بر اساس مطالبی که مورخ اون موقع به نام "میرزا محمدرضا معتمدالکتاب" نوشته شده بوده، از کباب قفقازی خوشش اومده، در نتیجه از آشپزانش می خواد که کبابی مثل کباب قفقازی براش درست کنند و این کباب در ایران و در گذر زمان متحول میشه تا به این شکل در میاد. رواج این غذا بین عوام رو بدون شک با غلامحسین خان نایب و البته پدرش مرتبط میدونن و شعبه های زیادی از این چلوکبابی معروف در تهران وجود داره.

اینکه کباب کوبیده و ترکیب گوشت چرخ شده با پیاز و سایر مخلفات چطور شکل گرفته، دقیقاً معلوم نیست. اما اینطور گفته میشه که نایب بزرگ از دوستان دوران جوانی ناصرالدین شاه بوده و در زمان ولایتعهدی او، در تبریز زندگی می کرده و به آشپزی مشغول بوده. اما بعد بنا به دلایلی مجبور میشه از دربار بیرون بیاد و در همون نزگوشتی که در اصل برای کباب استفاده می شده، گوشت گوسفند یا بره بوده اما در حال حاضر برای کباب کوبیده بیشتر از گوشت گوساله استفاده میشه و با مقداری گوشت گوسفند ترکیب میشه. ترک ها هم آوازه بلندی در تهیه کباب دارن و از جمله کباب های ترکی می تونیم به آدانا کباب و دنر کباب اشاره کنیم که اولی شبیه به کباب لقمه ما ایرانی هاست و دنر کباب یا همون کباب ترکی هم که همه می شناسنش. معروفترین کباب های ایرانی شامل کباب کوبیده، شیش کباب، چنجه، برگ، شیشلیک، بختیاری و جوجه کباب هستند. معمولاً کباب با انواع مخلفاتی مثل سبزی، ریحان، گوجه فرنگی کبابی، ماست و خیار، دوغ،ترشی، زیتون، پیاز، نان تازه، کره، سماق و در بعضی جاها با زرده تخم مرغ خام برای هر چه بیشتر خوشمزه شدن و .... سرو میشه. حتی در برخی از رستوران ها مخصوصاً رستوران های شمالی انواع کباب رو با شوید پلو و چلو باقالی سرو می کنن. وقتی به شمال کشور سفر کنین، حتماً نام آشنای کته کبابی رو همه جا دیدین. از حق نگذریم، نه به خاطر این اسم اما حیف برنج ایرانی که آبکش بشه چون دم کردش هم عین آبکش دونه دونه و قد کشیده در میاد.

اعتمادالسلطنه وزیر انتشارات ناصرالدین شاه و رئیس دفتر مترجم در آن زمان برای پرداخت بهترین چلوکباب که توسط چلوکبابی نایب ارائه می شد بین ۳ تا ۵ ریال آن زمان پرداخت کرده است.
همچنین در سال ۱۲۹۵ عبداله بهرامی معاون اداره امنیه تهران (پلیس امروزی) بیشترین مبلغی که برای هر وعده چلوکباب پرداخت می کرده است ۴ تا ۵ ریال بوده است. حدود سی سال قبل در سال ۱۳۲۰ روزنامه اطلاعات برای یک پرس چلوکباب مبلغ ۵ ریال دریافت می شده است که شامل کباب برگ بزرگ، کره ۳۳۰ گرم برنج پیاز و نان می بوده است. در همان زمان چلوکباب کوبیده مبلغ ۴ ریال قیمت داشته است.


در بین سالهای 1335-۱۳۳۰ یک کباب کوبیده ۵/۳ ریال در تهران قیمت داشته است ولی در شهرهای دیگر دو عدد کباب همراه با نان و کوجه فرنگی کباب شده که شکل یک پرس کامل را دارد ۸ ریال قیمت داشته است. اگر لیموناد یا نوشابه نیز همراه غذا صرف می شده است بین ۲ تا ۴ ریال نیز پرداخت می شده است. بنابراین با پرداخت ۱۰ تا ۱۲ ریال کاملترین غذا را یک فرد می توانست بخورد.دیکی کاخ گلستان، یعنی در بازار تهران یک کبابی دایر میکنه که هنوز هم شعبه چلوکبابی نایب همونجا نبش سبزه میدان پا برجاست.
 
Last edited by a moderator:

خوشگل مو شرابي

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 آپریل 2012
نوشته‌ها
45
لایک‌ها
16
سن
45
محل سکونت
تهران
من شنيدم كباب و آبگوشت ريشه مغولي داره و اصله شون به قبايله آسيايه ميانه بر ميگرده اولين بار ميگن كباب در تبريز پخته شد بعد از تصرف تبريز به دسته تركان و مغولان!! در ابتدا هم كباب رو برويه شمشيرها سربازانه مغول طبخ ميكردن بعد از رواجه كباب در آذربايجان در بقيه نقاطه ايران هم رواج پيدا كرد آبگوشت هم غذاهايه مغولي هستش نه ايراني:cool:
 

™ASUS

Registered User
تاریخ عضویت
29 ژانویه 2012
نوشته‌ها
208
لایک‌ها
175
کَباب یکی از معروفترین غذاهای ایرانی و مورد علاقه مردم ایران و خاورمیانه است که در تهیه و پخت بیشتر کباب‌ها از گوشت قرمز بره یا گوساله استفاده می‌شود و همچنین در اکثر کباب‌ها از پیاز و ادویه جات ایرانی استفاده زیادی می‌شود. کباب را به سیخ فلزی یا چوبی کشیده و در برابر آتش مستقیم قرار می‌دهند تا پخته شود و قطر کباب را هر چه قدر که بخواهند می‌توان مطابق میلشان پهن تر و قطور تر ساخت. معروفترین انواع کباب ها را می توان کباب چنجه- کباب ترش - کباب کوبیده -کباب برگ - کباب سلطانی - کباب دوش - جوجه کباب- کباب شیشلیک - کباب بختیاری و... نام برد. در کباب چنجه از گوشت های تکه شده متوسط استفاده می شود در کباب ترش که کباب مخصوص استان گیلان است از گوشت گوساله تازه و مواد ترش کننده استفاده می شود این مواد از رب انار ترش و یا رب نارنج و مغزگردو ساییده تولید می شود در کباب کوبیده هم از مواد گوشت چربی دار چرخ کرده و پیاز استفاده میشود کباب برگ و سلطانی به دلیل برش های گوشت که پهن و بزرگ می باشند به این نام معروفند. کباب دوش هم از پشت گردن و دوش گاو تولید می شود و به دلیل دارا بودن رگه های چربی لذیذی که در آن موجود است لذت کباب را دوچندان می کند اندازه های آن هم مانند چنجه دارای برش های متوسط است. این نوع کباب از سری کباب هایی است در استان گیلان و شهرستان رشت بسیار تولید و مصرف می شود و به عنوان یکی از غذاهای کبابی شهر رشت معروف است.جوجه کباب هم به دو نوع با استخوان و بدون استخوان تولید می شود که از گوشت مرغ و یا جوجه استفاده میشود.کباب شیشلیک از سری کباب های مخصوص استان خراسان بود از بخش های دنده گوساله و یا گاو جوان استفاده می شود که با همان استخوان دند به سیخ کشیده می شود این کباب نیز دارای طرفداران زیادی است . کباب بختیاری هم کبابی است که در سیخ آن یک در میان از تکه های گوشت و تکه هابی برش خورده مرغ استفاده می شود.

kebab%20%281%29.jpg



kebab%20%283%29.jpg



kebab%20%284%29.jpg


kebab%20%285%29.jpg



kebab%20%286%29.jpg


kebab%20%287%29.jpg


kebab%20%288%29.jpg



kebab%20%2810%29.jpg


kebab%20%2811%29.jpg


kebab%20%2812%29.jpg


kebab%20%2813%29.jpg



kebab%20%2814%29.jpg



kebab%20%2815%29.jpg



kebab%20%2816%29.jpg



kebab%20%2817%29.jpg




kebab%20%2818%29.jpg




kebab%20%2820%29.jpg




kebab%20%2821%29.jpg



kebab%20%2822%29.jpg


kebab%20%2823%29.jpg



kebab%20%2828%29.jpg
 

paymanparsa

کاربر فعال موسیقی و آشپزی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
2 اکتبر 2009
نوشته‌ها
211
لایک‌ها
237
محل سکونت
tehran
درود
ممنون از پستت و از عکسهایی که گذاشتی
فقط این که کباب ، ایرانی نیست ، ایرانی ها خورشت خوار بوده اند ، کباب یک غذای مغولی هست و با حمله مغولها به ایران وارد این کشور شده ...
حالا میخواستم ببینم تصمیم داری در مورد طرز تهیه این کباب ها ، هر کدوم جداگونه توی هر پستی ، توضیح بدی؟
 
بالا