به نقل از hamed1297 :من حدود 1 سال و 2 ماه هست که یک گوشی SE k500i خریدم ولی یک مدتی میشه که باتری گوشیم باد کرده!!!!
یعنی پشتش برجسته شده و خیلی زود هم شارز خالی میکنه.کسی میدونه علتش چی هست؟
اگر به هر دلیلی حرارت باتری از حد معینی بالاتر برود امکان انفجار آن زیاد خواهد بود در واقع بر روی کاتالوگ گوشی و یا خود باتری هم به این مورد اشاره گردیده است لذا برای جلوگیری از این امر مداری در گوشی ها طراحی گردیده است که این مدار همیشه حرارت باتری را کنترل می کند و در صورت داغ شدن باتری گوشی ، به طور خودکار جریان مدار باتری را کاهش می دهد تا حرارت باتری کاهش پیدا کند اصول کار در این نوع مدارها استفاده از مقاومتهای NTC میباشد که با افزایش دما جریان عبوری از آنها کاهش می یابد.به نقل از hamed1297 :من حدود 1 سال و 2 ماه هست که یک گوشی SE k500i خریدم ولی یک مدتی میشه که باتری گوشیم باد کرده!!!!
یعنی پشتش برجسته شده و خیلی زود هم شارز خالی میکنه.کسی میدونه علتش چی هست؟
مطلب جالبی بود ، ممنونبه نقل از vocian :محدودیت ؟ کدوم محدودیت؟
نمیدونم میدونید یا نه :
باطری های لیتیوم یون مموری لس هستند . یعنی خاصیت بی حافظه گی دارند . اگه باتری های منیزیومی و نیکل کادمیومی قدیمی همراه رو یادتون باشه . میگفتن که باید حتما صبر کنید که باتری تمام بشه و بعد موبایل خاموش بشه و کامل هم شارژ بشه و نصفه از شارژ کشیده نشه.
علت این کار این بود که این باتری ها حافظه داشتند . یعنی اگه تا حد معینی شارژ می شدن دیگه نمی تونستن بیشتر از اون شارژ بشن و به مرور زمان با عدم رعایت به باطری های یک روزه و بعد به یک ساعته تبدیل میشدن.
اما باطری های لیتیوم یون این مشکل رو برطرف کردن . آماری هست که میگه باطری های لیتیوم یون تا 1000 بار شارژ رو به راحتی جواب میدن( بدون هیچ مشکلی ) این تعداد یعنی اینکه اگه هفته ای 3 بار باطری که رقم بالاییه یعنی 7سال بدون هیچ گونه مشکل ( فکر کنم کسی نباشه که گوشیش رو بیشتر از 7سال بخواد نگه داره و البته گوشی هم نباشه که این مدت بدون مشکل جواب بده )
و البته در طول این مدت نیازمند هیچگونه مراقبی نیست.
ترجمه : اگه کسی بهتون گفت که بزارید موبایل دشارژ کامل بشه و بعد شارژ کامل کنید . موبایل موقع شارژ خاموش باشه و ... هنوز فکر میکنه که باتری های امروزی نیکل کادمیوم هستن . حرفش رو جدی نگیرید.
باطری های لیتیوم یون خیلی عالی هستن . تنها مشکلشون اینه که قیمت تولیدشون یه مقدار بالاست ( نه خیلی ) و دیگه اینکه خراب نمیشن مگر در صورت استفاده ی بسیار زیاد ( بیشتر از 3-4 سال ) و یا افت ولتاژ باطری به زیر حد مجاز . یعنی اگه ولتاژ مجاز باطری 2.4 ولت باشه و شما تا 2 ولت هنوز از این باطری استفاده کنید باد میکنه و فاسد می شه و طول عمرش پایین میاد ( اگه همون موقع خراب نشه !) به همین منظور شرکت ها مداری رو در موبایل ها قرار میدن که اگه ولتاژ باطری به حد ولتاژ مجاز رسید موبایل رو خاموش میکنن. راحت تر بگم . وقتی موبایل شما از کمبود باطری خاموش میشه هنوز 50-60 % انرژی ذخیره شده در اون وجود داره . اگه دقت کرده باشین وقتی موبایل میخرید حدودا 60% شارژ داره . این رقم رقمی ایده آل برای شارژ و نگهداری باطری های لیتیوم یونه . چون افت انرژی در صورت عدم استفاده ( از کارخانه تا به دست شما برسه ) بسیار کمه . و به دلیل بی مموری بودن موبایل تاثیر مخربی بر روی باطری نمیزاره ( اگه موبایل های قدیمی رو خریده بودید با خالی بودن باطری مواجه میشدید. همون مشکل مموری دار بودن باطری های نیکل کادمیوم که درصورت پر موندن یا نصفه موندن باطری برای مدت طولانی باعث ضعیف شدن اون میشد)
حالا مشکل شما از کجا پیش اومده . 4 امکال وجود داره .
1- باطری موبایل شما تموم شده و برای چندین روز بدون شارژ مونده که این امر باعث شده ولتاژش افت کنه و به زیر حد مجاز برسه . یادتون باشه هیچوقت یه باطری لیتیوم یون بدون شارژ نباید بمونه . اگر شده 10% شارژش کنید و خاموشش کنین اما بدون شارژ خیر.
2- ایرادی در مدار موبایل شما وجود داره که قطع باطری رو در مقدار مجاز انجام نمیده. که باعث شده ولتاژ به پایین حد مجاز برسه . حالا این اشکال میتونه از اول وجود داشته باشه یا بر اثر ضربه بوجود اومده باشه .
3- باطری شما ضربه خورده . که احتمال خرابی از این طریق بسیار کمه .
4- کیفیت باطری مطلوب نبوده که اگر اینجور باشه باید از همون روز اول این مشکل رو داشته باشید و مربوط به 1 ماه اخیر نشه .
راستی یه نکته رو هم اضافه کنم .
موبایل ها ی سونی اریکسون از کا 750 به بعد عموما با باطری لیتیوم پلیمر تولید میشن . این باطری در حقیقت همون لیتیوم پلیمر یون هستش که یه نوع باطری لیتیوم یونه . مزیت این باطری اینه که لایه ی پلیمر قرار داده شده بین لیتیوم و یون باعث شده که روش ساخت باطری آسون تر بشه و هزینه ساخت به تبع اون کاهش پیدا کنه و البته یک خاصیت دیگه اون اینه که میتونین باطری رو به هر شکلی که بخواین تولید کنید ( گرد مثلث مستطیل درخت کریسمس!!!) و به هر اندازه ای . این باطری تمام خاصیت های باطری های لیتیوم یون معمولی رو داره با یک تفاوت و اونهم این که بعد از 350 بار به مشکل بر میخورند. این رقم یک سوم باطری لیتیوم یون معمولیه اما 2 سال هم مدت زمان کمی نیست ( با توجه به مصرف کمتر باطری در موبایل های جدید تر و دوام شارژ بیشتر این رقم به 3 سال نزدیک تره ) . اما اگه مسئله قیمت نبود مطمئن باشید که هیچوقت کسی از لیتیوم یون استفاده نمی کرد. همون چیزایی که راجع به گوشی های لیتیوم یون گفتم هم اینجا رعایت کنید . سعی کنید تا باطری قرمز میشه شارژ کنید . لازم نیست حتما پر شه و از شارژ بردارید و یه نکته دیگه سعی کنید 3-4 ماه یک بار باطری رو کاملا خالی کنید که این امر نه به خاطر دوام گوشی بلکه به خاطر بالا بردن دقت نشانگر میزان شارژ باقی مونده در گوشیه ( اما 2 ماه کمتر نشه !)
حالا خودتون قضاوت کنید . با توجه به طول عمر باطری های لیتیوم یون آیا نیاز به استفاده از باطری جدید هست ؟ و آیا اگر اختلاف قیمتی وجود داشه باشه شرکت ها به سمت این گونه باطری ها خواهند رفت ؟ ( یا عاقلانه تر اینست که به سمت همان باطری های لیتیوم یون معمولی که به خاطر قیمت 50% بیشتر کنار گذاشته شده بود برگردند؟!!) به نظر من اگرطول عمر بیشتر از 2 سال برای شرکت های موبایل سازی مطرح بود هیچوقت به سراغ لیتیوم پلیمر نمیرفتند .
امیدوارم که توضیحاتم کافی بوده باشه . اگر لینک خواستید خبرم کنید.
به نقل از fireboy :ممنون از توضيحات كامل
راستي قبلا خونده بودم كه: با باقي موندن شارژ در اين باتري ها هر روز باعث ميشه عمرشون كم بشه و مثلا اگر يك باتري ۱ ساعت شارژ داشته هر روز بمونه از اون كمتر ميشه در كنار اون از ميزان شارژ شدنش براي دفعات بعدي هم كم ميشه.
به نقل از hamed1297 :ممنون از جوابهاتون.من معمولا گوشی رو شبها میزدم توی شارژ و صبح از توی شارژ بیرون میآوردم امکان داره یک علت خرابیه باتری این باشه؟
به نقل از Neoonline :عمر مفید این باطری ها دقیقا 18 ماه هستش پس میشه این احتمال رو داد که باطری شما فاسد شده.