دوست عزیز ضمن احترام به نظر شما گفتم یکم مساله رو براتون باز کنم تا شاید بهتر بتونید در این باره مشاوره بدید.
عزیز تمامی کارتهای گرافیک همگی دارای یک Gateway هستند که این استاندارد هر از چند سالی گسترده تر میشه و Graphic Card Slot مادربوردها هم بر اساس اون ارتقاء پیدا می کنه.
مساله پهنای باند در خصوص سخت افزارهای کارت گرافیک , هارددیسک , USB , SSD و بسیاری اقلام دیگه اصلا جزء فاکتورهای سنجش محسوب نمیشه.
چون تا حدود 2 سال پیش کلیه کارتهای گرافیک تحت پوشش اسلات PCI Express 2.0 بودند و الان دو ساله که کارتهای گرافیک با درگاه PCI Express 3.0 ارائه میشن. قبل از اینها هم که PCI Express 1.1 بوده. از نظر سرعت درگاه یا همون Gateway به صورت زیر هستند:
PCIe 3.0 =
1000MB/s, PCIe 2.0 =
500MB/s, PCIe 1.1 = 250MB/s
شما در حال حاضر تعداد بسیار زیادی کارت گرافیک با درگاه PCIe 3.0 در بازار می بینید. این مقدار 1000MB/s حداکثر مقداری هستش که کارتهای گرافیک در این استاندارد می تونن با مادربورد اطلاعات گرافیکی رد و بدل کنند. مطمئنا این استاندارد تا سالها بدون تغییر باقی می مونه , چون اینقدر زیاده که حالا حالاها جا داره که کارتهای گرافیکی از نظر سرعت و توان تولید خروجی پیشرفت کنند تا بتونند به نزدیک این مقدار برسند کما اینکه ورژن قبلیش هم یعنی PCIe 2.0 نیز سالها بدون تغییر باقی ماند. اما تفاوت اساسی کارتهای گرافیک در پردازنده هستش و میزان رم گرافیک هم (آیتم بسیار کم اهمیت نسبت به پردازنده) توسط شرکت سازنده روش تعبیه میشه و قابل ارتقاء هم نیست. اگر پردازنده کارت گرافیک قوی باشه می تونه یه درصدی از این درگاه یا به قول شما پهنای باند PCIe 3.0 رو پوشش بده.
لذا بحث پهنای باند در خصوص کارت گرافیک اصلا برای قیاس غیر قابل استناده و صرفا مقایسه بین پردازنده های کارت گرافیک هستش که تعیین کنندست. برای مثال Geforce GTX980 Ti و AMD Radeon R9 390 هر دو با درگاه PCIe 3.0 به مادربورد وصل میشن , اما مقایسشونو ملاحظه بفرمائید:
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-390X-vs-GeForce-GTX-980-Ti
در خصوص هارددیسک هم دقیقا همین مساله صدق می کنه. قبلا استاندارد درگاه Sata II بود و حدود 3 سالیه که Sata III اومده و باز هم تاکید می کنم که این سرعت Gateway یا درگاهشونه که بر اساس ماکزیمم سرعت Sata III یا Sata II معرفی میشه و این هنر سازنده هست که چقدر بتونه از این درگاه رو پوشش بده.
نهایتا با عرض معذرت باید خدمتتون عرض کنم که به گمان بنده شما احتمالا حداقل چندین ساله که از وضع قطعات رایانه اطلاع ندارید , چون سالهاست که کارت گرافیکهای AMD Radeon از محصولات nVidia Geforce عقب هستند و مدتهاست ترازو دقیقا به نفع nVidia سنگینی میکنه. اخرین محصول کارت گرافیک AMD سری 390 هست که حتی در قیاس با سری Geforce GTX 980 هم عقبه چه خواسته نسبت به سری Geforce Titan .
همچنین در خصوص پردازنده هم Intel نسبت به AMD همینطورکه و بیش از 6 ساله که دیگه علنا بازار در دست برند اینتله و از همه نظر برند برتر محسوب میشه.