• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

یک معمای قدیمی

meher

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
یادم میاد اون وقتها که بچه بودیم بزرگترها واسه تست هوش می پرسیدند یک کیلو آهن بیشتر وزن داره یا یک کیلو پنبه؟ وقتی وارد دوره دبیرستان شدم دیدیم این مسئله اون جور که می گفتند هم ساده نبوده و این بزرگترهای به اصطلاح باهوش:wacko: عجب اشتباه فاحشی می کردند.....
شما چه جوابی به این مسئله میدید؟؟؟؟:blush:

afshin_electronic

Registered User
لایک‌ها
1
به نقل از meher :
یادم میاد اون وقتها که بچه بودیم بزرگترها واسه تست هوش می پرسیدند یک کیلو آهن بیشتر وزن داره یا یک کیلو پنبه؟ وقتی وارد دوره دبیرستان شدم دیدیم این مسئله اون جور که می گفتند هم ساده نبوده و این بزرگترهای به اصطلاح باهوش:wacko: عجب اشتباه فاحشی می کردند.....
شما چه جوابی به این مسئله میدید؟؟؟؟:blush:
هان؟؟؟!!!!
i4jscg_th.gif
i4jscg_th.gif
i4jscg_th.gif

گفتي وزن؟؟؟
i4jscg_th.gif
i4jscg_th.gif
i4jscg_th.gif

W=mg

چون جرم(m) يك كيلو آهن با جرم(m) يك كيلو پنبه يكيه ، پس وزنشون(W) هم بايد يكي باشه ديگه!!!

mammad81

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
23
میگن چون توی یک کیلو پنبه کلی هوا هست پس یک کیلو آهن واقعا سنگینتره ولی من که قبول ندارم

MahdiΩ

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
میگن چون توی یک کیلو پنبه کلی هوا هست پس یک کیلو آهن واقعا سنگینتره ولی من که قبول ندارم
:blink: :blink: :blink:
عزیز من اگه اینطور هم که شما میگی باشه جون هوا خودش وزن داره پس وزن پنبه بیشتر میشه ! (عجب !):wacko:
اما صورت سوال گفته دقیقآ یک کیلو پنبه و هوا رو حساب نکرده !;)

فکر کنم منظور این دوستمون مفهوم وزن و جرم باشه !مثلآ باید بگیم این جسم 1 کیلو گرم جرم داره و 10 نیوتن وزن!
بزارید خودشون بیان روشنمون کنن.:happy:

amirhoman

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
11
طبق قانون ارشمیدس وزن هر جسمی معادل میزان آب جابجا شده هستش.
پنبه درسته حجمش بیتره ولی فضای خالی زیادی داره بنابراین اینجا اهن وزنش بیشتره ولی اگه اهن رو با چوب مقایسه کنی میشه گفت چوب. با اینکه غوطه ور میشه ولی حجم اب جابجا شده بیشتره.

MahdiΩ

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
طبق قانون ارشمیدس وزن هر جسمی معادل میزان آب جابجا شده هستش.

عجب ! که اینطور !
حالا ارشمیدس یه چیزی گفته، شما چرا جدی میگیری ؟

من فکر میکردم جرم (چون در یک سیاره واحد مقایسه میشن و وزن(mg) و جرم(m) هستند پس برابری جرم=برابری وزن) مقدار ماده تشکیل دهنده یک جسم هست.

امیرهومن شما چرا میخوای قوانین ثابت رو بشکنی ؟
البته شما مهندس شیمی هستید و ما ....(بماند!) ولی اینا واسه ما شده جزء قوانین و قابل تغییر نیست !

amirhoman

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
11
به نقل از MahdiΩ :
عجب ! که اینطور !
حالا ارشمیدس یه چیزی گفته، شما چرا جدی میگیری ؟

من فکر میکردم جرم (چون در یک سیاره واحد مقایسه میشن و وزن(mg) و جرم(m) هستند پس برابری جرم=برابری وزن) مقدار ماده تشکیل دهنده یک جسم هست.

امیرهومن شما چرا میخوای قوانین ثابت رو بشکنی ؟
البته شما مهندس شیمی هستید و ما ....(بماند!) ولی اینا واسه ما شده جزء قوانین و قابل تغییر نیست !

حتی در سیاره واحد شما در مناطق مختلف اوزان مختلف دارین. شرایط متعارف برای اوزان و مقادیر در نظر گرفته شده که عبارت است از دمای 25 درجه سانتی گراد و فشار یک اتمسفر .

شما در قطب و استوا دو وزن مختلف خواهید داشت در حالی که جرمتون ثابته . تنها چیزی که موجب تغییر جرمتون میشه سرعت حرکته .
اشتباه نکن . برابری جرم با وزن یعنی چی؟ کی گفته ؟.
اینکه به غلط تو جامعه میگن 50 کیلو وزنشه دلیل نمیشه که بگیم قوانین ثابت .
تعریف وزن بر اساس قانون ارشمیدس هستش و هر تعریف دیگه ای برگرفته از این قانون .

meher

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام
جواب آقا امیرهومن درسته.:happy: ما در بسیاری از مواقع اشتباهات فاحشی داریم. به طور مثال چیزی که ترازو نشان می دهد همیشه وزن جسم مورد نظرمون نیست بلکه نیروی عمودی تکیه گاه است(N) که از طرف کف ترازو به جسم مورد نظر ما وارد می شه!!!!طبق قانون دوم نیوتن(البته در شکل ابتدایی آن f=ma) اگر دستگاه (در اینجا ترازو) در راستای نیروی وزن شتاب نداشته باشه آنگاه f=ma=N-W=0 و N=W که W وزنه برابر می شه و ترازو همون W رو نشون میده. اما اگه دستگاه ما شتاب در راستای نیروی وزن داشته باشه دیگه ترازو وزن جسم رو نشون نمیده!!!!
در این حالت F=N-W=maمی شه که داریم N-W=ma,N=W+maو در نهایت(N=m(g+a حالا دیگه بسته به مقدار شتاب و مثبت یا منفی بودن آن، چیزی که ترازو مشون میده ممکن است بیشتر از نیروی وزن یا کمتر از اون باشه.به طور مثال اگه شما توی یه آسانسور برید و خدای ناکرده کابل آسانسور قطع بشه، اگه در این حالت آسانسور با جایی برخورد نداشته باشه، دیگه از طرف کف آسانسور به شما نیروی وارد نمی شه.و شما اگه بخواهید میتونید در فضای آسانسور غوطه ور شوید.!!!!

mosavitaha7

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
آقا انگار اینجا همه مهندسن ولی هیشکی جواب درستو نداده راستش جواب پنبه ست حالا چرا ؟؟ چون بنا به قانون شناوری هر چقد حجم یه شی ای بیشتر باشه تو هوا بیشتر شناور میشه و اگه اونو بزاری رو ترازو جرمشو درست نشون نمیده بلکه کمتر از مقدار واقعی نشون میده شما اگه پنبه رو بزاری رو ترازو با این هدف که یه کیلو از اونو برداری در واقع بیشتر از یه کیلو ورداشتی شاید همه اینو تو زندگی عادی شون درک کرده باشن اصلا نیازی به معادله نداریم که!!!!;););):general601:

بالا