• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

۱۰ نرم افزار پرکاربرد رشته گرافیک در سال ۹۵

Moein TN

Registered User
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2017
نوشته‌ها
340
لایک‌ها
52
سن
26
گرافیک رایانه‌ای یا گرافیک کامپیوتری (Computer graphics) یکی از قدیمی‌ترین شاخه‌های علوم رایانه است که به ترسیم، تغییر، و کار با تصاویر به شیوه‌های محاسباتی و رایانه‌ای اقدام می‌نماید. گرافیک رایانه‌ای یکی از پرجاذبه‌ترین و وسیع‌ترین کاربردهای رایانه‌هاست. بازیهای رایانه‌ای، برنامه‌های ساخت پویانمایی دوبعدی و سه‌بعدی، شبیه‌سازیهای محاسباتی و پردازش تصاویر را می‌شود به‌عنوان چند نمونه نام برد. . از این رو تصمیم گرفتیم که فهرستی از ۱۰ نرم افزار پرکاربرد این رشته را برای شما در این مقاله به اشتراک بگذاریم . البته در نظر داشته باشید معرفی سرویس های مذکور به معنی تایید یا عدم تایید خدمات آنان نیست و سرویس های فوق بر اساس نتایج جست و جو استخراج شده و در این مقاله درج شده اند.



۱) Photoshop

فتوشاپ به معنی کارگاه عکس یک پردازشگر گرافیکی است که بدست شرکت ادوبی گسترش یافته و برای ایجاد، ترکیب، ویرایش، بازسازی و یا دگرگونی تصاویر «عکس‌ها» بکار می‌رود.فتوشاپ برای سیستم‌عامل ویندوز و مکینتاش به‌کار می‌رود. اگرچه در ابتدا فتوشاپ برای ویرایش عکس‌ها جهت چاپ روی کاغذ طراحی شده بود، اما به خاطر تنوع ابزارهایی که در اختیار کاربر می‌گذارد، از فتوشاپ به طور فزاینده‌ای برای تولید و ویرایش عکس‌ها در فرمت‌های دیجیتال (به خصوص برای استفاده در وب) استفاده می‌شود.



۲) Adobe Illustrator

ادوبی ایلوستریتوربه معنی تصویرگر یک برنامه‌ی کامپیوتری برداری است که برای طراحی در کامپیوتر به کار می‌رود.این نرم‌افزار با ابزار طراحی جهت خلق آثار برداری و افکت های گرافیکی به همراه قلم‌موها (Brush) و بعلاوه افکت‌ها و فیلترهای گرافیکی و ابزار کنترل رنگ به همراه محیط سازگار با فتوشاپ و سایر محصولات ادوبی در اختیار طراحان است.



۳) Autodesk 3ds Max

آتودسک تری‌دی‌اس مکس که سابقاً استودیوی سه‌بعدی مکس (به انگلیسی: ۳D Studio Max) نامیده می‌شد، یک برنامۀ گرافیک سه‌بعدی رایانه حرفه‌ای است که برای ساخت پویانمایی‌ها، مدل‌ها، بازی‌ها و تصاویر سه‌بعدی استفاده می‌گردد. این نرم‌افزار توسط شرکت رسانه و سرگرمی آتودسک ساخته و منتشر شده است. برنامه قابلیت‌های مدل‌سازی و ساختار قابل انعطاف افزایه داشته و می‌تواند بر روی سکوهای رایانش مایکروسافت ویندوز اجرا شود. به علاوۀ ابزارهای مدل‌سازی و پویانمایی، آخرین نسخه از تری‌دی‌اس مکس، امکانات سایه‌زن (مانند انسداد محیط و پراکندگی زیرسطحی)، شبیه‌سازی پویا، ریدیوسیتی، سیستم ذرات، خلق و رندر نگاشت عادی، نورپردازی سراسری، یک واسط کاربر قابل تنظیم و زبان اسکریپت‌نویسی مخصوص به خودش را شامل می‌شود.





۴) CorelDraw

کورل‌دراو یک نرم‌افزار ویرایشگر گرافیکیِ بُرداری است، که به دست بنگاه کورل در شهر اتاوای کانادا ساخته و بازاریابی شد. همچنین کورل‌دراو نام «مجموعهٔ گرافیکیِ کورل» (به انگلیسی: Corel’s Graphics Suite) است. آخرین نگارش آن که X8 نام دارد (در اصل نگارش ۱۸)، در سال ۲۰۱۶ میلادی پخش شد.کورل دراو که معمولاً برای طراحی و کمتر برای ویرایش تصاویر مورد استفاده قرار می‌گیرد، از هر دو مدِ بُرداری و پیکسلی پشتیبانی می‌کند.



۵) maya

مایا نام نرم‌افزاری برای طراحی سه بعدی است. این نرم‌افزار نخست توسط شرکت آلیاس. ویو فرانت عرضه شده‌است که در سال ۲۰۰۵ شرکت اتودسک (شرکت سازنده نرم‌افزارهای سه بعدی و انیمیشن سازی از جمله تری‌دی‌اس‌مکس و اتوکد) آن را خریداری کرد و نسخه‌های جدید مایا با نام اتودسک مایا (Autodesk MAYA) به بازار عرضه شدند. نرم‌افزار مایا بر روی سیستم‌عامل‌های ویندوز، لینوکس و مکینتاش قابل استفاده‌است.



۶) Paint

پینت یک برنامه نقاشی گرافیکی است که در همه نسخه‌های ویندوزهای مایکروسافت وجود دارد. به این نرم‌افزار همچنین ام‌اس‌پینت یا مایکروسافت پینت نیز گفته می‌شود. برنامه فایل‌های با فرمت‌های نگاشت بیتی ویندوز(۲۴-بیت، ۲۵۶ رنگ، ۱۶ رنگ و مونوکروم همه با پسوند bmp.) ،جی‌پی‌ئی‌جی و جیف(بدون حرکت یا ناپیدایی، اگرچه نسخه‌های ویندوز ۹۸، یک نسخه به‌روزشده ویندوز ۹۵ و ویندوز ان‌تی۴ بعداً پشتیبانی می‌کردند)، پی‌ان‌جی و تی‌آی‌اف‌اف باز و ذخیره می‌کند. برنامه در دو مد رنگی و مد دو رنگ سیاه و سفید کار می‌کند و مد گری‌اسکیل را ندارد. این نرم‌افزار به خاطر سادگیش در نخستین نسخه‌های ویندوز به سرعت یکی از پرکاربردترین نرم‌افزارها شد.



۷) GIMP

گیمپ یک نرم‌افزار آزاد و متن‌باز می‌باشد که برای ساختن و پردازش تصاویر برداری و عکس‌ها به کار می‌رود. این نرم‌افزار تحت مجوز GGPL قابل استفاده می‌باشد.از مصارف این برنامه می‌توان به ساختن آرم و لوگو، اندازه‌گیری مجدد و آراستن عکس‌ها، تغییر رنگ‌ها، نزدیک کردن تصاویر، برداشتن تصاویری که لازم نیست و تبدیل فرمت تصاویر اشاره کرد. همچنین ساختن تصاویر انیمیشن ساده نیز با این نرم‌افزار امکان‌پذیر است. در یک دیدگاه کلی گیمپ نرم‌افزار آزاد جایگزین برای فوتوشاپ می‌باشد.



۸) blender

بلندر نرم‌افزار آزاد و متن‌باز در زمینهٔ گرافیک سه‌بعدی و طراحی مدل سه‌بعدی است. این برنامه می‌تواند برای مدل سازی یک الگو، بازکردن UV، شبیه‌سازی مایع، قسمت‌های پوستی، مفصل‌ها و استخوان‌بندی کاراکترها، تحرک‌بخشی و جان دادن به اشیاهای پروژه، پردازش کارها و سایر شبیه‌سازی‌ها استفاده شود.



۹) Lightwave 3D

نرم‌افزار لایت ویو تری دی یک نرم‌افزار گرافیکی کامپیوتری و پویا افزار است که توسط شرکت Newtek گسترش یافته است. آخرین نسخه ی عرضه شده از این نرم‌افزار قابل اجرا در ویندوز وMac os می باشد.این نرم‌افزار دارای قابلیت ایجاد و پردازش تصاویر سه بعدی و همچنین تبدیل آنها به انیمیشن و تصاویر ثابت است.موارد استفاده از این برنامه در ساخت انیمیشن ها، کارتون ها، افکت های مرئی (VFX), بازی های ویدیویی است.



۱۰) Softimage

سافت ایمیج یکی از بهترین و قدیمی نرم‌افزارهای سه بعدی جهان است که در مقایسه با نرم‌افزارهای رغیب مثل مایاو مکس قابلیت‌های منحصربه‌فرد خود را دارد مثل ICE Interactive Creative Environment و Gigapolygon قدرت نرم‌افزار در اجرای صحنه‌های سنگین با تعداد پلاگینهای بسیار بالا خیلی خوب عمل می‌کند و احتمال هنگ کردن و کرش شدن سیستم بسیار پایین است. سال ۱۹۹۶ پارک ژوراسیک به کار گردانی استیون اسپیلبرگ که با سافت ایمیج کار شده بود اسکار جلوه‌ها ویژه گرفت. استفاده از سافت ایمیج در صنعت بازی بسیار متداول است.
 
بالا