مديركل مبارزه با جرايم خاص ناجا هشدارداد: اگرمخابرات تقاضا كند،واردعمل ميشويم سيمكارت خود را دراختيار هيچكس قرار ندهيد
در پي انتشار شايعه كپي سيمكارت تلفنهاي همراه طي روزهاي اخير و اظهارات متفاوت و بعضا متناقض مسؤولان مخابرات در اين خصوص، رييس هيأت مديره شركت مخابرات ايران از دريافت چند مورد گزارش كپي سيمكارت خبر داد كه بلافاصله در سيستمهاي شركت ارتباطات سيار ردگيري شده و سيمكارتهاي مورد نظر مسدود شدند. «وفا غفاريان» در عين حال اطمينان داد كه سيمكارتهاي جديد اين شركت قابليت كپي ندارد و تنها در مورد سيمكارتهاي قديمي اين امكان وجود دارد.
به گزارش گروه «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) روز گذشته 25 آذر ماه، به دنبال اعلام «افشار فروتن لاريجاني»، رييس انجمن فروشندگان سيمكارت گوشي و لوازم جانبي در خصوص كپي سيمكارت تلفنهاي همراه و وجود سيمكارتهايي كه با پرداخت مبلغي بين 40 تا 50 هزار تومان از اصل كپي شده و به دنبال آن تاييد اين موضوع از سوي رييس هيأت مديره شركت ارتباطات سيار مبني بر وجود دستگاههاي كپي سيمكارت در بازار، مدير كل مبارزه با جرايم خاص و يارانهاي پليس آگاهي نيروي انتظامي به دارندگان سيمكارت تلفن همراه هشدار داد: به هيچ وجه سيمكارتتان را در اختيار كسي قرار ندهيد و تا جايي كه ممكن است از سيستم انتقال اطلاعات خودكار (BLUETOOTH) استفاده نكنيد.
قوت يافتن شايعه و اظهارات ضد و نقيض
به گزارش ايسنا به دنبال قوت يافتن شايعه كپي سيمكارت تلفن همراه برخي مسوولان مربوطه حاضر به پذيرش موضوع نبوده، به طوري كه سليماني، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات طي يك نشست خبري در مواجهه با پرسش خبرنگاران در اين خصوص، آن را فاقد صحت اعلام و تنها به عنوان اين موضوع اكتفا كرد كه سيستمهاي مخابراتي، محفوظ از چيزهايي در اين رابطه است.
در همين حال رييس انجمن فروشندگان سيمكارت گوشي و لوازم جانبي روز گذشته خبر داد كه يكي از اين دستگاههاي كپي سيمكارت شامل يك بسته سيمكارت خام، نرمافزار و كابل رابط رايانه را خود از بازار تهران به قيمت 20 هزار تومان خريده است.
بدين ترتيب با علني شدن اين موضوع، گروه حوادث خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به دنبال شناسايي عوامل بروز اين پديده به سراغ سرهنگ مهرداد اميدي، مدير كل مبارزه با جرايم خاص و رايانهاي پليس آگاهي ناجا رفته و موضوع را از منظر ارتكاب عملي مجرمانه مورد بررسي قرار داد.
براي پليس محرز نيست كه كپي سيمكارت تلفن همراه برخلاف مقررات است يا نه؟
اگر شركت مخابرات تقاضاي برخورد داشته باشد، قطعا وارد عمل ميشويم
سرهنگ اميدي با بيان اين كه براي پليس محرز نيست كه آيا كپي سيمكارت تلفن همراه بر خلاف مقررات است يا خير؟ عنوان كرد: اگر شركت مخابرات به عنوان دستگاه متولي تقاضاي برخورد داشته باشد، قطعا مراجع قضايي و نيروي انتظامي به عنوان ضابط اجرايي وارد عمل شده و در جهت شناسايي عاملان اين قضيه، تحقيقات خود را آغاز ميكنند.
تاكنون هيچ شخص حقيقي و حقوقي شكايتي را به پليس اعلام نكرده است
اما جالب آنست كه به گفته مدير كل مبارزه با جرايم خاص و رايانهاي پليس آگاهي ناجا تاكنون هيچ شخص حقيقي و يا حقوقي در اين خصوص شكايتي را به پليس اعلام نكرده است و اين احتمال وجود دارد كه شركت مخابرات، خود به عنوان مرجع اوليه رسيدگي به اين پرونده وارد عمل شده و موضوع را تحت پيگرد قرار داده باشد.
به گزارش ايسنا، اين در حاليست كه پيگيريهاي صورت گرفته از سوي رسانهها با مسوولان شركت ارتباطات سيار حتي جهت تأييد يا تكذيب اصل موضوع نيز تاكنون نتيجه نداده است و اين مساله موجب شده تا اطلاعات دقيقي در اين رابطه وجود نداشته باشد.
در حالي كه چندي پيش عباسعلي ابوالفضلي، سرپرست روابط عمومي شركت ارتباطات سيار با بيان اين كه سيمكارتهاي اين شبكه قابليت كپي ندارند، گفته بود: «تا كنون گزارشي در اين زمينه به ما ارجاع نشده است»، امروز 26 آذر ماه، رييس هيأت مديره شركت مخابرات ايران از دريافت چند مورد گزارش كپي سيمكارت خبر داد كه بلافاصله در سيستمهاي شركت ارتباطات سيار ردگيري شده و سيمكارتهاي مورد نظر مسدود شدند. «وفا غفاريان» در عين حال اطمينان داد كه سيمكارتهاي جديد اين شركت قابليت كپي ندارد و تنها در مورد سيمكارتهاي قديمي اين امكان وجود دارد.
بازار فروش دستگاه كپي سيمكارت در اصفهان، مشهد و شيراز
اين گفتهها در حالي اعلام شده كه يكي از روزنامههاي صبح امروز منتشر كرد كه بازار فروش دستگاه كپي سيمكارت علاوه بر تهران در شهرهاي اصفهان، مشهد و شيراز به قيمت 15 تا 40 دلار به راه افتاده است.
به گزارش ايسنا از سوي ديگر قاچاق و ورود غيرمجاز اين دستگاهها نيز توسط يك مرجع پليس در آگاهي نيروي انتظامي تاييد شده است.
تنها راه مقابله با اين موضوع،هوشياري دارندگان سيمكارت تلفن همراه در مراقبت از اين وسيله است
افراد بايد حتيالامكان از سيستم انتقال اطلاعات خودكار (بلوتوث) استفاده نكنند
سرهنگ اميدي، تنها راه موجود براي مقابله با اين موضوع را هوشياري دارندگان سيمكارت تلفن همراه در مراقبت از اين وسيله و در اختيار ديگران نگذاشتن آن بيان كرد و افزود: اين امكان وجود دارد كه اطلاعات يك سيمكارت از طريق سيستم انتقال اطلاعات خودكار بلوتوث مورد كنترل قرار گيرد، از اين رو افراد بايد حتيالامكان از اين ويژگي گوشي خود استفاده نكنند.
در صورت مشكوك شدن به هزينه مكالمات با گرفتن پرينت موضوع را پيگيري كنيد
وي افزود: در صورتي كه افراد نسبت به هزينه برآورد شده قبض دو ماهه تلفن همراهشان مشكوك شدند حتما با گرفتن پرينت، مكالماتشان را كنترل كنند تا اگر تماسهاي برقرار شده از سوي دارنده سيمكارت نبوده، موضوع پيگيري شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران اين در حاليست كه سرپرست روابط عمومي شركت ارتباطات سيار تاكيد كرده است: مشتركان رقم بالاي قبض مصرفي خود را به هيچ عنوان به كپي شدن سيمكارتشان تعميم ندهند، چرا كه تا كنون مورد خاصي در اين باره گزارش نشده و به طور قطع سيمكارتهايي كه در دست مشتركان شبكه تلفن همراه قرار دارد تا به حال كپي نشده است.
پليس تنها در شرايطي ميتواند وارد عمل شود كه مرجع قانوني، تقاضاي رسيدگي به موضوع را اعلام كند
مديركل مبارزه با جرايم خاص و رايانهاي پليس آگاهي ناجا در ادامه گفتوگو با ايسنا خاطرنشان كرد: نيروي انتظامي تنها در شرايطي ميتواند وارد عمل شود كه يك مرجع قانوني، تقاضاي رسيدگي پليس به اين موضوع را داشته باشد و به دنبال آن به طور همزمان ردگيري فني مخابرات و پليس در دستور كار قرار ميگيرد.
سرهنگ اميدي اضافه كرد: از سوي ديگر با ابلاغ رسمي به فروشندگان و اتحاديه و صنف مربوطه به راحتي ميتوان از فروش سيمكارتهاي كپي شده جلوگيري به عمل آورد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هنوز معلوم نيست كپي سيمكارت، تخلف تلقي ميشود يا خير؟ چرا كه ممكن است اين كپي توسط مالك سيمكارت و با هدف استفاده مشترك از يك خط مثلا توسط يك زن و شوهر صورت گرفته باشد.
از سوي ديگر با وجود اعلام آمادگي نيروي انتظامي براي همكاري با شركت ارتباطات سيار به منظور پيگيري مساله، اين پرسش مطرح ميشود كه چرا اين مهم هنوز محقق نشده است.
منبع:
http://www.mob.ir/content/view/79