• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

9 خوراكی كه بینایی را تقویت می‌كند

amir.tabatabai

Registered User
تاریخ عضویت
18 نوامبر 2014
نوشته‌ها
2,945
لایک‌ها
1,252
سیر:

سیر به عطر و طعم غذا بسیار كمك می‌كند و به همین منظور در بسیاری از غذاها می‌توان از آن استفاده كرد.

مطالعات نشان داده است كه سیر فواید بسیاری در سلامتی فرد دارد و باعث افزایش گردش خون می‌شود، همچنین به سیستم ایمنی بدن كمك می‌كند و برای بینایی نیز موثر است.

سیر سرشار از سولفور و مواد غذای دیگریست كه به تولید آنتی اكسیدانی كه می‌تواند به حفاظت لنز چشم كمك كند، ‌كمك می كند.

تخم‌مرغ:

در میان غذاهایی كه برای تقویت نور چشم مفید است، تخم‌مرغ از رایج‌ترین آنها می‌باشد. تخم‌مرغ مخصوصا زرده آن سرشار از مواد مغذی است كه برای تقویت بینایی مفید است و به رفع خستگی بدن كمك می‌كند.

ماهی سالمون:

ماهی سالمون غنی از ویتامینA و D و اسیدهای چرب امگا 3 است كه این تركیبات باعث تقویت بینایی می ‌شود.

سبزیجات برگدار:

كاهو، كلم، اسفناج و دیگر سبزیجات برگدار سبز در افزایش تقویت نور چشم مفید‌ند، زیرا آنها حاوی ویتامینA، ویتامینB12، ویتامینC و كلیسیم هستند.

مطالعات نشان داد كه اسفناج سرشار از آنتی اكسیدانی‌هایی مانند Iutein و Zeaxanthin است كه بسیار برای چشم مفیدند؛ اگر شما می‌خواهید فایده بیشتری از سبزیجات برگدار ببرید، سعی كنید از زیاد پختن آنها خودداری كنید.

شكلات كاكائویی:

مطالعات نشان داده است كه شكلات كاكائویی در تقویت بینایی بسیار موثر است. با اضافه كردن مقدار شكلات كاكائویی به وعده‌های غذایی روزانه خود می‌توانید مقدار flavonoids كه به حفاظت ماهیچه‌های خونی چشم كمك می‌كند را افزایش دهید. با حفاظت از ماهیچه‌های خونی در چشم علیرغم افزایش سن و ضعیف شدن چشم شما می‌توانید به تقویت لنز چشم و قرنیه كمك كنید.

گیاه قره‌قاط:

مطالعات نشان داده است كه مصرف گیاه قره ‌قاط می‌تواند به جلوگیری از بعضی اختلالات بینایی مانند macular degeneration كه موجب كاهش بینایی در مركز میدان دید فرد در سنین بالاتر می‌شود، كمك می‌كند.

آوو كادو:

آووكادو مانند اسفناج نیز سرشار از آنتی اكسیدان‌هایی مانند latein و zeaxanthin است كه در چشم یافت می‌شود.

گفته شده است كه میزان latein موجب كاهش خطر macular degeneration و آب مروارید می شود؛‌این میوه در مناطق گرم و استوایی به وفور یافت می شود.

هویج:

هویچ و بسیاری از سبزیجات و میوه‌جات زرد و نارنجی رنگ حاوی بتاكاروتین هستند كه برای بینایی چشم مفید است و می‌تواند به حفاظت چشم در برابر آسیب‌های نور خورشید كمك كند.

سویا:

سویا دارای چربی كمی است اما میزان پروتیین آن زیاد است و حاوی اسیدهای چرب و دیگر مواد مغذی است كه بسیاربرای چشم مفید است.

مواد غذایی و سبزیجاتی كه در بالا به آنها اشاره شد در تقویت نور چشم بسیار موثرند اما شما را به پرهیز از یكسری مواد خوراكی كه موجب كاهش بینایی می‌شود توصیه می‌كنیم كه ازجمله آنها می‌توان از شكر، غذاهایی با شاخص گلیسمیك مانند پاستا، نان، حبوبات و چربی، آرد تصفیه شده و‌ مونوسدیم گلوتامیك را نام برد.

براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی سایپتدفایند، این مواد خوراكی هنگامی كه زیاد مورد مصرف قرار می‌گیرند، می‌توانند برای چشم مضر باشند و منجر به مشكلات چشمی مانند آب سیاه شوند.
 

panasonic.ir

Registered User
تاریخ عضویت
2 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
298
لایک‌ها
51
محل سکونت
تهران
کودکانی که کمتر بیمار می‌شوند و کمتر دچار اسهال، اگزما و حساسیت‌های غذایی و سرماخوردگی و آنفلونزا می‌گردند. میان وعده و دسرهای سلام تری مصرف می کنند.همه افراد در تمام گروه‌های سنی و ج-ن-S-یمی‌توانند روزی 2 میان‌وعده غذایی در **** روزانه خود داشته باشند. ترجیح و توصیه متخصصان تغذیه به استفاده از خانواده مغزها،‌ دانه‌ها، میوه‌ها و لبنیات در میان وعده‌های غذایی است. این در حالی است که برخی از افراد، به‌خصوص بچه‌ها، تمایلی به خوردن شیر و لبنیات یا حتی میوه‌ها و سبزی‌ها از خود نشان نمی‌دهند.دکتر پیام فرح‌بخش، متخصص تغذیه و ****‌درمانی دراین‌باره به خبرنگار پایگاه خبری سلامانه می‌گوید: «والدین می‌توانند انواع دسر لبنی که بسیار موردتوجه و علاقه بچه‌ها هستند را برای گنجاندن مواد مغذی مختلف در **** غذایی آن‌ها، وارد میان وعده‌هایشان بکنند. اگر بچه‌ها لاغر یا دارای کمبود وزن باشند، می‌توان با دست بازتری، خوراکی‌های مختلف را در برنامه غذایی آن‌ها گنجاند اما **** غذایی بچه‌های دارای اضافه‌وزن با محدودیت‌ها و احتیاط‌های بیشتری همراه خواهد بود».وی تأکید می‌کند که اگر فرزندتان به دسر لبنی علاقه دارد، آن‌ها را با شیرهای کم‌چرب تهیه و مقداری میوه پوست‌کنده و خردشده به دسرشان اضافه کنید. اگر فرزندتان شکل میوه را دوست ندارد اما طعم آن را می‌پسندد، میوه را له یا رنده کنید و سپس داخل دسر بریزید.فرح‌بخش می‌افزاید: «انواع ویتامین‌های محلول در آب و چربی میوه‌ها، باعث افزایش چشمگیر ارزش تغذیه‌ای دسرهای لبنی می‌شود. از طرف دیگر، اگر فرزندتان لاغر است و دسر لبنی دوست دارد، انواع مغزها و دانه‌های خام را به‌صورت کامل یا پودر شده با دسر او مخلوط‌کنید. مغزها جزو خانواده چربی‌ها طبقه‌بندی می‌شوند که علاوه بر بالا بردن انرژی دریافتی کودک شما، ریزمغذی‌های فراوانی مانند روی، مس، منگنز و آهن هم به بدن او می‌رسانند. فقط حواستان باشد که انواع دسر را کمی بعد از غذا یا به‌عنوان میان‌وعده به فرزند خود بدهید تا اشتهای او برای خوردن غذای اصلی را از بین نبرید».
در ميان دسرهاي چرب و شيرين، ميوه‌ها به دليل آن‌كه بيشترين فيبر را داشته و داراي قند طبيعي، كالري كم و سرشار از ويتامين‌هاي مورد نياز بدن هستند از اهميت بسزايي برخوردارند.
اما در اين رابطه متخصصان علوم تغذيه نظرات مختلفي را در مورد زمان مصرف نوع دسر پيشنهاد مي‌كنند. برخي از كارشناسان اعتقاد دارند براي آن‌كه مواد مغذي ميوه بخوبي جذب بدن شوند بهتر است ميوه 20 دقيقه تا نيم‌ساعت قبل از غذا دسر ميل شود.
آنها معتقدند كه مصرف ميوه‌هاي حاوي آب طبيعي بعد از غذا مي‌تواند مشكلات مختلفي نظير ترشي و سوزش معده براي مصرف‌كننده ايجاد كند. به نظر آنها ميوه‌هاي آبدار نظير هندوانه، طالبي و خربزه به محض ورود به معده به طور مستقيم وارد روده مي‌شوند. اما مواد غذايي به دليل آن‌كه بايد مدتي را در معده براي هضم بهتر بگذرانند از ورود ميوه‌ها به روده جلوگيري كرده و اين امر منجر به ماندگاري طولاني‌مدت ميوه در معده و تخمير و اسيدي شدن آنها و در نهايت ترشي و سوزش معده مي‌شود.
اما در مقابل برخي متخصصين اعتقاد دارند كه اگر فرد سالم باشد و هيچ مشكل گوارشي نداشته باشد مصرف متعادل ميوه‌ها نه‌تنها بعد از غذا براي هضم او مشكلي پيش نمي‌آورند بلكه براي دستگاه گوارش او نيز مفيد بوده و اين امر مي‌تواند از بروز بسياري از ناراحتي‌ها مثل يبوست كه در درازمدت مي‌تواند موجب ابتلا به سرطان روده بزرگ شود، جلوگيري كند.
به بيماران يا سالمنداني كه مشكل سوءتغذيه دارند توصيه مي‌كنند به دليل سوءتغذيه، بعد از غذا ميوه نخورند. چون ميوه‌ها و سبزيجات حركات دستگاه گوارش را تسريع كرده و مقدار جذب ويتامين‌ها و املاح معدني غذا را كمتر مي‌كنند.
اين گروه معتقدند كه مصرف ميوه و دسر بعد از غذا به دليل داشتن ويتامين C جذب آهن غذا را بالا برده و مي‌تواند از اين جهت هم براي مصرف‌كننده بسيار مفيد باشد. اما در اين رابطه براي برخي از افراد استثنا شده‌اند. به نظر آنها كساني كه به مشكلات گوارشي نظير: التهاب دستگاه گوارش، زخم معده يا اثني‌عشر مبتلا هستند اساسا بايد رژيم غذايي كم‌فيبر داشته باشند. بنابراين به اين دسته از افراد توصيه مي‌كنند كه چون فيبرها حركت دستگاه گوارش را بيشتر كرده و سبب تشديد التهاب و آسيب‌هايي مي‌شوند كه قبلا در دستگاه گوارش وجود داشته، بهتر است كه در كل ميوه و سبزيجات با احتياط ميل شوند.
توجه: توصيه مي‌كنيم به دليل آن‌كه مشكل اضافه‌وزن و چاقي در جامعه ما رو به رشد بوده و بسياري از ما عادت به مصرف دسر بعد از غذا بويژه در مهماني‌ها داريم همان بهتر كه به جاي دسرهاي چرب و شيرين از دسرهاي ميوه‌اي استفاده كنيم.
 

kamran2015

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 جولای 2015
نوشته‌ها
21
لایک‌ها
9
سن
45
سیر بسیار مفید بوده از هر نظر
مطلب خوبی بود ممنون
 
بالا